Kim1

Senior
  • Aantal berichten

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kim1

  1. Spiritualiteit is voor mij jezelf leren kennen in de hoedanigheid van mens. Of zoals mijn website quote: "We are not human beings sharing a spiritual experience... We are spiritual beings sharing a human experience." Jaquelyn Small En daarmee aangeven dat ondernemen en spiritualiteit wel samengaan omdat het voor mij dus geintegreerd is in mijn leven en ik het dus volautomatisch meeneem in mijn onderneming. Ik zou het niet eens zonder kunnen doen. En ik zal dan geen miljoenenbedrijf krijgen, maar dat is ook niet wat ik najaag. Tenzij ik een ondernemer als Char wordt, maar liever niet.
  2. Christine, Ik kom net een boek tegen dat zegt bewijzen te hebben voor het bestaan van de ziel. Het spirituele Brein Mario Beauregard en Denyse O'Leary ISBN 9789079001057 Ik moest grappig genoeg direct aan jou denken. Ik heb het niet gelezen, dus kan geen oordeel geven.
  3. Ik geef o.a. mandala tekencursussen met inzichten in jezelf. Ben geen therapuet, maar wel wel met therapeutische meerwaarden zeg maar.
  4. Mandala teken cursussen. Als je op mijn website button klikt zie je wat dat inhoudt.
  5. Ik gebruik alleen een excel sheet dat ik hier heb gedownload: http://www.beeldrijk.org/cat/fiscaliteiten/Bestanden%20om%20te%20downloaden
  6. Mijn eerste cursus zit vol! Op de valreep nog twee aanmeldingen gekregen. Zaterdag is de aftrap.
  7. Als ik als reiskosten (prive auto, zakelijke km) 0,19ct/km mag declareren. Is die dan incl of excl BTW en wat is het percentage? Als ik daar tegenover ook 0,19ct/km bereken aan mijn klant, is dat dan een inkomsten incl of excl BTW en wat is het percentage? Dit om het in mijn administratie correct bij te houden. Ik kan veel terugvinden over de 19ct, maar niet of dat incl of excl voorbelasting is.
  8. Wat fijn dat ondernemers elkaar begrijpen! Mensen in dienst bij een bank of een KvK hebben waarschijnlijk toch minder die 'drive' een ondernemer uit zijn goot te trekken dan een andere ondernemer. Heel veel sterkte en vooral succes de komende tijd!
  9. Ik vond nog een excel sheet boekhouden hier: http://www.deblauwepapierwinkel.nl/Simpelnondernemer.htm Wellicht kan iemand beoordelen of deze goed bruikbaar is?
  10. Het is me allemaal BIJNA duidelijk. Zouden de experts me op onderstaande antwoord kunnen geven en/of corrigeren? Ik heb inmiddels een schriftje aangeschaft en weet nu dat ik de zakelijk km moet bijhouden daarin en dat ik daarvan 0.19ct/km als beroepskosten ten laste van de winst mag brengen. Er mogen dan geen kosten van de eigen auto meer in de resultatenrekening worden opgenomen, dus ook geen parkeergeld. - Ik hoef dus in de boekhouding geen autokosten meer op te nemen? Nu las ik ook dat het mogelijk is om omzetbelasting terug te vragen i.v.m. het gebruik van de privé-auto voor zakelijk gebruik. Daar raken ze me dus even kwijt. Is dit bovenop de 19cent? En moet ik dan toch autokosten opnemen of hoe boek ik dit hieronder dan? Ik citeer even wat ik las op beeldrijk.org : Als ik bijvoorbeeld 30.000km rij waarvan 10.000 zakelijk. Mag ik dan 1/3e van de btw over reparatiekosten en brandstofkosten aftrekken? Moet ik dan alle tank-bonnen bewaren? Of heb ik het dan verkeerd begrepen wat hierboven staat? Daarna staat er namelijk weer: Is die 75% nu voor de aanschaf omzetbelasting of ook voor de brandstof en reparatie omzetbelasting? Ter info: ik rij in een diesel VW Polo uit '99, dus geen nieuwe auto ofzo. Hopelijk is mijn vraagstelling duidelijk.
  11. Ik heb 1 voorbeeld kunnen vinden, maar dat artikel is in 2003 geschreven. Is het voorbeeld hierbij nog wel correct? http://www.zibb.nl/10108908/Financien/Financien-artikel/Doe-uw-boekhouding-in-Excel.htm edit: zie nu dat het maart 2007 voor het laatst is geupdate, dus heb zojuist denk ik mijn eigen vraag al beantwoord.
  12. Zolang je de ander maar niet naar beneden moet halen om jezelf omhoog te halen is arrogantie niet erg denk ik. Arrogantie ontstaan uit zelfvertrouwen dan. Als het is om anderen af te blaffen , dan ben je gewoon een hond in mijn ogen.
  13. Geweldig topic! Vandaar dat ik hem even een push omhoog wil geven. Heb nu heel wat tabbladen openstaan om eens op mijn gemak te gaan lezen. Als er nog actuele aanvullingen zijn hoor ik het graag.
  14. Natuurlijk is dat ook een oplossing. Als ik daarvoor niet AL te handig hoef te zijn met excel. Ik zal eens gaan zoeken. Thanks for the tip.
  15. Ik ben me aan het orienteren voor online boekhouden met een zo simpel mogelijk programma. Nu is mijn oog gevallen op e-boekhouden.nl en op acumulus. Anderen als Exact en reeleezee zijn te uitgebreid voor mijn kleine onderneminkje met ongeveer 3000 euro omzet per jaar zonder facturen en alleen met contante inkomsten of betalingen vooraf. Wel denk ik erover een kleine webshop erbij te openen,maar dat blijft nu nog even bij alleen het denken. Daar heb ik me verder nog niet in verdiept. Zijn er mensen met ervaring met deze programma's en zijn die positief dan wel negatief?
  16. http://www.gratis-cursus-boekhouden.nl/default.asp?ALL=1 Ik zit wat rond te snuffelen om HL omdat ik zoek naar ervaringen met e-boekhouden.nl. Tot nu toe lijkt me dat het meest simpele boekhoudprogramma's voor startende parttime ondernemers die in de kleine-ondernemersregeling zullen gaan vallen. Ervaringen heb ik nog niet gevonden op het forum, maar ik zoek nog even verder. Ik dacht wel dat bovenstaande link in dit topic handig zou zijn. Als mensen nog tips hebben met NOG simpelere boekhoudmethodes hou ik me aanbevolen.
  17. FOB vanuit China? Dan moet je dus het hele transport regelen en kun je het beste met een agentschap hier werken die tevens een agentschap daar heeft zodat je nog een beetje controle houdt. Misschien kan je leverancier ook CIF of CFR Rotterdam aanbieden, dan verleg je tevens het risico grotendeels. Succes!
  18. Zelf breng ik broeken altijd weg om korter te laten maken, jassen om de binnenvoering te laten repareren als ik weeer eens te enthousiaste bewegingen heb gemaakt. Zelfs knopen aanzetten laat ik door de plaatselijke Gouden Schaar doen. Heb echt twee linker handen als het op naals en draad aankomt. Maar goed, kledingreparatie is maar net iets dat je moet willen. Misschien is het een idee? Stomerij erbij, klaar!
  19. Daar ben ik het mee eens. Ben dan ook blij dat Coca Cola in ieder geval IETS aanpakt. Dat ze de wereld niet kunnen verbeteren in 1x begrijpt iedereen. Maar toegegeven, aan het AIDS medicijn verspreiden dacht ik ook direct. Ik weet alleen niet welk probleem groter is, diarree of AIDS. En wie weet als het met ORS werkt, pikt Pepsi de aidsremmers misschien op 8)
  20. Ehm, ok.... Er zijn sommige mensen hier op het forum, als die posten, dan moeten al je antenne's uitschuiven die in staat zijn satire, humor of sarcasme te detecteren. Hun bijdragen moet je alleen serieus nemen als je 100% zeker weet dat een niet-serieuze interpretatie van hun bijdrage niet mogelijk is. ??? Bedankt voor de tip...I guess..
  21. Ik vraag me alleen af of ze dat zulen doen. Water vervoeren is natuurlijk veel duurder dan zakjes zout/suiker. Ik vind het inderdaad ook wel een grote loss dat er dan wel medicijn is maar geen water om het toe te dienen. Al zullen er wellicht ook plaatsen zijn waar WEL drinkwater is en geen medicijn en die zijn dan toch maar vast geholpen. Het idee is in elk geval erg goed. Eens kijken hoe de uitwerking wordt. Ze staan nog maar aan het begin als ik de website goed begrijp.
  22. Ben zelf vasta afnemer van merk ondergoed voor mijn man bij underwear.eu Ik weet niet hoe de eigenaar het gedaan heeft, maar je ziet dat het kan! Hij sponsort inmiddels de moppen op radio veronica bij Somertijd iedere dag ron 16:10u en geregeld kun je daar dus waardebonnen winnen. Geen antwoord op je vraag, mar misschien wel waardevolle info
  23. Persoonlijk vind ik dit zeer innovatief en dit dus hopelijk het juiste board om dit nieuws te plaatsen Hoe kan het dat medicijnen wereldwijd nog altijd niet goed worden gedistribueerd, terwijl een flesje cola op iedere straathoek te krijgen is, dacht de Britse ontwikkelingswerker Simon Berry. Dat bracht hem op een idee: een middel tegen uitdroging (ORS) verspreiden via het distributiekanaal van Coca Cola. Bij diarree en braken is de kans op uitdroging groot, terwijl in ontwikkelingslanden vaak geen rehydratatiemiddel verkrijgbaar is. In eerste instantie kreeg Berry weinig gehoor bij de cola-gigant. Totdat hij de macht van het sociale netwerk slim benutte. De ontwikkelingswerker maakte een Facebook-profiel aan waar binnen de kortste keren duizenden mensen lid van werden. Met effect. Coca Cola nodigde Berry uit op het hoofdkantoor en gaat serieus met het idee aan de slag. Deze week werd de campagne Cola Life officieel gelanceerd met een website. De zakjes ORS kunnen – samen met een gebruiksaanwijzing – in de grootverpakkingen cola worden gestopt. Deze gaan de hele wereld over. Coca Cola heeft niet de hele distributieketen in handen en zoekt daarom de hulp van NGO's. De internationale ontwikkelingsorganisatie WaterAid is geen grote voorstander van het behandelen van diarree met ORS omdat het een korte-termijn oplossing is. WaterAid geeft liever voorlichting over hygiëne en steekt geld in het aanleggen van watervoorzieningen. De aanhangers van Berry zijn echter onverminderd enthousiast. De Facebook-groep kent inmiddels ruim 4000 leden. bron EN lees meer op: http://llink.nl/nieuws/nieuwsbericht.php?bericht=3682 en http://www.colalife.org/
  24. Hier een boekwinkel fan met helaas werktijden tijdens openingsuren van winkels: Heeft u dan helemaal geen sectie met top 10 boeken en waarom die niet toevoegen maar de zaak opdoeken? Waar zit uw zaak? Ik ken specialistische boekhandels die nog niet zijn opgedoekt. Wellicht dat de vestigingsplaats daar mee te maken heeft?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.