NH-013

Senior
  • Aantal berichten

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door NH-013

  1. NH-013

    Successtory's

    Verhalen te over, internet en de boekhandel stikken ervan. Waar jij waarschijnlijk naar op zoek bent is een aangegeven pad dat je moet bewandelen om ook "succes" te behalen. Dat zul je niet vinden in verhalen van anderen, maar moet je zelf creëren. Zelf je eigen succesverhaal schrijven, met hulp van anderen, is in mijn ogen veel betere kost. Des-al-niet-te-min, Succes!
  2. Begrijp dat je een beetje vast zit in je "tunnel visie". Praat eens met mensen die helemaal niet thuis zijn in dit wereldje, wat verwachten zij van een party, en wat lijkt hen juist leuk, en wat niet. Verder zou je kunnen kiezen om een ludiece actie te bedenken waarmee je wel de (plaatselijke) pers haalt. Denk aan iets origineels, dat er bij een vrijgezellen avond een date te winnen is met (bekende) man, of doe iets met de belettering op je auto(s). Wellicht kun je een avond voor mannen ontwikkelen, of of of.... Verder vind ik de tip van Sourcedesing ook goed, wellicht kunnen die Tupperware dames nog wel wat extra avondjes gebruiken. Succes!
  3. Bedankt voor de reacties. @ PJ Odems: ik weet dat alles kan in Excel, en dat dit eigenlijk hetzelfde is als een boekhoudsysteem. Het "probleem" is, dat ik er erg veel tijd mee kwijt ben op deze manier. Ook denk ik dat een spreadsheets opbouw erg persoonlijk is, en ik wil nu juist iets waar iedereen zo mee kan werken. (met oog op de toekomst) @ werkplek OL: bedankt, zal hier eens naar kijken.
  4. Bedankt voor de felicitaties, het is een meid, en de moeder maakt het ook goed ;D. @ Frans: Nee, in principe niet, het ligt natuurlijk wel een beetje aan de prijs ;) @ Ruben: Ja dit had ik ook kunnen doen, dit geeft wat meer zekerheid. Vaak blijkt, dat wanneer de betalingstermijn nog niet verstreken is, de eerste order al binnen is. Dus dan komt het alsnog op hetzelfde neer.
  5. Ik wil graag mijn voorraad en facturatie gaan beheren met één programma. Nu wordt alles in Excel bijgehouden, en facturen in Word geprint. Dit werkt, en het is simpel, maar wel erg veel werk. :-\ Persoonlijk ben ik meer van het commerciële gedeelte, en ik wil voor bovenstaande werkzaamheden op de duur ook personeel aantrekken. Als ik nu al kan zorgen dat ik er minder tijd mee kwijt ben, dan kan dit over een tijdje ook ;) Hebben jullie ervaring met programma's met de kernwoorden simpel en goedkoop, voor de korte termijn. Of zouden jullie misschien aanraden om hier nu al flink in te investeren om het in één keer goed op te zetten?
  6. Bedankt voor de reacties, vanwege een sample levering van de ooievaar lees ik ze nu pas. (sample was trouwens gratis, leveringskosten werden gedekt, en product was in orde ;D) Ik heb gekozen om van elk product één sample beschikbaar te stellen per klant. Mijn klanten gaan een samenwerking aan voor minimaal 1 jaar in een bepaald land/regio. Mij leek het sportief hen een steun in de rug te geven, aangezien het totaal aantal relaties over 5 jaar naar schatting 30 is, vallen de kosten te bezien. Van elk nieuw ontwikkeld product ontvangen zij wederom een gratis sample. Wanneer er vraag is naar meerdere sample dan worden deze in rekening gebracht, en verzonden met de eerstvolgende bestelling. Lijkt me een redelijke opzet, toch?
  7. @ Eijkb: je vergeet volgens mij de optie om in studenten te handelen, dit schijnt ook erg lucratief te zijn. ;D
  8. Ik ken je winkel, ben zelf een (ex) strip verzamelaar. Denk dat door het wegvallen van Tommies er voor jou een leuke markt is ontstaan. Ook je keuze om online te gaan verkopen vind ik goed. Heb je site even vluchtig bekeken, en vind het er prima uitzien. Hij laad snel in, bestelproces verloopt soepel, en je vormgeving is duidelijk. Ben benieuwd wat het je voor een extra omzet gaat opleveren. Succes! Niels
  9. Mensen die zich bij "succes" op de borst slaan, trekken bij "mislukking" de haren uit hun kop. Mensen die succes als maatstaf hebben, meten vaak in mislukkingen. Hij die het succes in het geheel ziet, ziet mislukking vaak in zij geheel niet. ;D
  10. Ik ga altijd shoppen als de dollar en de euro op 1 dag vallen...... ;D Ge-wel-dig!
  11. Ik sta regelmatig op beurzen en kom er ook beroepsmatig redelijk veel, maar ik vind toch echt niks erger als mensen die aan of achter een tafel zitten. Dit komt wel zo ongeïnteresseerd over. Dus volgens mij is het echt een kwestie van staan, hoe vervelend dat ook is om 8 uur achter elkaar te doen. Wij zelf zijn altijd met meerdere personen op de beurs, dus dan kun je elkaar afwisselen en gaan de anderen een rondje beurs doen of even zitten in het restaurant gedeelte. Helemaal mee eens, maar zorgen dat je stand spreekt, en je bezoekers verassen zorgt ervoor dat het "staan/glimlachen" minder moeite kost.
  12. Hoe zit het met meditatie en ondernemen? ;D Voegt de rust van meditatie iets postiefs toe aan het drukke ondernemersbestaan? Heeft een drukke ondernemenr dicipline genoeg om dit te doen? Benieuwd naar de reacties. :)
  13. Allereerst de standaard tafel en stoelen ergens in een gang zetten. Een "behandel" stoel neerzetten, samen met een gezellig tafeltje. Muziekje aan (als dit mag) wat wierook zo her en der, en je stand in een Chinees thema steken. Ik begrijp de opmerkingen over glimlachen en staan heel goed, maar je bent een knap figuur als je dit 8 uur achter elkaar volhoudt wanneer er niemand naar je stand komt. Val op, laat de mensen lachen, dan is het voor jezelf geen opgave meer om enthousiast over te komen. Wellicht een idee om kinderen, geschmickt als chinese prinsessen rond te laten lopen met jou folders. Een bamboe vloertje neer te leggen. Een chinese gong neer te zetten. Maak er iets leuks van, dat waarderen mensen. Succes!
  14. Ik vind het idee goed, en zeker afwijkend van de het huidige aanbod, ga vooral door met ontwikkelen! ;D Ik zelf ben nogal van het design en comfort, en vind dus ook dat het design van je site een prioriteit moet zijn. Begrijp dat dit allemaal zelf (dus kosteloos) gemaakt kan worden, maar IK zou er nu geen gebruik van maken. Het mooie van je idee is de laagdrempeligheid, dit spreekt werkgevers en werkzoekende aan. Wellicht kun je zoekers voor een luttel bedrag van 5 euro een profiel laten aanmaken, dit vol laten zetten met wat zij belangrijk vinden dat een werkgever van hen weet. Ze zetten een korte beschrijving van zichzelf neer, welke de werkgever kan zien. Wanneer de werkgever denkt dat dit een potentiele kandidaat is, laat je hem voor een luttel bedrag van 5 het complete profiel downloaden. Dit alles laat je dan lekker via Ideal/Paypal lopen. De werknemer krijgt een mailtje welke werkgever zijn profiel heeft gedownload, en is dus op de hoogte van de vraag. Zo creeer je een omzet zonder dat je zelf rekeningen/ontmoetingen/besprekingen hoeft aan te gaan. Dan rest enkel nog naamsbekendheid creeeren, maar daarin zijn er een aantal gespecialiseerd op Higher level. Succes!
  15. Het is niet zo dat de relaties daarna geen bestelling plaatsen. Er gaan aardig wat gesprekken vooraf aan het contract, wanneer dit getekend is, dan pas worden samples opgestuurd. Van elk nieuw te introduceren product hebben de bestaande relaties samples nodig om alvast te voororderen. De kosten komen dus steeds terug. Wil er een duidelijk verhaal van maken. Denk een 30% korting te gaan geven, en ze de zendkosten laten betalen.
  16. Gezien je vraag zou ik maar eens beginnen met bovenstaand advies....succes!
  17. Snap het idee wel, maar of het nu zo milieubewust of dieren beschermend is.... ? Kun je niet beter elke kerst een foto van die kalkoen mailen, met de tekst "bedankt voor de fijne kerst". Rekening nummertje erbij, en dan stuur je de kalkoen pas op als de mensen hun jaarlijkse bijdrage niet voldoen..... ;)
  18. Ik zou je een paar avonden besteden aan een duidelijk draai-design-beheer boek voor je nieuwe site, een vrije dag nemen om eens een paar bureaus te bezoeken met dit boek, en daarna een vrije avond plannen om met een goed glas wijn eens te besluiten wie je je nieuwe ondernemers machine gaat laten bouwen. ;D
  19. Ik stuur naar nieuwe relaties regelmatig sample paketten toe. Zij hebben spullen nodig om mee van start te gaan. Het gaat hierbij om nieuwe relaties (die nog geen eigen voorraad hebben) of om nieuwe producten (die nog niet uitgeleverd zijn) Producten zijn aardig volumineus, waardoor het geheel logistiek gezien nogal in de papieren gaat lopen. Nu geef ik hen 30% korting op sample producten, en zend ik het hen gratis toe. Vaak leg ik dus geld bij. Aangezien het een investering is heb ik er nooit zo naar omgekeken. Ik moet echter steeds verder weg om in landen te komen waar ik nog geen partners heb, dus de verzendkosten stijgen lekker mee. Kan iemand mij een bepaalde richtlijn hiervoor doorgeven welke gebruikelijk/acceptabel is? Is het logisch hen alles door te berekenen?
  20. Mijn moeder heeft gezond verstand, en ambities ;) Deze vraag klinkt als een heel pril stadium. Heb zelf ook enkele ideeen gehad waar ik op een dergelijke manier mee heb lopen zeulen. Vaak hielt dit op wanneer ik het idee eens uit de doeken deed, en er met mensen over sprak die ervaring hebben in bepaalde zaken. Een goed idee/gat in de markt kan dan wel eens tegen vallen. Zoals Hans al terecht zei, vertrouwen is stap één, laat dit niet een obstakel zijn om gewoon te beginnen. Zelfs de meest ervaren ondernemen zou dan niets meer van de grond krijgen. Niets is zo vervelend als mensen die "voor zichzelf willen beginnen", maar niet los komen omdat hun idee zo "enorm vernieuwend" , dus geheim, is. Succes!
  21. Ga eens een gesprek aan met de EVD, zij hebben contacten op de NL ambassade in China. Wellicht kunnen zij je verder helpen, en bekijken waarom de situatie zo is. Wellicht is het geheel niet zo makkelijk te importeren, of is dit niet winstgevend. Blikken poeder van 10 euro, zullen een hoge vervoersmarge met zich meezeulen. Wanneer jij grote hoeveelheden voor de neuzen van de verschillende producenten houdt, neem ik aan dat ze ééns over stag zullen gaan. Maar ik denk dat je de situatie om moet draaien, en eerst bekijkt waarom die merken op de door jou aangegeven locaties niet aanwezig zijn. Succes!
  22. Nu dit topic wat afdwaalt van de specifieke import naar een advies in aanpak, kan ik weer meespelen. Ik zou oppassen met het importeren van meubels die weinig afwijken van het gangbare design. Ik geloof in je gedachte dat dit absoluut niet zo'n slechte tijd is, en zie vele kansen. De grote meubelmannen of winkeliers hebben hun vaste kosten reeds opgebouwd, en hebben dus veel meer last van verlies in omzet door de opgelegde crisis. Ik denk dat je je wel moet richten op iets specifiekers dan "eiken meubelen", er zullen aardig wat huidige voorraden aangeboden gaan worden tegen "dump" prijzen om de cashflow op gang te houden. Als die vriend van je daadwerkelijk in China zelf zit (ik weet niet of dit permanent is), heb je al een enorme voorsprong op andere partijen. Als compagnons zit je op één lijn en dit scheelt enorm in vergelijking met agenten of het direct zaken doen met fabrieken. Maak dit tot je voordeel, ga op zoek naar mensen die iets speciaals kunnen, wijk af van de eerste 50 pagina's meubelmakers op Ali baba en laat je compagnon contacten opdoen. Zorg dat je niet van je bedrijfje hoeft te leven zolang je nog geen spullen in huis hebt, of iig op de boot hebt zitten. Geld is zo op. Het kanaal dat je gaat kiezen kan in mijn ogen veelzijdig zijn. Onder eigen merk op een eigen webshopje, via de leuke woonwinkeltjes (ga daar ook langs), probeer een beperkt aantal producten eens bij een grotere meubelzaak naar binnen te schuiven. Je zou jezelf niet afhankelijk moeten maken, en niet te vroeg opties uitsluiten. Als je bijvoorbeeld iets te lang hebt staan en niet kwijt raakt, verkoop je het gewoon op marktplaats, loopt een item goed, dan ga je via een andere weg. De kans die ik zie ligt in de combinatie van jij hier, en hij daar. Ga er gewoon voor, en sta open voor alles!
  23. Heb onlangs houten display kasten uit China gehaald, en ben er toen op geattendeerd dat het hout aan bepaalde eisen moet voldoen alvorens in de EU ingeklaard kon worden. Het ging om een bepaalde stempel. ??? Wazige reactie sorry ;), maar toch wel het onderzoeken waard denk ik.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.