Llis

Senior
  • Aantal berichten

    72
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Llis

  1. Dank je voor de vragen. Dat helpt altijd bij het nadenken. Er zijn huizen die dakpannen nodig hebben. Veel huizen zelfs. Deze dakpannen zijn nu allemaal zo ontworpen dat er nergens een kiertje in zit groter dan 1 cm. Wil met toch ruimte voor vogels laten dan kost dat extra geld. [*]De vogelvide kost per strekkende meter 30 euro en is een extra investering. [*]De zwaluw en mussenpannen zijn per stuk tussen 36 en 89 euro, maar kunnen wel een gewone pan vervangen. [*]Een gewone dakpan kost nog geen 2 euro per stuk. Er ligt dus een hele grote kans in het marktsegment tussen huismus-blokkerend-dakpannen en vogelvide/mussenpan. Waar degene die daar in stapt een heleboel mensen een enorm plezier mee zou doen, en voor goodwill van een groot deel van de Nederlandse bevolking (onderzoek Vogelbescherming) is toch ook heel wat te zeggen, waar je het duurzaambouwen een enorme stimulans mee geeft, en waar je toch een betere winst mee kunt behalen dan van een gewone huismus-blokkerende-dakpan, want de huidige alternatieven zijn een flink stuk duurder. En nogmaals: Wie in dit gat springt; neem contact met ons op. We hebben hier een grote kolonie Huismussen, en daken waarop we de pannen kunnen uitproberen. Daar zijn we zelfs onder anderen voor. Vriendelijke groet, Liset Karman Stichting Witte Mus PS Ik klink zo gehaast omdat het bericht van VROM net vanmorgen bij ons binnen kwam, en het een uitgelezen kans is voor ons werk met de huismussen. Maar ik denk : ook voor een van jullie.
  2. Wie durft het aan om dakpannen te gaan maken waar HUISMUSSEN weer WEL onder kunnen broeden ? VROM en LNV (en Stichting Witte Mus natuurlijk) staan achter je ! Heel veel mensen willen nog steeds de Huismus terug in hun buurt. Bouwverordeningen leken dat in de weg te staan. Maar nu heeft eindelijk iemand vragen gesteld over de spreekwoordelijke "nieuwe kleren van de keizer" en het blijkt een misverstand te zijn dat daken afgesloten moeten zijn voor vogels. Een misverstand dat 7 jaar heeft bestaan. VROM wil nu heel graag dat dat misverstand zo snel mogelijk de wereld uit geholpen wordt. Quote van VROM in de e-mail op vragen van Stichting Witte Mus: Laat het ons weten als je dit gaat op pakken, want dan kunnen we je dakpannen binnen onze kolonie Huismussen gaan testen, en bij goed gevolg adviseren bij renovaties en dergelijken. Heel veel succes met de ondernemingen !!! Met vriendelijke groet, Liset Karman Stichting Witte Mus Andijk Voor de volledigheid even de oorspronkelijk aan VROM gestelde vraag van ondergetekende, Stichting Witte Mus: Ook nog even de link naar het stuk dat VROM op de eigen website heeft geplaatst hierover: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=22920
  3. Wat een leuk idee, Nael ! Misschien stuur ik je zelf wel wat op :-) Met vriendelijke groet, Liset Karman (Modeontwerpster)
  4. Hallo Nael, Dit is geen antwoord op je vraag, maar ik zie hier plannen vorm krijgen die ingrijpen op je vorige thread; "Hoe vinden we iemand.." vandaar dat ik hier toch even wil reageren: Zoals jullie plannen nu vorm beginnen te krijgen zou het aantrekken van een ontwerpster overkill zijn, en een onnodige kostenpost. Ik ga daarbij uit van het plan bestaande kledingstukken in te kopen en die te laten bedrukken met iets waarvan jullie het idee al rond hebben. Dat zou ik dan, als ik jullie was, eerder freelance gaan uitbesteden. Misschien via een van de sites waar opdrachtgevers opdrachten achterlaten, met vermelding van het budget. Meerdere ontwerpers maken dan een ontwerp en als opdrachtgever kun je dan de meest geschikte uitkiezen en betalen wat je budget ervoor was. Ik kan alleen die site niet zo snel voor je terug vinden. Zal nog even verder zoeken. Wat het ontwerp betreft gaat dat, met de huidige ontwikkelingen van jullie plan, dan eerder om een dessin dat (of print die) gestyleerd moet worden en passend voor ondergoed gemaakt moet zijn, dan om een ontwerp van een kledingstuk. Dus je oproep veranderd van inhoud. Gebruik van de juiste inkten zou je dan eerder met degene die het gaat drukken moeten bespreken. Met vriendelijke groet, Liset Karman Nog even voorstellen in dit verband: Modeontwerpster (Modeakademie Charles Montaigne. Tegenwoordig ondergebracht bij de HVA, Instituut voor Fashion Management en Design)
  5. Hallo Nael, Dat is een leuke vraag; hoe bepaal je of een ontwerper/-ster kan maken wat jij wilt. De gebruikelijke methode is het bekijken van iemands portfolio en referenties. Dat is dus gewoon het voorgaande werk beoordelen. Zo maak je bijvoorbeeld de eerste selectie uit de kandidaten. Vervolgens kun je deze geselecteerde mensen vragen schetsen te maken van wat zij denken dat jullie zoeken. Daar geef je ze dan een paar weekenden voor, bijvoorbeeld. Wat er terug komt beoordeel je opnieuw. Dan kun je zien of het aansluit bij wat je wilt, als ook hoe gedreven iemand is, hoe snel of perfectionistisch en of die persoon kan mee denken met je (heeft hij/zij moeite gedaan het ontwerp voor een leek begrijpelijk te maken, bv door voorbeeldstoffen toe te voegen). Je kandidaten gaan gegarandeerd proberen in die korte tijd ook nog een prachtige presentatie ervan te maken. Dat is dan weer iets waar je alert op moet zijn: Het zegt aan de ene kant iets over hoe gemotiveerd iemand is, hoe graag die de baan wil, maar het kan je aandacht afleiden van het ontwerp. Dus laat je niet verblinden door de presentatie; blijf kijken naar de ontwerpen, en doorvragen op hoe ze gedacht hadden dat dit of dat uitgevoerd zou worden, met welke stoffen, en waarom, wat ze denken dat dat gaat kosten, enz. Dat "niet laten verblinden door de presentatie" geldt overigens ook al voor de portfolio's. Als je een naam wilt hebben van iemand die je hier in kan begeleiden dan moet je maar even een PM naar me toe sturen. Heel veel succes er mee ! Liset Karman (Modeontwerpster)
  6. Hallo Nael, Niet opgeven hoor ! Kleding ontwerpen en produceren is alleen niet zo eenvoudig (en goedkoop te realiseren) als je in eerste instantie leek aan te nemen. Mocht je iemand zoeken waarmee je hierover een stevig gesprek kan voeren dan heb ik nog wel een naam voor je. Met vriendelijke groet, Liset Karman.
  7. Hallo Nael, Heel goed om het toch bij 1 ontwerper/ster te willen houden. Maar wat je nu in aanvulling geeft is essentiele informatie. Dat moet je ook zeer zeker niet vergeten te vermelden bij je oproep of advertentie. Dit namelijk: En eigenlijk vallen hiermee de onervaren ontwerpers direct af, moet ik je adviseren. Ondergoed kan het meest gecompliceerde kledingstuk worden dat er bestaat. Alleen al aan patroondelen. Komt daarbij dat iets dat OP de huid gedragen wordt aan vele eisen moet voldoen om comfortabel te zitten. Dan willen jullie het ook voor zowel dames, als heren EN kinderen, waarmee je ontwerpster/-per zich dus in minimaal 3 doelgroepen moet kunnen verdiepen. Hebben we het nog niet over korte, lange, dikke en dunne maten in alledrie de cathegorieen. Als ik jullie was zou ik voor de opstart van je bedrijf een behoorlijk budget uittrekken voor de ontwerper/-ster want de eisen waaraan voldaan moet gaan worden zijn niet misselijk. Edit; Dan heb ik nog het hele traject van de productbegeleiding niet eens genoemd .. Jullie ontwerpster zal de uitvoering van het product moeten gaan begeleiden in het land waar jullie gaan produceren. Wil je hoge kwaliteit, dan zul je waarschijnlijk in nederland moeten zoeken naar een atelier met goed opgeleide mensen. Ook nog een aspect waar jullie een beslissing over moeten nemen. Waar een ervaren en goed ontwerpster jullie waarschijnlijk mee zal kunnen helpen. Okee, nog 1 laatste advies dan: Als je dan toch naar die mode akademie gaat, vraag dan een gesprek aan met een van hun docentes patroontekenen en naaitechnieken, en praat eens over je plannen met haar. Met vriendelijke groet, Liset Karman Ik zal mezelf maar even voorstellen in dit verband: Modeontwerpster (Modeakademie Charles Montaigne. Tegenwoordig ondergebracht bij de HVA, Instituut voor Fashion Management en Design) Maar GEEN ontwerpervaring met het gevraagde.
  8. Hallo Nael, Begrijp ik het nu goed en hebben jullie zelf de ontwerp-ideeen al ? Als dat zo is, heb je feitelijk alleen iemand nodig die dat vertaalt in een kledingstuk. Iemand die een ruw idee om zet naar een draagbaar en verkoopbaar kledingstuk. Dat kun je dan het best opnemen in je oproep. Ander ding; als je met meerdere ontwerpers gaat werken moet je erg goed oppassen dat de kledinglijn van je bedrijf nog herkenbaar blijft. Iedere ontwerpster heeft een eigen stijl namelijk. Je moet herkenbaar zijn en een eigen gezicht krijgen, met daarbij een constante kwaliteit. Als je tenminste een vaste klantenkring wilt krijgen en die wilt uitbreiden. Kan ook zijn dat je mee wilt op de hypes in kleding. Dan hoef je alleen met bepaalde pieken heel snel te reageren. Maar ook dan is meerdere ontwerpers, waarmee ieder afzonderlijk onderhandeld gaat worden (neem ik aan, anders hou je de prijs niet zo laag mogelijk voor jezelf), geen goed idee, want dat kost tijd die af gaat van de korte levensduur van een hype. En om op je vraag in te gaan; ga eens naar een mode-akademie en vraag er eens naar afstudeerders of stagieres. (Niet een modeVAKschool, want daar wordt bijna niet geleerd te ontwerpen.) Zet een advertentie in een modetijdschrift of vakblad. Of zet inderdaad een oproep op higherlevel in vraag en aanbod. met vriendelijke groet, Liset Karman
  9. Hallo Ronaldinho, Beetje late reactie van mijn kant maar; heel erg bedankt voor je bericht !! Met name dit: 't Is toch al zo'n uitzoekerij om aan de ANBI-eisen te voldoen, dus wel fijn om het vooraf al weer te weten. (Ik ben nog bezig met het opstellen van statuten.) Dus Thanx ! ;D mvrgr Liset
  10. Hallo Richard, Naar mijn mening, maar zie daarvoor ook de voorgaande posters, is het wel nodig. Bij wijze van oplossing voor het ziggoProbleem kun je gebruik maken van een online dienst hiervoor. Ik geef je maar even een "eersteDeBeste" googleTreffer: http://www.combell.com/nl/fax/faq/ Je krijgt dan een nummer uit je eigen regio. Maar inderdaad kun je ook met Ziggo vast wel iets regelen. Lees dan dit even: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?s=0458f672a4383d24ae14e86a216fbbb0&t=9592 Succes. Mvrgr Liset Karman
  11. Off topic: Nu ik deze thread gelezen heb, zie ik dat die nogal ziek is. Ik ben geen moderator maar ik wil toch even iets kwijt, omdat op Higher Level meer threads kapot gaan door mensen die de afspraken even vergeten zijn: De topicStarter is degene die bepaald heeft wat de topic is. Wil je het ergens anders over hebben, dan start je een eigen thread. Zie de overige forumRegels. / off topic Met vriendelijke groet, Liset Karman Edit: En dit is wat ik bedoel met "ziek": Iemand die anoniem een kneus geeft, waar in staat
  12. Hallo Peter, Op voorwaarde inderdaad dat onkraakbaarheid is bewezen; -- Zou ik het gaan gebruiken; ja. Reden; Al heb ik "niets" te verbergen -behalve passwords, bankGegevens, zakelijk netwerk enz-, persoonlijk ben ik er niet van gediend dat overheid of wie ook mijn e-mails kan lezen. -- Zou 10 euro per jaar mij anders doen besluiten; nee. Dit bedrag is klein genoeg om niet op te vallen in de uitgaven. -- Als ik zou weten dat anderen mijn versleutelde e-mail niet konden lezen, wanneer zij datzelfde progje niet hebben, zou dat voor mij een reden zijn om het prog niet te gebruiken. Rede daarvan; niet zozeer klantOnvriendelijkheid, maar meer dat ontvangers gedwongen worden tot allerlei extra handelingen, inclusief mogelijkerwijs het zich gedwongen voelen het programma eveneens aan te schaffen. Dat laatste onderstreept omdat dat voor mij bijzonder zwaar in de beslissing zou mee wegen. Het is geen koppelverkoop, maar naar mijn maatstaven daarmee gevoelsmatig te vergelijken, en aan een dergelijke praktijk zou ik absoluut niet mee willen werken. Als je daar een oplossing voor weet te vinden (ik heb nog niet de hele thread gelezen) dan mag je mij als klant noteren. Met vriendelijke groet, Liset Karman
  13. Zou iemand misschien de oorspronkelijke post in "gewone" omgangstaal om kunnen zetten ? Ik heb namelijk het idee dat hier gezegd wordt dat het voor bedrijven fiscaal gunstig is wanneer ze bij de notaris laten vastleggen aan een ANBI stichting te doneren, en ik heb ook het idee dat "notarieel vastleggen" eigenlijk betekent dat er heel regelmatig een bedrag van dat bedrijf naar het Goede Doel zal gaan. Voor mijn opTeRichten stichting is dat een interessant gegeven. Maar ik leg jullie discussie misschien helemaal verkeerd uit. Dus vandaar mijn vraag. Alvast mijn dank. Met vriendelijke groet, Liset Karman
  14. NOVU heeft al dergelijke contacten. Nederlandse Orde Van Uitvinders. Of je kunt misschien het innovatieLab van de Hogeschool Van Amsterdam proberen. Vlak bij het AmstelStation. mvrgr Liset Karman
  15. Gangbare resoluties voor mobieltjes: - 128px x 160px - 176px bij 220px - 320px x 240px - 320px x 480px Voor de rest; googlen op specs van de diverse mobieltjes wil nog wel eens helpen. mvrgr Liset Karman
  16. Hoi AvtK, In onderstaand topic staat een tip waar je waarschijnlijk wel wat mee kunt: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=16;action=display;threadid=23831;start=msg208822#msg208822 Namelijk een link naar een site die boekhoudProgramma's keurt en daarvan verslag doet. Succes. mvrgr Liset Karman
  17. Nogmaals terug on topic dus; Misschien kan daar op gereageerd worden in plaats van uitsluitend op polariserende uitspraken ? Wie weet komen we dan ergens met dit onderwerp. mvrgr Liset Karman
  18. Bjorn, Om te bepalen hoe jouw plan "in de markt" zou liggen hoef je niet meteen een kraam te huren. Je kan eerst eens een aantal dagen diverse markten af gaan en bij kramen die lijken op wat jij wilt doen, eens een halfuurtje "rond hangen" om te zien hoe het loopt. Aan de hand daarvan, en het aantal bezoekers dat voorbij gaat, kun je een aardige inschatting maken. Doe dat op verschillende markten, dan weet je ook meteen welke markt voor jou het best zou zijn. Kost je niets, en is een trefzekere manier om zelf te beoordelen of jouw plan iets kan worden. En van het geld dat je over houdt kun je je door iemand laten helpen met je bedrijfsPlan. mvrgr Liset Karman
  19. Wat ga je doen met producten die geretourneerd worden binnen de 7 dagen afkoelPeriode ? Kan nuttige gegevens voor je shop opleveren. mvrgr Liset Karman
  20. Hoi Abdelhak, Over de vragen die jij hebt is al het een en ander op dit forum geschreven. Heb je de zoekmachine al gebruikt ? Zet anders dit even in je URL-balk: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=20238 't Is een oude thread die door loopt tot in 2008. mvrgr Liset Karman
  21. Hoi RobertJan, Laat je niet kisten,he. En laat je ook niet verleiden je vondst openlijk toe te lichten. Zoek contact met de NOVU. (Nederlandse orde van uitvinders) Die kunnen je overal in adviseren. Wat betreft een onderzoek naar belangstelling ervoor; let eens heel erg goed op mensen in je omgeving op momenten dat ze met een dood biertje zitten. En zeg gewoon eens "Zonde dat ie nou dood is, vind je niet?" Dan hoor je vanzelf hoe mensen er over denken. Niet vertellen wat je van plan bent. Alleen vissen hoe mensen tegen het probleem aankijken waarvoor jij een oplossing hebt. Veel succes ! mvrgr Liset Karman Behalve wat er in de sig staat ben ik met meer dingen bezig en bezig geweest. oa dus octrooien. EDIT; o ja; RobertJan, doe mij er maar vast een. Want ik drink mijn biertje altijd te langzaam. En kannie ook in alcoholVrij als het zou moeten ?
  22. Hoi Jorrit, "Kunnen ze dit maken?"; jawel. En ze kunnen gelijk hebben. De precieze formulering van de fabrikant is in dit geval van belang. Daaruit moet blijken of er auteursRecht rust op iedere afbeelding van het product zelf, of op de door jullie gebruikte foto. Is het de foto, bv omdat die door de fabrikant gemaakt is, dan moet je die zo snel mogelijk weg halen. Vanaf het moment dat je gewezen bent op een inbreuk op auteursRecht ben je aansprakelijk en kan het je geld kosten als je het ook maar een dag langer laat staan. De oplossing is in dat geval; zelf foto's maken. Is het het product dat je niet zonder hun toestemming mag afbeelden dan zit je met een wat groter probleem. Dan moet je, net als hierboven, de afbeelding onmiddelijk weg halen. Maar wat je er voor in de plaats moet zetten, daar moet je je fantasie dan even op los laten. De oplossing is in dat geval minder makkelijk te geven. Je laatste vraag; kan ik het rekken tot zondag; dat is waarschijnlijk dus al gebeurd. En dat kan geld gaan kosten. Nu maar hopen dat de fabrikant je toch liever aan zijn zijde heeft staan met het verkopen van zijn product. Succes. mvrgr Liset Karman Behalve hetgeen in mijn sig staat ben ik illustrator. (Onder anderen.)
  23. @ TvG; Kewl 8) Afbeelding voor Michiel van de rapportage waar ik op doel (in deze video): mvrgr, Liset Karman edit met betrekking tot deze screenDump: @Michiel: Op deze zelfde manier kan Nessus laten zien wat bijvoorbeeld het proces Excel toe staat op machine X in netwerk Y. Aan wie dat toegestaan wordt kun je zien in de opties die je zelf in gesteld hebt voordat je de scan uit laat voeren.
  24. @Michiel, In de NessusRapportage krijg je te zien op welke server welke gegevens te benaderen zijn geweest, en welk risico dat eventueel mee brengt. Dat laten ze op de video heel snel ook een aantal keer zien (rechter deel van het scherm). Als je er meer over wilt weten kan ik je wel aan een aantal namen helpen van bedrijven die in Linux-voor-bedrijven gespecialiseerd zijn ? Wat ik weet is uit de tijd dat ik een linuxUserGroep leidde richting LPI examens. Niet van het zelf beveiligen van bedrijfsInformatie, daar kan ik je niet mee helpen. mvrgr Liset Karman
  25. @Michiel, Je kunt Nessus opties mee geven voordat de scan gemaakt wordt. O.a. kun je Nessus de eigenschappen van bijvoorbeeld klant Jansen geven (login en passwd) waarna Nessus scant wat klant Jansen allemaal op het netwerk kan bekijken en benaderen. Kijk even naar de video, daar leggen ze heel veel van de kunde van Nessus al uit. Onder anderen jouw vraag komt er aan bod. mvrgr Liset Karman
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.