Ga naar inhoud

wxanl

Senior
 • Aantal berichten

  43
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door wxanl

 1. het belangrijkste voor ons bij de keuze van een CMS is: - Wensen van de klant - Ervaring van de klant - Mogelijkheden CMS - Support CMS - Prijs Om maar met de prijs te beginnen, die is natuurlijk bij Open Source niet te onderbieden. Het zelfde geldt voor support. De bekendere CMS systemen hebben vaak een user en support base die je altijd wel verder kan helpen als je ergens tegen aan loopt. Bij zelf ontwikkelde systemen moet je vaak nog wel zien of je ondersteuning krijgt en wat dat dan wel kost. Onze klanten nemen ons andvies meestal over. Dit advies is dan gebaseerd op goed overleg. Heeft de klant zelf behoefte om de site te beheren ? Heeft hij de kennis of de tijd om het te leren ? Is de website zoals die gevraagd en ontworpen is, te maken in CMS A of B zonder te veel maatwerk modules of plug-ins te moeten programeren ? Wij werken dan ook meestal met OpenSource omdat we zelf de nodige kennis hebben en vaak al handleidingen en curusmateriaal klaar hebben liggen. De ondersteuning is veel breder en je bent niet afhankelijk van één aanbieder. Aanpassingen zijn sneller gedaan en in het ergste geval zou de klant zelf ook support kunnen krijgen bij fora of gebruikersgroepen als hij besluit om ooit toch met iemand anders in zee te gaan. Met zicht op continuiteit is dit ook voor de klant een duidelijk voordeel.
 2. @Syrus1 Dat zijn zeker een paar zaken waar wij iets mee kunnen. Het quickscan gedeelte zou welmet een vragenlijst kunnen maar dan ben je wel weer het persoonlijke contact met de potentiele klant kwijt natuurlijk. Daarnaast is natuurlijk ook de staat waarin de IT verkeerd belangrijk en dan is het makkelijker als je het gewoon kan zien. Maar je hebt wel gelijk als je zegt dat een korte vragenlijst al een eerste indruk kan geven. Goed idee. Wat het mail adres betref, dat is al vaker opgemerkt en hoort al bij het lijste "to-Do" We zijn inderdaad officieel partner van die bedrijven en zullen daar op de nieuwe website veel duidelijker op in spelen door ook gerelateerd nieuws van deze bedrijven op onze site te plaatsen. Voor de nieuwe website (die dus in de maak is) zijn niet alleen een groot aantal visuele aanpassingen gedaan maar ook worden alle teksten redactioneel bewerkt door een een gespecaliseerd bedrijf. Inderdaad met het oog op makkelijker te lezen teksten en duidelijkheid.
 3. Ik heb pas een aantal ad hoc aanpassingen gedaan op onze website en was vergeten het veldje tijdstip weer in te schakelen. Zelfde voor de portfolio. Deze was eerst uitgebreid met links en korte omschrijving, maar omdat we dit onderdeel toch compleet nieuw gingen invullen hadden we besloten voorlopig alleen (plaatsvervangend) de plaatjes te tonen (staat er ook boven dat het onderdeel gewijzigd wordt). Typefouten zijn niet goed te praten dus dat doe ik dan ook niet :) ik verbeter ze gewoon :) Onze doelgroep zijn met name zzp'ers, kleine zelfstandigen etc. Uiteraard proberen we daar tegen een zo laag mogelijk tarief toch de best mogelijke ICT ondersteuning te bieden. Dat is zeker onze voornaamste USP. En dat vinden we ook zeer belangrijk om kennbaar te maken. Op dit moment leveren wij al een aantal virtualisatie diensten die echter pas op de nieuwe website (die dus nog in ontwikkeling is) naar voren komen. Denk hierbij aan virtuele werkplekken, storage, online office etc. De uitbreiding van diensten en producten was ook de voornaamste reden een nieuwe website te ontwerpen. De huidige voldoet niet meer aan de eisen die we zelf stellen. Het idee is dan ook inderdaad eerst vragen wat bezoekers er graag willen zien of nodig hebben voordat we iets gaan ontwikkelen wat later weer op te veel punten aangepast moet worden. Zo werken wij bij klanten wel, maar ja, voor je eigen bedrijf ... je weet zelf meestal wel wat je er zou willen zien of lezen maar een bezoeker kijkt er toch anders tegenaan. Maar ben wel blij dat je die opmerkingen maakt, daar kan ik dus wat mee, al is het alleen maar een bevestiging.
 4. Hoi John, Je hebt natuurlijk gelijk, ik had moeten melden wat al opgemerkt was en wat niet. Bij deze de belangrijkste (lees meest opgemerkte) zaken: - Portfolio uitbreiden met meer informatie over werkzaamheden (Werd al aan gewerkt) - Mogelijkheid om online eigen Tickets te beheren (Wordt op dit moment getest) - Direct online domein naam aanvragen en hosting pakket kiezen/wijzigen (Hier weten we nog niet of we dat wel willen, houden toch graag onze adviserende rol) Verder waren er met name opmerkingen over kleur gebruik (Beetje saai werd het meest genoteerd), Layout (zie kleur), en men miste een live chat mogelijkheid. Enkele keren werd opgemerkt dat er behalve de headers weinig afbeeldingen te vinden zijn (klopt). Dat zal echter in het nieuwe design wel veranderen.
 5. Omschrijving van je concept: Hallo allemaal, Ik had deze post eerst op de verkeerde plek staan, excuses. Wij gaan binnenkort onze website compleet onder handen nemen en vernieuwen. Dus nieuwe layout, nieuwe indeling nieuwe ... Dit ivm nieuwe en gewijzigde diensten zoals cloud-storage, self-service desk, application development etc. Nu is het altijd makkelijker om iets voor iemand anders te maken dan voor jezelf. Daarom leek het mij een goed idee om anderen (jullie dus) een kijke te laten nemen op onze huidige site en aan te geven wat er beter, anders, makkelijker, duidelijker etc zodat we daar bij onze nieuwe site rekening mee kunnen houden. Alle kritiek is welkom als deze contructief is en ik er wat mee kan natuurlijk. Alvast erg bedankt voor alle input. link: http://www.wxa.nl Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Uiteraard klanten benadert met de vraag wat zij ervan vinden. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Wij willen graag een zo duidelijk en makkelijk mogelijke site realiseren met de informatie die klanten nodig hebben en verwachten. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: n.v.t. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik hoop uiteraard constructieve kritiek te krijgen. Opmerkingen, verbeterpunten etc.
 6. Hallo allemaal, Wij gaan binnenkort onze website compleet onder handen nemen en vernieuwen. Dus nieuwe layout, nieuwe indeling nieuwe ... Dit ivm nieuwe en gewijzigde diensten zoals cloud-storage, self-service desk, application development etc. Nu is het altijd makkelijker om iets voor iemand anders te maken dan voor jezelf. Daarom leek het mij een goed idee om anderen (jullie dus) een kijke te laten nemen op onze huidige site en aan te geven wat er beter, anders, makkelijker, duidelijker etc zodat we daar bij onze nieuwe site rekening mee kunnen houden. Alle kritiek is welkom als deze contructief is en ik er wat mee kan natuurlijk. Alvast erg bedankt voor alle input. link: http://www.wxa.nl
 7. Wat voor partner je als bedrijf ook zoekt, of het een loodgieter, accountant of IT-er is, je zoekt altijd iemand waar je mee door de bocht kan. Iemand die in eerste instantie luistert en begrijpt. Die jou je verhaal laat doen, je wensen, eisen, mogelijkheden en pas daarna gaat filteren. Iemand die uit alle informatie die je geeft een compleet verhaal maakt dat voldoet aan je wensen, eisen, mogelijkheden en liefst ook nog financiele middelen. Geen kant en klaar product dat achteraf bijgesteld moet worden maar maatwerk met het oog op morgen. Waar vind je so iemand ? Een forum zoals HL is zeker een goede plek om te beginnen maar dat betekent wel dat meer informatie nodig is. Wat voor soort onderneming is het ? Wat heb je nu en hoe gebruik je het ? Wat zou je zelf willen of acht je als noodzakelijk. Waarom wil je uitbreiden (ook op IT gebied ?) Heb je bepaalde wensen, eisen, deadlines ? Immers, hoe meer informatie de mensen hier hebben, hoe beter kunnen ze je helpen de juiste partner te zoeken en al dan niet te vinden. Het kan ook nooit kwaad om eens de goudengids of google te gebruiken, een paar websites te bezoeken en een vrijvlijvend gesprek aan te gaan. Kost niets, en maakt je alleen wijzer :)
 8. Hallo, Wij zijn op het moment bezig onze development tak uit te breiden verwachten een aantal grotere projecten in afzienbare tijd. Echter is onze capaziteit op het moment beperkt vanwege lopende projecten en daarom leek mij nearshore development wel een interessante optie. Het gaat dus erom dat ik het development van onze webapplicaties naar het buitenland wil verplaatsen. Indië of andere far-east landen zijn niet echt interessant omdat het gewoon te ver weg is, andere cultuur etc. Heeft iemand hier ervaring met ontwikkelaars in Oekraine of Roemenie etc? Misschien zelfs contacten ? Wat zijn de punten waar je op moet letten ? Ik heb hier op het forum al gezocht maar alles wat ik vond was of niet van toepassing of het zijn vrij oude posts. Elke tip is welkom. Alvast bedankt.
 9. Ik ben al drie dagen op rij gebeld door een bedrijf dat zich voorstelt als "Ondernemersvisie Nederland". Zeggen intermediair te zijn tussen overheidsinstellingen en kleine bedrijven (en uiteindelijk mag je dan in hun boek adverteren, je kent het verhaald wel.). Hebben hier nog meer mensen last van ? Ik vind dit toch behoorlijk agressief inmiddels.
 10. Gisteren en vandaag twee hele grote orders binnengehad voor de griepkit. Moest hulp inroepen voor het inpakken en verzenden ! YES !!!
 11. Ik sluit niet uit dat dit bij enkele aanbiedere gebeurt. Wij werken samen met een partij waarbij ALLE dataverkeer versleuteld woord voor het op de servers word opgeslagen. De gebruiker kan zelf encrypty en wachtwoord instellen en alleen hij kan de gegevens ook weer ontsleutelen. Zeker met het ook op onze clienten zoals advokaten, notarissen etc kan je het je als bedrijf helemaal niet permiteren om gegevens van je klant in te (willen) zien. Ik kan alleen de tip geven lees goed de algmenene voorwaarden door en stel vragen. En zoals altijd, er bestaat wel degelijk een verschil tussen goedkoop en service.
 12. Dat is afhankelijk van welke Nas je gebruikt. Een klant van ons gebruikt de Synology DS409 en deze ondersteunt Internet File serving. Dit werkt via een webbased file explorer. Als je bestanden via de verkenner wil aanbieden zou je een server moeten inrichten met VPN toegang of uitwijken naar een externe aanbieder met ftp en webdrive. Je kan op de Synology ook een FTP server opzetten en dan webdrive gebruiken. Hiermee wordt de ftp server aangesproken met een drive letter net alsof deze een schijf op je computer is. voor meer informatie: http://www.synology.com/enu/products/features/filestation2.php http://www.webdrive.com/products/webdrive/winindex.html
 13. Een redelijk goedkope oplossing zou zijn om een NAS aan te sluiten op je thuis netwerk. De meeste NAS systemen bieden toegang van buitenaf. Je kan dan gewoon een schijf letter koppelen aan de schijf waar je bestanden op staan. Op die manier heb je een soort miniserver voor bestandsdeling. Voorbeelden zijn de ReadyNasDuo of een Synology DS serie. Het enige nadeel hiervan is dat je even in de handleiding moet duiken om alle instellingen goed te zetten. Voordeel: voor een paar honderd euro (afhankelijk van de schijven die je gebruikt) ben je klaar.
 14. Vanuit waar ga je het gebruiken ? Thuis of onderweg ? Je moet natuurlijk altijd in je achterhoofd houden; geen verbinding = geen bestanden.
 15. Ik begrijp dus dat het een soort http://www.experts-exchange.com gaat worden ?
 16. Sorry dat het zo is overgekomen. Was natuurlijk niet zo bedoeld en eigenlijk een algemene opmerking. Ik ging er niet van uit dat jij onvoorbereid te werk zou gaan, anders zou je hier je vraag niet stellen. Het voordeel van open source software is natuurlijk dat het gratis is. En ook gratis blijft als je de tijd hebt om het zelf uit te zoeken hoe alles werkt. Het importeren van artikelen (bulk) is een standaard module of plugin in de meeste shops zoals ik al zei. Je zal waarschijnlijk wel wat tijd moeten investeren in het gereed maken van het import bestand. Dus de juiste categorie indelen, koppen hernoemen etc. om te zorgen dat alles in de juiste velden terecht komt. Meestal kan je dan een sjabloon maken en dit in het vervolg gebruiken. Hier hoef je echt geen expert of Nerd ;) voor te zijn. Alleen wat tijd en een goede kop koffie zijn meestal voldoende. Uiteraard zitten we hier om te vragen en te leren van elkaar. Ik denk wel dat het ook een goed idee is om eens door de fora van de verschillende webshops te surfen. Bijna alle vragen zijn al een keer gesteld en je krijgt er meestal heel snel specifiek antwoord op je vraag. Ik wens je zeker veel success en nogmaals excuses dat mijn reactie misschien verkeerd is overgekomen.
 17. Een webwinkel beginnen is nooit een zomaar-even-doen aktie. Je moet veel voorbereidend werk doen en je blijft onderhoud plegen. De keuze welke shop het meest geschikt is moet je uiteindelijk zelf maken. Je kan andere gebruikers naar hun bevindingen vragen, zelf uitproberen, testen etc. Hier gaat wel veel tijd in zitten. De meeste webshops die op een grotere community bouwen hebben plugins of modules voor artikel import en export. Oscommerce en Prestashop zijn hier voorbeelden van. Maar welke shop je uiteindelijk ook kiest, je zal toch moeten leren om ermee te werken. Begin bijvoorbeeld met een eigen testshop op je webhosting, puur voor het testen. Bevalt die niet, dan verwijderen en de volgende proberen.
 18. Als ze nou hadden voorgesteld dat op elke breedbandverbinding een heffing van 0,50 ct komt die dan naar Buma / Stemra gaat als vergoeding voor het downloaden van muziek en films dan zou ik er zeker mee instemmen. Maar om kranten te redden ? Kunnen de kranten beter betaalde internet abonementen uitgeven voor hun eigen site. Dan betaald ook alleen de bezoeker die het echt wil lezen.
 19. Sommige dromen moeten dromen blijven. Immers, als je alles al hebt, wat heb je dan nog om te bereiken of naar uit te kijken ? Ondernemer zijn betekent natuurlijk niet gelijk dat je altijd maar materealistisch bent. Veel van de dingen die ik nog wil bereiken liggen op het vlak van persooblijke ontwikkeling. Maar als dat een mooie auto oplevert is dat wel mooi meegenomen :)
 20. Als je helemaal zeker wilt zijn dat alleen legale software gebruikt wordt kan je maar een paar dingen doen. 1: Medewerkers een contract laten tekenen waari zij volledig aansprakelijk worden gesteld voor illegale software op hun eigen PC en jij alleen de volgende licenties in bruikleen geeft.... 2: Medewerkers alleen met bedrijfsmiddelen laten werken die je zelf controleert en onderhoud. Betekent dus dat je hun laptops moet aanbieden waarop zij kunnen werken (heeft altijd de voorkeur) Je bent inderdaad niet verplicht de BSA of andere instanties binnen te laten mits zij met een door de rechter uitgeschreven huiszoekingsbevel en politie komen. Zelfs dan heb je het recht om toegang te weren tot je advokaat gearriveerd is. (Dit is meer praktijkervaring bij een klant dan wetskennis). Over het algemeen is het altijd af teraden om personeel met prive spullen te laten werken. Dit heeft ook verzekeringstechnische aspecten.
 21. Ik heb ook even naar je website gekeken die je in je profiel vermeld. Het eerste wat mij opvalt is: Ik kan helemaal niet zien wat je nou eigenlijk doet ? MenoMedia kan ook een bedrijf zijn dat reclame fimls maakt, of een drukkerij of .... Mijn ervaring is dat als bezoekers eerst naar twee dingen kijken, wat kost het en wat staat in de portfolio. Bedenk dat je in de webdesign markt maar een heel kort moment hebt om een eerste indruk te maken. Mijn tip is dus, breid je website uit, laat zien wat je kunt, bouw een portfolio op. Dat kunnen ook verschillende WP installaties op je eigen site zijn met elk een ander theme dat je hebt gemaakt. Als je maar wat kan laten zien. Daarnast is samenwerking uiteraard een mogelijkheid om iets voor elkaar te betekenen. je zou ook contact op kunnen nemen met sportverenigingen, hobby clubs etc,. Die hebben meestal een iets mindere site die door een vrijwilliger gemaakt is. Bied hun een gratis site aan. Veel mensen uit het bedrijfsleven zitten in verenigingen en zo maak je toch weer nieuwe contacten en kan je iets laten zien. Verwacht natuurlijk niet dat daar gelijk opdrachten uitrollen. Netwerken is een long-term-business Succes !
 22. En dat was nou net de bedoeling. Zorgen dat mensen er in iedergeval over nadenken. Als je dan een keuze maakt doe je dat tenminste bewust (met of zonder risico). Dat ik hier niet de IT-oplossing voor iedereen wil en kan posten is denk ik ook wel duidelijk. Het verhaal is ook bewust algemeen gehouden om een soort "oh dat klinkt bekend" gevoel te krijgen zodat iedereen vervolgens zelf gaat kijken wat zijn situatie is.
 23. Klopt ironny, elke ondernemer is anders. Elke situatie is anders. En ik zie je post zeker niet als afkraken maar als een eigen mening die iedereen mag hebben. Natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat je een calculatie moet maken en op de kosten moet letten. De belangrijke dingen eerst. Voorbeeld backup op USB stick. Geniaal, werkt ook goed ... maar. Je moet het inderdaad regelmatig doen. Niet vergeten. Hoe doe je dat dan ? Handmatig ? Of toch met een gratis verkrijgbaar backup programma die het automatisch doet ook al vergeet je het zelf ? Gebruik je dan twee sticks en heb je er een op een andere lokatie liggen ? Mijn intentie is zeker niet om iedereen aan het IT shoppen te krijgen maar om net even wat verder te denken. Uiteraard kan je facturen ook goed in excel maken, uitprinten en bij je accountant aanleveren. En voor veel bedrijven is ook niet meer nodig. Maar een bedrijf wat bijvoorbeeld met voorraaden werkt gaat die vlieger niet lang op. Dan kan je beter 99,- euro in een goedkoop boekhoud pakket investeren. Dan heb je tenminste de basis functionaliteit en kan je in veel gevallen bestanden aanleven. Reken maar eens je uurloon tegen de uren die je nodig hebt om een spreadsheet te maken die dat soort dingen doet ? Dat is vast meer dan 99 euro :) Nogmaals, je moet niet in kosten denken, maar in oplossingen. En die kunnen vaak ook gratis zijn :) Als je er maar aan denkt ben je al een stap verder.
 24. Dat geloof ik zonder meer. Maar ik denk ook dat juist die paar die wel doorzetten een goede kans maken om met een onderneming te slagen. Maar goed, misschien iemand zzper blijven door de aard van je werkzaamheden of om welke reden dan ook. Ik stelde eigenlijk meer dat iemand die uit loondienst stapt en vervolgens voor de zelfde baas als zzper gaat werken geen ondernemer is. Je onderneemt tenslotte niets ...
 25. Is dat zo? Ik heb juist het idee dat 90% van de ZZP'ers echt niet uit wil breiden. Ik denk dat iedereen hier andere ervaringen mee heeft. Mijn persoonlijke ervaring is dat de meeste zzpers die bij ons aankloppen toch wel een idee hebben van "ik begin klein en dan ...".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.