Jump to content

Han van Rijn

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Company info

 • Location
  breda
 1. Borgstellingsovereenkomst is een overeenkomst tussen de vennootschap en jezelf. Je moet hier een paar procent provisie per jaar voor berekenen en ook daadwerkelijk overmaken. Deze provisie betaal je ook belasting over en mocht je als borg worden aangesproken dan is het betaalde borgbedrag weer aftrekbaar
 2. Als het om rollend materieel gaat is een lease (vaak) het goedkoopste. Looptijd is vaak zelf te bepalen. Er zijn echter ook financiers met korte looptijden waarbij je boetevrij na 1 maand mag aflossen. Reken wel op hogere rente
 3. Voornaamste reden dat een bank dit doet is om jullie gemotiveerd te houden indien er onverhoopt uitgewonnen moet worden. Met een borgstelling heb je er alle belang bij om de opbrengst te maximaliseren. In tegenstelling tot hoofdelijke aansprakelijkheid dient bij een priveborgstelling eerst de zakelijke zekerheden uitgewonnen te worden alvorens de borg aangesproken kan worden. Je zult dit bij andere banken ook zien. Indien je dit echt niet wilt moet je naar alternatieve financiers. Deze werken vaak zonder borgstelling (indien de ltv redelijk is). De rente is dan wel aanzienlijk hoger. De aanbieding die je nu hebt is absoluut geen slechte voorzover ik het kan overzien. Let wel op de je in prive een borstellingsovereenkomst inclusief borgstellingsprovisie met de vennootschap maakt
 4. Ik zou eerst eens met een adviseur bellen alvorens zelf allerlei constructies te bedenken.Dat hoeft nog niets te kosten en je krijgt wat meer feeling bij de materie. Als het een goed lopende onderneming is en de prijs is redelijk is er altijd een financiering te krijgen mits je natuurlijk geen kattenkwaad hebt uitgehaald de afgelopen jaren ;D Let vooral op de gouden balansregel waarbij een PL voor een bedrijfsovername vaak niet passend is.
 5. Gaat deze "discussie" nu niet heel erg afwijken van de oorspronkelijke vraag ;)
 6. Wellicht een idee om een (werkkapitaal) lening af te sluiten bij een niet bancaire financier. En vervolgens de machine naar Nederland halen en, zoals je al schrijft, de machine onder te brengen bij een leasemaatschappij.
 7. Dat zou ik niet doen. Je mede aandeelhouder neemt de 42,5% en jij een verplichting van de uittredende aandeelhouder over!
 8. Fijn. Hebben we toch wat kunnen betekenen. Laat je niet afschrikken door het ongrijpbare; het is allemaal geen hogere wiskunde ;-). Mocht je behoefte hebben mag je me ook wel bellen. grtz
 9. Het klinkt misschien een beetje zweverig en zie je geen handvatten om een en ander aan te pakken maar het is echt heel pragmatisch. Uiteindelijk zul je veel tijd en kosten besparen en heb je een plan in handen waarmee je mee naar investeerders kunt.
 10. Het wordt wel lastig om er zo iets over te zeggen. Je spreekt over leveranciers; betekent dit dat het een bestaande applicatie is? Je zult iets moeten vinden om het aantal aannames te minimaliseren. Een beperkte test werkt dan het beste. De enige reden waarom een start-up niet lukt is dat de aannames niet blijken te kloppen. Zorg in ieder geval ervoor dat je iemand vindt die de aannames eruit filtert en deze in twijfel trekt. Maak dan een What/if analyse zodat je in ieder geval weet welke richting het geheel uitgaat.
 11. Niets is onmogelijk behalve een scheet op een plankje timmeren ;-). Maar ff serieus. Je zult een manier moeten vinden om je businessmodel op kleinschalige manier te toetsen. Dit bespaart kosten en geeft je de perfecte basis voor een goed ondernemingsplan. Je zult zien dat het met de investeerders ook makkelijker gaat. Je komt dan niet op het verkeerde stapeltje te liggen.
 12. Een ondernemingsplan is als een soort tandwielkast. Als 1 tandwiel toch andersom of minder snel draait heeft dat effect op de uitkomst. Vooral bij een startup zitten er teveel aannames in een plan om iets zinnigs te kunnen zeggen over de toekomst. Investeerders hechten veel meer waarde aan ondernemingsplannen waar de aannames geminimaliseerd zijn. Doe eerst eens een kleine test en richt je dan op het ondernemingsplan.
 13. Er zijn mensen die alleen gemotiveerd kunnen worden met maandelijkse cash (aandelen zijn niet belangrijk) en er zijn mensen die gemotiveerd kunnen worden met aandelen (maandelijkse cash is minder belangrijk). Probeer eerst te achterhalen tot welke groep deze potentiële partners horen en bepaal dan pas eventuele aandelenverhoudingen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept