• 0

Apple lanceert Schone Lei

 

Ga alvast maar domeinnamen claimen! Toen Apple in 1993 zijn eerste Newton lanceerde, stuurden we ter promotie een gelijkvormig leitje het handelskanaal in. Zeventien jaar later komt Apple met de iSlate. Ben benieuwd naar innovatieve toepassingen en SlateApps.

 

Iemand nog interesse in de eerste generatie Newton?

 

(nooit gebruikt)

applenewton.thumb.jpg.ec1979a0e048cb95c635aa8f7596d1f3.jpg

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Een topic over goed gereedschap mag toch wel. Dat privacy verhaal kan toch veel beter in een ander Topic.

 

Apple is gereedschap voor veel ondernemers. Wellicht de titel aanpassen "Apple gereedschap voor ondernemers"

 

Als je geen interesse hebt dan lees je het niet.

 

Objectief zijn is moeilijk zeker als je ergens fan van bent of gelooft!.

 

PJ heeft een andere mening en om nu te gaan reuzen als je niet met de discussie mee doet is een beetje flauw @Norbert.

Link naar reactie
  • 1
en om nu te gaan reuzen als je niet met de discussie mee doet is een beetje flauw @Norbert.

 

Het reuzen-concept is je nog niet geheel duidelijk heh?

 

Ik heb geen enkele behoefte om aan deze discussie mee te doen. Ik ben fan van de Iphone, maar geen fan van Apple, en zeker niet met deze traitorware Ipocalypse.

 

Maar daar ga ik pragmatisch mee om: daar helpt mij grote vriend Jay Freeman (a.k.a. Saurik) me wel mee. Al is Apple nog zo Kafkaesk BBIWY snel, de Jailbreak achterhaalt het wel

.

.net als ik fan ben van H******osh, maar niet van de Mac zelf. Ieder zijn meug, en mijn reus is een blijk van herkenning en erkenning van de mening van Peter Bonjernoor die wat mij betreft - wederom - pijnlijk raak is: apple-adepten hebben kennelijk een blinde vlek voor kritiek.

 

Damn, ben ik er toch weer ingetuind, doe ik toch mee aan de discussie ;D

 

Edit: naam H******osh aangepast

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

 

Inderdaad en zelfs TwaBla deed mee ;D

 

 

Ahum, ik ben de topicstarter. Dat die gekaapt wordt voor pro/contra-gekwebbel is tot daar aan toe. Mij ging het uiteindelijk om nieuwe businessmodellen en -ideeën voor ereaders. Die hele discussie kan me gestolen worden. Als andere platforms meer succes hebben, ook prima. Slimme nieuwe toepassingen (diensten/content) zijn veel interessanter dan al dat ego-verlengende gedoe.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Bij mij is slaat de meter ook positief uit richting de honden. Ik heb er 2 en 1 kat . En die kat gebruikt de macbook als kontwarmer, waardoor mijn enthousiasme aardig afneemt richting de katachtigen.

 

Vorige week zelf weer even gespeeld met de ipad. Wired en veronica gids erop bekeken. Gespeeld met wat afstandbedienings software en wat comics bekeken. En als dit jaar het budget het toelaat, komt hij er direct.

 

Dit vond ik zelf ook wel mooi. Versterker merken zoals pioneer en marantz die applicaties uitbrengen om de afstandbediening te vervangen met een iphone, ipod en waarschijnlijk straks de ipad. Ben je eindelijk af van onduidelijke knopjes.

pioneer app

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

 

Yep, dat heb ik ooit eens aan de KRO gesuggereerd. Volgens mij zijn veel mobieltjes ook (nog steeds) uitgerust met infrarood, dus daar zou je afstandsbedieningen van kunnen maken. Een doorsnee remote is un-connected, maar mobieltjes en iPods/Phones/Pads zijn parttime online, dus je kunt actuele info uploaden - zoals een gepersonaliseerde tv-gids en talloze afgeleide diensten.

 

Maak er mobiele omroepgidsen van!

 

Is er een techneut hier die weet waarom dat nog niet gebeurd is?

 

Mijn mobieltje bevat een app (Salling Clicker) die via bluetooth contact zoekt met mijn Mac/iTunes die op z'n beurt via wifi verbonden is met mijn stereo. Zo kan ik dus mijn complete collectie cd's (playlists) aansturen met mijn mobieltje. Ik zie net dat Salling inmiddels meer apps in de aanbieding heeft.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Volgens mij zijn veel mobieltjes ook (nog steeds) uitgerust met infrarood, dus daar zou je afstandsbedieningen van kunnen maken. Is er een techneut hier die weet waarom dat nog niet gebeurd is?

 

Het ir protocol voor data overdracht is iets heel anders dan ir van een afstandsbediening. Om de ir op een telefoon te gebruiken als afstandsbediening moe(s)t je flink misbruik maken van de hardware om het te laten werken. Met als gevolg dat het de batterij nogal belastte. (Althans een jaar of 5 geleden) Sowieso is batterijduur een punt.

 

De straalhoek van een ir led in een telefoon is vrij beperkt. 10-15 graden is typisch. Je moet dus aardig richten om je tv te bedienen. Ir voor afstandsbediening gebruikt een eenvoudig protocol / lage overdrachtsnelheid. Een grote uitstraalhoek van de ir led is dan ook geen probleem.

 

De ir codes voor afstandsbedieningen zijn niet gestandaardiseerd. Je zult dus een flinke database aan moeten leggen. Logitech heeft een heel aardige database voor z'n Harmony universele afstandsbedieningen. Maar ook die laat voor mijn apparatuur een paar steken vallen.

 

Voor het koppelen van media-apparatuur is DLNA momenteel trouwens de 'emerging' techniek.

Link naar reactie
  • 0

Iets leuks en minder leuks...

 

Mijn vrouw was vorige week jarig en net gestart met een complete carrière switch. Van jarenlang marketing dame, wordt ze nu omgeschoold tot radiodiagnostischlaborant. Kortom ze gaat de zorg in, maar dit klinkt moeilijker ;)

 

Dus voor haar (en mijzelf) een Ipad aangeschaft, alle medische documentatie erop top. Hierin heeft het apparaat bij ons al zijn voordeel bewezen. Nu is zij zondag van haar paard gesmeten met als gevolg vier gebroken ribben, gebroken sleutelbeen, klaplong, kneuzingen en weet ik veel wat.

 

En toch kan zij nu nog steeds met een hand haar forum bijhouden en via hyves en facebook de buitenwereld volgen. Les materiaal wordt straks digitaal voor haar klaargemaakt dus de achterstand wordt geminimaliseerd. Wij zijn in ieder geval heel erg blij met de aankoop.

 

Micha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Appels en paarden zou normaal goed moeten gaan :)

 

Wel vervelend.

 

Heb de iplof nu een paar maanden. Flash is toch wel een gemis. Nu begint hij vaak moeilijk te doen met Hotmail. (flash banners)

 

Nog een nadeel is dat bijna alle site's het als een mobile device ziet. Daardoor werken voorral de site's waarmee je in de "cloud" werkt niet. Terwijl je gewoon op Wifi zit.

 

Erg jammer.

 

Hoop dat de Nieuwe update daar verandering in brengt.

Vooruitgang, achteruitgang of nooduitgang?

Link naar reactie
  • 0

Binnenkort zit ik voor een klant bij een demo van die tablet van Notion Ink. Ik heb er al e.e.a. van gezien en dat lijkt echt precies het soort tablet dat ik weer wel zou kopen. Snel, krachtig, handzaam zonder klein te zijn en het draait Android. Nu nog hopen dat hij het ook echt goed doet, maar dat weet ik in november!

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Ben zelf bezig om de iPad te promoten bij verschillende bedrijven. Maar ik merk toch veel koudwatervrees, of gebrek aan kennis. Ik zie het apparaat echt als een enorme revolutie voor het gebruiksgemak. Mijn moeder die helemaal niets met computers heeft kan prima uit de voeten ermee. En ik denk dat je als bedrijf ook een heleboel laptops en netbooks kunt vervangen voor een fractie van de kosten. Ik heb laatst een presentatie gegeven met de iPad en dat was ontzettend leuk, ook omdat je nog even snel na afloop door wat slides heen kunt zwiepen op het bureau. Je hebt ook niet zo'n monitor of laptoplap voor je neus, maar een prachtig apparaat waar je prima met meerderen tegelijk naar kunt kijken. En dat is tijdens het presenteren ook een voordeel. Geen opengeklapte schermen meer tussen jou en je publiek. Ik heb hier een blogje erover gemaakt: http://www.ddq.nl/blog/files/het_presenteren_met_een_ipad.php

 

En verder? Ik denk dat er een hoop websites aangepast moeten worden voor deze mobiele revolutie. En dat is iets waar ik me de komende tijd op ga storten als ondernemer. Ik geloof niet zo in het maken van apps, maar wel aan het maken van webapplicaties die op meerdere platforms en devices tevoorschijn getoverd kunnen worden. 't Is een prachtontwikkeling en ik denk dat het hele computergebruik iPad-achtig gaat worden in de nabije toekomst: aanraakschermen, interactie en een gesloten omgeving met apps. iDeaal!

 

Link naar reactie
  • 1

En ik denk dat je als bedrijf ook een heleboel laptops en netbooks kunt vervangen voor een fractie van de kosten.

Ik denk het niet. Zolang het ding niet de volle 100% functionaliteit heeft van een 'echt' besturingssysteem, maar het slechts een telefoon OS draait zal het nooit en te nimmer vervanging worden voor een computer/laptop. Dergelijke 'touchscreen' laptops bestaan al járen, zoals de IBM/Lenovo X serie en ook Dell of HP heeft vast wel een modelletje. Nu zijn deze laptops eigenlijk veel te duur (en daarom ook nooit echt aangeslagen), en daar springt Apple met de iPad in een leuk gat. Maar verwacht geen wonderen van een apparaat wat eigenlijk een grote telefoon is zonder dat je ermee kunt bellen (alhoewel skypen via een bluetooth headset zou moeten werken).

 

Ik heb laatst een presentatie gegeven met de iPad en dat was ontzettend leuk, ook omdat je nog even snel na afloop door wat slides heen kunt zwiepen op het bureau. Je hebt ook niet zo'n monitor of laptoplap voor je neus, maar een prachtig apparaat waar je prima met meerderen tegelijk naar kunt kijken. En dat is tijdens het presenteren ook een voordeel. Geen opengeklapte schermen meer tussen jou en je publiek. Ik heb hier een blogje erover gemaakt: http://www.ddq.nl/blog/files/het_presenteren_met_een_ipad.php

Dat kan zeker handig zijn, maar wellicht ook een te grote afleiding van hetgeen je vertellen wil. Ik gebruik mijn iPad om een demo te geven hoe 'iets' werkt als je het zou benaderen via een iPad, maar presentatieslides weergeven doe ik niet. Meeste bedrijven hebben wel ergens een grote TFT of beamer hangen waarop je veel beter kunt presenteren. Als je in zo'n setting komt heb je met je iPad meteen ook een probleem, er zit immers geen stekkertje aan om hem even op een monitor of beamer te kunnen aansluiten. En bij dergelijke presentaties is vaak juist fijn dat je wel een laptop hebt; op je eigen scherm de slides met wat notities voor jezelf en op de externe uitgang alleen de slides.

En verder? Ik denk dat er een hoop websites aangepast moeten worden voor deze mobiele revolutie. En dat is iets waar ik me de komende tijd op ga storten als ondernemer. Ik geloof niet zo in het maken van apps, maar wel aan het maken van webapplicaties die op meerdere platforms en devices tevoorschijn getoverd kunnen worden. 't Is een prachtontwikkeling en ik denk dat het hele computergebruik iPad-achtig gaat worden in de nabije toekomst: aanraakschermen, interactie en een gesloten omgeving met apps. iDeaal!

Ik geloof eerlijk gezegd niet zo in het 'aanpassen' van websites (of je moet het hebben over websites die toch al brak waren, en die 'gerepareerd' moeten worden. We hebben allerlei standaarden afgesproken die we op het web gebruiken. Mits iedereen die toepast zou het geen onoverkomelijk probleem moeten zijn om met je iPad of wat voor apparaat dan ook op websites te kunnen browsen.

Link naar reactie
  • 0

Naast de ipad ben ik sinds gisteren ook weer eigenaar van een iphone 4. Totaal nutteloos en onzinnig, maar ik ben zo blij. De vorige 3gs was met een maand in de wasmachine verdwenen. Mijn tussentijdse ipod heeft een koffie ongeluk gekregen. Dus waneer deze ook een h2o ongeluk krijgt, dan stop ik ermee. Maar in de tussentijd ben ik weer even blij dat ik weer een telefoon heb die ik snap.

 

Micha

 

ps @pj

Wat verwacht jij eigenlijk van de nieuwe ipad?

Ik hoop op een hogere resolutie

een camera voor facetime (paar x gebruik van gemaakt en werkt prima)

Lichter, ik vind de ipad net iets te zwaar

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Naast de ipad ben ik sinds gisteren ook weer eigenaar van een iphone 4. Totaal nutteloos en onzinnig, maar ik ben zo blij. De vorige 3gs was met een maand in de wasmachine verdwenen. Mijn tussentijdse ipod heeft een koffie ongeluk gekregen. Dus waneer deze ook een h2o ongeluk krijgt, dan stop ik ermee. Maar in de tussentijd ben ik weer even blij dat ik weer een telefoon heb die ik snap.

 

Micha

 

ps @pj

Wat verwacht jij eigenlijk van de nieuwe ipad?

Ik hoop op een hogere resolutie

een camera voor facetime (paar x gebruik van gemaakt en werkt prima)

Lichter, ik vind de ipad net iets te zwaar

 

 

Hoi Micha. Ik had deze niet gelezen. Maar ik denk dat de tweede lichting dus precies aan je verwachtingen gaat voldoen.... ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 137 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.