Rust op Higherlevel

Aanbevolen berichten

Ik heb het in tijden niet zo rustig meegemaakt op het forum. Ik hoop dat dit te maken heeft met de TV actie van de SHO voor Haiti en ten gunste komt aan de opbrengst. Heb je nog geen donatie gedaan bedenk dan eens dat er ondernemers zijn die alles hebben verloren. Giro 555.

 

Wat probeer je te zeggen?

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Ikzelf ben toch maar aan het werk, hele dag al bezig geweest met boekhouding 2009 afronden, maar andere dingen moeten ook gebeuren, dus dan nog maar even doorwerken.

 

Ik vind het erg jammer van Haiti, heb zelf ook geld gedoneert. Het idee van zoveel radiozenders tegelijk dezelfde uitzending is ook goed. Maar om eerlijk te zijn....binnen half uur heb ik de radio al uitgezet vanochtend en tv ga ik ook niet meer kijken. Op 'n gegeven moment heb je dat zinnetje dat je wat moet geven TE vaak gehoord.

Link naar reactie

erg jammer van Haïti?

met alle respect maar t klinkt alsof iemand zijn knikkers heeft verloren...

 

Dit is een ramp en doneren en doneren zou vanzelfsprekend moeten zijn.

Overigens vind ik het enorm indrukwekkend hoe een land als Nederland zich nu weer laat zien.

K ga volledig mee met Edward, nu eens niet denken, maar doen!

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie

Het idee van zoveel radiozenders tegelijk dezelfde uitzending is ook goed. Maar om eerlijk te zijn....binnen half uur heb ik de radio al uitgezet vanochtend en tv ga ik ook niet meer kijken. Op 'n gegeven moment heb je dat zinnetje dat je wat moet geven TE vaak gehoord.

 

Dat je gek wordt van dat zinnetje kan ik mij heel goed voorstellen. Ik vond het echter onthutsend om te zien dat bij de start van de TV-uitzending nog maar een kleine 20 mln is opgehaald. Reken dat eens om per hoofd bevolking.

 

Wanneer je ooit in een dergelijk land bent geweest en ziet hoe mensen in sloppen leven en dagelijks toch iets van hun bestaan proberen te maken met het opbouwen van een bedrijfje, dan bedenkt dat ze na 30 seconden niets meer hebben dan kan er eigenlijk niet genoeg aandacht worden gevraagd voor deze ramp.

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie

Verkapt Haiti-topic dus? Ik neem aan dat iedereen geeft wat hij kan en wil missen. Wat dat betreft snap ik de ergernis van Sandra wel. Aan de andere kant: blijkbaar moeten we in Nederland hier grootschalig aandacht aan besteden om iets los te kunnen peuteren op korte termijn. Dat is eigenlijk best triest.

 

Hoe dan ook is elke euro er één.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie

Jammer dat de actie zo laat wordt opgezet. Leuk initiatief. Ik heb niets gedoneerd aan deze actie, wel doneer ik al 25 jaar aan Hart voor Haiti, waarin we een individueel kind steunen. Het kinderdorp is niet getroffen. Wel behoorde 1 van de Nederlandse gezinnen tot onze bekende.

 

Laten we allemaal hopen dat het land er weer bovenop komt. Ze waren net een heel klein beetje op weg iets op te bouwen.

Link naar reactie

Ik vind het jammer om te merken aan mijzelf. Maar met de recente berichtgeving over de tsunami slachtoffers en het rode kruis en nog wat artikelen ben ik erg terughoudend met geld geven. De situatie in Haïti is erger als dat ik mij kan voorstellen, en ik als Nederlander mag wat dan ook op mijn blote knieën danken dat ik woon waar ik woon.

 

Het behaalde bedrag wordt verdubbeld vanuit de staat, dus ik betaal al wat. Kip en ei verhaal. Want als niemand geeft is er ook niks om te verdubbelen ;) Maar ik geef al iets aan de door mij geselecteerde doelen. En ik had vanavond al een discussie over afrika, natuurlijke selectie (waarom zijn er mensen op gebieden waar simpelweg geen leven hoort te zijn) en het onrecht van Haïti. Ze zitten op een deel van Hispaniola waar niemand wil zitten met zijn goede verstand.

 

Het maakt mij verdrietig dat ik niet zo maar mijn portemonnee pak tegenwoordig (dit is persoonlijk of jullie het er nou mee eens zijn of niet). Maar ik vind het te lastig worden. En ik weet dat ik eigenlijk geen recht van spreken heb, want ik lul wel heel gemakkelijk vanuit mijn huisje met gas, licht en internet.... Maar al die graaiers, corrupte regeringen, onverantwoorde overhead kosten, wildgroei aan organisaties e.d. kan ik ook niet zomaar naast mij neerleggen.

 

En dan nog de hypocrisie van het bedrijfsleven. Bedrijven die nu allerlei banners op hun website zetten omdat de marketing manager zegt. Dit staat zo goed voor de bezoekers. Bleg. Eerste hand ervaring hiermee.

 

Ik maak het misschien mijzelf te lastig. Misschien minder nadenken en gewoon doen. En later vooral niet terugkijken....

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Hallo,

 

Sorry, maar ik geef niets via deze Haïti actie. Ik vind het te triest voor woorden dat radio en TV moeten worden ingezet om geld op te halen voor iets dat de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn: 'rijke' mensen helpen arme(re) mensen.

 

Ik doe dat structureel door 5 % van m'n netto inkomen maandelijks over te maken naar diverse goede doelen en eigenlijk schaam ik me ervoor dat ik zo weinig geef.

Kunnen we aan het einde van de rit met droge ogen zeggen 'wir haben es nicht gewusst'? Nee!

 

Hoe wrang dit ook mag klinken, zo'n ramp is een zegen voor elk arm volk. Komt er eindelijk eens wat aandacht en hulp.

Hoewel, over een paar weken zijn we 't alweer vergeten en laten we die mensen weer aan hun lot over.

Ik schaam me mens te zijn.

 

groet,

 

John

 

Link naar reactie

erg jammer van Haïti?

met alle respect maar t klinkt alsof iemand zijn knikkers heeft verloren...

...

Natuurlijk vind ik het 'n verschrikkelijke ramp, als je ziet om hoeveel mensen het gaat, hoeveel blijvende schade, hoeveel kinderen, etc etc. Ook het idee dat adoptie ouders eindelijk hun kindje konden ophalen en daar dus zijn overleden vind ik heel erg en blijft veel in mijn gedachten hangen. Volgens mij kun je bij dit soort rampen toch niet uitgebreid genoeg beschrijven hoe erg het is. Daarom juist werd ik gisteren zo moe van al de reclame op de radio. Vooral de volvo, die ook sponsort, die zei 'er zijn belangrijkere dingen dan de volvo'. Ja duh! >;( Het kwam voor mij te reclame-achtig over, alsof ze alleen maar mee doen met de massa zodat ze weer even op de radio vermeld kunnen worden.

 

Het idee van Sara Kroos (optreden met vele BN-ers, al het geld gaat naar het goede doel) vond ik heel goed. Maar ik hoorde dat de kaartjes maar 20,- pp hebben gekost. Doe dan minimaal 100,- per kaart, het is toch voor 'n goed doel. Of zorg dat mensen 'n bod uit kunnen brengen via 'n website en dat de kaartjes op volgorde van prijs verkocht worden. Dan leverd het tenminste wat meer geld op.

Link naar reactie

Hoe wrang dit ook mag klinken, zo'n ramp is een zegen voor elk arm volk. Komt er eindelijk eens wat aandacht en hulp.

 

Jammer dat je gemist hebt dat de seismologische activiteit in en onder Haiti nog 5 jaar heftig zal blijven. Er was niet zonder reden een naschok (ahum, 6,1 op de schaal van richter is gewoon een 2e aardbeving). Dan is herstel ineens heel erg broos, hoeveel miljard er ook heen gaat. :'(

 

Weet je waar ik dan zo kwaad om kan worden? Al zouden ze de rijst gestolen hebben, ze proberen te overleven. Shit wat is dit erg!

 

http://www.zie.nl/video/Schokkend-Haitiaanse-politie-dood-man-om-stelen-van-rijst/m1czq1wfsq97

 

Let op, schokkende beelden!

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

@joost

Is dit zo schokkend dan? Wat ik schokkender vind is de (in mijn geval) dikke vette volvo reclames ervoor. Even offtopic.

 

Ik snap jouw mening niet helemaal. Ze leven op een broos stuk land wat de komende jaren niet veilig zal zijn door seismische activiteiten. Daarvoor eigenlijk al niet en over 5 jaar ook niet, vanwege de grenzen van tektonische platen waar zij bovenop zitten... Jouw redenatie van kracht t.o.v. naschok of aardbeving gaat ook niet geheel (technisch) op. En er zijn allerlei problemen daar, maar jij ligt er nu een uit omdat er beelden van zijn. Maar wat wil je nu eigenlijk zegggen?

 

In mijn redenatie zou eigenlijk daar niemand moeten wonen. Maar dat gaat politiek technisch niet helemaal lukken. Jij hebt geel en verdort land, en wij hebben groen en gevend land. Dus dat is naar mijn mening het grootste probleem.

 

En wat john zegt, ben ik het ook niet mee eens. Maar het is wel een reactie die ik kan begrijpen/duiden. En jouw voorbeeld is helaas niet uniek. Dit is iets uit deze situatie, maar zou net zo goed uit new york kunnen komen of andere herkenbare plekken. Triest maar naar mijn mening wel waar.

 

Micha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

@Micha: de beelden kunnen schokkend zijn voor sommigen ::)

En inderdaad: zij hebben er niet voor gekozen om daar te wonen. Je kunt toch ook niet heel Los Angeles verhuizen omdat het op de San Andreas breuk ligt ::)

Dat er meer problemen zijn daar? Ja, dûh! Maar wat wil je nu zeggen dan? Dat dat een reden is om niet te geven ???

 

@John: je begon met een aanhef waarin je aangaf waarom je niet geeft aan Haïti, de algemene tendens ontging me een beetje. Maar ik deel in dit geval jouw mening niet dat deze ramp een zegen is omdat er nu eindelijk hulp en aandacht is voor dat land. Ik denk nl. dat er bij lange na niet genoeg geld komt, vandaar dat ik eraan refereerde dat de hulp daar veel langer nodig zal zijn dan in de komende weken.

 

Kortom: tussen mijn mening dat er niet genoeg geld heen kan en het filmpje zit geen bedoeld verband.

 

groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Mijn vrouw heeft jarenlang voor een stichting op Haiti gewerkt, wat een schrijnende armoede en ellende daar....onvoorstelbaar.

En nu maar hopen dat al dat goedbedoeld gegeven geld op de juiste plekken terecht komt en niet in de verkeerde zakken.....corruptie is daar van een ongekend niveau....

www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Link naar reactie
Normaal vind ik zijn collums niet echt pakkend, maar in dit geval verdedigd hij als ik het goed begrijp John zijn standpunt

 

Ik heb die hele avond bewust de TV niet eens aangehad, maar toen ik Pauw & Witteman zat te kijken bleek men ook daar live over te schakelen rond het einde van de aktie. Ik vond het echt schunnig hoe alle donateurs daar met een plakkaat stonden met groot hun logo/bedrijfsnaam erop en daaronder het bedrag dat ze 'belangeloos' aan deze aktie schonken.

 

Jasper's link is niet erg subtiel, maar wel heel erg raak...

Link naar reactie

@joost. Ik weet simpelweg niet zo goed wat ik moet vinden, en helemaal niets over hoe andere mensen moeten handelen.

 

Jij trekt je de ellende van deze mensen aan, en jij doet er wat mee. Prachtig. Maar mijn persoonlijke mening en ik pretendeer helemaal niet dat ik het bij het juiste eind heb wijkt wel wat af.

 

1. Er bestaat (bijna) geen onbaatzuchtigheid.

Geld wordt veelal gegeven door bedrijven uit commercieel oogpunt. Andere mensen geven geld want het geeft hun een goed gevoel. Het sussen van het geweten. Daar is nog een leuke "friends" aflevering over gemaakt.

 

2. Er zijn plekken op de wereld waar mensen niet horen.

Gemakkelijk gezegd vanuit Nederland. En ik zou liever hebben dat heel afrika groen en welvarend is. In nederland horen eigenlijk ook geen mensen, alleen blijkbaar kunnen wij de situatie zo maken dat wij geen last hebben van het water. Maar als je woont op een stuk land wat elke keer in elkaar kan storten, dan zal dit ook een keer gebeuren. Ik ben het er niet mee eens, en die mensen hebben ook geen andere keuze. De natuur is wreed, en hoe graag mensen ook denken dat zij erboven heeft de mens niks in te brengen.

 

3. Korte termijn oplossing

Wetenschappers geven aan dat deze aardbevingen van te voren aangekondigd konden met de juiste apparatuur. Maar waarom moet er een ramp plaatsvinden voordat hierover nagedacht wordt. Nu zijn er in Azie allerlei tsunamie waarschuwingssystemen, maar wel achteraf. Nu zal dit hier ook wel komen voor aardbevingen. Maar de volgende ramp zal weer gevolgd worden met achterafoplossingen.

 

4. transparantie

De goeden doelen klinken goed, maar de bestedings uitleg laat veel te wensen over. En als ik geef, wil ik ook zeker weten dat het bij de juiste mensen terechtkomt. Berichtgeving over het verdwenen geld van de tsunami ramp, rode kruis met een directeur die wel een heel riant salaris heeft en zonder overleg de automaische incasso van donateurs omhoog gooit. En bij de laatste actie de 7% overheadkosten op elke euro. Steun goede doelen en denk er vooral maar niet te veel over na.

 

5. corruptie

Haiti is niet het enigste land waar corruptie hoogtij viert. Ik ben persoonlijk van mening dat wanneer een land in problemen is en internationaal hulp moet ontvangen. Dat de regering onder toezicht geplaatst moet kunnen worden, zodat de instanties ook daadwerkelijk iets kunnen doen. Beetje te rechts gedacht misschien, en hier twijfel ik zelf ook heel erg. Want macht corrumpeert.

 

Kortom, ik ben het met je eens en ook weer niet. Maar een troost ik ben het met mijzelf soms eens maar ook vaak oneens. Het is lastig. En zoals ik al eerder zei, misschien moet ik iets minder nadenken.

 

MIcha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

2. Er zijn plekken op de wereld waar mensen niet horen.

Gemakkelijk gezegd vanuit Nederland.

 

In Nederland wonen en werken veel mensen in gebieden onder de zeespiegel, toch blijven ze daar wonen. In het noorden en zuiden komen regelmatig kleine bevinkjes voor, wie zegt dat er niet een keer een iets grotere plaats zal vinden als er meerdere gasbellen of mijngangen tegelijk instorten. In de wintersportlanden blijven de mensen ondanks lawinegevaar ook gewoon zitten, sterker nog, toeristen zoeken het gevaar zelfs op.

En zo is er overal wel iets.

 

Link naar reactie

 

1. Er bestaat (bijna) geen onbaatzuchtigheid.

Geld wordt veelal gegeven door bedrijven uit commercieel oogpunt. Andere mensen geven geld want het geeft hun een goed gevoel.

 

In de psychologie is dit inderdaad een punt van discussie: bestaat er zoiets als altruïsme? Ik vind het tijdverlies om daarover in discussie te gaan, wat maakt het uit? Mensen handelen altijd vanuit een bepaalde motivatie, goed doen brengt voor sommige mensen ook een goed gevoel mee. In principe ben je dan niet meer puur altruïstisch bezig, maar dat jij een goed gevoel overhoudt aan het feit dat je een goede daad doet schaadt ook niemand. Mocht ik al onderzoek doen naar onbaatzuchtigheid, dan zou ik me eerder daarop concentreren: waarom voelen sommige mensen zich goed door goed te doen en anderen niet? Blijft het feit dat ik me in de genoemde column wel kan vinden. Ik heb (noodgedwongen) naar radio 1212 geluisterd vrijdag (in België) en heb me kapot geërgerd, omdat het zo overduidelijk commercieel was allemaal. Koop bij bedrijf X en een deeltje van de winst gaat naar Haiti, wat is bedrijf X toch ongelofelijk goedhartig. Bedrijf X heeft zichzelf wel lekker voordelig in de spotlights kunnen zetten ondertussen, en voor bedrijf X wat geeft moet er eerst wel wat in de plaats komen. Op die manier komt er geld binnen natuurlijk, en misschien heilgt het doel wel alle middelen, maar toch... ik kon het wrange gevoel dat er geprofiteerd werd van de ellende van een ander niet van mij afschudden.

 

4. transparantie

De goeden doelen klinken goed, maar de bestedings uitleg laat veel te wensen over. En als ik geef, wil ik ook zeker weten dat het bij de juiste mensen terechtkomt. Berichtgeving over het verdwenen geld van de tsunami ramp, rode kruis met een directeur die wel een heel riant salaris heeft en zonder overleg de automaische incasso van donateurs omhoog gooit. En bij de laatste actie de 7% overheadkosten op elke euro. Steun goede doelen en denk er vooral maar niet te veel over na.

 

Mee eens, helaas...

Ik denk na over wat er met een gift gebeurt, en ben niet naïef genoeg om de illusie te hebben dat al het geld goed terecht komt. Maar ik vind dat nog steeds geen reden om dan maar te stoppen met proberen. Ik wil geloven dat tenminste een gedeelte van het geld wel gaat naar waar het voor bedoeld is, en een gedeelte lijkt mij nog altijd beter dan helemaal niks. Niks hebben ze ginder al. Maar dat is mijn persoonlijk gevoel, ik zal nooit iemand scheef bekijken die niet schenkt aan één of ander goed doel, ieder maakt zijn eigen afwegingen.

Link naar reactie

@liesbeth

 

je hebt helemaal gelijk. Mijn genoemde punten zijn dan ook alleen een momentopname van persoonlijke overwegingen, geen conclusie. Jouw conclusie zou dus zo maar mijn conclusie kunnen zijn. Ik wil alleen maar aangeven dat ik geen zin heb om te geven, omdat iedereen dat doet.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

...

Koop bij bedrijf X en een deeltje van de winst gaat naar Haiti, wat is bedrijf X toch ongelofelijk goedhartig. Bedrijf X heeft zichzelf wel lekker voordelig in de spotlights kunnen zetten ondertussen, en voor bedrijf X wat geeft moet er eerst wel wat in de plaats komen. Op die manier komt er geld binnen natuurlijk, en misschien heilgt het doel wel alle middelen, maar toch... ik kon het wrange gevoel dat er geprofiteerd werd van de ellende van een ander niet van mij afschudden.

...

Daar ben ik het helemaal mee eens. Bol.com doet bv 1 euro per bestelling, Esprit ook. Ik vind dat niets voorstellen....Als er uitverkoop is kan de korting zo oplopen tot 50%, doe dan bv 25% van de omzet ofzo voor een paar dagen. Het is toch voor een goed doel? Kan je voor een paar dagen ook wel wat minder winst overhouden....

Link naar reactie

Even een klein beetje tegengas: die commercials waren niet gratis. Bol heeft dus betaald voor de commercial (ook geld voor Haïti) en geld gedoneerd o.b.v. de bestellingen.

 

Maar jullie hebben wel een goed punt. Commercieel zijn dit soort inzamelingen reuze interessant. Het zijn inderdaad de grote "koop bij ons en wij doneren een euro" jongens die hier goed mee verdienen.

 

Het zou dit soort knakkers sieren om - net als veel andere kleine ondernemers - 25% van de januari omzet te doneren of gewoon 1000 euro lappen voor alleen een boodschap zonder commerciële intentie.

 

groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 155 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.