• 0

uitgekookte werknemers

Een paar maanden geleden hoorde ik via het roddelcircuit dat een werknemer van mij ontslag wilde hebben vanwege een nieuwe baan in het verschiet. Hij wilde geen ontslag nemen gaf hij zelf aan want dan zou hij er niets voor vangen. nee hij

zou ervoor zorgen dat hij ontslag zou krijgen. Hij kon dan uitkering trekken en een geldsom voor gewerkte jaren meekrijgen.

Boven de 50 dus lekker maal anderhalf. Toen ik het hem vroeg was het uiteraard niet waar. Hij ging wel steeds irritanter doen maar niet echt. Hij ging steeds meer ruzie zoeken maar zijn collega's zijn bang van hem dus kwamen niet klagen. Tot hij het op een vrijdag wel te gortig maakte. Maandag had ik dus een gesprek geplant...... en iedereen kan het natuurlijk al raden.....hij

is ziek!!

Inmiddels is een advocaat bij mij langs geweest en zij gaat mij helpen met ........zo pijnloos mogelijk van hem af proberen te komen ... dus door middel van een betaling van 1.5 per gewerkt jaar. Hij moet dan echter wel weer beter zijn!!! oh ja, uiteraard is meneer overspannen oftewel een burnout! Ik zal dit nu allemaal maar gelaten over me heen laten komen want als ik het goed begrijp ben ik sowieso de sjaak. Maarruh, ik ben eerst ruim 20 jaar werknemer geweest en heb dit nog nooit gedaan. Voor alle werknemers in Nederland het advies "neem nooit ontslag" Ga gewoon je baas zieken, loop de kantjes ervan af, speel het wel een beetje slim en je wordt er altijd wijzer van dan als je gewoon opstapt. In je volgend leven keer je wel terug als een regenworm maar ..... who cares???

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

misschien is een mediator traject een betere insteek dan meteen met de advocaat om tafel. Het is inderdaad zo dat werknemers op deze manier veel schade kunnen berokkenen. Helaas weinig aan te doen, als werkgever ben je de pineut en gaat het je linksom of rechtsom geld kosten. Toch zal je het een beetje elegant moeten oplossen.

 

Op dit moment heeft je werknemer een burn out, daarbij is begeleiding van een arts noodzakelijk. Daarnaast een mediator inzetten en verschillende trajecten onderzoeken (aanpassing werk, herplaatsing, omscholingstraject ed). Als je weet bij welk bedrijf hij eventueel zou willen gaan werken dan kan je samen met dat bedrijf wat regelen. Dat kan voor dat bedrijf ook interessant zijn als zij een vergoeding vangen voor het aannemen van deze persoon ;D Succes.

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link naar reactie
  • 0

Het zou goed zijn als de politiek zich hier 's tegenaan zou bemoeien. Het is te gek voor woorden dat een werknemer zich bij een conflict, door hemzelf veroorzaakt, tijdig ziek kan melden en dan met de poet gaat strijken. Een goede vriend van mij stuurde in zo'n geval op de eerste dag de dokter naar de "zieke" werknemer, maar werd vervolgens op zijn vingers getikt. Omgekeerde wereld.

Moeten we als HL niet een politiek lobby instrument hebben?

 

Wat jouw geval betreft, ik ben geen deskundige, maar in jouw geval zou ik het zo hard mogelijk spelen. Als het mij zou overkomen zou ik zo iemand op staande voet ontslaan en ook per direct niet meer betalen. Maar ja, dat schijnt niet te kunnen in ons werknemersparadijs-landje.

Link naar reactie
  • 0

Er is iets aan de hand daar en de medewerker heeft zich ziek gemeld. Het is niet aan jou of mij of de werkgever om te bepalen of iemand een burnout heeft. Dus om dat in twijfel te trekken heeft weinig zin. Je zult in moeten spelen op de situatie en dat is iemand die zich heeft ziekgemeld. De reden voor de ziekmelding daar zal je mee aan de gang moeten, niet in twijfel trekken want daar schiet je niets mee op.

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link naar reactie
  • 0

Je hebt overigens de mogelijkheid de ziekmelding niet te accepteren. Wat zegt de bedrijfsarts van de ziekmelding?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hij heeft zich al ziek gemeld, voorlopig niets meer aan te doen.

Je zult een dossier van een meter hoog nodig hebben om vanaf nu van hem af te komen, dus begin maar met opbouwen, anders mag je 3 jaar doorbetalen als het tegen zit.

 

Eerst zoveel mgelijk werknemers ondervragen over zijn ziektemelding, vast proberen te leggen dat het opzet was.

Je hebt een arbodienst met arbo arts, die zit er ook voor jou, jij betaalt toch de jaarlijkse kosten, daar staat wel wat tegenover.

Ga een persoonlijk gesprek aan, met eventueel vastgelegde uitspraken en leg dat bij de arbo arts neer ter onderzoek.

 

Vraag om een formeel onderzoek bij een bedrijfsarts met rapportage bij het UWV zelf, als second opnion

 

Poortwachter zegt dat zowel werknemer als werkgever mee moet werken aan de reïntegratie en herstel.

Zorg dus voor een rustige werkplek en maak een reïntegratie traject start over 4 weken met een schema opbouw uren, zorg voor lichte, alternatieve werkzaamheden. (bijv. het archief systematiseren, breng hem doosje, voor doosje, voor doosje, voor..

 

Als je overdreven en letterlijjk uitvoert wat er van je gevraagd wordt, dit vastlegt en elk gesprek blijft vastleggen, zul je zien dat hij meer problemen met zijn situatie krijgt dan jij. Gewoon zo snel mogelijk weer op de werkplek krijgen en rekening houden met zijn ziektebeeld in zijn werkzaamheden.

In zijn situatie durf je hem toch geen verantwoordelijkheden te geven, nietwaar ?

archiveren, kopiëren en zoveel mogelijk contact hierover houden met arbodienst en werknemer, ALLES VASTLEGGEN!, ELK GESPREK !! Je zal hem toch langere tijd moeten doorbetalen met juridisch traject en vergoeding.

Behandel hem als een zieke , heeft hij echt een burn-out en wil hij werken, zal hij voorzichtig beginnen en contact wel op prijs stellen, je hebt dan nl. ook een soort schuldgevoel dat je niet meer kan.

 

Motiveer dit naar de arbodienst in het voorlopig reïntegratieverslag als :

De drempel zo laag mogelijk houden tot terugkeer naar zijn werkzaamheden noem je dat .

 

Groetjes,

Roland

Link naar reactie
  • 0

Hij ging steeds meer ruzie zoeken maar zijn collega's zijn bang van hem dus kwamen niet klagen. Tot hij het op een vrijdag wel te gortig maakte. Maandag had ik dus een gesprek geplant...... en iedereen kan het natuurlijk al raden.....hij

is ziek!!

oh ja, uiteraard is meneer overspannen oftewel een burnout! Ik zal dit nu allemaal maar gelaten over me heen laten komen want als ik het goed begrijp ben ik sowieso de sjaak. Maarruh, ik ben eerst ruim 20 jaar werknemer geweest en heb dit nog nooit gedaan.

 

Vergis je niet in het voortraject van een burn out, ook herhaaldelijk ruzie krijgen met collega's kan daar onderdeel van zijn.

 

Het dreigen met ontslag kan zijn omdat dat er iets aan de hand is waar een oplossing voor wordt gezocht, of waar aandacht voor wordt gezocht.

 

En je hebt je informatie uit het roddelcircuit, niet van werknemer zelf, deze ontkent.

 

Hou je aan de regels als werkgever, dan hoef je niet de sjaak te zijn.

En zet die advocaat nog even aan de kant, die heb je te snel ingeschakeld.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het altijd jammer dat dit soort verhalen alleen een einde lijken te hebben. Want als ik lees "... maar zijn collega's zijn bang van hem ..." dan vraag ik mij af of het hier om een trouwe medewerker gaat die al tig jaar bij je in dienst is en tot nu toe steeds fantastische beoordelingen heeft gehad met dito salarisverhogingen?

 

Zo ja, waarom zijn de collega's dan bang van hem? En hoelang zijn ze dat al? En hoelang weet jij dit al en wat heb je met die kennis gedaan?

Link naar reactie
  • 0

We hebben het hier echt over een rotte appel. Iemand die van tevoren aan heeft gegeven dat hij de boel gaat saboteren. Vervolgens moet ik ervan uitgaan dat hij echt ziek is en ben ik verplicht allerlei trajecten op te starten. (Overigens zal ik dit ook doen), hopelijk zit er nog een leuk kloostertraject bij! Maar het gaat mij een hoop geld kosten. En dat is precies wat ik bedoel.

Ik begrijp de werkgevers van tegenwoordig die geen vast contract meer durven geven want je hangt. Als werknemer ben je gek als je gewoon je ontslag neemt, echt gek! letterlijk. Oh ja, met de volgende werkgever in gesprek gaan heeft geen nut want het is zwart werk, meneer wil immers een ww uitkering.

 

Link naar reactie
  • 0

lijkt me dat je deze meneer goed in de gaten moet houden.

Kan je hem betrappen op beunen tijdens zijn ziekte? doet hij allemaal andere dingen die hij niet zou moeten kunnen met zijn ziektebeeld?

Houd zijn facebook, hyves, twitter, linkedin enz enz enz goed in de gaten.

Mogelijk andere personeelsleden die een verklaring kunnen en willen afleggen over dat hij die plannen vooraf aan hun heeft aangekondigd.

Laat de arbo arts op zijn nek zitten.

 

Lata hem inderdaad een reintergratie traject uitvoeren, als hij namelijk bij jou op de zaak domme klusjes moet doen kan hij namelijk niet bij die andere "baas" werken wat nu net zijn bedoeling is.

Daarbij vind hij vast niet leuk om enkel maar domme klusjes te doen en heb je nog kans dat hij als hij domme klusjes moet doen en ook nog eens niet naar die andere "baas" kan het zelf voor gezien houd.

 

Zou persoonlijk liever nog geld uitgeven aan prive detective (heb je die in nederland en is dat toegestaan??) om hem te betrappen op misstappen dan dat ik hem zou afkopen.

Link naar reactie
  • 0
Zou persoonlijk liever nog geld uitgeven aan prive detective (heb je die in nederland en is dat toegestaan??) om hem te betrappen op misstappen dan dat ik hem zou afkopen.

 

Privaat is er heel wat toegestaan. Een chique term voor dit soort bureau's is ""bedrijfsrecherche".

Bekendste naam in de branche en voor zover mij bekend marktleider is Hoffman.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0
Lata hem inderdaad een reintergratie traject uitvoeren, als hij namelijk bij jou op de zaak domme klusjes moet doen kan hij namelijk niet bij die andere "baas" werken wat nu net zijn bedoeling is.

Daarbij vind hij vast niet leuk om enkel maar domme klusjes te doen en heb je nog kans dat hij als hij domme klusjes moet doen en ook nog eens niet naar die andere "baas" kan het zelf voor gezien houd.

 

Precies,

 

En terugkeren laten keren zonder verantwoordelijkheid, vooral op het hart drukken zich niet met zijn vorige functie te bemoeien, daar is het nog te vroeg voor, zeg je dan, rustig re-intregeren.

Bemoeit hij zich er toch mee, zeg je gewoon dat hij op deze manier zijn eigen re-integratie tegenwerkt. (vastleggen! in een gespreksverslag.) Elke keer als hij er tegeningaat, persoonlijk gesprek en verslag van maken, altijd vanuit het oogpunt dat je het beste met hem voorhebt.

Kan hij niets saboteren en ziet hij dat de boel zonder hem ook doordraait ;)

 

Gewoon letterlijk regels volgen van poortwachter en wekelijks evalueren. >;(.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb hier geen ervaring mee, maar je kan de rollen toch ook omdraaien? Zorg dat het werk voor hem onverdragelijk wordt, maar wel binnen de CAO en contractsregels.

 

Denk hierbij aan telaat komen, dingen doen die niet thuis horen binnen de wekrtijden, pauzes, deadlines, werktijden, andere fubctie binnen het bedrijf

 

Voorbeeld 1 minuut telaat is ook telaat. Klinkt kinderachtig, maar denk dat hij het eerder opgeeft dan jij.

 

En die burnout, als je twijfeld, meteen de bedrijfsarts erop af, regelmatig checken, vakantie hoort er dan voor hem niet bij.

Link naar reactie
  • 0
En die burnout, als je twijfeld, meteen de bedrijfsarts erop af, regelmatig checken, vakantie hoort er dan voor hem niet bij.

 

Je mag op vakantie, dacht ik in dit soort gevallen ??? Moet je wel aangeven bij bedrijfsarts, werkgever weet ik niet zeker.

Je bent tijdens ziekte wel gebonden aan tijden dat je aanwezig moet zijn thuis.

van 9 tot 11 en van 13.00 tot 16.00 of zo iets.

 

Dus wekelijks contact houden, mag ook bezoek laten afleggen door PZ om te kijken hoe het gaat, gewoon belangstelling tonen, uiteraard geen vaste tijden aangeven. van tevoren bellen, bijv. dat je in de buurt bent en wil langskomen.

Zo onregelmatig mogelijk bellen, kun je gelijk controleren en vastleggen, wanner hij thuis was (dossier!)

Als hij hier bezwaren tegen heeft, dan doe jij je best en werkt hij tegen, (gespreksverslag).

De gespreksverslagen voor gezien door hem laten tekenen (weer persoonlijk contact), en laten aangeven wat hij gewijzigd wil zien volgens het gesprek, tekent hij niet, werkt hij weer niet mee, enz,..)

 

Bureaucratie los je op met ....... bureaucratie !! ;)

 

Groetjes,

Roland

 

Groetjes,

Roland

 

Link naar reactie
  • 0

Zou persoonlijk liever nog geld uitgeven aan prive detective (heb je die in nederland en is dat toegestaan??) om hem te betrappen op misstappen dan dat ik hem zou afkopen.

 

Privaat is er heel wat toegestaan. Een chique term voor dit soort bureau's is ""bedrijfsrecherche".

Bekendste naam in de branche en voor zover mij bekend marktleider is Hoffman.

 

Een voorbeeld van een verslag van recherchebureau Hoffmann vind je hier:

 

www.burgernetwerk.nl klik hierna vervolgens op: Items / Gemeente / Gemeentebestuur / Trukendoos / en dan in de tekst op detectiveburo

Link naar reactie
  • 2

Ik vind het wel bijzonder dat op basis van een éénzijdig verhaal zo veel reacties komen die aanraden het leven van de medewerker zo zuur mogelijk te maken. Waar is de nieuwsgierigheid naar de andere kant van de medaille? Waarom wordt op vragen hierover door TS niet gereageerd?

 

Want wat weten we nu eigenlijk? TS vangt het e.e.a. op in het roddelcircuit. De medewerker wordt hiermee geconfronteerd en zegt dat het niet waar is. Conclusie: het roddelcircuit heeft gelijk. Is ook een alternatief scenario overwogen, dat er op de werkvloer iets speelt en dat collega's proberen deze medewerker zwart te maken of weg te pesten? En dat die medewerker hierdoor na een lang dienstverband behoorlijk van slag raakt?

 

De medewerker vertoont vervolgens irritant gedrag en zoekt ruzie. Lijkt mij niet onlogisch, als collega's over je roddelen en proberen je in een kwaad daglicht te stellen. Misschien wordt die ruzie door de collega's wel uitgelokt om hun actie kracht bij te zetten. En op basis van de roddels is TS natuurlijk extra alert op alles wat er gebeurt. Het verhaal van de slakken en het zout.

 

Er zullen ongetwijfeld werknemers zijn op de beschreven manier bewust naar een ontslag toewerken. Maar in het verhaal van TS ontbreekt mijns inziens nog te veel informatie om hier die conclusie te kunnen trekken.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor alle reacties. De medewerker is overigens 5 jaar in dienst en was het vriendje van de baas. Een baas die zeer slecht bekend stond. Dat collega's dus niet positief waren daar wilde ik niet op voorhand van uit gaan. Ik zit er sinds 2 jaar en heb veel tijd in de medewerker gestoken.

De medewerker heeft weliswaar meerdere waarschuwingen gekregen van mij maar over 2 jaar uitgesmeerd en het laatste jaar ging eigenlijk best redelijk. Iedereen maakt fouten, geen probleem maar deze werknemer had als voordeel dat hij dan ook nog iets leerde van zijn fout. Als ik hem op gedrag aansprak dan deed hij er iets mee. Aangezien wij van een randje faillissement uit het dal aan het klimmen zijn, kan ik mensen niet belonen zoals zij graag zouden willen. Dat zat hem dwars want "zijn vrienden" gaven aan dat hij veel te weinig verdiende. Zijn laatste probleem had ik 3 maanden geleden nog opgelost en ik dacht dat de lucht weer geklaard was. Het tegendeel bleek waar en ik vernam spoedig dat hij weer ruzie aan het zoeken was op de werkvloer.

enfin zoals hij zelf aangaf, hij wacht op ontslag, dan moet ik dokken, hij krijgt ww en gaat bij die vriend werken. Ik zal zoals gezegd idd uitgaan van ziekte en allerlei, niet verantwoordelijke klusjes laten doen. Ik heb nog geen antwoord van de bedrijfsarts maar dat zal ik maandag wel in de bus hebben. dan ga ik snel aan de start met uurtjes opbouwen en idd elk gesprek vastleggen met hem ook. Toch blijft het vreselijk oneerlijk, ook naar collega's toe! Ondernemen vind ik erg leuk maar bij een kleine onderneming met 20 mensen in dienst, brengen dit soort dingen bijna een ondraaglijk zware belasting met zich mee!

Dit jaar hopen we uit de rode cijfers te zijn maar zo iemand zorgt er dan persoonlijk voor dat je alsnog negatief afsluit maar tevens dat er niets extra's overblijft voor de mensen die zich keihard voor de zaak inzetten en dat vind ik het meest bizarre!

 

Link naar reactie
  • 0
Ik vind het wel bijzonder dat op basis van een éénzijdig verhaal zo veel reacties komen die aanraden het leven van de medewerker zo zuur mogelijk te maken. Waar is de nieuwsgierigheid naar de andere kant van de medaille? Waarom wordt op vragen hierover door TS niet gereageerd?

 

@John Bouwmans

"De rotte appel" geeft al aan, dat hij een structureel probleem is, een balans tussen toegevoegde waarde en probleemvorming bedrijfsprocessen binnen je bedrijf.

 

On topic.

Dit is het meest voorkomende voorbeeld van misbruik maken van verzuimbeleid en ziektewet, een soort standaardreactie van ontevreden personeel die weg wil, maar door wetgeving de wortel van een zak geld voorgehouden wordt, of verlies van alle rechten op een vangnet als zij zelf ontslag nemen (en het gaat fout bij de nieuwe werkgever).

 

De arbodienst zal vaak in eerste instantie de kant van de werknemer kiezen, ook een standaardreactie (vanuit historische bedrijfscultuur), echter een arbo-arts is geen huis-arts of specialistisch psycholoog maar een soort medisch adviseur.

 

In dit geval is zijn ziektebeeld een onderdeel van een algemeen geaccepteerde pressiemiddel om een einde arbeidscontract af te dwingen met compensatie en behoud van vangnetregeling.

Dit zijn de keiharde keuzes die je moet durven maken t.o.v. goedwillend personeel om een duidelijk, objectief en eerlijk verzuimbeleid neer te zetten.

 

Je hebt een (negatief) standpunt ingenomen, de werknemer zelf zal met zijn volg acties aantonen waar hij heen wil, gemeende re-integratie en initiatieven honoreer je met positieve reacties, geven en nemen, "spiegelingseffect"

 

Maar dat is mijn persoonlijke mening en ervaring ;)

Er zal wel ergens een handboek geschreven zijn, die deze werkwijze afraadt op basis van wetenschappelijke theorie, onderbouwt door statistische gegevens (de wet van de grote getallen, als je de juiste vraag stelt, krijg je ook de juiste antwoorden)

 

Groetjes,

Roland.

 

Groetjes,

Roland

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

hallo Adlasko, bedankt voor al je tips. ik zal ze uitprinten. wel jammer van de mobiele telefonie uiteraard want hij kan vanaf strand aangeven dat hij nog steeds in bed ligt. ik ga er idd maar mijn quest van maken.

 

 

 

wel als je b.v. op basis van achtergrond geluiden tweiffeld of hij wel echt ziek in bed ligt kan je natuurlijk altijd op dat moment een arbo arts laten langsgaan.

En heeft hij geen normaal telefoonnummer?

 

en John Bouwmans... adviesen hier zijn gericht op basis van zijn verhaal. als zijn verhaal niet juist of niet compleet is heeft hij kans dat hij verkeerde adviesen krijgt en hij bij het uitvoeren daarvan zichzelf in de voet schiet en enkel maar meer kosten krijgt.

 

Link naar reactie
  • 0
wel als je b.v. op basis van achtergrond geluiden tweiffeld of hij wel echt ziek in bed ligt kan je natuurlijk altijd op dat moment een arbo arts laten langsgaan.

En heeft hij geen normaal telefoonnummer?

 

Je kan de arbodienst vragen om een spoedcontrole (persoonlijk'')

Kost wel extra, als je niet all-in contract hebt.

gaan ze dezelfde dag nog langs, bij sommige arbodiensten kan je zelfs werknemers in categoriën plaatsen, welke acties te nemen, ze houden ook keurige verzuimcijfers bij in % en per werknemer. Hier kan je ook veel uit afleiden betreffende signalering risico lang verzuim.

 

Groetjes,

Roland

Link naar reactie
  • 0
Je kan de arbodienst vragen om een spoedcontrole (persoonlijk'')

Kost wel extra, als je niet all-in contract hebt.

@Adlasko: een onderwerp van regelmatige discussie met mijn klanten én arbodiensten. Spoedcontroles zitten in vrijwel geen enkel totaalabonnement en worden nagenoeg altijd aanvullend in rekening gebracht. Voor de kosten zelf hoef je het zeker niet te laten - varieert van EUR 70 tot EUR 150 - maar je dient er wel bewust en zeer zorgvuldig mee op te gaan. Dat is ook een voorname reden waarom Arbodiensten het juist niet in een abonnement stoppen.

In mijn ervaring is een spoedcontrole een efficient middel: vaak genoeg werd hiermee aangetoond dat de rotte appel ofwel niet ziek was, of helemaal niet thuis aanwezig.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0
@Adlasko: een onderwerp van regelmatige discussie met mijn klanten én arbodiensten. Spoedcontroles zitten in vrijwel geen enkel totaalabonnement en worden nagenoeg altijd aanvullend in rekening gebracht. Voor de kosten zelf hoef je het zeker niet te laten - varieert van EUR 70 tot EUR 150 - maar je dient er wel bewust en zeer zorgvuldig mee op te gaan. Dat is ook een voorname reden waarom Arbodiensten het juist niet in een abonnement stoppen.

In mijn ervaring is een spoedcontrole een efficient middel: vaak genoeg werd hiermee aangetoond dat de rotte appel ofwel niet ziek was, of helemaal niet thuis aanwezig.

 

@Norbert,

 

Bij sommige is de eerste spoedcontrole gratis, hierna inderdaad redelijke vergoeding

Ik bedoelde ook bijv. in geval van "strandgeluiden" op de achtergrond.

 

Zoals voor het meeste geldt, teveel is nooit goed, gaat tegen je werken.

Gewoon effectief toepassen ;)

 

Groetjes,

Roland

 

Link naar reactie
  • 0

spoedcontrole's werken ook alleen bij een goed verzuim reglement. Als daar niet in staat opgenomen dat de medewerker de eerste periode binnen een bepaald periode thuis moet zijn voor controle dan schiet het zijn doel voorbij.

 

Ik wil je aanraden om hier niet al te veel een persoonlijke vete van te maken. Dit hoort bij de risico's van ondernemen met personeel. Als je alle tips zou uitvoeren die hierboven genoemd worden dan heb je er een dagtaak aan en als het tegenzit schiet het s nachts als je in je bed ligt ook nog door je hoofd. Probeer wat afstand te nemen en het op een zakelijke manier op te lossen. Calculeer in dat het je de komende periode geld gaat kosten, maak een plan ongeacht of de burnout nu gefaked is of niet en bewaar je energie voor de rest van je onderneming.

 

En ja ik spreek uit ervaring. Ik heb me in een dergelijke situatie het persoonlijk zeer aangetrokken. Het voelde zo oneerlijk. Een medewerkster die al meer dan 12 jaar bij me werkte die na een klein incident zich ziek meldde. Uiteindelijk hebben we afscheid genomen met kantonrechtersformule (factor 1), alles via een mediatortraject. Achteraf vind ik dat ik het me te veel persoonlijk heb aangetrokken, daar heb ik spijt van. Allemaal verspilde energie. Zoals ik er nu naar kijk is onze wet nu eenmaal zodanig dat mensen op die manier de randjes kunnen opzoeken. Als iemand zich niet fijn voelt op het werk dan is het mogelijk om thuis te blijven onder het mom van burnout of overspannen of iets in die richting. Met een beetje inlevingsvermogen kunnen mensen zich ook echt zo voelen en geen arts die kan zeggen dat dat niet zo is.

ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 103 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.