Mijn naam is Nathan. Ik woon en werk in amsterdam, en ben bezig een businessplan te schrijven betreffende een nog niet gerealiseerde lunchroom in dit gebied.
Ik ben naar mijn gevoel al een heel end gekomen wat betreft de inventaris, promotie en charisma van het bedrijf in woorden brengen, en het leek mij een goed idee om met andere ondernemers een praatje te maken betreffende starters in deze branche.
Ik zou graag willen weten wat een verstandige manier van aanpak is betreffende een begroting. Hoe bepaal ik, voor het ondersteunen van kapitaal, hoeveel mensen er in mijn zaak komen. Gebruik ik als gemiddelde besteding een willekeurige uitgave, zeg, 1 koffie, 1 broodje en een stukje taart, maal de hoeveelheid gasten ik meen aan te trekken?
En waar wordtt bepaald hoeveel mensen ik binnen krijg. In mijn ogen is daar geen pijl op te trekken, en nu zie ik mijzelf berekeningen maken gebaseerd op geheel fictieve cijfer, namelijk de hoeveelheid mensen ik verwacht.
En hoe bereken je de winstmarge van zeg, een broodje geitenkaas met uiencompote? Ik kan wel bedenken, kijkende naar concurenten, dat zo een broodje tussen de 5 en 6,50 euro gaat kosten, maar ik heb moeite met deze formule kloppend maken in een schriftelijke begroting. Moet de begroting alle ingredienten bevatten, als in, koop een baal uien, en alle ingredienten, en reken uit hoeveel dit per portie kost? Dit zegt namelijk niet zo veel over wat het broodje moet kosten, meegerekend medewerkers en vaste activa.
Ik zou namelijk heel graag aan de slag willen met het financiele gedeelte, maar de vlottende activa krijg ik niet mooi op papier.
Kan ik gewoon een gemiddelde besteding maken, en aan hand daarvan ingredienten inkopen, of koop je ingtedienten, en bepaal je daarvanuit hoeveel gasten je moet trekken?
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Nath 0rigin
Nath 0rigin
Hallo allemaal,
Mijn naam is Nathan. Ik woon en werk in amsterdam, en ben bezig een businessplan te schrijven betreffende een nog niet gerealiseerde lunchroom in dit gebied.
Ik ben naar mijn gevoel al een heel end gekomen wat betreft de inventaris, promotie en charisma van het bedrijf in woorden brengen, en het leek mij een goed idee om met andere ondernemers een praatje te maken betreffende starters in deze branche.
Ik zou graag willen weten wat een verstandige manier van aanpak is betreffende een begroting. Hoe bepaal ik, voor het ondersteunen van kapitaal, hoeveel mensen er in mijn zaak komen. Gebruik ik als gemiddelde besteding een willekeurige uitgave, zeg, 1 koffie, 1 broodje en een stukje taart, maal de hoeveelheid gasten ik meen aan te trekken?
En waar wordtt bepaald hoeveel mensen ik binnen krijg. In mijn ogen is daar geen pijl op te trekken, en nu zie ik mijzelf berekeningen maken gebaseerd op geheel fictieve cijfer, namelijk de hoeveelheid mensen ik verwacht.
En hoe bereken je de winstmarge van zeg, een broodje geitenkaas met uiencompote? Ik kan wel bedenken, kijkende naar concurenten, dat zo een broodje tussen de 5 en 6,50 euro gaat kosten, maar ik heb moeite met deze formule kloppend maken in een schriftelijke begroting. Moet de begroting alle ingredienten bevatten, als in, koop een baal uien, en alle ingredienten, en reken uit hoeveel dit per portie kost? Dit zegt namelijk niet zo veel over wat het broodje moet kosten, meegerekend medewerkers en vaste activa.
Ik zou namelijk heel graag aan de slag willen met het financiele gedeelte, maar de vlottende activa krijg ik niet mooi op papier.
Kan ik gewoon een gemiddelde besteding maken, en aan hand daarvan ingredienten inkopen, of koop je ingtedienten, en bepaal je daarvanuit hoeveel gasten je moet trekken?
Voelt een beetje als kip of ei..
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/42963-uitwerking-ondernemingsplan-horeca/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
15 antwoorden op deze vraag