• 0

In 2014 moet ik echt werk maken van ...

Hallo Allemaal,

 

Met gedachten als: "Driemaal is scheepsrecht.." of "Misschien wel een aardige traditie.." maar weer een topic geopend met een prikkelende vraag voor het komende ondernemersjaar. Ik zag dat de vorige twee bij elkaar opgeteld bijna 30.000 keer gelezen zijn, wat mij dus prikkelt om het voor 2014 ook te doen.

 

In 2014 moet ik echt werk maken van een aantal zaken:

 

- Ik wil graag op de één of andere manier iets (mee)doen aan een Higherlevel-initiatief dat recht doet aan de - bijdragen van - drie HL-leden die er in de afgelopen vier jaar voor kozen om uit het leven te stappen. Het voor mij - en voor velen met mij - totaal onverwachte overlijden van Ruben van den Oord gaf daarin wel een doorslag. Alle drie mensen hebben op HL enorm veel kennis gedeeld, anderen verder op weg geholpen of een hart onder de riem gestoken. Meer nog dan dat de dagelijkse realiteit deze mensen kan doen vergeten, is het een grote wens dat we iets doen om hen op een bepaalde manier 'in ere' en 'in beeld' te houden. Hopelijk delen velen deze gedachte en is er bereidheid daar in 2014 echt werk van te maken?

 

- Geheel tegen de verwachtingen in is onze onderneming sinds medio augustus jl. verrassend goed van start gegaan. Was het eerst de zakelijke markt die we dachten aan te spreken, werden het toch de particuliere groepen die bij ons gingen boeken, en - getuige de reviews - tot grote tevredenheid! Van september jl. tot ver in 2014 (oktober) mochten wij inmiddels boekingen noteren en komen er wekelijks optieaanvragen en reserveringen binnen, terwijl wij dachten dat het eerst niet zo'n vaart zou lopen: hooguit één, misschien twee boekingen per maand. Onder het mom van 'een goed begin...' moet er in 2014 werk worden gemaakt van het continueren van de particuliere boekingen en dan toch ook de zakelijke markt actief aan te boren. Dat betekent samenwerking zoeken met de juiste partijen om de boekingen binnen te halen en met partijen samenwerken die helpen de gewekte verwachtingen - meer dan - waar te maken. Bijvoorbeeld met een bevriende collega horecaondernemer, die op 200 meter loopafstand zit en waarmee wij gezamenlijke arrangementen gaan aanbieden. Of een ander die catering bij mij op de locatie kan verzorgen.

 

- Omdat de goede start ook betekent dat er nu ineens meer cash binnenkomt, dan eruit vliegt (zoals tijdens de verbouwing), zal ook in 2014 stevig(er) geïnvesteerd (kunnen) worden in het verder opknappen en onderhouden van het pand, groenvoorzieningen, speeltoestellen, enz....

 

Ik hoop dat deze aftrap evenals de twee vorige jaren een leuk vervolg krijgt, zodat er veel kennis uitgewisseld wordt, waarvan we allemaal weer een beetje wijzer worden!

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 2

En, hoe staat het ervoor? Jaar is bijna voorbij en ik gok dat er niet zo hard gewerkt zal worden de laatste weken net rond de feestdagen. ;) iedereen plannen beetje uit kunnen voeren?

 

Als ik terugkijk op afgelopen jaar denk ik aan een leuke luxeprobleem, namelijk dat de verkoop zoveel beter ging dat de sociale werkplaats de verpakkingen niet meer snel genoeg kon bijhouden. Nadat ik heb gezocht naar andere bedrijven (wat wel leuke rondleiding door gevangenis opleverde ;D ) ben ik maar overgestapt op een weegmachine en nu ik eentje in bruikleen heb ziet het er wel naar uit dat het een blijvertje wordt. Voor de rest is de tijd erg snel gegaan, misschien ook niet zo raar als eind mei je 2de kindje geboren is en je die nog niet naar crèche wil sturen, maar dat is ook een mooie voordeel van eigen baas zijn. Het was wel extra kicken om flinke record omzet te draaien net vlak na zijn geboorte, dat geeft je toch weer vertrouwen dat de boel goed door kan draaien terwijl je er zelf geen tijd voor heb.

 

Hebben jullie dat ook, dat tijd zo snel gaat, en teveel ideeen die allemaal uit te kunnen voeren? Wel frustrerend maar misschien maar goed ook, geeft weer genoeg potentie voor de komende jaren.

 

Ben benieuwd naar jullie terugblik. :) Fijne feestdagen alvast!

Link naar reactie
  • 1

Na anderhalf jaar echt zwaar in crisis te hebben geleefd ben ik sinds september weer lekker in loondienst. Lekker rust, geen stress en kan ik achterstanden wegwerken. Zelfstandige ondernemerschap staat zodoende op een zeer laag pitje en voorlopig ambieer ik het ook niet meer om het weer op te pakken. Ik zie wel wat de toekomst mij brengen zal.

 

Door het sportongeluk bijna 2 jaar geleden alweer ben ik keihard met de neus op de feiten gedrukt dat geen werk = geen inkomen. Dat heeft mij flink aan het denken gezet en heb ik daar ook naar moeten handelen.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 1

mijn taak voor 2014 is de concurrentie voorblijven, tegenwoordig verkoopt iedere gek zonder kennis van zaken superfoods...

 

ons hoofddoel is onderzoeken/uitkristalliseren waar onze volgende winkel nu moet gaat komen.

het is dus geen volgende winkel geworden maar een relocatie met uitbreiding van de huidige!

(verdubbeling vvo, incl complete sloop inhoud winkelruimte en opnieuw inrichten).

 

was een bewogen jaartje, aangezien ook mijn rechterhand ook is vertrokken.

ondanks de crisis wel 3 man/vrouw personeel extra aangenomen...

 

je kan wel zeggen dat ik er in 2014 werk van heb gemaakt... ;D

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 2

Tja, als 'mijn' Topic op zo'n originele manier een 'kick' krijgt (reusje), kan ik natuurlijk niet achterblijven:

 

Inmiddels is vrouwlief inderdaad werkloos geworden en werkt zij een vast aantal uren mee in de Herberg, voor de overige uren zoekt zij weer een baan. De omzet is in potentie voldoende om er in de toekomst beiden van te kunnen leven, maar dit jaar zijn er nog wat grote investeringen gedaan en daarvan moet eerst wel een deel worden terugverdiend.

 

Een loze ruimte is nu omgetoverd tot een volwaardige (voorlopig berg-)kamer met ramen, isolatie en aftimmering.

 

De boerderij is nu rondom voorzien van mooie kunststof goten en windveren en er zijn in november 60 (nieuwste generatie) zonnepanelen gelegd, mooie 260 Wpiek blackpanels. En wat is het dan toch leuk om al met een laagstaand, waterig herfstzonnetje gratis stroom te hebben en daarnaast ook al regelmatig stroom te leveren aan het elektriciteitsnet, dat belooft wat als de dagen weer langer worden!

 

De boekingen reiken nu ook alweer tot november 2015, dus daar lijkt al iets van een waarneembare trend in te zitten, daarnaast beginnen de vergaderingen, familiefeestjes en trouwerijen ook voorzichtig te lopen, doordat we wat meer aan onze lokale bekendheid werken d.m.v. lokaal adverteren, maar ook gewoon bedrijven in de regio koud te bellen en - indien akkoord - een flyer toe te sturen.

 

We hebben zelfs hulp op diverse fronten (schoonmaak, bediening, klusjes), op afroep en via payroll weliswaar, maar toch is dat ook weer mooi dat je dan op mensen kunt terugvallen waardoor met meer handen het werk lichter wordt.

 

We kijken terug op een leerzaam jaar waarin we best nog wat kinderziektes zijn tegengekomen (lekkages, kapotte apparaten, kapotte hoofdleiding van het riool met gevolgen waarvan ik jullie de details zal besparen, wat de gemeente zeer voortvarend heeft opgepakt met gelukkig slechts minimale gevolgen voor ons ...), maar ook welkome tips die onze gasten ter verbetering aandroegen. Dat laatste, plus de reviews die wij van hen kregen, zijn werkelijk hartverwarmend! Bovendien werd ons Bed & Breakfast aanbod beloond met een Vijf Tulpen Classificatie! Dat soort dingen, daar gaan we in het nieuwe jaar uiteraard ook weer voor!

 

Komend jaar zal in het teken staan van concentreren op ten minste het handhaven van het huidige niveau (op alle fronten)zolang het maar positief bijdraagt aan onze recreatie-omzet voor groepen, het verbeteren van de marge door minder grote uitgaven te (hoeven) doen, het verder onder de aandacht brengen van de andere, doordeweekse mogelijkheden van de Herberg (familiefeestjes, zakelijke bijeenkomsten, wellicht dagbesteding voor zorgbehoevenden, bedrijfsuitjes, etc.) en het oude vak van Adviseur, Coach en Trainer weer breder op te pakken onder de naam ACTIVE Consultants. Tenslotte heb ik voor de diverse sessies nu een prima eigen onderkomen, nietwaar? Vanuit de rol van Consultant ben ik ook één van de leden van het Recreatie Expert Team Drenthe en met dat team hebben we al een respectabel aantal recreatiebedrijven er weer bovenop kunnen en mogen helpen. Ook de jeugd ontkomt niet aan mijn ondernemersdrift, dit jaar begeleid ik ook weer Studentenondernemingen op scholen vanuit http://jongondernemen.nl

 

Afijn, genoeg nu, ik weet heel goed wat het is om toch weer loondienst te moeten overwegen (of zelfs te doen) omdat het ondernemen te weinig bracht of gewoon even niet mogelijk was, maar het is echt fijn om - nu alweer een respectabele periode - de vrijheid van het ondernemen met al haar minnen en plussen te mogen ervaren, de minnen maken je creatief, scherp en daadkrachtig, de plussen geven je de voldoening en de beloning waarvan je dan mag zeggen dat je helemaal zelf hebt verdiend!

 

En ik kijk uit naar de Nieuwjaars borrel, in ieder geval om Linda, Marjan en Mikky even te knuffelen :-K Enne, oké dan ;), om een jullie allemaal warm de hand te kunnen schudden. Tot dan! Fijne Dagen!

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
(Zijn jullie in deze periode ook open/geboekt?)

Hou op, schei uit! Zondag jl. hadden we een bijzonder, internationaal huwelijksfeest gevolgd door een overnachting van het bruidspaar en van wat mensen die van ver waren gekomen, dat de volgende morgen weer gevolgd door een romantisch bubbeltjesontbijt voor alle slapers, gisteren en vandaag aan de schoonmaak en bezig met voorbereiden voor straks, want dan is er ook een familiefeestje met een speciaal kerstavond-dinerbuffet, morgen dus weer schoonmaken en voorbereiden, want 2e kerstdag komt er een familie in voor het weekend, dat moet dan meteen weer schoon, want dinsdag komt er een andere familie hier Oud en Nieuw vieren. Dus of we geboekt zijn? Nou en of! :) Oh ja, 1e Kerstdag nog even een familiebezoekje ertussen geperst...

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

In 2014 wil ik echt werk maken van mijn website. Een mooie website die vooral door lokale ondernemers goed gevonden moet worden. Want dat is tenslotte de vijver waar ik in vis.

 

Tja, 1 jaar geleden had ik echt het idee om hier werk van te maken maar dingen lopen altijd anders. :P Vandaar dat ik voor 2015 maar geen uitspraken doe. ;)

 

Het idee dat je echt niet zonder een website kan is wat mij betreft achterhaald. De stormachtige groei dit jaar heb ik volledig te danken aan mijn netwerk en mijn klanten. Zelfs vandaag nog een nieuwe klant binnen gehaald op aanbeveling van anderen. :) 2 januari groeien we gelijk al weer.

 

En dit alles heeft er voor gezorgd dat we vandaag ook onze 2de bedrijfsauto in dienst kunnen nemen.

DSC_0567.thumb.JPG.81b1f6c3c6ba4d271a448dd8cc8b4e27.JPG

Link naar reactie
  • 0

Voor 2015 maak ik geen vooruitstrevende plannen, de ideeen voor 2014 wordt nog telkens aan gewerkt. Een aantal veranderingen zijn er wel in 2015, vooral ook door positieve veranderingen in de prive sfeer.

 

Voor in 2015 blijf ik aan de weg timmeren en vooral lekker bezig blijven en er plezier in houden.

 

 

Link naar reactie
  • 4

 

Vertel vertel! :)

 

Ik had het kunnen verwachten :), we, mijn vrouw en ik, zijn druk bezig geweest met het verkrijgen van pleegouderschap en we mogen ons nu in de weekenden ontfermen over een pleegkind van 13 jaar. Niet elk weekend, twee weken geleden is hij voor het eerst een dag bij ons geweest, volgend weekend twee dagen en dan op verder tot hele weekenden.

 

Daar hebben we zin, we hebben bewust voor ca. deze leeftijd gekozen en na de officiële goedkeuring moet je het aan de organisatie overlaten die aan de hand van ons profiel iemand uitzoeken die past bij dat profiel. en aan de eerste kennismaking te merken was de klik er wel. Echt positief. :)

Link naar reactie
  • 0

Ben vanaf 1 januari niet meer actief met het bedrijf. Heb de directie overgedragen. Ga me als ervaringsdeskundige als vrijwilliger toeleggen op het verbeteren van de fysieke belasting in het bedrijfsleven en in privésituaties . Mijn core business gaat weer uitvinden worden en het op de markt brengen van nieuwe producten in een eenmanszaak. Jullie zult geen last meer hebben van mijn "reclames" voor hefmobielen, misschien hoogstens van mijn tomeloze inzet om mensen een beter en gezonder leven te gunnen.

Link naar reactie
  • 1

2014 word voor mij het jaar om mijn eigen olielijn verder neer te zetten. Sinds een kleine maand heb ik een bedrijfsnummer gekregen om GS1 codes te kunnen aanmaken en deze zijn in principe al gekoppeld aan veel van mijn massageoliën, badoliën, etherische oliën en aromamengsels. Het printen van de barcodes zal aankomende maanden plaats gaan vinden en ook een nieuwe stap, namelijk mijn lijn brengen richting de detailhandel. Hiervoor zijn de eerste stappen afgelopen weken al gezet, waaronder dat ik 1 reactie heb gehad (wat nog tot een overeenkomst moet leiden, dus nog net-geen yes-momentje) dat een winkel in Bergen op Zoom wel een try-out wil doen met mijn olielijn. Dus nog even afwachten. Voor de rest me ingeschreven voor de ideëndag van A.S. Watson waarbij ik eind januari hoor of ik in februari een afspraak krijg met een inkoper. Zou al ontzettend tof zijn!

 

Voor de rest ligt in de planning dat er een verpakking komt voor de combinatieboxen massageoliën, badoliën, dit zit momenteel al in de offertefase en zal komende maand ook een beslissing gemaakt worden hoe en wat.

 

Later in 2014 is het de bedoeling dat de lijn word uitgebreid met andere wellness-gerelateerde producten, zoals douchegel, shampoo, dag/nacht crème en bodylotion.

 

Kortom: 2014 staat vooral in het teken van de ontwikkeling van de productenlijn onder mijn eigen label.

 

Ook ik zal even mijn evaluatie delen met het eerdere bericht. Eigenlijk is het qua planning wel ongeveer gegaan zoals ik wilde. Ik heb uiteindelijk een afspraak gehad bij A.S. Watson met een inkoper en daar ontzettend veel uit geleerd en ook al gedeeld destijds op het forum. Uiteindelijk heb ik daaruit wel enige pogingen gedaan om andere bedrijven met mijn producten in de schappen of in de webshops te krijgen, maar is niet echt gelukt. Belemmeringen die ik daarin tegen ben gekomen is het horen van "ja, het is niet zo bekend product" of "wij hebben niet voldoende schapruimte" bij de fysieke winkels. Ook waren toen nog niet de producten echt "verkoopready". De winkel van Bergen op Zoom heeft uiteindelijk geen respons meer gegeven nadat ik de informatie over de producten had verstuurd. Daaruit was meer mijn les om niet direct inkooptarieven te tonen, maar dat er eigenlijk een stapje voor moet zijn: meer enthousiasme krijgen voor het product an zich.

 

Wel heeft de GS1 codering ertoe geleid dat ik ben gaan verkopen via Bol.com en daar het best leuk doe -al zeg ik het zelf- voor een nieuw merk. Zeker afgelopen sinterklaas heb ik het gemerkt, bij kerst daarentegen niet zo in het bijzonder.

 

Voor de combinatieboxen massageoliën heb ik destijds uiteindelijk offertes opgevraagd voor een maatwerk doos om alle geuren passend te krijgen. Uiteindelijk had ik besloten dit niet te doen, onder andere door de hoge productieprijzen die je dan moet doorberekenen naar de klant. Uiteindelijk heb ik gekozen om niet volledige geurlijnen in een doosje te doen, maar een kleine kant-en-klaar doosje te kiezen waar dan vier flesjes van 50 ml in passen en daarmee beter betaalbaar / minder hoef door te rekenen naar de consument. Zie onderstaand de afbeelding van één van zo'n setje.

 

giftbox-bodylotions-romano-sandee3.jpg

 

Ik ben dus gaan uitbreiden wat ook de planning was. Enkel alleen shampoo's heb ik niet standaard in het assortiment opgenomen, maar is onder de maatwerkproductie te bestellen voor de consument, waarbij hij of zij zelf een geur (etherische olie of aromacompositie) erbij kan kiezen.

 

Tenslotte zijn dan alle labels vernieuwd, uiteindelijk zijn de laatste nieuwe labels in september geleverd waardoor elke productgroep nu onder handen is genomen en elke geur zijn eigen afbeelding heeft die in elke productgroep is doorgetrokken.

 

2015... Tja, ik durf daar eigenlijk niet veel op te zeggen, als het zich langzaam (maar mag gerust wat sneller) doorontwikkeld ben ik daar tevreden mee. Daarnaast hoop ik zelf dat het drukker word in de massagepraktijk, daar het de laatste maanden wel erg armoedig is qua drukte. Ik hoop dat daarbij mijn verhuizing een positief rol speelt door naar een betere buurt, omgeving en bereikbaarheid te zijn verhuisd.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    17 leden, 215 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.