Ga naar inhoud

Regels foodtruck

Geplaatst:

Mariomarin

 

Ik hoop dat ik in de goede forum ben.

 

Ik heb een heel specifieke vraag over foodtrucks, namelijk:  mag jij werkzaamheden verrichten in een bewegende foodtruck? Ik neem aan dat dat niet mag, en dat alle passagiers van een bewegende voertuig (vrachtwagen) altijd moeten zitten?

 

Waar zou ik meer info kunnen vinden over dit soort regelgeving?

 

 

Featured Replies

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

Roel J

Eerlijk gezegd lijkt het mij een kwestie van gezond verstand om te beginnen..

In welke context stel je de vraag?  Ben je van plan wel rijdend te gaan werken als het niet expliciet verboden is? wil je huisregels opstellen voor je medewerkers?

 

Naast verkeersregels is er natuurlijk ook de arbo wetgeving die moet zorgen dat er onder veilige omstandigheden gewerkt wordt en goede kans dat mogelijk ook nog de warenwet om de hoek komt kijken.

Geplaatst:

Norbert Bakker

  • Moderator

Wie is “jij”? Als het alleen de ondernemers betreft is Arbeidsomstandighedenwetgeving niet van toepassing.

 

Los daarvan: werken in bewegende voertuigen is ook niet per sé verboden; het zou helpen als je een concreet voorbeeld geeft van de werkzaamheden. Mits veilig zou groente schillen bijvoorbeeld kunnen, maar bakken of koken niet (edit: en uiteraard alleen voor passagiers/bijrijders, niet voor de bestuurder :classic_biggrin:)

Eem Financieel Advies ; persoonlijk en vertrouwd verzekerd voor ZZP en MKB

Gespecialiseerd in Arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en Cyber.

 

 

Geplaatst:

Highio

Een iets scherper beeld of het hier werkelijk gaat om een vrachtauto (bakwagen :classic_biggrin:) of zoiets als een dubbelcabine of kampeerwagen is ook wel aardig.

 

Zittend met een gordel om (op een zitplaats) zou je als niet-bestuurder in theorie best nog flink wat taken kunnen verrichten zolang dat maar veilig blijft.

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Geplaatst:

Mariomarin

  • Auteur

 

Bedankt voor alle reacties.

 

Het is een hypothetische situatie - maar ik zie nu dat zo iets onnodig en gevaarlijk zou zijn.

 

 

Geplaatst:

De Ketchupmaker

Als je meer over rijdend koken en serveren wil weten, boek eens een diner/ritje op de Hoftrammm

Geplaatst:

Bazzio

ik neem als voorbeeld de pizzabus die bij ons in de stad rijdt, zij rijden naar de klant gewoon op de stoel in de gordel,

parkeren bij de klant en gaan daar ter plekke de pizza bakken, zij doen het nooit rijdend!

"zoek het maar uit"

Geplaatst:

TwaBla

Maar neem je de trein als voorbeeld, een vliegtuig of een cruiseship, dan zie je dat er eten bereid en geserveerd wordt in talloze voer- en vaartuigen. Leestip: Motorkoken voor Beginners!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.