Joha

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Joha

  1. Het wordt nog veel gekker.... Hieraan voorafgaand hebben we een nieuw contract voorgelegd gekregen dat als een wurgcontract kan worden gezien. 7 van de 9 franchisenemers hebben hiervoor bedankt en te kennen gegeven onder de huidige contractvoorwaarden de rit uit te zitten. 2 franchisenemers (vrienden van de franchisegever) zijn wel akkoord gegaan met het nieuwe contract. Heb zojuist een bericht van de franchisegever ontvangen dat mijn persoonlijke pagina op de website is aangepast. Mijn telefoonnummer en mijn mailadres is vervangen door die van de franchisegever. Dit geldt ook voor de andere 6 franchisenemers die het nieuwe contract niet hebben aanvaard. De webpagina van de 2 francisenemers die het nieuwe contract wel hebben getekend zijn niet gewijzigd.
  2. Hieronder wat relevante clausules uit de overeenkomst. In eerste opzicht lijkt het allemaal duidelijk maar het roept bij mij toch de nodige vragen op. In artikel 1 staat dat de franchisegever een natuurlijk persoon is: Artikel 1. Gegevensverstrekking 1 De franchisegever garandeert aan de franchisenemer de juistheid en volledigheid van de volgende gegevens: a de franchisegever is een natuurlijk persoon naar Nederlands recht b de franchisegever is een geheel zelfstandige ondernemer In artikel 17 staat dat zowel de franchisenemer als de franchisegever een rechtspersoon[ is Artikel 17. Overige beëindiginggronden 2 De overeenkomst eindigt met onmiddellijke ingang indien de franchisegever-rechtspersoon c.q. de franchisenemerrechtspersoon na ontbinding ophoudt te bestaan. In artikel 18 staat beschreven dat de franchisegever gerechtigd is de overeenkomst aan derden over te dragen. Artikel 18. Overdracht rechten en verplichtingen 1 De franchisegever is bevoegd zijn rechten uit deze overeenkomst aan derden over te dragen of door derden te laten uitoefenen, met dien verstande dat daardoor niet de continuïteit van de franchiseketen of de individuele bedrijfsvoering door de franchisenemer in gevaar mag komen. [*] Uit artikel 18 lijkt het dat de franchisegever het recht heeft mij door te schuiven naar 'iemand anders'. [*]Maar ook artikel 17 is van toepassing: de franchisenemer wiens contract ik heb ondertekend is na ontbinding opgehouden te bestaan. [*]Er staan fouten in de overeenkomst (natuurlijk- versus rechtspersoon. Hoop dat iemand hier chocolade van kan maken... :-)
  3. Dat de buren minder huur betalen is niet veemd. Met de leegstand van de laatste tijd kan een verhuurder niet aan de hogere huurprijzen uit het verleden blijven hangen. Beter een lagere huur ontvangen dan leegstand. Kwestie van kiezen of delen. Gewoon doen waar je goed in bent, je huurcontract uitzitten en misschien zijn ten tijde van de verlenging de omstandigheden voor jou ook gunstige om een lagere huur te bedingen. Dat je buren toevallig eenzelfde dienst aanbieden hoeft helemaal niet nadelig te zijn. Kijk maar eens om je heen op de meubel- en autoboulevards.
  4. Ik ben destijds een franchiseovereenkomst aangegaan met iemand die zich had ingeschreven als een eenmanszaak (natuurlijk persoon). De eenmanszaak is vandaag uitgeschreven en is men overgegaan naar een BV (rechtspersoon). Kreeg zojuist dit bericht quote Met ingang van vandaag, 3 januari 2013 is "X" een BV geworden. "X" B.V. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met KvK-nr: ..... Je huidige franchisecontract met wederzijdse rechten en plichten is overgenomen door "X' B.V. unquote Mijn vraag: Gaat mijn contractverplichting automatisch over naar de nieuw opgerichte BV of houdt mijn contractverplichting juridisch gezien op. Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste. Ik zou het fijn vinden als iemand mij wijzer kan maken.
  5. Ik heb afgelopen week eens flink gezocht naar gespecialiseerde adviseurs, die zakelijk rijden in een youngtimer 'mogelijk' maken. Heb zelf een paar jaar in de autobranche zaken gedaan. Probeer het eens bij Wiggers, in Baarn. http://www.wiggersgroep.nl/ Zij zijn gespecialiseerd in old-timer verzekeringen, met name Landrover, waarbij je zelfs verzekerd bent tijdens terreinrijden. Ook houden zij jaarlijks taxatiedagen voor old-timers. Zij hebben zeker ook voor Young-timers een oplossing
  6. Voor de huidige activiteiten zijn inderdaad franchise contracten afgesloten, dus het is geen vrijblijvend verband. Omdat de franchisenemers allemaal op een ander moment zijn ingestroomd variëren de einddata van de contracten. de franchisgever wilde alle lopende contracten openbreken en alle franchisenemers op dezelfde datum (ingangsdatum van de BV) een nieuw contract geven met voor iedereen een identieke looptijd. Het nieuwe contract zit propvol angels en voetklemmen t.o.v. van het lopende en daarnaast nog eens 7% meer franchise fee afgedragen moest worden. Wij hebben met z'n allen geprobeerd om tot een voor beide partijen acceptabele overeenkomst te komen maar geen enkel punt bleek enigszins onderhandelbaar. Met als resultaat dat we ieder afzonderlijk aan het eind van ons contract afscheid nemen van de franchiseketen, met gelukkig een concurrentiebeding dat niets voorstelt. Het enige dat we ons nu nog afvragen is of onze franchiseovereenkomst nog wel bindend is op het moment dat de keten een BV wordt, want wij zijn geen contract met de BV aangegaan maar met een zelfstandig ondernemer. Nu ik het zo rustig terug lees lijkt het wel een soap :-)....
  7. Het gaat niet over in een 'andere' BV. De onderneming is op dit ogenblik een 'natuurlijk persoon' en gaat binnenkort over in een rechtspersoon t.w. een BV. Voor zover ik kan inschatten blijft de bedrijfsnaam hetzelfde met de toevoeging BV. Naar het eerdere voorbeeld "verzekeringen-Nederland" zou dan worden "Verzekeringen-Nederland BV. De franchisenemers blijven allen natuurlijke personen. Net als in dit voorbeeld is het eerste deel van de domeinnaam onze activiteit, iets algemeens zoals "verzekeringen"' waarmee vele andere hun boterham verdienen. Zoals in een eerder bericht werd voorgesteld gaan we dit dilemma zeker via een advocaat laten testen. Neemt niet weg dat ik de expertise op dit forum even waardevol vind. Het wiel is al vaak genoeg opnieuw uitgevonden :-).
  8. Richt je op de zon, dan valt de schaduw altijd achter je.
  9. Ik denk dat zoiets moeilijk wordt want de franchisegever gebruikt de naam van de ex franchisenemer niet actief, het enige dat zij doen is het oude subdomein gebuiken om de webpagina van de nieuwe franchisenemer aan te linken en de uitgetreden franchisenemer 'dwars' te zitten. Op zich is het voeren van een nieuwe naam geen probleem want naamherkenning is eigenlijk niet aan de orde omdat binnen de branche er zelden tot nooit sprake is van 'terugkerende' klanten. Geen slechte dienstverlening hoor :-), maar branche gerelateerd. Door de domeinnaam te behouden belemmeren ze de uitgetreden franchisenemer onder zijn oude naam verder te gaan en ontneemt daarmee de voordelen van de jarenlange opgebouwde linkbuilding en herkenning van google.
  10. Het komt inderdaad overeen met "verzekeringen-bakker.nl", waarbij "bakker" mijn eigen achternaam is. De hoofdsite heet in dit voorbeeld bijvoorbeeld "verzekeringen-Nederland.nl", waarbinnen elke franchisenemer een eigen district heeft onder "verzekeringen-naam franchisenemer.nl"
  11. Dank je wel voor je reactie. Nee, er staat niets over in het contract. Kan ook nergens relevante jurisprudentie vinden.
  12. Ik ben franchisenemer in een franchiseketen. De franchisegever heeft besloten om de keten onder te brengen in een nieuw op te richten BV. Daaraangekoppeld kregen alle franchisenemers een nieuw (wurg)contract aangeboden. 80% van de franchisenemers hebben geweigerd om te tekenen. Zij (waaronder ik) zitten het lopende contract uit. Bij het toetreden in de franchiseketen heeft de franchisegever uit de entreefee een eigen webpagina voor mij toegevoegd onder mijn eigen naam. Uit de maandelijkse franchiseafdracht wordt o.a. ook mijn pagina up to date gehouden. Er zijn in het verleden franchisenemers uitgetreden. Voer je hun domeinnaam in dan wordt je doorgelinkt naar de pagina van de franchisenemer die hun plaats heeft ingenomen binnen de keten. Dus de franchisegever is nog steeds eigenaar van de domeinnaam van de uitgetreden frasnchisenemer. Mijn vraag Als ik de looptijd van mijn contract heb uitgediend, kan ik dan mijn domeinnaam opeisen? Het is geen handelsnaam maar gewoon mijn eigen achternaam.
  13. Ruben, Naast de al eerder gegeven adviezen om gewoon de mouwen op te stropen en dit kleine startkapitaal bij elkaar te verdienen geef ik je ook nog het advies om iets aan je schriftelijke taalvaardigheid te doen, want je teksten staan bol van de fouten. In mijn beleving een eerste vereiste als je via schriftelijke communicatie (dat is Ebay per slot van rekening) je boterham wil verdienen.
  14. Het is belangrijk dat je voordat je het interview begint voor jezelf bepaald hebt over welke kerncompetenties de kandidaat moet beschikken. Op het moment dat je dat hebt vastgesteld is het een zaak van criteriumgericht interviewen volgens de STAR methode. De STAR-methode is een gesprekstechniek die dient om zowel werkgedrag als de context waarin dat gedrag zich heeft voorgedaan, duidelijk en scherp in beeld te brengen. STAR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat. Situatie: De interviewer zoekt naar een helder beeld van de situatie waarin een door de kandidaat ingebrachte gebeurtenis plaatsvond. Bijvoorbeeld: Welke en wat voor mensen waren aanwezig? Wat waren de gebruikte gereedschappen en de materialen? Hoe was de werkomgeving? Hoe functioneerde de organisatie van het werk? Was er een fysieke of psychisch belastende situatie? Was er sprake van werkdruk, waren er spanningen van andere aard? Etc. Taak: Wat mocht in deze situatie van de kandidaat verwacht worden? Bijvoorbeeld: Wie verwachtte wat van hem? Wat was dat precies? Welke verantwoordelijkheid werd ervaren? Welke verantwoordelijkheid werd aanvaard? Waar bleek dat uit? Wat waren de feitelijk opgedragen taken? Welke rol mocht men van de kandidaat verwachten? Welke rol ging zij uitvoeren? Actie: Hoe werd de activiteit uitgevoerd? Wat deed of zei de kandidaat in die situatie precies? Hoe gedroeg zij zich? Waarom zo, en niet anders? Resultaat: Wat was het effect van de actie, naar anderen, naar de kandidaat zelf? Was dat adequaat? Waar moet je op letten? 1. De ingebrachte situatie moet niet te lang geleden hebben plaatsgevonden. 2. De kandidaat moet een concrete zaak willen en kunnen inbrengen. 3. Je moet doorvragen tot je de situatie als het ware voor je ziet als in een film of op een foto. 4. Je moet doorvragen totdat je een duidelijk begrip hebt van de taken, de acties en de effecten van het gedrag van de kandidaat 5.Je mag de kandidaat niet laten afdwalen van de zaak die wordt besproken. Het voorbereiden van een gesprek biedt veel voordelen, maar het kan ook nadelen hebben. Je kunt je bijvoorbeeld zo strak aan je gemaakte schema houden, dat er geen vaart in het gesprek komt. Het vooraf voorbereiden van een gesprek mag dus niet zo ver gaan dat je geen ruimte meer neemt om in te spelen op nieuwe informatie die tijdens het gesprek spontaan naar voren komt. Een flexibele opstelling creert minder spanning en meer luistervermogen als je vooraf goed weet wat je beslist te weten wil komen. Er is nog een ander probleem dat veroorzaakt kan worden bij een te strakke voorbereiding. Als je steeds op je vragenlijstje tuurt en daarop terugvalt, zal het gesprek houterig en formeel overkomen. Je moet voorkomen dat het lijkt alsof je niet luistert maar voorgekookte vragen voorleest. Hierdoor krijgt de kandidaat de indruk dat het een soort overhoring is. De volgende spelregels kunnen een beetje helpen: 1. Nooit vragen van papier letterlijk oplezen: gebruik spreektaal. 2. Wanneer je de reactie op de eerste vraag noteert, denkt dan alvast na over een geschikte vervolgvraag. 3. Gebruik gesprekspauzespauzes, bijvoorbeeld wanneer de kandidaat nadenkt over een vraag, om je gespreksplan te raadplegen; 4. Leg je gespreksplan open op tafel neer, zodat het gemakkelijk te raadplegen is en probeert dat niet verborgen te houden voor de kandidaat. 5. Als je voldoende informatie over een gespreksonderwerp hebt, laat dan de rest van de geplande vragen maar zitten! Succes!!
  15. Als studerenden een optie is voor de invulling van je vacature kan het Eurocollege in Rotterdam wellicht ook soelaas bieden. Dit is een particuliere school met o.a. specialisatie in Evenementen Management (Bachelor). Er is ook een maserstudie International Business in samenwerking met Webster University Er wordt daar op een bedrijfsmatige wijze gedoceerd. Er hangt een flink prijskaartje aan een studie daar, daardoor over het algemeen zeer gemotiveerde studenten. http://www.eurocollege.nl
  16. Ook zelfstandigen hebben recht op een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van de kinderopvang. Bovendien heb je als zelfstandige recht op een extra tegemoetkoming voor het ontbrekende werkgeversdeel. De hoogte van de tegemoetkoming is inkomensafhankelijke, een percentage van de totale kosten van de kinderopvang, dat wil zeggen dat ouders met een hoog inkomen minder vergoed krijgen van het Rijk en ouders met een laag inkomen meer (bij de laagste inkomensgroepen tot 63,2 %). Er wordt uitgegaan van het geschatte belastbare gezinsinkomen. De belastingdienst betaalt een maandelijks voorschot voor de kosten van de kinderopvang, de eindafrekening vindt in het volgende jaar plaats. . De percentages m.b.t. de tegemoetkoming zijn te vinden in twee tabellen, die te vinden zijn onder : http://home.szw.nl/navigatie/rubriek/dsp_rubriek.cfm?rubriek_id=1&subrubriek_id=948&link_id=50803 Tabel 1 is voor het eerste kind en tabel 2 bevat de extra tegemoetkoming voor de zelfstandige. Op de site www.kinderopvang.nl kunt u ook meer informatie vinden. Een aanvraagformulier voor de tegemoetkoming kunt u downloaden bij www.belastingdienst.nl. Via onderstaande link ook nog wat info en een paar rekenvoorbeelden: http://www.beeldrijk.org/cat/Fiscaliteiten/Kinderen%20en%20kinderopvang/443 .
  17. Rauty, Het is natuurlijk altijd nuttig voor forumleden om hun Engels op te poetsen. Is er een reden voor dat je in het ene geval in het Nederlands schrijft en de volgende keer in het Engels? Ik heb nog wel wat Engelse tips voor je: "have a point" .... is too ...... .... in Holland too...... .... pure ... ... their country.... Zomaar even een selectie. Toch maar gewoon in het Nederlands verder gaan................????? ???
  18. Ik heb zelf samen met een partner een aantal kinderdagverblijven. Ik ben er nog niet zo zeker van dat het niet mogelijk is om een ZZP constructie toe te passen. Degene die de opvang aanbiedt is gebonden aan de regelgeving van de Wet Kinderopvang. Deze regelgeving is alleen van toepassing als de opvangaanbieder een bepaald aantal kinderen dat gelijktijdig wordt opgevangen overschrijdt. Als een ZZp'er o.i.d. binnen deze grenzen blijft dan is de Wet Kinderopvang niet op hem/haar van toepassing. Wat er dan nog nodig is is een verhuurder die ruimtes beschikbaar stelt aan de ZZp-er. De enige regelgeving waar je dan nog mee te maken hebt is de brandveiligheid. Er zijn dan nog wel en aantal zaken waar over nagedacht moet worden. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het meeste denk ik inmiddels getackeld te hebben. Ik zit hier op een forum met professionals, dus ik nodig uit om op mijn plannen te schieten. Tips zijn uiteraard ook welkom, want ik zal vast wel het e.e.a. over het hoofd zien.
  19. Het wordt er inderdaad niet leuker op. Zeker niet als je een kinderdagverblijf hebt. Dan kun je helemaal naar je centen fluiten. Toen Kintent failliet ging was het al penibel. Gelukkig heeft Humantias de zaak voor 1 euro overgenomen. Daarna ging SBN de fles op. Voor de gedupeerden daarvan ligt er nu een aanbod voor een kwijting tegen 15%, ga je toch nog voor 85% het schip in. Met KidsConcern erbij wordt het past echt feest in kinderopvangland. Tel uit je winst.
  20. Heeft die werknemer niet toevallig nog een tegoed aan vakantiedagen. In dat geval wordt de periode waaarover je financiëel benadeeld wordt door het uitblijven van een werkprestatie korter. Verder is mijn advies, laat gaan, laat gaan. Zonde van de energie.
  21. Omdat KidsConcern een bemiddelingsbureau is en er dus mogelijk ondernemningen zijn die de kinderopvang door hen laat bemiddelen.
  22. Na Kintent het volgende bemiddelingsbureau in de kinderopvang die het hoofd niet boven water heeft kunnen houden en te laat heeft ingegrepen: Onderwerp: KidsConcern Geachte leden, Zoals u inmiddels hebt kunnen vernemen is KidsConcern in betalingsonmacht geraakt en niet meer in staat rekeningen van leveranciers (waaronder kinderopvangorganisaties) te betalen. KidsConcern is niet meer bereikbaar voor vragen. De MOgroep volgt de zaak nauwgezet en probeert in beeld te krijgen wat nu exact de situatie en de prognose is. De MOgroep heeft inmiddels een aantal acties ondernomen. De MOgroep heeft overleg gehad met het Waarborgfonds Kinderopvang. Het Waarborgfonds heeft toegezegd dat zij kinderopvangorganisaties, die in financiële problemen komen door de betalingsproblemen van KidsConcern, coulant en met voorrang te behandelen. De MOgroep heeft overleg gehad met de Belastingdienst om ervoor te zorgen dat mutaties in machtigingen van ouders richting KidsConcern nog voor de uitbetaling van de toeslag in december worden doorgevoerd. Dit om te voorkomen dat de ouders in grotere financiële problemen geraken en daardoor nog meer moeite zullen hebben met het betalen van de rekeningen. De Belastingdienst heeft toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken; nader bericht hierover volgt. De MOgroep heeft KidsConsult gevraagd hun klanten te informeren over in hoeverre de problemen van KidsConcern een weerslag hebben. Kidsconsult heeft toegezegd haar klanten op zeer korte termijn te informeren. De MOgroep raadt de leden aan coulant om te gaan met de incasso bij ouders die door deze problematiek een betalingsachterstand hebben opgelopen. Inmiddels hebben diverse leden ons al geïnformeerd dat zij actief contact opnemen met klanten van wie de afwikkeling via KidsConcern loopt. De MOgroep raadt aan om contact op te nemen met ouders van wie de betaling door KidsConcern wordt gedaan en deze ouders te adviseren contact op te nemen met hun werkgever. Deze ouders kunnen hun werkgever adviseren de werkgeversbijdrage niet meer naar KidsConcern over te maken. Indien ook de rijksbijdrage via KidsConcern loopt, dienen deze ouders de machtiging aan de Belastingdienst om dit over te maken naar KidsConcern zo spoedig mogelijk stop te zetten. Ze kunnen de betaling over laten zetten naar hun eigen bankrekening of die van de kinderopvangorganisatie. Ouders die de machtiging laten doorlopen lopen namelijk het risico dat de toeslagen van de maand december 2005 en januari 2006 nog worden overgemaakt naar KidsConcern. Via de ledensite, kinderopvang, nieuws houden we u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Met vriendelijke groet, Ed Buitenhek hoofd Kinderopvang a.i. Maatschappelijk Ondernemers Groep 030 - 298 34 29 06 – 538 422 49 www.mogroep.nl
  23. HOEZO SLECHTE TIJDEN? De chirurg nam de benen. De mijnwerkers zitten in de put. De doodbidders werken in het zwart. De asbestverwijderaars zitten in zak en as. De glazenwasser is ladder zat De autoconstructeurs wagen niets meer. De slopersbranche ligt in puin. De winst van de tabaksector gaat in rook op. De baggeraars modderen maar wat aan. De landbouwers zijn uit het veld geslagen. De handelsreizigers komen van een kale reis terug. De longspecialisten moeten hun winst ophoesten. De tuinlieden gaan af als een gieter. De metselaars staan met de rug tegen de muur. De telecomfirma's haken massaal af. De handlezers houden de hand op. De opticiens worden door de overheid uit het oog verloren. De hoveniers worden door de fiscus om de tuin geleid. De parfumverkopers worden bij de neus genomen. De stuntmannen werken zich te pletter. De dichters voelen zich afgeschreven. De gynaecologen kunnen nieuwe cliëntes wel op hun buik schrijven. De stationschefs kunnen naar opslag fluiten. De loonstop: doet de deur dicht voor de portiers. De naaisters zijn al lang de draad kwijt. De seksbranche voelt zich genaaid. De badmeesters komt het water aan de lippen. De vissers vissen in troebel water. De dominee vroeg wat ik van de doopvont. Zij werd door de diëtiste aan het lijntje gehouden De dichter zocht een opener. De failliete kostuum verkoper zat bij de pakken neer. De gevangene luisterde geboeid naar de rechter. De imker was bijziende. De importeur voerde niets uit. De kapper zat met zijn handen in het haar. De leerling was de juf meester. De schoenmaker werd een hak gezet. De tandarts trok met zijn been. Het koeriersbedrijf bood hem een loopbaan. De uitgever probeerde zijn snor te drukken. "Hier klopt iets niet" zei de cardioloog. Een archeoloog is iemand wiens carrière in puin ligt. de postbediende is van de oude stempel de piloot zag ze vliegen de muziekleraar heeft veel noten op zijn zang de opticien ziet het leven door een roze bril de appelboer zijn zoon is niet ver van de boom gevallen de brouwer bracht wat leven in de brouwerij de naaister kroop door het oog van de naald de breister liet een steekje vallen en probeerde de eindjes aan elkaar te knopen de boer zaaide wind en oogstte storm de slager sloeg zijn slag de jager koos het hazenpad de metselaar doeg zijn steentje bij de tuinman zette de bloemetjes buiten de tandarts voelde haar aan de tand de lerares stond in het krijt de grafdelver groef een kuil voor een ander en viel er zelf in de bakker verdient er geen droog brood meer aan de lampenhandelaar ziet de toekomst donker in de astronaut was in de zevende hemel de scheepvaart is de wind uit de zeilen genomen menig timmerman heeft het bijltje erbij neergelegd de wandelaar was het hoekje om op de wiskundeleraar kun je rekenen de ijsboer hield het hoofd koel de leraar gaf na veel vijven en zessen toch een zeven de beeldhouwer stootte zich geen tweemaal aan dezelfde steen de cardioloog zijn hart brak de voetballer snapte er geen bal van de molenaar had een klap van de molen gekregen de wiskundeleraar had ze niet meer alle vijf bij elkaar de bankier zijn frank viel de agent ging zijn boekje te buiten de spinster d'r leven hing aan een zijden draadje de schrijnwerker viel met de deur in huis de manicure had lange vingers de spermadonor zat op droog zaad De A.A. is op de fles De acrobaat is over de kop gegaan De badmeester kan het hoofd niet meer boven water houden De ballonvaarder is door de mand gevallen De beul legt het bijltje erbij neer Voor de bioscopen valt het doek De boer is uit het veld geslagen De tabaks-handelaar is de sigaar De portier klapte dicht' De brandweerman is uitgeblust De breister voelt zich in de steek gelaten De classicus is aan het eind van z'n Latijn De DSM zit op hete kolen De elektricien is de draad kwijt De herenmode is de das omgedaan De hyacintkweker is het in zijn bol geslagen De kaarsenmaker zit slecht in z'n slappe was De KLM zit aan de grond De knoflookkweker moet op z'n tenen lopen De kok was uitgekookt. Hij was onder de pannen. De kousenfabrikant ziet er geen gat meer in De lijmfabrikant zit onder de plak De machinist is uitgerangeerd De masseur begint 'm te knijpen De metselaar staat met z'n rug tegen de muur De naaister stikt De nettenboeter moet de eindjes aan elkaar knopen De poelier is het haasje De reisleiders staan op de tocht De scheepswerf staat op de helling De schilder was een rare kwast. De schoenpoetser is een echte smeerpoets De skiffeurs zijn uitgeroeid De slager maakte gehakt van die bewering. De firma Tefal heeft panne De typiste vertikt het De wegwerker is uitgeteerd De werkster is tot stof weergekeerd De bananenhandel is de pisang De aardappelboer zat flink in de puree na het geschil met zijn concurrent De bloemist schoot in de roos Die voetballer heeft het ver geschopt Door het fluitconcert raakte de violiste geheel van streek De houthakker legt het bijltje erbij neer De schoorsteenveger kan op het dak gaan zitten. De stratenmaker staat op straat. De masseurs zitten hem te knijpen. De kleermakers weten er geen mouw meer aan te passen.
  24. Joha

    SPELLING CHECKER

    SPELLING CHECKER Eye halve a spelling chequer It came with my pea sea It plainly marques four my revue Miss steaks eye kin knot sea. Eye strike a key and type a word and weight four it two say Weather eye am wrong oar write It shows me strait a weigh. As soon as a mist ache is maid It nose bee fore two long And eye can put the error rite Its rare lea ever wrong. Eye have run this poem threw I am shore your pleased two no Its letter perfect awl the weigh my chequer tolled me sew. ;D
  25. Ik moet niets van uitdagingen hebben. Geef mij maar problemen, die kan ik tenminste oplossen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.