Ga naar inhoud

Pukje Piet

Legend
 • Aantal berichten

  286
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Pukje Piet

 1. Ik ben aan het minderen met mijn onderneming. Heb een dienstbetrekking van 32 uur en kan deze indien gewenst opschroeven naar 40 uur. Dit wil ik ook, maar ik wil wel netjes al mijn lopende zaken afronden en iedereen een beetje te vriend houden. Hiermee bezig komt mijn auto steeds naar boven. Ik heb een mooie Seat Inca, bestelauto, welke ik op de zaak heb staan. Rij dus grijs kenteken. Begin dit jaar heb ik met mijn boekhouder gesproken en aangegeven dat ik minder zou gaan omzetten, hij vond het geen probleem indien m'n omzet een 10 à 15 k zou zijn zou het acceptabel zijn voor de fiscus volgens hem. Nou red ik dat dit jaar prima, maar ik denk volgend jaar niet meer. Ok, dan moet die auto weg dus. Alleen zijn die auto's nu niet zo in trek op de markt hoor ik steeds, en levert ie dus lang niet op wat ie mij waard is. Nou wil ik de auto ook wel blijven rijden, maar dan ben ik bang voor problemen met de fiscus. Omzetten naar privé lijkt me ook zonde, omdat het een BTW auto is. Ik vraag mij af of er misschien iemand is die hier ideeën bij heeft?
 2. Lijkt me wel te verantwoorden. Zolang de nummers maar opvolgend zijn, als er gaten in je nummering zitten krijg je vragen.
 3. Ik ken http://weesvoordelig.nl/, maar die zijn er mee opgehouden omdat er gewoon te weinig input is. Site werkt ook niet meer als ik het zo bekijk. Ik denk dat zoiets als Elmer post wel wat kan zijn, maar het vullen zal het probleem zijn waarschijnlijk.
 4. Het is volgens mij heel erg afhankelijk van het product. Als een nieuwe distri mij een mailtje stuurt met hun laatste aanbiedingen dan gaat deze direct weg. Krijg ik een mooie folder via de post lees ik hem door. :P Maar meestal zoek ik graag zelf mijn producten op, ik kies voor bepaalde producten omdat ik voel dat daar vraag naar is of juist omdat ik zie dat de conculega die ook heeft. Oh en als ik gebeld wordt is het eigenlijk altijd nee. Ze bellen nooit op een geschikt moment (altijd tijdens vergaderingen of bij een klant etc..). Ik ben dus wel nieuwsgierig wat voor product het is!
 5. Verdunde antivries werkt goed genoeg hoor! Ik heb een heel ander probleem, m'n hele slotmechanisme bevriest en daar is geen middeltje voor. :(
 6. En wat een mooie column was het! Ben erg benieuwd of ze er resultaat uit kunnen merken.
 7. He dit heb ik toevallig laatst ook bekeken! Mooi systeem wat zeker toekomst heeft. Ik mis de communicatie (de export functie inderdaad) met mijn boekhoudpakket. Ik factureer al in PDF maar nog redelijk omslachtig. Maar heb al mijn producten en voorraad in m'n boekhoudpakket (snel start) wat ik wel erg fijn vind werken ...
 8. Hij kan jou een factuur sturen voor het maken van de site. Hierop wordt niet over BTW gesproken omdat het een particuliere factuur is.
 9. Ik gebruik nu een tijdje CMS Made Simple waar ik erg tevreden over ben. Fijn controlpanel, fijne implementatie van templates (ik kan in een uur een site ombatterijen naar een nieuwe (PSD) layout met behoud van content en structuur). Betr. open source, mijn mening is dat juist in de open source community bugs en lekken sneller opgelost worden dan in de commerciële software.
 10. Datum 9-12-2008? ??? Even op de site gekeken, ik sta er ook in. Benieuwd of ik de "factuur" ook krijg. Stinken vast een hoop mensen in. >:( >;( :(
 11. Dat zal je waarschijnlijk met een suppletieaangifte recht moeten breien inderdaad. Bel anders even met de Belastingdienst?
 12. En Action is misschien interessant? Ze hebben iig interesse in je pand als je geluk hebt. http://www.action.nl/pages/Shopspacepage.aspx René: Ik denk dat ie een pand heeft en daarin die winkel gestart is, dus maar 1 pand.
 13. Nou ja je zult niet "zomaar" een pand kunnen huren en er euroland op kunnen zetten. Maar bel ze eens. Of bedenk een andere naam en begin zelf iets.
 14. Als ik www.euroland.nu bekijk denk ik dat het geen franchiseorganisatie is.
 15. pc reparatie service en pc-verpleging - gat in de markt? zijn leuke topics voor je om door te lezen. Verder inderdaad, waarom een winkel, wat denk je voor meerwaarde te kunnen bieden? Het laagdrempelige zit hem volgens mij juist in het feit dat je (potentiële) klant er de deur niet voor uit hoeft. Je regio is belangrijk, waar zit je en wat zit er om je heen. En wat voor klanten/netwerk heb je al, zonder die mensen ga je het niet/moeilijk redden dus put daar je kracht uit.
 16. Ok, dus niet meer bij de bouwmarkt op de hoek maar voortaan toch naar die betere speciaalzaak iets verderop (waar ik na korting ongeveer hetzelfde betaal als in de bouwmarkt, een bon op naam krijg en nog eens betere service krijg ook). Scheelt dat weer, hoef ik m'n kas niet te legen vanmiddag.
 17. Kickje... Ik heb (soms) een redelijke stroom aan contant (kas) geld. Dit stort ik uit zuinigheid niet direct op de bank, ik vind het zonde om daar voor te betalen want als ik het een keer nodig heb moet ik ook weer betalen... Nou koop ik soms ook wel eens wat gereedschap of andere benodigdheden en hiervoor gebruik ik dan af en toe geld uit mijn kas. Soms heb ik een bon met bedrijfnaam maar meestal is het een "gewone" kassabon waar hier ook over gesproken wordt. Als ik dit lees kan ik hier maar beter mee ophouden. Moet ik de bonnen van afgelopen jaar terugdraaien? Ik vind het zo zonde om iedere keer 4 euro te betalen als ik m'n geld stort, daarom doe ik het liever op deze manier.
 18. Ik kwam van't weekend op wat gedachten hierover. Mijn tandarts heeft keen ander bedrijf wat de facturering doet (uwnota.nl). Waarom wordt er met zulke bedrijven niet meer samen gewerkt? Dan kun je dingen toch al veel meer versnellen? Ik heb sowieso nooit echt begrepen waarom de consument het voor moet schieten.
 19. Lees http://nl.wikipedia.org/wiki/Afschrijving eens door. Afschrijven op de aangeschafte computer is iets anders dan de BTW terugvorderen.
 20. Hou je ook een beetje rekening met schade enzo? Wat doe je als er een kras of deuk in de bus zit naderhand? Zou van te voren even nette foto's maken en er goeie afspraken over maken! [edit]Oh de beurs is al aan de gang. :o
 21. Ik heb hem hier ook liggen voor een vereniging waarvoor ik actief ben. 1 x per jaar 4 avonden avond4daagse waarbij we een beetje muziek draaien (met originele cd's). Kans is groot dat we straks geen muziek meer afspelen....
 22. Gewoon proberen? Of duik zelf eens in Magento of osCommerce en kijk hoever je daarmee komt. Tot die tijd kun je je domeinnaam wel door laten verwijzen naar je mijnwinkel shopje wat je nu hebt. Moet je nog wel een pakkende naam verzinnen... ;) ;D
 23. Je kunt als particulier ook een factuur uitschrijven, hier vermeld je dan op dat dit een particuliere factuur is en je vermeld er verder niets over BTW op.
 24. Volgens mij mag dat niet meer, ik kan alleen de juiste zoekterm niet meer bedenken. Toen ik als 16 jarige begon met leliekoppen kregen we per rij betaald, een jaar later kon dat niet meer omdat het niet mocht volgens mij..
 25. Bij de kvk, via http://www.kvk.nl/handelsregister/zoekenframeset.asp?zk=0&url=https://server.db.kvk.nl/ia kun je kiezen voor "Nieuwe inschrijvingen en/of starters Maak een selectie op basis van nieuwe inschrijvingen en/of starters " Periode aangeven (wat vind jij een starter), postcode enzo, en tadaaa! Adresstickertjes uitdraaien, op je flyer plakken en daar gaat je eerste marketingcampagne. mod edit: link gefixt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...