asteriskfreak

Super Senior
  • Aantal berichten

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door asteriskfreak

  1. Bedrijf is inmiddels uitgeschreven bij de KvK. Case closed denk ik
  2. Wat me wel opvalt is dat de website van hun eruit ligt. Verder kwam ik bij SIDN dit tegen. En bij de KvK dit De website lavdm is inderdaad onderdeel van Nihof & Parters Juristen. In punt 13 heb je gelijk. Waarom doe je geen aangifte als je denkt door lavdm opgelicht te zijn?
  3. Ik heb een asterisk centrale, en wat mij betreft wil ik je op mijn centrale wel gratis een extra conference aanmaken. Je hoeft dan geen duur 0900 nummer meer te bellen maar gewoon een vast nummer in Nederland. In dit geval een 043 nummer in Maastricht. Ik verdien hier helemaal niks aan, maar wil je kennis laten maken met Asterisk en de mogelijkheden. Stuur me maar een PM hierover
  4. Maar als je in de USA ook kan inbellen dan kun je dit toch beter doen dan zo'n duur 0900 nummer bellen, of zie ik dat verkeerd? Bellen naar de USA kost haast niks meer. Ik heb het inbelnummer in de USA gebeld en je kan daar ook gewoon inbellen vanuit Nederland. Ik zal geen gebruik maken van deze dienst, omdat mijn asterisk centrale de conference feature al ingebouwd heeft. Verder vond ik de geluidskwaliteit erg slecht van deze conference service. Nu heb ik wel ingebeld in de USA, misschien dat dit wat uitmaakt maar ik gebruik toch liever mijn eigen centrale hiervoor.
  5. Een doorgeschakelde oproep van de centrale naar een mobiel nummer is niet door te verbinden vanaf je mobiele telefoon. En om eerlijk te zijn zou dit ook niet echt aan te raden zijn. Want als iemand achter dit foefje zou komen dan zouden ze in principe op jouw kosten kunnen bellen. Dit is in de begintijd van Asterisk een behoorlijke bug geweest welke ze inmiddels hebben dichtgetimmert Heb je een geschikte telefoon die zich met het sip protocol kan registeren op je Asterisk centrale via UMTS dan is doorverbinden wel mogelijk vanaf je mobiele telefoon.. Het voordeel hiervan is dat de inkomende gesprekken binnenkomen op een extentie van je centrale i.p.v. je mobiele nummer maar toch binnenkomen op je GSM. Het bespaart je zeker een dure doorschakeling uit naar je GSM nummer Hiervoor heb je wel een flafree UMTS abbo nodig van je GSM provider.
  6. Ja hoor. Met een Asterisk centrale kun je gelijktijdig een aantal telefoons tegelijk laten overgaan.
  7. Aaarghh hier gaan mijn nekharen spontaan van overeind staan. ::) Als je iets voor een goed doel doet, probeer daar zelf niet beter van te worden. Ik begrijp je standpunt dat je er tijd en energie in steekt, maar in dat geval zou ik er dan gewoon niet aan beginnen. Als ik het goed begrijp zou er van die 1000 Euro al 40% aan kosten af gaan. Dit is dus bijna de helft van het opgehaalde bedrag. Dit is nu wat die grotere instellingen dus ook doen en voor mij een reden om niks aan goede doelen te geven! Ik zie dat het zich om een sponsorloop gaat. Waarom voorzie je de deelnemers niet van een soort reclame op hun jas of shirt met jullie bedrijfsnaam? Ik ben van mening dat een goed doel organiseren geld moet kosten in plaats dat het geld moet opleveren. Op deze manier ben je dus echt met een goed doel bezig.
  8. Kun je me nader toelichten waarom iemand vanuit een zolderkamertje meelift op de marketinginspanningen van anderen?. Ik denk dat degene met dergelijke inspanningen toch iets fout doet. Daarbij als ik een winkel binnenstap zie ik heel vaak van die kaugumvretende verkopers die pas na 30 minuten eens aan me komen vragen of ze me kunnen helpen. Daarbij komt nog eens dat ze de ballen verstand hebben van datgene wat ze verkopen. Als ik in Thailand een zaak binnenstap dan staat de verkoper gelijk naast me en probeert me zoveel mogelijk informatie te geven over het produkt. Het lijkt wel of verkopend Nederland het geen ene moer intereseert of ze wel of niks verkopen. Ze krijgen op het einde van de maand toch wel hun salaris. De enige reden dat ik iets in een fysieke winkel koop is dat ik het gelijk wil hebben. Ik heb wel van tevoren op internet heel veel dingen uitgezocht over het produkt., De verkoper hoeft alleen nog maar naar de kassa te lopen om af te rekenen.
  9. Het beste kun je morgen gewoon even contact met de Douane opnemen en hen die vraag stellen. Ook al is het een mini hij lijkt gewoon sprekend op de iPhone. En als hij volgens jou op de LG lijkt dan mag je hem ook niet importeren.
  10. Ik denk dat je hier wel flinke problemen mee gaat krijgen bij het invoeren. Hij wordt verkocht als zijnde een iPhone, lijkt er ook op maar softwarematig is het gewoon een onding. Op vakantie in Thailand heb ik zo'n nepperd in handen gehad, en liep constant vast bij het gebruik. Ik kon deze kopen voor omgerekend 45 euro, maar is het geld totaal niet waard. Het enigste voordeel wat ik wel fijn vond was dat je er 2 simkaarten tegelijk in kon gebruiken.
  11. Beste Bugs Bunny, Is het de bedoeling dat je via de ether gaat uitzenden, en zit je doelgroep in Nederland? Mocht dit zo zijn dan zou ik toch eerst even goed de mediawet gaan lezen. http://www.cvdm.nl/ Waarom wil je het persee zo groots aanpakken in het begin? Ik kan me vaag herinneren dat er iemand via internet zijn eigen show heeft en deze gigantisch goed bekeken wordt. Ik denk dat TV kijken via internet de toekomst gaat worden en daar kun je nu al je voordeel mee behalen door daar al je pijlen op te richten. Het scheelt je voor te beginnen al gigantisch in de kosten. En wil je ondanks alles toch voor een eigen omroep gaan, dan zou je kunnen overwegen om een plek binnen het publieke bestel te bemachtigen. Hiervoor dient je omroep geloof ik minimaal 50000 leden te hebben. Het voordeel van een publieke omroep is dat je minder afhankelijk bent van reclame inkomsen omdat je ook een bepaald budget van de overheid krijgt toegewezen. Hierdoor heb je als omroep een iets meer solide bestaan dan een commerciele omroep die volledig afhankelijk is van reclamegeld.
  12. Iris ik heb je een PM gestuurd. Ik denk dat je de naam wel leuk zal vinden. ;) Mocht je de naam bevallen dan kan ik je aanraden om dan gelijk dat domein te registreren voordat je hem naar buiten toe brengt.
  13. Waarom zou iemand die zoiets op een zolderkamer doet hier een boodschap aan hebben? Degene die het produkt of dienst afneemt bepaald uiteindelijk aan wie hij / zij het geld uitgeeft. Dit heet marktwerking Het feit dat iemand met weinig onkosten hetzelfde produkt of dienst kan aanbieden, en het ook nog goedkoper kan vind ik eerlijk gezegd een topprestatie. Iedere ondernemer probeert met zo min mogelijk kosten zoveel mogelijk winst te halen door een produkt of dienst te verkopen. Dat je als ondernemer veel kosten maakt omdat je een winkelruimte en personeel hebt, kun je nu eenmaal niet toeschrijven aan een zolderkamerbedrijf.
  14. Je kan op een of andere manier dus ook niet zonder die zolderkamerbedrijfjes. Toch krijg ik het idee dat je niet echt met de tijd mee gaat. Je kiest bewust voor geen webshop. Je moet niet vergeten dat het nu een zeer slechte tijd is gezien de economische omstandigheden. Winkelstraten zullen minder druk bezocht worden dan, in betere tijden. Daarbij kiest men vaker voor internet om zaken te doen omdat dit toch een stuk gemakkelijker is. Wat die nepbedrijfjes betreft zoals jij ze noemt even het volgende. De meeste beginnen op zolderkamertjes omdat het in de beginfase nog niet rendabel is om een pand te huren, laat staan om personeel in te zetten. Hierdoor kan men goedkoper iets aanbieden, en omdat men dit veelal naast een bestaande baan doet is dit de ideale springplank. De benaming nepondermer vind ik dan ook niet passend in dit geval. Probeer je meer te focussen hoe je het zelf beter zou kunnen, en probeer tevens wat zeilen bij te zetten zodat je schip weer de juiste koers vaart
  15. Na lang zoeken ben ik dit tegen gekomen op de site van de belastingdienst Wonen in het buitenland, inkomen genieten in Nederland Dit zou in mijn geval betekenen dat ik buitenlands belastingplichtige ben en onder de Nederlandse IB val. De fiscus heeft namelijk met een aantal landen o.a. Thailand belastingverdragen gesloten Ik ben welliswaar belastingplichtig volgens de IB, maar val als ik het goed lees niet onder de Premie volksverzekeringen In ieder geval heb ik nu een iets beter beeld m.b.t. mijn vraagstelling, doch ik wil de resultaten van mijn zoektocht jullie niet onthouden. Vandaar dat ik het hier nog even heb geplaatst.
  16. Hallo Joost, Het is geen webshop maar een relatiebemiddelingsbureau. Het is dus noodzakelijk dat ik hiervoor regelmatig naar Nederland toe kom. In Thailand moet ik veel regelen voor de klant zoals accomodatie, contacten tussen de dames en de klant enz enz. Het lijkt me daarom beter dat ik dan beter in Thailand kan gaan wonen. Ook vanwege het feit dat ik daar mijn vriendin heb zitten die graag wil dat ik bij haar kom wonen. Het bedrijf in Tailand vestigen lijkt me geen optie omdat je als buitenlander daar tegen veel regels aanloopt. En dan heb ik het nog niet over de fiscale regels die daar zeer ingewikkeld zijn. Omdat mijn doelgroep toch in Nederland zit en het me fiscaal aantrekkelijk lijkt, wil ik ervoor kiezen om mijn kantoor in Nederland te vestigen.
  17. Ik kom inderdaad regelmatig naar Nederland toe. Wat het virtueel kantoor betreft ben ik nog aan het twijfelen om daar toch een fysiek kantooradres van te maken. Dus een huurcontract waarbij ik feitelijk de huurder ben en kantoorruimte huur, en ook fysiek kan gebruiken. Materieel en feitelijk gezien zou ik dus een onderneming leiden in Nederland ook als ik niet in Nederland woonactig ben? In hoeverre moet ik voor de fiscus aannemelijk maken dat het bedrijf feitelijk in Nederland gedreven wordt? Ben ik bijv. verplicht om iedere week naar Nederland te komen? Om eerlijk te zijn zie ik daar niet veel van op de site van de fiscus.
  18. Hallo Joost, Bedankt voor je snelle reactie. Nee er komt een fysiek inschrijfadres waar het bedrijf wordt ingeschreven. Het wordt een virtueel kantoor, doch met een overeenkomst dat het bedrijf er ingeschreven staat. Ik kom (indien nodig) regelmatig naar Nederland om er ook fysiek te werken. Het bedrijf ga ik zelf leiden. Hoe zit het overigens met sociale premies e.d. voor mezelf? Moet ik sociale premies betalen in het land waar ik woon of nog steeds in Nederland? Alvast bedankt
  19. Beste HL'ers, Ik ben van plan om te gaan emigreren naar Thailand. Nu vraag ik me af of het fiscaal en juridisch mogelijk is om in Nederland te blijven ondernemen? Hierbij mijn vragen. - Blijf ik recht houden op zelfstandigenaftrek als ik in Thailand woon? - Kan ik mijn werkruimte in Nederland gewoon aftrekken van de fiscus - Eventuele beroepskosten die ik in Thailand maak ook kan aftrekken van de fiscus? - Ik loonbelasting moet betalen in Nederland of alleen belasting betalen over de winst van het bedrijf? Alvast bedankt voor de antwoorden.
  20. Al zou ze werkelijk een opname hebben van dergelijke dreigementen. Als dit gebeurt zonder medeweten / toestemming van de regenpartij dan zal de rechter dit zien als onrechtmatig verkregen bewijs. Verder blijkt ook hier maar weer dat een rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe is. Als ze dit had gehad dan had ze deze kunnen inschakelen en had ze het op zijn minst kunnen proberen om haar recht te behalen. Erg jammer dus
  21. Hans de mobiele provider waar je de telefoonkaart voor in je GSM koop doet exect hetzelfde. Deze rekent ook het beltegoed netjes incl BTW af. Ik zie eerlijk gezegd hierin geen enkel verschil. En over het afgesproken bedag hier een leuk voorbeeld Ik ga straks naar de VVV en zeg dat ik een VVV bon wil van 20 Euro. Hier moet de VVV volgens jou dus 19 % BTW over afdragen omdat ik afgesproken / gezegd heb dat ik een VVV bon wil kopen van 20 Euro? Nee er hoeft geen BTW over betaald te worden, evemin over belkaarten omdat ze beide gezien worden als waardepapieren die men later aantoonder kan maken. Als ik straks mijn chipknip ga opladen moet de bank ook BTW betalen volgens jou. Sterker nog ik heb afgesproken / ingetoetts dat ik er 50 Euro erop wil zetten. Ik denk dat de site van de belastingdienst hier wel duidelijk over is. edit aangepast
  22. Een chip of simkaart waar geld op staat, of waardoor je op een of andere manieren kan zien of horen dat er geld op staat valt onder de noemer waardepapieren. En wat is volgens jou een wettelijke waarde? De eindgebruiker betaald uiteindelijk aan de telefoonmaatschappij de BTW en de telefoonmaatschappij dient deze BTW weer aan de belastingdienst af te dragen Op dat moment dat de eindgebruiker zijn chip of telefoonkaart gebruikt maakt hij deze aantoonder. Op dat moment neemt hij een dienst af en is hij BTW plichtig
  23. offtopic En Hans postzegels zijn ook vrijgesteld van BTW
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.