morningtime

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door morningtime

  1. Ik denk niet dat je wiskundig kunt berekenen wat de verkoopwaarde is. "3,12 x 1,6 brutowinst", zo gaat dat helaas niet. Omzet zegt ook niets, je zal met de winst moeten werken. Kun je er van leven? Hoeveel uur werk kost het? Om te beginnen zal je eerst gegadigden moeten vinden die überhaupt interesse hebben! Vervolgens meerdere gesprekken voeren over de prijs. Je zal inzicht moeten geven in de echte maandelijkse kosten, investeringen, etc. Je zult de nieuwe eigenaar bovendien moeten "opleiden" om het systeem te leren gebruiken. Als de site namelijk na de verkoop gelijk instort, krijg je vast een proces aan je broek. Je kijkt dus tegen een overdracht-traject van enkele maanden aan. De koper moet dus gemotiveerd zijn! Is hij dat niet, dan kun je niet verkopen. Ik heb ooit een webwinkel verkocht die zeer slecht draaide. Ik heb gewoon de software verkocht tegen de prijs die het een ontwikkelaar zou kosten om het opnieuw te maken. Maar mijn shop had helemaal geen inkomsten, dus vandaar keken we enkel naar de techniek.
  2. Soms krijgt men wel eens de behoefte om, bladerend door de fora, eens ergens op te reageren. Bijvoorbeeld een post op pagina 2, die dan vaak al een jaar oud zijn.
  3. Excuseer? Ik mag volgens mij zelf berichten uitkiezen om een bijdrage aan te geven. En ik lees dit forum niet iedere dag, maar eens in de drie maanden. Als er een inhoudelijk probleem met mijn bijdrages is, dan kun je gewoon direct laten weten door er zelf inhoudelijk op te reageren. Bedankt voor je bijdrage.
  4. Bij internationale Electronische dienstverlening , binnen de EU dus, daaronder valt het volgende: [*]het langs elektronische weg leveren en onderbrengen van websites, het onderhoud op afstand van programma's en uitrustingen; [*]de levering langs elektronische weg van software en de bijwerking ervan; [*]de levering langs elektronische weg van beelden, geschreven stukken en informatie, en de terbeschikkingstelling van databanken; [*]de levering langs elektronische weg van muziek of films, van spelen, met inbegrip van kans- of gokspelen, en van uitzendingen of manifestaties op het gebied van politiek, cultuur, kunst, sport, wetenschappen of ontspanning; [*]de levering langs elektronische weg van onderwijs op afstand. Dus volgens mij ook webdesign (banners), die vast electronisch per email of via FTP upload geleverd zijn!
  5. Voor Magento zijn nog erg weinig modules/uitbreidingen beschikbaar. Bovendien is het lastig om een goede template te maken/aan te passen en is het vrij 'technisch'. Alle functionaliteit van Magento is natuurlijk ook bij Zen Cart/osCommerce bij te bouwen. Een goedgeconfigureerde Magento shop was bij mij in de test ook aanmerkelijk langzamer dan een geoptimaliseerde ZenCart shop. Op dit moment bouw ik nog 10-30 Zen Cart shops per jaar veelal met minstens alle functionaliteiten die Magento ook bied. Kosten zijn erg afhankelijk ook van hoe goed je hetzelf voorbereid/nadenkt over alles.. er gaat vaak veel tijd zitten in uitleg en achteraf weer veranderen van teksten enz. Een goede voorbereiding is belangrijk! kost ca. 1350,- voor een goed opgezette webshop excl. hosting. Dan heb je wel een webshop die goed beveiligd is met een geldig SSL certificaat, iDEAL, meerdere gesprekken/evaluaties, 2 tot 3 schetsen, kleuranalyse, uiteindelijke resultaat is Photoshop design dat wordt omgezet in een xhtml multi browser compatible en installeerbare template. Wil je ook het hele orderproces veranderen enz. reken ongeveer het dubbelle en wil je een koppeling met je administratie zodat bijna alles automatisch gaat reken er nog ca. 1000 euro bij. Inderdaad ja, Magento gaat boven het niveau hobby-winkeltje. De standaard mogelijkheden zijn echt veel uitgebreider dan x-cart en oscommerce varianten. Voor wie een grote catalogus online wil zetten, raadik zeker Magento aan.
  6. Dit is inderdaad zo, je kunt wat mensen niet nodig hebben weglaten, zodat de informatie kleiner wordt. Echter, compressie heeft dan met slimme wiskundige algoritmes te maken. Je kunt dus verder comprimeren. Het is hoe zip en rar werken. Zip en rar maken een database met veel voorkomende letter-combinaties en verwijzen daarnaar. Bijvoorbeeld: "afgaafgaafgaafgaafgaafga" kun je ook shrijven als "afga":4 (4x herhalen). En dit is maar een voorbeeldje, het kan dus nog stukken ingewikkelder. Ik geloof dus dat het wel mogelijk is om heel ver te comprimeren. Niet 1kb lijkt me. Maar het kan nog altijd stukken kleiner.
  7. En bij deze een Magento-voorbeeld waar ik nu aan werk: http://hipheb.morningtime.net (Het is een demonstratie, hopelijk snel live.)
  8. Bedoel je vergeleken met oscommerce? En wat maakt het dan bewerkelijker? Magento is op het Zend framework gebaseerd, volgens de MVC principes. Je moet daar dan wel de ervaring mee hebben. osCommerce is veel simpeler geprogrammeerd, en als programma heeft het een flink stuk minder code.
  9. De internetkassa van ABN AMRO loopt overigens over Ogone. ABN huurt Ogone hiervoor in. Wellicht is er verschil in tarieven, maar dat weet ik niet uit m'n hoofd. Afgezien van directe aansluitingen vind ik Ogone en DocData betrouwbare partners. Vooral voor CreditCards zijn de PSP's handig, want je kunt je erg moeilijk rechtstreeks op VISA/Mastercard aansluiten. In principe is de Internetkassa van ABN dus ook een PSP: je kunt er iDEAL, CreditCards, PayPal en meer op aansluiten.
  10. Dat klopt, alleen is dat niet heel gemakkelijk even gedaan. Als zo'n plugin door duizenden mensen gebruikt gaat worden merk je daar niet veel van, maar als jij de enige bent die hem kunt gebruiken omdat hij heel specifiek voor jouw website is, dan betaal je de hoofdprijs. Met een CMS zoals Joomla heeft een programmeur tenminste een programmeer-framework om sneller nieuwe modules te maken. Zonder CMS ben je dus nog een hoofdprijs duurder uit. Reagerend op dit topic, het doel van je website bepaalt de keuze voor het CMS. Ik ken Plone, Joomla, Drupal en Typo3. En hierbij mijn korte, krachtige mening hierover: Joomla is voor doe-het-zelvers en kleine organisaties. Het heeft ontzettend veel eye-candy beschikbaar, wordt goed ondersteund. Voordeel: Joomla is supermakkelijk te leren, ideaal voor klanten die zelf een website willen onderhouden. Nadeel: het is te simpel voor complexe sites, en de meertaligheid is zeer zwak. Ook heeft Joomla een zeer zwakke user-component (rollen/rechten ontbreken, alhoewel Community Builder dit wwel mogelijk maakt). Met Joomla bouw je een MKB-websiteje. Drupal is voor alle projecten geschikt, goed beveiligd en zeer goed geprogrammeerd. Het wordt sterk ondersteund door de community, net als Joomla zijn er dus duizenden modules kant-en-klaar beschikbaar. Drupal is gericht op community-sites, maar ook handig voor grote corporate websites. De meertaligheid (i18n module) is sterk, en workflow voor meerdere gebruikers is heel goed. Goede ondersteuning voor rollen/rechten op alle niveau's. Met Drupal kun je een corporate site bouwen. Of die van MTV. Typo3 vind ik verouderd en slecht ontworpen. Hier in Duitsland is het mateloos populair vanwege de technische mogelijkheden. Alle grote web-bedrijven gebruiken het om corporate sites te bouwen. Dat is namelijk wel de kracht van Typo3: multi-user, multi-lingual, multi-site etc. etc. Maar Nederlanders lopen niet voor niets voorop, wij slaan Typo3 gezellig over. Het is niet van onze tijd meer, heel lelijk ontworpen en standaard met frames (wat ik een jaren 80 techniek vind). Plone heeft bijzondere hosting eisen, namelijk een Zope server. Heel duur. Maar met Plone bouw je wereldklasse sites. Het wordt ook goed ondersteund, is multi-user, multi-lingual, multi-site en multi-domain. Niet geschikt voor kleine projecten. Wie het geld heeft voor superieure corporate sites, zou dit wel eens met Plone kunnen doen. Plone concurreert enigszins met de duurdere MicroSoft en IBM CMS-pakketten. Conclusie Voor een hobby site met een download-template, kies Joomla en doe-het-zelf. Voor alle andere serieuze CMS projecten ga ik voor Drupal, maar daar moet je wel een programmeur erbij inhuren. Drupal is dan ook in eerste plaats een programmeer framework. Een open source alternatief voor wereldklasse sites is Plone. Typo3 slaan wij lekker over omdat het lelijke prut is naar Nederlandse standaarden.
  11. Da's toch niet perse fout? Meervoud gebiedende wijs, net zoals: komt dat zien! Verder lees je inderdaad wel de meest tenenkrommende dingen. Ook op de betere nieuwssites kom ik weleens zinnen tegen die misschien niet direct fout zijn maar gewoon voor geen meter lopen... Dus dan is het ook: 'Speelt verder, loopt door?' Even in het Engels dan maar: ::) 'I rest my case...' Maar als ik jou was, verwijderde ik deze reactie maar snel. ;) Succès en groet, Hans Beste Hans, je zit hier wel degelijk zelf fout. Loop door! = enkelvoudig gebiedende wijs, en betekent: "Jij moet doorlopen" Loopt door! = meervoudig gebiedende wijs, en betekent: "Jullie moeten doorlopen" Het klinkt ouderwets, en wordt niet vaak meer gebruikt, maar het is wel correct Nederlands. Zie de Wikipedia:, http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebiedende_wijs - er staat nota bene een compleet hoofdstuk over de meervoudsvorm stam+t ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Einde discussie!!
  12. Wauw, dit vind ik echt heftig hoor! Je hebt 2-3 jaar gemiddeld 58 uur per week aan een website gewerkt? Nou dan moet ie microsoft.com wel overtreffen. Heb je een link naar je site? Misschien kun je je site doorverkopen, want die site is twee dikke jaarsalarissen waard. Dit zeg ik met enig sarcasme, want als je er maar 200 EUR per jaar mee verdient, kan het onmogelijk goed opgezet zijn. Ondanks je (echt heftige!) inzet. Ik kan dit amper geloven - nogmaals, echt heftig! (Misschien is een effectiviteitstraining de eerste stap die je nu moet zetten?)
  13. Dit doet me veel denken aan mijn tienerjaren! Toen had ik zo'n tabel met brons-zilver-goud pakketten voor bedrag x! Maar dat is een groffe fout - je moet per uur gaan werken. En voor 200 EUR kun je helemaal geen zinvol CMS bouwen. Alleen het design hoort al 1500 EUR te kosten. P.S. Als ik nou je goud pakket kies en ik wil 4 miljoen pagina's? Staat erbij dat het onbeperkt is ;) Mag je flink gaan knutselen voor je 450 EUR :)
  14. Klein minpunt - en wellicht belangrijk voor je klantenwerving: Ik kan je email adres niet aanklikken op de contactpagina. En je contactformulier komt in een pop-up pas te voorschijn. Mijn browser blokkeerde die al. Zet gewoon je cotnactformulier normaal online. P.S. Ik zie je contactgegevens niet staan op de contactpagina! Waar woon je? Heb je een KvK inschrijving? Staat er niet bij. Stel ik heb een spoed opdracht - waar is je telefoonnummer? Ik kan je niet bereiken.
  15. Misschien een goed idee om in het vervolg het hele onderwerp even te lezen. Dit is allemaal al uitgebreid besproken! :) Ik zag het nergens zo duidelijk staan! Anti-aliasing,dithering bla bla.
  16. Ik ben er mee aan de slag gegaan voor nieuwe opdrachten, en het pakket bevalt me prima. Het is een beetje traag ondanks de goede cache functie. Maar daar krijg je wel veel gebruiksgemak voor terug. Inmiddels is er ook een prima iDEAL plugin beschikbaar. Ook kun je osCommerce shops volledig importeren (klanten, orders, producten). Dat is erg handig voor mensen die willen overstappen. Het is een wat 'duurder' pakket, daarmee bedoel ik dat programma aanpassingen meer tijd kosten.
  17. Ogone is erg bekend in België en geschikt vooral voor Credit Card betalingen. Je moet dan wel een abonnement afsluiten, ook met de credit card instantie rechtstreeks. Multisafepay is een echte intermediair in plaats van een "payment service provider" zoals Ogone. Multisafepay werkt omdat het een schaalvoordeel creëert voor haar gebruikers. Ik heb hun aanbod laatst zelf afgeslagen omdat ik liever rechtstreeks bij de aanbieders blijf zitten (de iDEAL banken, Ogone etc.). Dat klink voor mij veiliger.
  18. Beste Prit, in eerste instantie zou ik dit duidelijk maken: wat is voor jou het doel van de website? Hoe vaak wil je de website updaten, nieuws toevoegen? Welke technische functies wil je erbij? Het kan zijn dat je een aantal vaste pagina's wilt, zonder poespas. Dan ben je snel klaar en hoeft het absoluut niet veel te kosten. Wellicht een kleine 2-3 honderd euro. Maar ik zeg het vaak tegen mijn klanten: Hoe gedetailleerder je kunt overbrengen wat de bedoeling is, hoe beter de ontwikkelaar de kosten kan inschatten (=uurtjes invullen op jouw wensen-lijstje).
  19. Ik ben onlangs naar BlueHost.com overgestapt - een zeer grote amerikaanse provider. Je krijgt voor een paar tientjes een zee aan ruimte (40 Gigabyte!) en onbeperkt verkeer (downloads/uploads). En het controle paneel is zeer uitgebreid. Aan technische functies schiet er ook niks te kort. (MySQL / Ruby on Rails / pgsql / cron jobs etc. etc.) Domeinnamen kun je eenvoudig toevoegen aan je account, en meerdere domeinen pluggen op 1 pakket.
  20. Hallo eitje68, heb je vergelijkbare websites die tassen in deze prijsklasse verkopen? Je wordt wel goed gevonden op google (je pagina's staan er bijna allemaal in http://www.google.com/search?hl=nl&q=site:kikibags.nl&start=0&sa=N). Ik zou het idee hebben, dat vrouwen met geld voor een sjieke tas liever op hoge hakjes zelf de stad in duiken. Dat is mijn idee maar. Ik heb twee tips voor belangrijke verbeteringen aan je website: 1. zoekmachine vriendelijke urls, bijv. kikibags.nl/corrine_tan_lederen_tas.html is beter dan cateroy=1&product=2 2. de titels van je pagina's zeggen nog te weinig: "Margot Zwart" - gaat het om een tas? Beter is "Italiaanse Lederen Tas Dames Margot Zwart van merk Corbinne".
  21. Beste Annet, de logo's kunnen altijd probleemloos scherp worden afgebeeld. De kwestie is wel het bronmateriaal - scan je de logo's uit een krant in? Of krijg je de logo's in topkwaliteit digitaal aangeleverd? In dat laatste geval kun je ze met een photoshop-programma netjes verschalen (verkleinen) zonder kwaliteits-verlies. Vaak kun je de logo's snel op internet vinden met voldoende kwaliteit. Probeer de google image search eens.
  22. Terug naar het eerste bericht, je kunt commerciele sites natuurlijk op ieder gewenst pakket of techniek baseren. De vraag is: Welke functies heb je nodig? Het is beter eerst je eisen en wensen in kaart te brengen voordat je naar techniek gaat kijken. Zo adviseer ik voor meertalige websites Drupal ipv Joomla, omdat meertaligheid in Joomla nog zwak ontwikkeld is. De juiste keuze is afhankelijk van het einddoel. Wat wiil je bereiken? Zoek dan de middelen erbij die passen bij je budget. Ik las namelijk iets over een 50 dollar budget of templates tot 200 EUR. Dan is de site eigenlijk maar een visitekaartje? Heb je dan wel een CMS nodig?
  23. Dat is nog de vraag. CRE Loaded is wel gebaseerd op osCommerce maar schijnt niet 100% gelijk te zijn. Dit kan het lastiger maken om andere contributies te implemeteren. Nou werk ik natuurlijk zelf met het CRE Loaded programma voor diverse klanten en het is precies osCommerce, maar met vele beschikbare osCommerce modules geinstalleerd. Modules kunnen met elkaar conflicten geven, wat in de normale osCommerce ook het geval zal zijn! Een beetje programmeur zal alle modules eenvoudig kunnen toevoegen, dat kun je sowieso niet aan een leek overlaten, want daar is osCommerce al te onvriendlijke voor. Natuurlijk gebruikt CRE een template plug-in waardoor modules iets anders ingebouwd moeden worden. Maar die plug-in is echt een groot voordeel voor designers die aan osCommerce willen sleutelen. Conclusie: sla de kale standaard osCommerce maar over, kies direct voor CRE Loaded of desnoods oscMax en andere varianten.
  24. Kleine tip voor starters met osCommerce: kies direct voor de CRE Loaded variant (www.creloaded.com). Dat is een eveneens open source versie gratis te downloaden, met tientallen plugins en template systemen voorbereid. Daar ben je gelijk x stappen verder mee. Onlangs kwam een nieuw pakket uit, Magento Commerce (www.magentocommerce.com), ook open source met veelbelovende ingebouwde functies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.