Jump to content

Misdefinitie2

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Het bestand site.php staat niet (goed) op uw nieuwe ruimte. Dat bestand zult u in elk geval moeten overzetten.
 2. Een aantal PDF-bestanden worden gemaakt door de letters als tekst op te nemen in het bestand. In dat geval zijn er diverse PDF to TXT programma's te vinden op het internet om de tekst uit een PDF te halen. Zit het in een afbeelding, dan gaat het niet werken. OCR is voor facturen te onbetrouwbaar. Dan komt het tweede probleem: facturen worden niet allemaal in hetzelfde formaat aangeleverd. Alles staat elke keer weer op een andere plaats. Er is geen sprake van standaardisatie. Een importprogramma schrijven voor Snelstart is daarmee zeer moeilijk geworden. Wij hebben dat deels opgelost door de verzenders van inkomende facturen te vragen bepaalde gegevens wel gestandaardiseerd aan te leveren. Bij voorkeur op een speciale website. Gecombineerd met automatisering van uitgaande facturen wordt hier dan toch een aardige tijdwinst geboekt.
 3. Laten we dat gezeur over de persoon even achterwege laten. Er wordt feedback gevraagd over een website. Het gaat om de inhoud, niet om de persoon. Na drie weken valt er nauwelijks meer over te zeggen dan dat het potentie heeft. Zorg voor unieke content in plaats van verwijzen naar wat anderen hebben geschreven. Even wordt het schrijven van reviews genoemd. Prima, heel goed. Als u het interessant kunt brengen, dan zal het zeker kunnen bijdragen aan uw doel om te informeren en te helpen.
 4. Een zaak "groots" aanpakken betekent niet meteen tonnen uitgeven aan een website en hopen dat het gaat lopen. Bedenk dat als u 150.000 investeert in een website en daar al de financiële middelen niet voor heeft, u niks meer aan marketing kan uitgeven. U zult eerst alles op een rijtje moeten hebben voordat er gekeken kan worden naar het ontwikkelen van de website. Misschien komt u er in samenwerking met deskundigen achter dat u in het begin best kunt volstaan met een goedkopere website om daarna, als het gaat lopen, uit te breiden. Er zijn diverse constructies mogelijk om websiteontwikkeling aan te passen aan uw wensen. Daar kunt u zich over laten informeren. Dat hoeft een grootschalige introductie niet in de weg te staan.
 5. Om een goede keuze te maken zult u zich goed moeten laten voorlichten. De een is niet per se beter dan de ander. U kunt simpelweg de huidige server vervangen door een nieuwe. Dan zult u offertes moeten aanvragen en kijken welke mogelijkheid binnen uw budget liggen. Het voordeel is dat u met hetzelfde systeem kunt blijven werken als u nu doet. U kunt ook een server huren. Vergt minder investering, maar de vaste kosten blijven wel doorlopen. Een andere mogelijkheid is extern gaan met een ander product. Er zijn diverse planningsmodules op de markt die wellicht net zo goed aan uw eisen voldoen en stukken goedkoper zijn. Nadeel is dat u dat product moet leren kennen. Het voordeel is dat het beheer uit handen wordt genomen. Kortom: goed nadenken over wat u eigenlijk wilt en u laten voorlichten door een gespecialiseerde onderneming.
 6. Wetenschap wordt volop toegankelijk gemaakt in handboeken. Handboeken die veelal ook op opleidingen worden gebruikt en in elk geval leesbaar zijn voor mensen die HAVO/VWO gedaan hebben. Voor de lagere niveaus is er eveneens voldoende materiaal beschikbaar in bibliotheken, in televisieprogramma's en op internet. Iemand die geen verstand van wetenschap heeft, zal niet eerst naar wetenschappelijke artikelen zoeken en vervolgens een vertaling wensen. Hij zal zoeken in de middelen die voor hem begrijpbaar zijn. Extra eenvoudige uitleg bij alle wetenschappelijke artikelen is daarom te kostbaar en vaak onnodig.
 7. Links fietsen betekent dat we de fietsers moeten vragen hun gedrag te veranderen. Als dat een optie is, waarom leren we fietsers dan niet gewoon dat ze achter de vrachtwagen moeten blijven? Makkelijker uitvoerbaar en kost haast niks.
 8. Succes toeschrijven aan "Interaction Design" is teveel eer. Grote internetondernemingen die nu zo ontzettend veel succes hebben zijn begonnen met een relatief groot netwerk en hadden vaak ook nog een aardig budget. Het is ze gegund. Want daar draait het om. Gunnen, gunnen en nog eens gunnen. Dan komt er groei en is er nog meer ruimte voor marketing waardoor het in een stroomversnelling raakt. Daarom redden veel internetondernemingen het niet. Zij moeten vanaf nul starten en als er niemand is die hen wat gunt, dan komt het niet van de grond. Daar helpt geen superdesign tegen.
 9. Vrijwel alle informatie is wel ergens te vinden. Als dat het criterium is om te mogen posten, zal het forum vrij leeg worden. Ik heb het idee dat veel mensen denken vanuit het persoonlijke voordeel. Een klant die voor de 800ste keer een domme vraag stelt, wordt vriendelijk bejegend omdat hij wel eens geld kan opleveren. Ervaren ondernemers die domme vragen posten over een ander vakgebied krijgen respect omdat hun andere ervaring waardevol is. Tegen admins en moderatoren wordt eveneens niet vaak gesnauwd aangezien zij het voor het zeggen hebben. Maar o wee als een starter een domme vraag stelt. Dan wordt hij afgebrand. Dat kan ongestraft, want hij heeft geen ervaring, geen netwerk en zal hoogstwaarschijnlijk klanten willen in plaats van klant worden. Elk forum kent dit probleem. In het begin wil men groeien en is iedereen welkom. Zodra er genoeg leden zijn, wordt er steeds vaker gezegd dat een vraag te dom is. Snauwen helpt echter niet. Wie dit probleem volledig wil oplossen, zal er een eliteforum van moeten maken met selectie aan de poort. Zolang het forum voor iedereen toegankelijk moet zijn, zullen er domme vragen blijven opduiken. Om wille van de sfeer kan daar beter normaal mee worden omgesprongen.
 10. Eigenlijk proberen ze te zeggen dat ze allemaal workarounds hebben gebruikt voor oudere versies van Internet Explorer die buiten de webstandaarden vallen en daarom niet zo prettig werken met IE 8. Erg professioneel is het niet inderdaad. Elke fatsoenlijke website hoort te werken in de grote bekende browsers.
 11. Marktplaats wordt hier echt niet blij van. Bij de voorwaarden staat: "Het is niet toegestaan advertenties op Marktplaats.nl te plaatsen anders dan door Marktplaats.nl aangegeven." Marktplaats biedt de mogelijkheid advertenties te plaatsen via de website. Websites worden in beginsel bezocht door bezoekers die handmatig een browser bedienen. Verder "misbruikt" u de naam Marktplaats om geld te verdienen. Niet alleen lift u mee op de bekendheid van de naam: u zorgt er ook nog voor dat Marktplaats inkomsten misloopt. Om nog maar te zwijgen van het gevolg dat uw programma gaat hebben voor Marktplaats: het hele idee van "nieuwste advertentie bovenaan" gaat ermee naar de knoppen. U weet dus van te voren dat het niet helemaal klopt wat u doet. Maar goed, u heeft ondanks deze wetenschap toch de stap gezet met als doel verkoop. Wees dan niet zo'n bangerik die achteraf bevestiging wil hebben nooit een brief van een advocaat te krijgen. Verkopen die handel en kijk hoever u komt.
 12. U blijft wel erg lang bezig met een sollicitatie die u wantrouwt. Wat motiveert u om toch weer te mailen?
 13. U zegt dat uw voornaamste probleem het uitdraaien van orders is. Het lijkt mij dat er nog eens goed onderzocht moet worden of er niet toch een oplossing mogelijk is om dat te automatiseren. Mijn inziens is een bedrag van 50.000 tot 100.000 nogal voorbarig.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept