Jump to content

postmerger

Senior
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Beste WBA, Bij schoonmaakcontracten is het wellicht ook nuttig, zoals Frans ook aangeeft, goed na te gaan wat exact het gewenste serviceniveau dient te zijn. Daarnaast kan het (om de prijs van de offerte voor reguliere schoonmaakklussen relatief laag te houden) helpen om goed onderscheid te maken tussen wekelijks terugkerende schoonmaakactiviteiten en meer incidentele 'losse' vragen vanuit de opdrachtgever. Misschien dat de opdrachtgever ook wel een beeld heeft waar behoefte aan is en met de offerte daar goed op aansluiten kan helpen de opdracht te krijgen. Veel succes!
 2. Mooie oplossing die Hans aandraagt en die hopelijk tot minder onzekerheid leidt. Wat ik daarnaast erover weet is dat het bijvoorbeeld per branche ook verschilt in hoeverre dit soort bedingen standhouden bij de rechter (bijv. hoe specialistisch de markt is, etc.). Veel succes!
 3. Helemaal mee eens, China kent per gebied toch een andere cultuur / (technologische) ontwikkeling waarmee echt rekening dient te worden gehouden. Verder zijn er inmiddels veel bedrijven daar ook gecertificeerd wat ook wel helpt met het nakomen van afspraken op het gebied van specificaties, kwaliteit, levertijd, etc.
 4. Beste M1rjam, Volgens mij wordt - indien de klant de btw kan terugkrijgen - vaak om het eenvoudig te houden met het 19% btw tarief gerekend. Bij particulieren of bijvoorbeeld in het geval een overheidsinstelling de btw niet terug kan krijgen, is het wellicht raadzaam het tarief te splitsen als over een deel een lager btw tarief mag worden geheven. Veel succes!
 5. Denk dat het wat betreft nieuwsbrieven ook erg belangrijk is hoe specialistisch de producten/diensten zijn en wat het type klant is (hebben ze in de toekomst het nog eens nodig). Bij bestaande relaties is het mischien best aardig om te lezen waar ze mee bezig zijn, die nieuwsbrieven lees ik in ieder geval vaak wel even.
 6. Naast de hierboven met name beschreven juridische risico's bij een fusie is het denk ik ook erg belangrijk dat de fusiepartners echt het idee hebben op lange termijn samen te willen. Dit heeft ook met gezamenlijke doelstellingen te maken en de bedrijfsculturen waarin ook denk ik risico's zitten waarvan het verstandig is ze af te wegen bij een mogelijke fusie. Veel succes!
 7. Patron, De startersaftrek volgens mij circa € 2.300. Indien deze aftrek niet kan worden toegepast omdat reeds enkele jaren eerder een andere onderneming is gestart, weegt o.a. dit wel op tegen de eventuele extra kosten als een van beide in loondienst gaat in de onderneming? Veel succes!
 8. Volgens mij mag indien de leaseauto meer dan 15 jaar oud is doorgaans de marktwaarde worden bijgeteld, wel met een iets hoger percentage (ik meen 35%). Dat kan best interessant zijn, als de auto nog betrouwbaar genoeg is om zakelijk mee te rijden.
 9. Beste Frank, Los van wat juridisch de situatie nou exact is zou ik inderdaad kijken wat fair is in deze situatie. Misschien dat er in de toekomst met deze compagnon die nu vertrekt ook wel weer een samenwerking mogelijk is (er is kennelijk eerder een goede match geweest om samen te gaan werken), dus zou niet alleen naar het verleden kijken maar ook richting toekomstige samenwerking. Succes!
 10. Beste Dennis, Bedankt voor jouw reactie. Ben inderdaad het helemaal eens dat het bij verzendkosten doorgaans waarschijnlijk duurder is om dit soort constructies met kostendeclaraties te hanteren. Kan mij voorstellen dat soms bij grotere kostenposten het wel zinvol kan zijn als de client geen btw kan verrekenen. Bedankt in ieder geval voor het heldere antwoord! Rob
 11. Beste Peter, Ik heb het antwoord van Dennis, Wouter en John gelezen. Ik heb hier in het verleden zelf mee te maken gehad en heb toen begrepen dat het mogelijk is in sommige situaties via een kostendeclaratie kosten te verrekenen als een client de btw niet kan verrekenen (bijvoorbeeld een gemeente), dan gaat het dus niet over de hoofdprestatie in de factuur. Omdat ik zelf geen accountant / fiscalist ben reageer ik met deze suggestie op het forum, maar stel wel de vraag omdat ik zoals aangegeven wel het idee heb dat hier wellicht mogelijkheden zijn. Misschien dat er een acc
 12. Kan je bijvoorbeeld de portokosten of het opvragen van stukken in verband met een onderzoek bijvoorbeeld voor particulieren niet als kostendeclaratie verantwoorden en doorbelasten waardoor hier geen btw heffing over plaats hoeft te vinden? Dat betekent dan wel een wat ingewikkelder factuur met btw over de prestatie + apart de kostendeclaratie. Bij doorbelasting aan ondernemingen maakt het doorbelasten van de btw over de portokosten minder uit omdat deze de btw ook weer terug kunnen vragen. Maar bijvoorbeeld bij geleverde diensten aan particulieren of organisaties die de btw ni
 13. Beste Rocro, Kan de zzp-er niet nog andere klussen doen voor derden waardoor het risico dat dit als verkapte loondienst gezien beperkt wordt? Immers als deze zzp-er nog diverse andere opdrachtgevers heeft en bijvoorbeeld een VAR-verklaring, dan valt dit risico toch wel mee? groet Rob
 14. Beste Ramon, Waarom in plaats van een personeelslid niet eerst eens werken met mensen in een flexibele schil (misschien ook wel zelfstandig). Als er dan weer enkele maanden minder werk is, kan je je benodigde capaciteit mee laten bewegen met wat je nodig hebt, zeker als er seizoenspatronen zijn of als je nog niet 100% zeker bent of je iemand in loondienst wil aantrekken. Succes!
 15. Heb ook erg goede ervaring met Dropbox. Met name als je samenwerkt met verschillende bedrijven op een groot project en elkaar bestanden wil toezenden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept