postmerger

Senior
  • Aantal berichten

    77
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door postmerger

  1. Beste WBA, Bij schoonmaakcontracten is het wellicht ook nuttig, zoals Frans ook aangeeft, goed na te gaan wat exact het gewenste serviceniveau dient te zijn. Daarnaast kan het (om de prijs van de offerte voor reguliere schoonmaakklussen relatief laag te houden) helpen om goed onderscheid te maken tussen wekelijks terugkerende schoonmaakactiviteiten en meer incidentele 'losse' vragen vanuit de opdrachtgever. Misschien dat de opdrachtgever ook wel een beeld heeft waar behoefte aan is en met de offerte daar goed op aansluiten kan helpen de opdracht te krijgen. Veel succes!
  2. Mooie oplossing die Hans aandraagt en die hopelijk tot minder onzekerheid leidt. Wat ik daarnaast erover weet is dat het bijvoorbeeld per branche ook verschilt in hoeverre dit soort bedingen standhouden bij de rechter (bijv. hoe specialistisch de markt is, etc.). Veel succes!
  3. Helemaal mee eens, China kent per gebied toch een andere cultuur / (technologische) ontwikkeling waarmee echt rekening dient te worden gehouden. Verder zijn er inmiddels veel bedrijven daar ook gecertificeerd wat ook wel helpt met het nakomen van afspraken op het gebied van specificaties, kwaliteit, levertijd, etc.
  4. Beste M1rjam, Volgens mij wordt - indien de klant de btw kan terugkrijgen - vaak om het eenvoudig te houden met het 19% btw tarief gerekend. Bij particulieren of bijvoorbeeld in het geval een overheidsinstelling de btw niet terug kan krijgen, is het wellicht raadzaam het tarief te splitsen als over een deel een lager btw tarief mag worden geheven. Veel succes!
  5. Denk dat het wat betreft nieuwsbrieven ook erg belangrijk is hoe specialistisch de producten/diensten zijn en wat het type klant is (hebben ze in de toekomst het nog eens nodig). Bij bestaande relaties is het mischien best aardig om te lezen waar ze mee bezig zijn, die nieuwsbrieven lees ik in ieder geval vaak wel even.
  6. Naast de hierboven met name beschreven juridische risico's bij een fusie is het denk ik ook erg belangrijk dat de fusiepartners echt het idee hebben op lange termijn samen te willen. Dit heeft ook met gezamenlijke doelstellingen te maken en de bedrijfsculturen waarin ook denk ik risico's zitten waarvan het verstandig is ze af te wegen bij een mogelijke fusie. Veel succes!
  7. Patron, De startersaftrek volgens mij circa € 2.300. Indien deze aftrek niet kan worden toegepast omdat reeds enkele jaren eerder een andere onderneming is gestart, weegt o.a. dit wel op tegen de eventuele extra kosten als een van beide in loondienst gaat in de onderneming? Veel succes!
  8. Volgens mij mag indien de leaseauto meer dan 15 jaar oud is doorgaans de marktwaarde worden bijgeteld, wel met een iets hoger percentage (ik meen 35%). Dat kan best interessant zijn, als de auto nog betrouwbaar genoeg is om zakelijk mee te rijden.
  9. Beste Frank, Los van wat juridisch de situatie nou exact is zou ik inderdaad kijken wat fair is in deze situatie. Misschien dat er in de toekomst met deze compagnon die nu vertrekt ook wel weer een samenwerking mogelijk is (er is kennelijk eerder een goede match geweest om samen te gaan werken), dus zou niet alleen naar het verleden kijken maar ook richting toekomstige samenwerking. Succes!
  10. Beste Dennis, Bedankt voor jouw reactie. Ben inderdaad het helemaal eens dat het bij verzendkosten doorgaans waarschijnlijk duurder is om dit soort constructies met kostendeclaraties te hanteren. Kan mij voorstellen dat soms bij grotere kostenposten het wel zinvol kan zijn als de client geen btw kan verrekenen. Bedankt in ieder geval voor het heldere antwoord! Rob
  11. Beste Peter, Ik heb het antwoord van Dennis, Wouter en John gelezen. Ik heb hier in het verleden zelf mee te maken gehad en heb toen begrepen dat het mogelijk is in sommige situaties via een kostendeclaratie kosten te verrekenen als een client de btw niet kan verrekenen (bijvoorbeeld een gemeente), dan gaat het dus niet over de hoofdprestatie in de factuur. Omdat ik zelf geen accountant / fiscalist ben reageer ik met deze suggestie op het forum, maar stel wel de vraag omdat ik zoals aangegeven wel het idee heb dat hier wellicht mogelijkheden zijn. Misschien dat er een accountant of fiscalist is die hier een mening over heeft en mocht het overigens een overbodige vraag zijn die ik stel uiteraard mijn excuses.
  12. Kan je bijvoorbeeld de portokosten of het opvragen van stukken in verband met een onderzoek bijvoorbeeld voor particulieren niet als kostendeclaratie verantwoorden en doorbelasten waardoor hier geen btw heffing over plaats hoeft te vinden? Dat betekent dan wel een wat ingewikkelder factuur met btw over de prestatie + apart de kostendeclaratie. Bij doorbelasting aan ondernemingen maakt het doorbelasten van de btw over de portokosten minder uit omdat deze de btw ook weer terug kunnen vragen. Maar bijvoorbeeld bij geleverde diensten aan particulieren of organisaties die de btw niet kunnen terugkrijgen kan ik mij voorstellen dat iets dergelijks wel mogelijk is. Of mag dit niet?
  13. Beste Rocro, Kan de zzp-er niet nog andere klussen doen voor derden waardoor het risico dat dit als verkapte loondienst gezien beperkt wordt? Immers als deze zzp-er nog diverse andere opdrachtgevers heeft en bijvoorbeeld een VAR-verklaring, dan valt dit risico toch wel mee? groet Rob
  14. Beste Ramon, Waarom in plaats van een personeelslid niet eerst eens werken met mensen in een flexibele schil (misschien ook wel zelfstandig). Als er dan weer enkele maanden minder werk is, kan je je benodigde capaciteit mee laten bewegen met wat je nodig hebt, zeker als er seizoenspatronen zijn of als je nog niet 100% zeker bent of je iemand in loondienst wil aantrekken. Succes!
  15. Heb ook erg goede ervaring met Dropbox. Met name als je samenwerkt met verschillende bedrijven op een groot project en elkaar bestanden wil toezenden.
  16. Mijn ervaring is dat ook juist buiten de reguliere werktijden er nog veel gedaan dient te worden aan beantwoording van e-mails, schrijven van offertes waar je overdag niet aan toe komt of de administratie, wellicht dat daar in jouw geval ook wel sprake van is. Als het aannemelijk is dat je voldoende uren maakt (bijv. mede op basis van de gemaakte omzet) hoeft het misschien geen probleem te zijn om ook al heb je overdag pauzes aan het urencriterium te voldoen!
  17. Wat ik in specifiek wat betreft de priverekening wel eens gehoord heb, is dat een priverekening wel acceptabel is voor de fiscus bij dit soort initiatieven in een opstartfase, komt wellicht wel wat minder professioneel over naar (potentiele) klanten. Succes!
  18. Beste Vazcreations, Bovenstaande tips over het op orde brengen van je website en een gedegen ondernemingsplan schrijven (met name dan ook redeneren vanuit klantperspectief in dit plan) lijkt mij ook verstandig. Daarnaast zou ik zeker naast het schrijven van het plan proberen interactief de doelgroep te benaderen. Mijn ervaring is dat het enige tijd kan duren om echt te weten wat je doelgroep belangrijk vindt en dat is denk ik toch lastig om allemaal van te voren te bedenken. Deels ontstaat kennis over de markt denk ik toch ook in de praktijk door zaken te doen met de beoogde klantengroepen. Veel succes!
  19. Alhoewel dat niet op het betaalbewijs staat is dat dan volgens mij inclusief 6% BTW. Of niet? Volgens is er voor treinkaartjes een uitzondering dat alhoewel het BTW tarief van 6% niet op het kaartje zelf staat, de ondernemer toch 6% BTW in de voorheffing in mindering mag brengen.
  20. Denk dat los van de prijs allereerst van belang is wat het doel is van de website. Als je een klein bureau of een kleine winkel bent, wil je misschien eerst de markt testen en naargelang de feedback van de bezoekers je website aanpassen en of uitbreiden. Als je een marketingbureau bent en juist voor unieke concepten gaat, wil je dit misschien ook wel laten terugkomen in de uitstraling van de website. De laatste variant zal veel duurder zijn om te maken en zal wellicht ook een hogere uurprijs tot gevolg hebben.
  21. Beste Rawsolutions, Ik zou ook erg voorzichtig zijn met het zoeken van een zakenpartner via een advertentie. Vooral ook als je voor lange termijn een zakenrelatie aan wilt gaan. Via het eigen netwerk (en dan via de netwerken van anderen) kan je wellicht ook iemand vinden die een goede aanvulling is voor het concept dat jij wilt opzetten?
  22. Zou i.d.d. nagaan wat de reden van de overschrijding is en of dit redelijk is. Wellicht heeft de leverancier inderdaad activiteiten vergeten te factureren die wel verricht zijn. Als de leverancier het niet kan uitleggen en er vooraf contractueel niets over is afgesproken, lijkt mij een gesprek met de leverancier wel op z'n plaats...
  23. Cold calling kort bellen en vervolgens vragen of je iets na kan sturen werkt m.i. ook vaak goed. Hebben ze persoonlijk contact gehad en daarna in de mailbox nog enige informatie.
  24. Beste Jurrian, Uiteraard ken ik het contract niet, maar in algemene zin lijkt het mij dat je een goede kans maakt dat jouw opdrachtgever gewoon aan jou dient te betalen, tenzij bijvoorbeeld jouw opdrachtgever in het contact met jou is overeengekomen dat jij alleen wordt betaald indien jouw opdrachtgever wordt betaald (die constructie heb ik wel gezien, alhoewel ik mij afvraag in hoeverre dit stand zal houden indien dit voorgelegd zal worden bij de rechter, misschien dat andere forum leden hier wel een idee over hebben). Veel succes!
  25. Beste Norbert, Ik deel de mening van Sander dat je moet oppassen met teveel gratis doen. Ben overigens wel van mening dat als je het doet, het dan wel enigszins waardevol moet zijn voor je potentiële cliënt (terwijl hopelijk de kosten voor jezelf laag zijn). Het kan wel vertrouwen geven als je als bedrijf richting potentiële cliënten iets laat zien over je producten of diensten. Iets weggeven kan net de bevestiging/informatie zijn over wat je hen te bieden hebt die nodig is voor een nieuwe opdracht. :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.