stroomtang

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door stroomtang

  1. Hi Martal, In navolging van Norbert, waar ik me bij aansluit. Je kan info opvragen bij Techniek Nederland, daar kun je lid van worden, maar erkent je niet. Voor dat lidmaatschap heb je vakdiploma's nodig en een inschrijving bij de KVk. Erkenning kun je krijgen bij InstallQ, ook weer met de benodigde vakdiploma's, inschrijving bij de KvK, ook controleert InstallQ of je beschikt over de relevante NEN1010 en over gecertificeerde meetapparatuur. Met een erkenning van InstallQ kun je zegelrecht aanvragen bij het energiebedrijf, waarmee je zegels kunt kopen, daarmee mag je hoofdzekeringen uitschakelen om spanningsloos een groepenkast te vervangen. Daarna kan je aansluiting weer verzegelen. Mogelijk wordt jouw diploma geaccepteerd. Veel succes. Stel gerust je vragen..
  2. Mijn inziens staat in bovenstaande de moeilijkheid. Er is een offerte A En een offerte A met een nieuwe berekening + 10% Normaliter geef een nieuwe offerte met een ander nummer, of hetzelfde nummer met daarachter term, gewijzigd of herzien oid,in ieder duidelijk afwijkend van de eerste offerte. Maar succes met de verdere afwikkeling,
  3. Niet, er is getekend voor volledige betaling, en dan offreer je met 2x hetzelfde offerte nummer. Is er contant betaald? Stel, stel, stel dat de klant zegt, het ontbrekende bedrag heb ik contant betaald, er is per slot voor getekend. Het geheel is administratief wel rommelig verlopen. Ik herinner me nog een aflevering van de Rijdende Rechter, iets met een schutting en fout opgegeven maten en foute facturen, vast nog wel op Google terug te vinden met de juiste zoekwoorden, weet de zoekterm niet. Bij deze https://tvblik.nl/de-rijdende-rechter/schutting-van-de-rekening Uiteraard kun je nog een poging doen na overleg met de klant, je weet maar nooit.
  4. Ingewikkelde berekeningen zullen niet zo veel wijsheid opleveren. Voor sommige klanten ben je altijd te duur, anderen betalen je lachend. Ik heb vaste klanten die me zo vragen voor mijn expertise, geen offerte vooraf, trouw betalen en geen gezeur. Daar vraag ik niet het hoogste uurtarief voor, ben wel wat hoger gaan zitten in deze tijden van personeelskrapte, maar dat doet hij ook met z'n klanten. En voor 1-malige klanten vraag ik weer meer. Weet wat gangbare uurtarieven zijn in je branche en vraag ook zoiets, ga niet meteen iets aan je uurtarieven doen, als je een opdracht niet krijgt, dat hoort erbij, maak na drie maanden de balans op, dan kun je altijd nog aanpassen, indien nodig.
  5. Interessante materie, ben je bevoegd onderhoud te plegen aan cv installaties i.v.m. de onlangs in werking getrede "gasketelwet." Doe je er nevenwerkzaamheden bij, bv leiding isolatie of het plaatsen van thermostaat kranen, vervangen van verouderde radiatoren. Zit er verschil in de vervuiling van metalen verwarmingsleidingen of kunststofleidingen. Je wil je resultaten aantonen dmv. Thermografie, zijn de resultaten zo merkbaar dat je dat kunt zien op een thermografische opname?
  6. Wat mij verbaast is het stukje over de installatie. https://laaddirect.nl/laadpaal-installatie/ Er wordt gesproken over werken met een hoge spanning, 230V valt onder laagspanning, 400V is ook laagspanning. Je zal bedoelen, hogere stromen. Indien nodig een aardlekschakelaar? Bij gebruikmaking van een laadpaal, is een aardlekschakelaar verplicht, deze kan in de laadpaal aanwezig zijn, maar wordt ook vaak in de groepenkast of verdeelinrichting of in de volksmond meterkast geplaatst. Wie plaatst de aardlekschakelaar? En welk type, erg belangrijk. Overigens wordt een een aardlekschakelaar niet geplaatst om overbelasting te voorkomen, maar is in dit geval bedoeld om de mens te beschermen tegen stroomdoorgang bij defecten van materieel, vooral in een vochtige omgeving, zoals buiten. Een installatie-automaat regelt afschakeling bij overbelasting, een aardlekschakelaar bij lekstromen en een aardlekautomaat is een combinatie van installatie-automaat en aardlekschakelaar. Voor de op de website genoemde prijzen, is het vrijwel onmogelijk de vereiste type B aardlekautomaat te leveren, verwar niet de uitschakelkarakteristiek (vaak B) met het type lekstroom, (vereist B voor laadpalen). Wie waarborgt de certificering van de monteurs? Verdiep je wat meer in de elektrotechnische voorzieningen, het is nu iets met klok en klepel, waarbij ik vrij kritisch heb gereageerd, so be it, het is mijn vakgebied.
  7. Klinkt positief, je baas staat er welwillend tegenover. Een verzekering is noodzakelijk, foute adviezen kunnen veel geld kosten. Lees het nieuws hoe vaak er iets fout gaat bij bouwprojecten, waarbij de aansprakelijkheid snel wordt verlegd. Denk bv aan de bolletjes affaire bij een parkeergarage of een voetbalstadion waar een dak afwaait. Terecht of niet terecht, daar kan een gevoel van angst bij je werkgever vandaan komen. Ook op dit forum kan je goed advies krijgen welke verzekering je nodig hebt. Succes
  8. Toen ik 14 jaar geleden als zelfstandige begon, heb ik een bedrijfswagen gekocht op basis van financial lease. Dit omdat deze absoluut noodzakelijk was voor de bedrijfsvoering, in 2 jaar terugbetaald. Gaf een heerlijk gevoel dat die maandelijke lasten verdwenen. De verdere noodzakelijke outillage gekocht van de winsten wat overbleef nadat klanten hun factuur hadden betaald. Soms iets kort huren, als kopen op dat moment niet haalbaar was. Veel succes gewenst.
  9. Voorwaarden opnemen dat je gerechtigd bent om de aanneemsom te herzien en aan te passen, indien marktomstandigheden daartoe aanleiding geven. Niemand kan voorspellen wat het prijsniveau is van bouwmaterialen en ook personeel over een jaar. Deze kunnen natuurlijk ook lager liggen dan nu, dan heeft de klant een voordeeltje, maar ook fors hoger dan nu. Denk daarbij ook aan fatale termijn en of boete-clausules. Vertragingen in leveringen en schaarste van personeel is trending op dit moment. Succes.
  10. Schrijven van een ondernemingsplan. Neem daarin alles mee, hoe langer je schrijft hoe er op papier komt. Andere landen, andere gewoontes en wetten. Ken je de taal, weet je de weg daar m.b.t. tot instanties. In hoeverre ben je in staat een eigen huis te bouwen, heb je geld genoeg om de benodigde vakmensen in te huren. Laat je dan je bescheiden inkomen vervallen, om alles daar op te bouwen en dan zeker een jaar zonder inkomen zit. zwarte bril op
  11. Privé kopen is m.i. de beste optie, BTW bedrag over de aanschaf krijg je terug, echter een particulier krijgt een BTW nummer bij aanschaf zonnepanelen, wat vervalt als er geen activiteiten als zelfstandige aanwezig zijn. Sta je als zelfstandige ingeschreven bij de KvK, dat wordt er BTW over de teruggeleverde energie vastgesteld gebruikmakend van een staffel, dus meterstanden of daadwerkelijke hoeveelheid teruggeleverde energie is niet relevant, het gaat om het wattage wat op het dak ligt. Daarbij zal degene op wiens naam de energierekening staat, aansprakelijk worden voor de BTW verrekening.
  12. Je zit in de metaal en techniek. Kun je deze werknemer niet uitlenen tegen betaling van een schappelijk uurtarief aan een collega-bedrijf voor de duur van de resterende tijd, in deze tijden van krapte van personeel in de technische sector?
  13. Afgezien of het technisch mogelijk is, dan zullen de kosten hoog zijn, zowel aan auto en woning. Maar ook om de warmte over te pompen en te gebruiken, is een parkeerplek aan huis noodzakelijk, veelal is dat niet zo, en mag je ook niet het trottoir blokkeren met leidingen, snoeren o.i.d.
  14. Bijgaand een citaat uit de CAO voor bouw& infra, vandaag ontvangen.
  15. Was dit de eerste en enigste factuur van de opdrachtnemer? Wat is er aan vooraf gegaan, hoe is de opdracht tot stand genomen? Is er sprake van Algemene voorwaarden. Ben je nog afhankelijk van deze opdrachtnemer? Na een week een incassobureau is zowiezo niet correct?
  16. Je kennisniveau is onbekend hier. Een PV installatie volgens de normen (scope 12) is het tegenwoordig. Gaat er iets fout, dan zullen de klanten zeker bij je op de stoep staan. Geen antwoord op je vraag, ik verwacht dat een verzeraar een bepaald kennisniveau vraagt. Maak je opleverrapporten, foto's, metingen e.d. Is de opgeleverde installatie scope 12 waardig. Veel succes.
  17. Uit voorgaande berichten van jou lees ik dat een installatie bedrijf betreft met ca. 22 medewerkers. Heb je hun kennis al getoetst en daarbij hun wil om ingezet te worden. Het is natuurlijk niet alleen een stand-by dienst. Om hoeveel klanten gaat het? Hoe groot is de kans dat een storing telefonisch opgelost kan worden, dus hoe ervaren en technisch is het personeel wat jou bedrijf inhuurt voor een storing. Zijn het 1e of 2e lijn storingen. Heb je een groothandel waar je 24/7 terecht kan of die een koerier laat rijden. Wat wordt de aanrijtijd bij een storing? Ik vermoed dat je beter eerst in gesprek kunt gaan je personeel en met de kennis en kunde van je personeel dit aan te bieden bij de klanten. Mogelijk krijg je dan ook het antwoord op wat een redelijke vergoeding is om iemand 24/7 een bedrijfstelefoon bij zich te laten dragen.
  18. Ik vermoed dat het wel kan. Telefoontje naar het energiebedrijf en het is geregeld. De belastingdienst maakt gebruik van staffelprijzen om de btw over teruglevering van energie te bepalen. Met weinig Wp is het BTW bedrag over de energieteruglevering ook laag. Ik denk dat genoeg is alleen de BTW vanuit je bedrijf te vermelden aan de belastingdienst, en dat geringe bedrag aan energieteruglevering wat op naam van je vrouw staat niet te vermelden. Heb je in 2015 btw teruggekregen over de aanschaf zonnepanelen en moest je toen jaarlijks een btw aangifte doen. Volgens mij stopt de belastingdienst vrij snel met verwerking van dit soort geringe btw aangiftes.
  19. Uiteraard heb je pluspunten, maar even je bedrijfsnaam googlen leveren toch wat recente negatieve rescensies op, met daarbij het ongeregelde en chaotische, niet tijdig antwoorden en het niet naar tevredenheid oplossen van klachten. Kun je een grotere klantenkring aan, en dan vooral in de zakelijke markt, reacties en betalingen zijn vaak wat anders.
  20. Beste, als bestaand forum deelnemer onder een andere naam, maar nu even voor deze vraag een account aangemaakt. Ik ken jullie plannen niet, maar een paar kritische kanttekeningen als ervaringsdeskundige. Wat voor elektrotechnische onderneming ga je starten, aanleg en onderhoud naar ik aanneem. (installeren) € 45.000 om op te starten is een hoop geld, daar ken je heel veel voor kopen, hoe beslagen wil je ten ijs komen, hoeveel heb je nodig om te starten en hoeveel kun je nog kopen op het moment dat er een vraag naar is. Hoeveel zou je kunnen huren, huren is misschien wat duurder, maar als je iets maar een aantal malen per jaar gebruikt, zeker goedkoper dat het meteen zelf aanschaffen. Denk ook aan de keuringen van materialen. Wil je meteen voor 2 personen alles dubbel aanschaffen, of kunnen de DBM's (duurzame bedrijfsmiddelen) onderling uitgewisseld worden. Is de loodgieter beslissingsbevoegd in het gunnen van werk aan jullie? Of mogen jullie na de introductie een offerte uitbrengen? Zijn 2 lease-auto's nodig? Of kun je volstaan met de aanschaf van 2 gebruikte degelijke bedrijfswagens, 1 bus en 1 bestelauto. Is een BV in dit stadium al nodig, waarom geen vof of een coöperatie, als je een paar jaar met succes aan de weg timmert, kun je altijd nog overgaan naar een BV. Als mijn gedachtegang over het opstarten van een installatiebedrijf juist is, komen jullie echt met € 30.000 inleg heel ver.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.