Daxto.com

Senior
  • Aantal berichten

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Daxto.com

  1. Hi Justaujee, There's a lot to consider since you're aiming to create a platform that brings these parties together. Just to address the most concerning issue that came to my mind: While they may be home cooks, this is still a professional offer legally. Therefore, they are still responsible for adhering to food safety and hygiene regulations in the kitchen and ensuring the meals they prepare are safe for consumption, including considerations for allergies. Additionally, our law also holds the platform operator legally responsible in several ways. One of the most significant aspects is that the platform operator is likely responsible for the quality and safety of the service provided through their platform in the end. This includes ensuring that home cooks comply with relevant regulations and that consumers are informed about any risks associated with consuming such meals. So, I believe the platform operator bears legal responsibility as the entity facilitating the transaction and providing the platform for these activities to take place. I would advise consulting a Dutch lawyer on this topic. There might be ways in which your platform is seen as merely connecting two parties, in which case legal responsibilities might be fewer. However, based on the scenarios you described for your revenue model, I am quite certain that your platform is also burdened with responsibilities. Food regulations in the Netherlands are strict and extensive, for good reason.
  2. Welkom Arash, In een notendop komt het op het volgende neer: 1. Voer een sluitende administratie voor het voertuig. Dit heeft niet direct een boekhoudkundig effect, maar het moet natuurlijk wel voorhanden zijn mocht de Belastingdienst komen controleren. Daarnaast is het gewoon fijn om voor jezelf bij te houden en inzichtelijk te hebben. 2. Verwerk je kilometers in je resultaten (winst-en-verliesrekening). Dit werkt niet anders dan bijvoorbeeld je bankkosten. 3. Dit resultaat wordt automatisch verrekend op je balans met de winst van het boekjaar. Die laatste twee hebben dus wél direct effect op je boekhouding. Maar hoe werkt dat dan? In jouw geval betreft het een privévoertuig dat je af en toe zakelijk gebruikt. In tegenstelling tot een zakelijk voertuig dat je af en toe privé gebruikt, of een zakelijk voertuig dat enkel zakelijk wordt gebruikt. Daar zijn hele andere regels voor. In het geval van een privévoertuig dat je soms zakelijk gebruikt, wordt van je verwacht dat je de gereden kilometers bijhoudt in je administratie. En die kilometers kun je verwerken in je boekhouding. Dat komt concreet neer op het berekenen van €0,21 per kilometer. Dat bedrag bepaalt de Belastingdienst en verandert af en toe. Handig: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/auto_en_vervoer/auto_van_de_onderneming/autokosten/u_rijdt_in_uw_eigen_auto Afijn. Stel je hebt 100 kilometer gereden met je privéauto die je soms zakelijk gebruikt, dan mag je dus (100 km * €0,21 =) €21 aan kosten boeken. Dat bedrag boek je op een wijze die je winst in dat boekjaar verlaagt, net als andere bedrijfskosten. Concreet komt dit vaak neer op een post/journaal/categorie die je aanmaakt op je resultatenrekening, ook wel bekend als "winst-en-verliesrekening". Die kan bijvoorbeeld "Kilometervergoeding" heten. Omdat deze boeking je nettowinst verlaagd, betaal je minder winstbelasting. Dat is hoe het je iets oplevert. Naast die kilometervergoeding is het ook mogelijk om de BTW van het tanken, en zelfs onderhoud, als voorbelasting op te voeren. Daar lees je hier meer over: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/btw_en_de_auto/zakelijk_gebruik_van_de_priveauto/zakelijk_gebruik_van_de_priveauto
  3. Hallo Yukisearch, Zoals ik het begrijp heb je in opdracht maatwerksoftware laten maken; een filter voor WooCommerce. Nu overweeg je deze software middels abonnementen ook aan andere beschikbaar te maken. Vooropgesteld lijkt het mij dat je de intellectuele eigendomsrechten van de software bezit, omdat de software in opdracht op maat voor jou geschreven is. Dat bevestigd de maker nog eens doordat hij een schatting geeft voor het klaarmaken van die software voor jou, om verder te kunnen verhuren. Waar je in dit geval rekening mee wilt houden, is dat bij elke installatie van de software die klant toegang krijgt tot de broncode. De plugin wordt immers in hun website lokaal geïnstalleerd. Er zijn licentiemogelijkheden te bedenken, maar uiteindelijk zijn die ook gewoon te omzeilen. Het "hart" van deze software is technisch nauwelijks te beschermen. Wat wél kan, is het juridisch beschermen. Maar dat kan weer lastig worden als je internationaal wilt gaan verhuren. Plagiaat en/of diefstal over de grens aanpakken is niet eenvoudig. Maar internationaal verhuren is wél wat je wilt, want in een geval als dit is de business case gestoeld op "massa is kassa". Een hack of storing valt onder overmacht lijkt mij. Dat kun je in de AV afdekken. Daarnaast hoef je dus enkel het licentiesysteem in de lucht te houden. De software zelf, de plugin, draait immers bij de klanten lokaal. Dus los van je vraag betreft de BV, kun je eens kijken of dat wel een oplossing is voor waar je tegenaan denkt te kunnen gaan lopen. Wellicht is het een kwestie van technische redundantie voor het licentiesysteem én een goede AV onder Nederlands recht voor al je (internationale) abonnementshouders.
  4. Dat vond ik persoonlijke interessant. En uit Romijns recht al, die actio pauliana. Het is van alle tijden, zo blijkt.
  5. Dat kan zeker. Sterker nog, ik ken voorbeelden waarbij een groep van zulke zelfstandige zich later in één onderneming hebben samengevoegd. Het gevaar van een dergelijke constructie, voor jou, kan zijn dat je nu een afhankelijkheid hebt van één partij. Je kunt immers maar zoveel werk tegelijk verrichten. Als die partner dan wegvalt, om wat voor reden dan ook, dan kan dit lastig zijn. Blijf dus altijd ook zelf een (klein) netwerk onderhouden en investeren in zelf zichtbaar zijn. En dus niet alleen maar achter de schermen werken. In elk geval als je samen géén afspraken op papier maakt, maar eigenlijk gewoon altijd. Waak er ook voor dat de partij die de opdrachten aanlevert, je blijft betrekken bij wie de eindklant is en wat voor aanbiedingen die eindklant ontvangt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw prijzen maar lijken te moeten blijven zakken, terwijl je partner de eindklant juist meer rekent dan waar jij van weet. Kortom, het gaat om openheid en vertrouwen samen. Met de juiste partner is dit juist een hele slimme werkwijze voor kleine ondernemers, waar beide iets aan overhouden. Zo kan de partner meer omzet draaien dan in zijn eentje, en blijft jou het acquisitie-proces bespaard waar je niet naar uit lijkt te kijken.
  6. Tja, als de planning even vooruit kijkt naar de dag van morgen, dan hadden ze ook de dag ervoor alles in die bus kunnen laten leggen. Dan had ie in de straat kunnen blijven. Afijn, we duiken te diep de details in. Maar je punt is valide; beeldvorming. Daarom raad ik meestal aan om geen voorrijkosten te berekenen, en die kosten gewoon uit je marge te pakken. Dat staat niet alleen chiquer op de factuur, het scheelt ook nog eens een hoop gereken om kleine bedragen. Natuurlijk is elke situatie anders, en wellicht moet het uurtarief extreem scherp blijven om andere redenen. En dus exclusief kilometers. Maar jeetje, dit voelt een beetje als het inschakelen van een boekhouder voor een halve dag, om een foutje van 50 cent op te sporen en op te lossen.
  7. Voorop gesteld heel veel sterkte met deze nare situatie. Kin omhoog, en door blijven zetten. Voor elk zakelijk succes zijn er vele pogingen die niet slaagde. Daar hoor je minder over, maar zo is het wel. Op en door naar de volgende uitdaging. Inhoudelijk, zoals @Hans van den Bergh al zei; kleine stappen nu. Niets overhaast. Die status van je faillissement is belangrijk. Kortom, wil je die zelf aanvragen? Vroeg een ander die aan? Is het al aangevraagd? Is er al een curator aangesteld? Die verhuurder wil natuurlijk graag zijn of haar centen, en probeert het op deze wijze. Maar dat is doorgaans niet hoe het werkt. Een curator zou hier meteen op aanslaan. Ga dus niet hals over kop iets toezeggen of regelen met hen. Dat kan onwijs zijn in deze fase.
  8. Top. En vergeet ook zeker niet om in tijden zoals dit goed contact met je klanten te houden. Geef gewoon openheid van zaken. Uiteindelijk kunnen je klanten dezelfde "kaart trekken" en jou in gebreke stellen. Maar los daarvan is het ook gewoon een nare ervaring voor je klanten. En dat mag niet gaan uitstralen op jouw onderneming, want het is toch echt overmacht. Zonde van je reputatie. Hou je klanten dus met eenzelfde intensiteit op de hoogte van hoe jij de situatie vooruit blijft drijven tot aan de oplossing. Dat kunnen ze zonder twijfel waarderen, en kan jou mogelijk weer gezeur schelen. Veel succes met de situatie
  9. Je overdenkt het volgens mij inderdaad een beetje. Maar als je wilt rekenen; Bereken de afstand van de standplaats tot aan klant 1 Bereken de afstand van klant 2 terug naar de standplaats Bereken de afstand tussen klant 1 en klant 2 Deel alle drie de bedragen door 2 en breng de som hiervan in rekening bij beide klanten Maar wat ook kan; Standplaats -> Klant 1: voor rekening klant 1 Klant 1 -> Klant 2: voor rekening klant 2 Klant 2 -> Standplaats: voor eigen rekening En waar je zelf al mee kwam: Reken klant 1 en klant 2 gewoon beide alsof je vertrok en terug moet naar je standplaats. Maar tot slot kun je ze ook gewoon beide niets rekenen en je uurtarief een stukje ophogen. Scheelt een boel rekenwerk en gedoe. Uiteraard wel je eigen kilometeradministratie blijven invullen.
  10. Netjes is om de klant te rekenen wat je werkelijk gereden hebt. Minder netjes is om elke klant gewoon te rekenen alsof je altijd komt vanaf je standplaats. Dat wist je zelf ook natuurlijk. Als je de winst van de onderneming probeert te spekken door fantoomkilometers aan klanten door te rekenen, dan moet je echt eens heroverwegen of dat onderdeel van je businessmodel moet zijn. Dat is zakgeld. Voor je boekhouding; je dient de werkelijk gereden kilometers in je administratie op te nemen. In combinatie met de kilometerstand van het voertuig bij voorkeur. Daar wil je zeker geen fictieve kilometers opvoeren.
  11. Heb je de groothandel al schriftelijk in gebreke gesteld? Daar kun je niet te lang mee wachten, wettelijk. In feite is er sprake van contractbreuk als de leverancier een product levert dat niet voldoet aan de verwachte kwaliteit of specificaties. Zoals met alles is het echter wijs om even kalm samen te bekijken wat er gedaan kan worden aan de situatie. Een prettige toekomstige samenwerking met je leverancier is ook waardevol. Desondanks zullen ze dan zelf ook wel een hand moeten uitreiken aan jou en daarmee je klanten. Je gaf aan dat je leverancier contact lijkt te zoeken met de fabrikant. Dit geschil is echter tussen jou en de leverancier. Hoe die leverancier het met de fabriek oplost is voor jou niet relevant. Zorg dus dat je ze tijdig schriftelijk in gebreke stelt en probeer het zo vriendelijk mogelijk te verwoorden. Hou daarna intensief en proactief een vinger aan de pols over de voortgang van de situatie en de oplossing. Informeer desnoods dagelijks even per telefoon of e-mail naar de voortgang, op bijzonder vriendelijke wijze. Je wilt het immers gewoon netjes opgelost hebben. Mocht de oplossing niet of stroef verlopen, overweeg dan om een jurist in te schakelen. Maar zoals aangegeven, dan kun je gelijktijdig ook beter opzoek naar een nieuwe leverancier. Dat doet de relatie geen goed, zelfs als je wettelijk gelijk hebt.
  12. You are perhaps referring to "ZvW", which stands for "Zorg­verzekeringswet". In the Netherlands, your employer pays a sum of money to the government per employee. When you are self employed, you now have to pay this sum to the government yourself. And yes, apart from ZvW each Dutch person also pays a private health insurance. So the Dutch health care system gets money from both. This is due to the fact that we, the Dutch, have decided that healthcare is important. And that it should be accessible to every citizen, rich and poor. This is the reason why a broken arm will barely cost you anything in the Netherlands, no matter who you are, unlike for example, a bill of $ 40.000 when you are not insured and in need of care for the same broken arm in the USA. In fact, ZvW is not a fixed amount. It scales with the profit of your company. This is part of our social system in this country. A way in which we pay for our healthcare system together and in which the strongest shoulders bear most of the burden.
  13. Wellicht helpt deze KvK informatie je? Menig ondernemer is de FOR al aan het omzetten: En daar is deze officiële calculator dan weer relevant met betrekking tot revisierente. Maar zoals @Joost Rietveld al aangaf, lijkt mij dit belangrijk genoeg om even voor te leggen aan een specialist die je hele situatie in zijn of haar advies kan meenemen.
  14. Hallo Laurens, Of het nu gaat om softwareontwikkeling of niet, gestroomlijnde processen zijn altijd wijs. Ik lees 2 aspecten in je vraag; 1. Beide overzicht hebben en houden 2. Prettig op afstand samenwerken Een (online)agenda met elkaar delen is dan een must. Zo weet je op hoofdlijnen of iemand beschikbaar is of niet, maar ook waar de ander dan druk mee is als deze niet beschikbaar is. Daarnaast is het handig om per project nog een ander hulpmiddel te gebruiken. Trello, Jira of soortgelijke producten kunnen helpen om een beter inzicht te krijgen in hoe projecten er inhoudelijk voor staan. Zo heb je naast de hoofdlijn in de agenda ook een manier om verder in te zoomen op elkaars werk mocht dat nodig zijn. Voor hem kan dat gaan om softwarefeatures in ontwikkeling, en voor jou kan dat gaan om het traject van cold lead tot aanbiedingsfase. Tot slot is het een kwestie van samen een balans vinden tussen administratieve lasten, eisen en hoe jullie prettig werken samen. Dat kan met verloop van tijd blijken door samen steeds een beetje te schaven aan de samenwerking tot deze perfect blijkt. Het is in elk geval belangrijk om samen gestructureerd te werken. Jij moet immers weten of de sales-pipline tijdig weer verder gevuld moet gaan worden, en je partner zal het prettig vinden om te kunnen zien wanneer je beschikbaar bent voor overleg of juist bezig bent met acquisitie. Vaste overlegmomenten kunnen ook helpen om te zorgen dat beide altijd de zekerheid hebben dat ze even kunnen "inchecken" met de ander. Communicatie is belangrijk in elke relatie, ook zakelijk.
  15. Hallo Bas, Gefeliciteerd met het opschalen van je idee naar een echte onderneming. Heel tof! De aanloopkosten van een onderneming kunnen vaak gewoon meegenomen worden. Met inbegrip van BTW. Wellicht heb je wat aan deze informatie: https://www.mkbservicedesk.nl/belastingen/aftrekposten/aanloopkosten-aftrekken https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/kosten_gemaakt_in_de_aanloopfase Je kunt ook altijd even bellen met de Belastingtelefoon óf advies inwinnen bij je boekhouder\accountant. Het is in elk geval aan te raden om gebruik te maken van alle mogelijkheden en voordelen, juist in deze fase. En dat kan regelmatig ook met terugwerkende kracht mits correct gedaan. Succes!
  16. Hallo Wannes, Wat een vervelende uitdaging. Hopelijk kunnen jullie, al dan niet via de boekhouder, bij Twinfield nog de originele gespecificeerde facturen achterhalen. Als ondernemer ligt de verantwoordelijkheid altijd bij jezelf. Het bijhouden van een eigen administratie is dan ook een must, zelfs als er gebruik wordt gemaakt van externe boekhouders en/of boekhoudpakketten. Het is verstandig om periodiek alles te downloaden en te archiveren. Nog verstandiger is om elke inkoop- en verkoopfactuur direct bij ontvangst of verzending te bewaren in een eigen administratie. Ook de Belastingdienst heeft graag dat een ondernemer de volledige boekhouding van de afgelopen jaren kan overleggen bij een controle. Alleen om die reden al is het belangrijk alle facturen, origineel en dus gespecificeerd, beschikbaar te hebben en te houden. Hopelijk kan dit probleem achteraf nog worden opgelost. Veel succes daarmee. Het is wellicht ook verstandig om vanaf nu, naast de boekhouder en/of het boekhoudprogramma, zelf een archief bij te houden met facturen, memoriaalboekingen, aangiftes en rapporten. Rapporten zoals de balans, resultaten en jaarrekeningen. Op die manier heb je altijd een back-up mocht er onverhoopt iets gebeuren of benodigd zijn. De betere boekhoudprogramma's hebben hier dan ook een handige export-knop voor zodat het ook nog eens heel eenvoudig is.
  17. Alleen als het bedrijfspand wordt aangekocht door de VOF, wordt het bedrijfspand ingebracht als activum van de VOF. In deze situatie wordt het pand dus niet door een individuele partner privé aangekocht, maar door de VOF als geheel. Dit betekent dat de kosten voor de aanschaf van het pand en eventuele gerelateerde uitgaven worden gedragen door de VOF, en dat het pand wordt opgenomen als activum op de balans van de VOF. In die constructie dragen jullie de voordelen en nadelen precies 50/50. Het verkrijgen van financiering als (startende) VOF kan echter complex zijn, aangezien een bank mogelijk bedrijfscijfers vereist voordat zij een dergelijke lening aan de onderneming durven te verstrekken, en deze cijfers wellicht nog niet beschikbaar zijn. Je kunt ook overwegen of er marktpartijen zijn, anders dan een bank, die kunnen helpen bij het rondkrijgen van de financiële middelen om het pand als VOF aan te schaffen. Zorg ervoor dat je hierbij goed en onpartijdig advies inwint. Houd er rekening mee dat alternatieve financieringsbronnen mogelijk duurder kunnen zijn. Let ook goed op de randvoorwaarden van dergelijke financieringsregelingen, aangezien deze soms minder gunstig kunnen zijn dan gebruikelijke financieringsopties. Tot slot kun je eventueel samen, met goede afspraken en overeenkomsten, deze financiering voor de VOF proberen op te halen bij vrienden en familie. Hierbij moet je echter ook goed afwegen wat dit tot gevolg kan hebben als het onverhoopt minder dan goed gaat met de VOF. Pas hier mee op.
  18. Als je VOF-partner het pand privé koopt, is dit een overeenkomst tussen zijn bank en hem, die tot dan toe nog niets met de VOF te maken heeft. Maar mogelijk kan je partner het pand daarna verhuren aan de VOF. Daarbij moet een huurovereenkomst worden gesloten tussen hem als pandeigenaar en de VOF, jullie samen als onderneming dus. Zorg ervoor dat de huurprijs die de VOF betaalt in overeenstemming is met de marktwaarde van vergelijkbare panden in de regio, om ervoor te zorgen dat er geen sprake is van ongepast voordeel of nadeel voor een van de partijen. Het levert hem iets op, maar geeft hem ook verplichtingen. Spreek dit goed met elkaar af. Het moet geen wig drijven, ook niet als het even minder gaat. Controleer ook of er eventuele beperkingen zijn in de hypotheek- of eigendomsdocumenten die het onderverhuren van het pand verbieden of beperken. Er zijn immers afspraken tussen de bank en je VOF-partner privé, los van de eventuele huurovereenkomst met de VOF. Het pand maakt dus geen deel uit van de VOF in deze constructie, maar uiteindelijk zou je hier wel naartoe kunnen werken. Ook dit kun je al op papier zetten samen. Zodat het hele plan helder is.
  19. Beste MrStyles, Vooropgesteld gefeliciteerd met de overstap naar freelancer/ZZP'er. Het lijkt erop dat je ook al snel een niche hebt gevonden waar je ondernemersbloed naartoe stroomt, naast je oorspronkelijke focus. Het is wellicht verstandig om dit te bespreken met een jurist. Hoewel een dergelijk plan in samenwerking met andere ZZP'ers haalbaar lijkt, zijn duidelijke afspraken van essentieel belang. Het is tevens belangrijk om ervoor te zorgen dat deze afspraken in overeenstemming zijn met de wet. Je lijkt te streven naar uitgebreide dienstverlening, variërend van hulp bij het opzetten van een onderneming tot aan boekhouding en het verwerven van opdrachten. Het is dan van groot belang dat er geen juridische verwarring of misinterpretatie ontstaat, zodat het nooit als schijnconstructie kan worden gezien. Ondanks enige overeenkomst.
  20. Laat ik even inleiden met het feit dat dit geen juridisch advies is maar slechts mijn perspectief op basis van ervaringen. Een offerte prevaleert boven een factuur als deze getekend is, mijns inziens. Een offerte is na getekend te zijn immers een overeenkomst. Een factuur is enkel in geval van mondelinge afspraken vaak de schriftelijke overeenkomst, en daarmee leidend. Omdat hier sprake is van beide, is hier het alom bekende doel van beide documenten volgens mij belangrijk. Een offerte wordt gebruikt om afspraken samen vast te leggen. Het doel van een factuur is dan om de betaling van die afspraken in gang te zetten. En niet om eerder gemaakte schriftelijke afspraken te veranderen. Als beide partijen dat zouden wensen, dan pas je in overleg de eerder gemaakte schriftelijke overeenkomst aan. Een fout maken is menselijk. Bij getekende overeenkomsten ben je overgeleverd aan de coulance van de andere partij om dat te kunnen herstellen. Bij facturen lijkt het mij te volstaan om dit te corrigeren middels een creditfactuur, en deze binnen een redelijk termijn mét uitleg aan de andere partij te overhandigen. Als er twijfels zijn over de juistheid van deze correctie bij de andere partij, dan kan dit getoetst worden aan de hand van de getekende offerte. Die vormt hier immers de juridische grondslag voor zover mij bekend. Ook als deze een stelpost had. Mogelijk kan een jurist hier dit bevestigen, of je legt deze vraag voor aan een jurist in de buurt. Een advies als dit kost vaak niet het hemd van je lijf.
  21. If you take a regular salary from your Dutch BV, then you are bound by Dutch laws and regulations. Including the minimum salary. Even if you do not live within the Netherlands, because this is taxed to the BV, and not you as a person. Our tax office also states here (Dutch) the following, translated to English: So if you do not meet the minimum, the BV is still required to pay tax as if you took at least the minimum (customary) salary. And that tax is payroll tax, just like you would for an employee.
  22. Sounds like it should be fine Christian. But just for the sake of argument. Did you sign anything? Let me explain. You own a BV, your friend owns a BV. Yours is IT by origin, his something else. All fine. You probably bill him for the logistical services rendered. Great. But if your friend is not simply cooperating to off-load his logistical challenges to you, but instead made you sign something binding, then you might not just be a logistical solution to him, but a legal solution as well. That all depends on the details of that contract. For example, if you act as a middle-man, especially towards private individuals, then you are now legally responsible for all of that. So, from communication, RMA's and delivering the wrong stuff to even, if sent blindly, for whatever was in there. Make sure you and him draw up papers on what the deal is, and who is responsible for what. More often than not verbal agreements lead to big problems down the road. Yes, we know, "we were friends". That is often the case initially. But as a business owner you carry both the benefits and the responsibilities. So you have to think ahead. Always pay due diligence and work it out on paper so you get spared any problems in the future. Anyways, best of luck.
  23. Hi Christian, I would just like to add to what Joost said. Having multiple activities is usually not a problem. It is the natural course of business. We all just try to make a living. There are no laws when it comes to what your business does, unless there are. Let me explain. In general you can do whatever generates profit for you. But some areas of business are more protected by laws than others. For example, when you try to sell baked goods, Dutch laws demand of you that you have an educational degree in that particular area. In short, some activities require paperwork. Others do not. Especially the more modern activities do not. Like IT. Like you are referring to. Anyone can venture in them. Yes, it would be nice if you update your activities at our Chamber of Commerce, for prosperity's sake. They even have a page about it. Unfortunately not in English, but the gist is: "if you do something new, tell us, so we can add it to our administration." But this is not required by law per se, just nice for them to know. You can take on any new business venture at any time. Unless that particular area of business requires degrees or permits. If you can tell us what exactly you are looking at to take on, we could help you by telling if that is protected by laws or just fine. Have a great day.
  24. Een prognose is niet meer dan dat. Het is ook te controleren voor beide partijen of de prognose realistisch lijkt of niet. Het is immers gestoeld op feiten. Zakelijk heeft de koper ook een plicht om "zijn of haar huiswerk" te doen. Daar valt het toetsen van enige prognose ook onder. Als de prognose juist geschat blijkt, maar de omzet desondanks anders uitpakt, dan is het aannemelijk dat dit het gevolg is van verandering die niet in de prognose is meegenomen. Verandering zoals bijvoorbeeld een nieuw bestuur teweeg zou kunnen brengen. Wat wel een beetje vreemd in de onderbuik aanvoelt is deze passage: Dit tezamen met het beklag over de afgenomen omzet voelt bijna als.. laat ik zeggen, verdacht.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.