• 0

14 jaar oud, wil internet bedrijf

Beste,

 

Ik ben 14 jaar en zal graag een internet bedrijf willen starten maar ik kom niet op ideeën,

Nu is mijn vraag hebben jullie ideeën?

En wat zijn mijn mogelijkheden hierin

 

Ik ben nog niet zo'n held in coderen,

 

Ik kan simpele dingen maken zoals r63 retro's en r63B

 

AUB geen hatelijke opmerkingen dit lijkt me een normaale vraag,

 

Groeten Brian

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Mijn eerste idee is dat je een passende opleiding goed kunt gebruiken. Wat voor opleiding doe je nu?

Wat heb je naast Habbo-dingen al gedaan? Waar ben je goed in?

Welke kennis/vaardigheden mis je nog voordat je een internetbedrijf kunt beginnrn?

Wat zijn je doelen met een internetbedrijf? Zoek je een bijbaan, wil je iets waar je na je opleiding fulltime je brood mee kan verdienen?

Heb je al een beroepskeuzetest gedaan? Wat kwam daar uit?

 

Je ziet het; genoeg vragen te beantwoorden voordat je een bij jou passend idee kunt kiezen...

Link naar reactie
  • 0

Als minderjarige mag je wel ondernemen, maar er zijn een paar aandachtspunten. Zie bijvoorbeeld http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-starten/kies-uw-start/starten-als-minderjarige-ondernemer/

 

Een adviesgesprek bij de KvK kan je daarbij goed op weg helpen.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

VPS reseller? Heb je verstand van linux? En van hosting servers in het algemeen? Als een klant bij jou komt en die wil speciale modules geïnstalleerd hebben, doe je dat dan ook even, en wel zo dat de server veilig blijft?

 

En wat als die reseller vps down is, hoe ga je dat dan oplossen? Want de klanten komen dan wel bij jou aanbellen.

 

En via wie zou je willen resellen? En hoe ben je bij die aanbieder terechtgekomen? Versio zou ik bijvoorbeeld ten stelligste afraden. Gegarandeerd dat je dan binnen enkele dagen bozen klanten aan de lijn hebt.

logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Hallo Brian,

 

Weet je wat ik je adviseer? Probeer eens contact te zoeken met Ben Woldring. Als iemand weet hoe je op 14-jarige leeftijd een internetbedrijf moet beginnen, is hij het.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Noem mij onwetend, maar wat zijn r63 retro's en r63B & Minecraft en habbo retro's? En bij Minecraft en Habbo denk ik aan een jong consumenten markt. Valt daar wel geld aan te verdienen? Die spellen zijn toch gratis (tot op zekere hoogte)?

 

Iets met vps'en zou ik niet aan beginnen. Daar wordt toch een flinke portie betrouwbaarheid en continuïteit verwacht. Dat kon 2 maanden geleden zelfs CloudVPS niet waar maken, heb ik helaas moeten ervaren.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

En bij Minecraft en Habbo denk ik aan een jong consumenten markt. Valt daar wel geld aan te verdienen? Die spellen zijn toch gratis (tot op zekere hoogte)?

 

Als vader van een 12-jarige zoon met een gehuurde minecraftserver: is big business, en zeker niet gratis ;). Ken heel wat tieners die daar een flink deel van hun zakgeld aan besteden, of er juist hun zakgeld aan verdienen

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Brian,

 

14 jaar en dan al na denken over internet ondernemerschap. Petje af!

Je zult ongetwijfeld op een dag een succesvol internetbedrijf(je) hebben. Dat kan binnen een jaar zijn of pas over een aantal jaren.

14 Jaar is zeker niet te jong. Wel idd een keer samen met een van je ouders langs de Kamer van Koophandel gaan. Die kunnen je over alle zaken informeren.

Jij weet als geen ander wat er in jouw leeftijdscatogorie trendy is en wat niet. Ik zou b.v. iedere plank mis slaan als ik zou proberen om een business te starten voor 12-15 jarigen.

 

Wellicht kom je ooit met een oplossing waar veel leeftijdsgenoten zich nu aan ergeren bij het Habbo hotel fenomeen.

Internetbusiness zit hem vaak in hele simpele oplossingen. Ben Wolters is hier ook een schoolvoorbeeld van.

 

Veel succes in de toekomst. Jij komt er wel. Stay Focused !!

 

Met vr. gr.

 

Ron

Link naar reactie
  • 0

Weet iemand nog een betaal website waar ik geen kvk papieren voor nodig heb

Liever geen targetpay als ik daar 50 verdien krijg ik maar 25

 

Voor ideal betalingen heb je nou eenmaal kvk nodig.

En ik weet niet hoe ja aan de kosten komt van targetpay, bij ideal betaal je daar maar een paar dubbeltjes. Bij telefoon betaal lijnen zijn de oksten wel aanzienlijk, omdat het grootste gedeelte naar kpn gaat.

logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Targetpay maakt misbruik ervan dat ze geen kvk nodig hebben

 

Targetpay is verplicht om te controleren of jij een KVK-inschrijving hebt.

 

Ik heb je website even bekeken, ik geloof niet dat je er rijk mee gaat worden. Je site staat vol met spelfouten, dat komt niet erg lekker over. Wellicht kun je beter iets zoeken waarin je jezelf specialiseert, of gewoon een bijbaantje zoeken.

Batterijen en Opladers voor telefoons.
Link naar reactie
  • 0

Vergeet moon*servers.nl niet te registreren. Je noemt 'm op faceboek, maar het domein is nog vrij. Da's wachten op een kaper.

 

Verder komt het geheel nog wat hobbymatig over. Dat geeft niet hoor, maar zet dan wel de juiste verwachtingen.

Je zult niet de eerste zolderkamerhoster zijn die bij een beetje uitval bestormd wordt door boze klanten die verwachten dat ze ook service krijgen wanneer jij slaapt of op school zit.

Link naar reactie
  • 0

Schiet mij maar lek.

 

Ik vind het persoonlijk bijzonder hoe hier topics worden gesloten omdat de inhoud niet genoeg met ondernemen te maken heeft, maar dit soort topics gewoon open blijven. Dit is niet 'een beetje hobbymatig overkomen', dit is onverantwoordelijk gedrag van iemand waar je dat van kan verwachten, namelijk een 14-jarige met toegang tot het internet. Het resellen van VPS' heeft niks te maken met ondernemen. Het is iets dat je er bij zou kunnen doen als service naar je bestaande klanten, die klant zijn bij een bestaande onderneming binnen de digitale media.

 

Een 14-jarig persoon is niet in staat om de consequenties van zijn acties volledig te overzien en in te schatten. Dat heeft niks te maken opleiding, opvoeding of het feit dat je een leuke, pro-actieve jongen bent. Dat heeft te maken met de groei van je hersenen. Dat is de reden waarom je ouders op dit moment verantwoordelijk zijn voor jouw keuzes.

 

Het internet biedt echter vrijheid aan jan en alleman om je anders voor te doen dan je bent. 'Ik' wordt ineens 'wij', '14-jarige reseller' wordt een 'jong en dynamisch bedrijf'. En ik vind de sociale controle omtrend deze jonge doelgroep te soft op dit forum. Don't get me wrong, ik vind het ook schattig. Maar de mogelijke consequenties zijn dat niet.

 

Als je werkelijk een passie hebt voor hosting of servers, ga je dan eens verdiepen in hoe zoiets werkt. Maar ik heb het donkere vermoeden dat de TS daar weinig oren naar heeft.

 

 

Link naar reactie
  • 1

 

Als ondernemer moet je weten waarover je praat. Je moet een fatsoenlijke opleiding hebben. Op je 14e heb je geen VWO, laat staan een academische opleiding. Mijn advies is om eerst je opleiding af te maken, en als je dan je masters degree hebt, een onderneming te starten.

 

 

Dat is wel heel veel nonsense in 1 post. Dus je kunt alleen een succesvol bedrijf hebben als je een masters degree hebt?

 

Edit: Om ook nog on-topic te reageren.. ;)

 

Wat opvalt is dat je in je eerste bericht op zoek bent naar ideeën, en een paar berichten later je hebt het helemaal gevonden en je gaat VPS servers hosten. Past een beetje bij de analogy van een jong volwassene die graag een huisdier wil, daar maaaaaanden om kan zeuren en na een paar maanden zijn enkel pa en ma die zich bekommeren om de hamster.

 

Als je écht zeker bent van je zaak, probeer dan eens een ondernemingsplan te schrijven. Leg het in de kast en ga dan van de zomer, als het 25+ graden is ermee aan de slag. Als je leeftijdsgenoten lekker aan het stappen zijn, voetballen op het plein of weet ik veel wat, dan ben jij bezig met de zaak. Heb jij de motivatie om dat te doen / kunnen?

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Link naar reactie
  • 0
Ik vind het persoonlijk bijzonder hoe hier topics worden gesloten omdat de inhoud niet genoeg met ondernemen te maken heeft, maar dit soort topics gewoon open blijven.

 

Voordeel van 'open' laten, is dat er kritische en nuchtere kanttekeningen geplaatst kunnen worden bij initiatieven van mensen die misschien gebaat zijn bij meer scholing, een beetje extra ervaring in de sector, wat realiteitsbesef met betrekking tot financiën en vakbekwaamheid. Of simpelweg levenservaring. En dat geldt niet alleen voor de 14-jarigen.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb door de tijd heen al diverse hobbyprojectjes van tieners hier voorbij zien komen, maar tot op heden heb ik van geen enkele nog maar iets meer vernomen. Vrees dat deze jongelui na een paar dagen bezinning gewoon weer achter de playstation of facebook kruipen en doen wat al hun leeftijdsgenoten ook doen. Lekker plezier maken en nog niet denken aan ondernemertje zijn.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Als ondernemer moet je weten waarover je praat. Je moet een fatsoenlijke opleiding hebben. Op je 14e heb je geen VWO, laat staan een academische opleiding. Mijn advies is om eerst je opleiding af te maken, en als je dan je masters degree hebt, een onderneming te starten.

 

Mooi advies, behalve natuurlijk voor naturals als Ben Woldring (destijds 13) , Bill Gates, Steve Jobs en Richard Branson (16)

;)

Edit: en uiteraard Danny met zijn Mavo :)

 

Ik heb door de tijd heen al diverse hobbyprojectjes van tieners hier voorbij zien komen, maar tot op heden heb ik van geen enkele nog maar iets meer vernomen. Vrees dat deze jongelui na een paar dagen bezinning gewoon weer achter de playstation of facebook kruipen en doen wat al hun leeftijdsgenoten ook doen. Lekker plezier maken en nog niet denken aan ondernemertje zijn.

 

En ik heb door te tijd heen een tienvoud aan hobbyprojectjes van volwassenen voorbij zien komen waar ook nooit meer wat van vernomen werd ::) :P. Leeftijd lijkt me dus niet echt een criterium, een serieuze aanpak wel.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Als ondernemer moet je weten waarover je praat. Je moet een fatsoenlijke opleiding hebben. Op je 14e heb je geen VWO, laat staan een academische opleiding. Mijn advies is om eerst je opleiding af te maken, en als je dan je masters degree hebt, een onderneming te starten.

 

Mooi advies, behalve natuurlijk voor naturals als Ben Woldring (destijds 13) , Bill Gates, Steve Jobs en Richard Branson (16) ;)

 

 

 

En danny met zijn Mavo en vele ondernemers die ook succesvol(wat is succesvol? ) zijn hier op Hl....

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 192 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.