• 0

Webwinkel starten, beste software?

Hallo,

Ik wil een webwinkel starten voor baby- en kinderartikelen, met name uit Scandinavië. Hoge kwaliteit en grote service. Met name omdat ik kwaliteit wil uitstralen vind ik het belangrijk dat de uitstraling van mijn webwinkel hierbij past. Ik heb een cursus "Eigen webwinkel starten" gevolgd bij de NHA en heb hier kennis gemaakt met de verschillende mogelijkheden. Ik heb alleen ervaren dat dit niet volledig is en ben erg benieuwd naar positieve ervaringen met bepaalde software. En tips natuurlijk!!

Ik twijfel tussen het laten maken van de site en deze dan zelf leren aan te passen. Of kiezen voor een software als wordpress o.i.d. en hier iets zo moois mogelijk van maken. Ik vraag me alleen af of je hiermee een bepaald niveau van stijl kunt halen of dat het altijd "wordpress-achtig" blijft. Mijn eigen kennis van HTML etc. is beperkt, maar ik ben wel bereid hier wat tijd in te stoppen om er een basiskennis van te ontwikkelen.

Alvast bedankt voor het meedenken.

 

Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/44881-webwinkel-starten-beste-software/
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

 

Welke mogelijkheden had je zelf al gevonden? Je legt de bal nu namelijk wel erg in andermans hoekje.

 

Wat vind je van Shopify.com, SEOshop of Tictail als start-optie?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

  • 0

Ik zou voor opencart gaan, en dan een mooie betaalde layout er bij kopen. Stabiele software, waar veel plugins voor te krijgen zijn, en licht genoeg voor kleinere webservers.

 

Op http://www.tripwiremagazine.com/2013/05/opencart-templates.html staan enkele mooie templates, die volgens mij geschikt zouden kunnen zijn voor je kleding shop

  • 0
dat het altijd "wordpress-achtig" blijft.

 

Je kan de layout vrijwel volledig aanpassen. Software zoals magento, wordpress, joomla, drupal, opencart, etc bieden een technische structuur. Daaroverheen kun je een layout zetten. Die layouts kun je helemaal op maat maken. De reden dat een wordpress achtige look je opvalt is volgens mij twee-ledig:

 

[*]Veel sites gebruiken voor hun layout dezelfde of vergelijkbare templates. Als je deze templates eenmaal herkent vallen ze op.

[*]Sites die een designer inhuren voor een unieke look vallen om die reden minder op als wordpress site. De wordpress sites die je opvallen zijn degenen die een standaard template gebruiken.

 

 

  • 0

Als je alleen wat content gaat presenteren met een aantal producten dan zou ik gaan voor een tool als Wordpress. Ik heb zelf alleen ervaring met Wordpress en dit werkt fantastisch. Er zijn heel veel gratis templates maar voor 25 dollar of meer heb je een website die er professioneel uitziet. Kennis van html en css is dan ook niet nodig. Dat is ook de opzet. Hier zou ik ook geen tijd aan gaan besteden.

 

Shopify was vorig jaar iig wat verder met de e-commerce dan Wordpress. Maar daar betaal je dan ook wel voor. En Wordpress zit ook niet stil in de ontwikkeling hiervan.

 

Als je lowbudget wil starten zou ik allereerst gaan voor Wordpress. Prima websites en je kan er een goede online shop mee neer zetten. En als je wil leren om een website te maken met dit soort tools heb je geen cursus nodig. Op internet/ youtube is genoeg informatie te vinden en verder is het met dit soort tools een kwestie van doen. Aan de slag gaan en als je vast zit is er ook een Wordpress forum http://nl.forums.wordpress.org/ waar je terecht kan met je vragen. Succes.

 

 

  • 0

Begin goed en begin met software die gemaakt is om als webshop te fungeren, zoals bijvoorbeeld OpenCart. Heel prettig en leuk om mee te werken en ontelbaar veel extensies voor te verkrijgen om de shop helemaal naar jouw hand te zetten.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

  • 0

Magento wordt ook veel gebruikt, maar is wellicht te uitgebreid kwa functionaliteit. Prestashop werd ook al genoemd, is ook lichter en gemakkelijker in gebruik. Wordpress Woo Commerce is ook makkelijk in gebruik. Op dat gebied is er genoeg keuze.

 

Som even voor jezelf wat je nodig hebt: koppelingen met payment providers (Ideal, Paypal etc), verzenders (TNT, DPD, UPS) etc.

  • 0

Voor beginners is Wordpress het meest ideaal. Super simpel en er is altijd wel support te vinden op de fora.

Zal waarschijnlijk de goedkoopste optie zijn en het is gewoon fijn dat het What You See is What You Get is,

wat ervoor zorgt dat je absoluut geen HTML kennis hoeft te hebben om de webwinkel te runnen.

Van mijn klanten hoor ik ook positieve geluiden over het Biedmeer platform.

 

http://SEOGeek.nl | Specialist in Persoonlijke, Natuurlijke en Organische Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
  • 0

Heel erg bedankt allemaal! Ik heb veel aan de opties gehad. Heb ze allemaal onderzocht en heb besloten om idd te gaan voor Opencart met een betaalde layout.

 

Ik zal mijn keuze even toelichten, wellicht heeft iemand er ooit nog iets aan :)..

 

Shopify.com, SEOshop of Tictail --> Deze vond ik er alledrie eigenlijk hetzelfde uitzien, en alledrie niet super professioneel. Wat ik tegenkwam is dat je weblink ook bijv. "www.kinderspullen.tictail.com" wordt. Wat ik een afknapper vond. Deze opties passen niet bij een webwinkel waarmee je juist hogere kwaliteit wil uitstralen, vind ik...

 

Magento las ik veel goede dingen over. Is uitgebreid en je kunt er veel dingen mee. Maar het is ook ingewikkelder en tijdrovender. Daarbij kwam de tip vaak terug dat je wellicht dingen ermee kunt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ik denk dat dit op mij van toepassing is. Ik wil een mooie, functionele website, maar er hoeft niet enorm veel poespas op.

 

Ik heb nog gekeken bij cmspecialist, dit vond ik ook een goede optie. Ik denk dat zij hele mooie sites neerzetten die je zelf goed kunt aanpassen. Maar ik twijfel of ik dit nodig heb. Als ik merk dat ik tegen dingen aanloop die ik anders wil, maar niet kan veranderen... Dan zou dit een goede optie zijn om een site neer te laten zetten die meer werkt zoals ik wil.

 

Uiteindelijk wilde ik een keuze maken tussen Wordpress, Prestashop en Opencart en ben ik gewoon op alle sites de demo's e.d. gaan bekijken. Ik ben puur gegaan voor wat me het meeste aansprak, denk dat je met beide goed uit de voeten kunt. Ook wilde ik eigenlijk gewoon een knoop doorhakken. Ik denk dat het op een gegeven moment ook prima is, wat je ook kiest.

 

Nogmaals bedankt! Ik ga me verdiepen in de werking van OpenCart!!

  • 0

Shopify.com, SEOshop of Tictail --> Deze vond ik er alledrie eigenlijk hetzelfde uitzien, en alledrie niet super professioneel. Wat ik tegenkwam is dat je weblink ook bijv. "www.kinderspullen.tictail.com" wordt. Wat ik een afknapper vond. Deze opties passen niet bij een webwinkel waarmee je juist hogere kwaliteit wil uitstralen, vind ik...

 

Zowel SEOshop als Shopify hebben grote namen in hun portfolio. SEOshop heeft klanten als Philips en dance4life en Shopify Foo Fighters en Angry Birds. Ik denk dus niet dat de vraag zozeer is of je er een professionele webwinkel mee kunt maken (anders zouden deze grote klanten er niet voor kiezen), maar meer wat je wilt. Als je op ieder gewenst moment een functie wilt kunnen inbouwen, dan is open source software wellicht de juiste keuze. Zorg er dan wel voor dat je over voldoende technische kennis beschikt of iemand kent die je daarbij kan helpen. Heb je voldoende aan een platform dat beschikt over heel veel functies en maandelijks nieuwe functies toevoegt (en waar je dus minder technische kennis voor nodig hebt), dan kan je oplossingen als SEOshop en Shopify overwegen. SEOshop richt zich dan op de Europese markt, Shopify op de Noord-Amerikaanse markt.

 

Er zijn nog wel meer verschillen en beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Als je daar meer over zou willen weten moet je onderzoek doen over de verschillen tussen open source en SaaS-oplossingen voor webwinkelsoftware.

 

Overigens weet ik zeker dat je bij zowel SEOshop als Shopify je eigen domeinnaam kunt gebruiken (dus niet zoiets als www.kinderspullen.tictail.com).

  • 0

Begin goed en begin met software die gemaakt is om als webshop te fungeren, zoals bijvoorbeeld OpenCart. Heel prettig en leuk om mee te werken en ontelbaar veel extensies voor te verkrijgen om de shop helemaal naar jouw hand te zetten.

 

Eerlijkgezegd ben ik het hier wel mee eens. Er worden veel suggesties gedaan voor wordpress, maar dat is en blijft primair software voor een blog en een website met een cms. Uiteraard zijn er plugins waarmee je er een webwinkel kan maken, maar ergens is dat de onlogische weg.

 

Qua webshopsoftware zou ik geneigd zijn opencart als basis aan te raden. Oscommerce zit een beetje in een tussenfase: het is wel een goed platform, maar ook oud. Aan versie 3 wordt nog steeds gewerkt, en als die echt af is, is het mogelijk een aanrader, maar daar heb je nu direct niet zoveel aan.

 

  • 0

Veel moderne premium Wordpress themes worden tegenwoordig ook ontworpen met e-commerce als hoofdzaak, is er aparte styling voor geschreven en is het volledig geïntegreerd via Woocommerce en/of Jigoshop plugins.

 

Als je het snel, eenvoudig en flexibel wilt hebben, is Wordpress naar mijn idee toch echt de beste keuze.

 

Wordpress is een systeem om websites of te draaien; of dat nu een blog, corporate site of webshop is maakt bijna niets meer uit.

  • 0

Ik gebruik zelf vaak de themes van ElegantThemes voor Wordpress. Die hebben - naar mijn mening - de kwaliteitsuitstraling die je zoekt. Zie b.v.:

http://www.elegantthemes.com/demo/?theme=Boutique of http://www.elegantthemes.com/demo/?theme=eStore

Wordpress-Themas-van-Elegant-Themes-boutique-11.jpgWordpress-Themas-van-Elegant-Themes-estore-11.jpg

 

Daarnaast hebben deze een goede ondersteuning van de makers en een actief hulpforum, zijn ze niet duur en makkelijk te integreren met het uitstekende Woocommerce.

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

  • 0

Mijn voorkeur gaat volledig uit naar Wordpress Woocommerce. Veel support en gemakkelijke code. Wij maken al onze websites en webwinkels met het Wordpress systeem en tot nu toe draait alles stabiel en erg gebruiksvriendelijk :)

Van simpele websites tot uitgebreide webwinkels, van hosting tot complexe applicaties. Niets is mij te veel. Ik houd van uitdagingen en kijk erg uit naar uw wensen en ideeën. http://niku-solutions.nl

  • 0

@niku

 

Maar draaien ze genoeg rendement t.o.v. de investering oftewel zijn ze succevol genoeg. Is de oplossing en de follow-up t.o.v. de doelstelling op gelijke hoogte? Dat iets het doet wat het moet doen geloof ik wel vanuit het oogpunt van "jouw" de leverancier. Maar is dat ook zo?

 

Gemak, gebruikersvriendelijk. Prima. Maar daar stopt het toch niet bij?

 

Micha, ik wil timmerman worden. Okee hier heb je een 80-delige kit van de gamma. Met spijkers, schroeven, hamer, een vijl, boormachine en weet ik veel wat en nog in diezelfde aanbieding. Nou succes mensen... En alles in een mooie doos, grote sticker erop en oogt schitterend. En kan in sommige gevallen voldoende zijn... maar eigenlijk niet echt voor een timmerman.

 

Micha

 

En ter nuance ik ben nu bezig met een wordpress klus en ben zeker niet anti

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

  • 0

@micha

 

Dit is waar verschillende bedrijven zich mee onderscheiden en is erg afhankelijk van het bedrijf waar de eventuele website wordt afgenomen. Dit is meestal te zien aan de aantal beoordelingen en het verleden werk. Wordpress is vrij voor iedereen om te gebruiken en dus ook voor de mensen welke er geen raad mee weten. Net als een timmerman, je kan elk persoon een gereedschapkoffer geven maar dat hoeft niet direct te zeggen dat hij de benodigde vaardigheden heeft. Ervaring is ook erg belangrijk en aangezien ons geleverd werk, hebben wij wel 'n idee wat gebruiksvriendelijk is voor zowel de klant als voor de zoekmachines.

Van simpele websites tot uitgebreide webwinkels, van hosting tot complexe applicaties. Niets is mij te veel. Ik houd van uitdagingen en kijk erg uit naar uw wensen en ideeën. http://niku-solutions.nl

  • 0

Toch ben je dan beter af met software als OpenCart, hoeveel je ook kan met Wordpress. Er is gewoon veel meer voor beschikbaar en vanaf de grond af opgebouwd als webshop.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

  • 0

Ik ben wel benieuwd wat de voorstanders van de verschillende webwinkelsystemen kunnen vertellen over betaalbare (en liefst vrijblijvende) integratiemogelijkheden van bijvoorbeeld verzendmodules en administratiesoftware voor startende webwinkeliers.

 

Verschillende systemen en oplossingen scoren voor zo ver aanwezig op verschillende functionaliteiten minder en beter.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

  • 0

Realiseer je 1 ding goed. Open Source is in eerste instantie kosteloos, maar er komt toch meer bij kijken. Magento is een zwaar systeem en vereist goede Magento hosting. Qua kosten zit je dan op een aantal tientjes per maand. Hetzelfde geldt voor OScommerce, Prestashop of andere Open Source oplossingen, misschien in iets mindere mate. Hoe ga je om met updates? Ga je dit zelf realiseren of dien je hier een externe partij voor in te schakelen? Welke externe lokale koppelingen wil je gebruiken? Biedt je Open Source systeem deze mogelijkheden of moet je deze koppelingen laten bouwen?

 

Een SaaS oplossing zoals SEOshop of Biedmeer zou een goed alternatief zijn. Updates worden kosteloos geregeld, veel uitbreidingsmogelijkheden en (design) aanpassingen kunnen gedaan worden via de template editor indien gewenst. Zeker zonder technische kennis kan dit een goede keuze zijn. Deze SaaS partijen groeien niet voor niets zo hard.

 

  • 0

En dan ben je dus gebonden aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van die partij. In deze tijd red je het toch niet meer met een 13 in een dozijn webshop.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

  • 0

Ben het niet helemaal mee eens dat je het met een 13 in dozijn webshop het niet redt hangt van meer dingen af dan alleen hoe de webshop er uit ziet.

Maar als je zelf veel moet aan passen en het allemaal maar half werkt omdat je niet weet hoe of wat. Haken de mensen sneller af dan dat het gewoon goed werkt en ze het bij een 13 in een dozijn webshop moeten kopen.

 

www.erotiekspecialisten.nl

  • 0

Persoonlijk zou ik gaan voor een open source Magento Community editie. Of als je zelf niet zo technisch bent, dan is een gehoste versie van Magento wellicht een optie bijv. Magento Go.

 

Magento is in principe best zwaar, zoals anderen ook al hebben aangegeven, alleen het is ook heel flexibel met diverse plugins. Echter, voor het installeren van deze plugins is wat programmeer kennis wel handig bij comptabiliteit problemen. Net wat je voorkeur heeft en kennis/skills die je (gaat) bezit(ten).

 

Kortom, ik beveel zeker Magento (Go) aan!

 

www.smartwatch-centre.nl/nl/samsung-galaxy-gear-kopen-prijs

  • 0

Mijn voorkeur gaat volledig uit naar Wordpress Woocommerce. Veel support en gemakkelijke code. Wij maken al onze websites en webwinkels met het Wordpress systeem en tot nu toe draait alles stabiel en erg gebruiksvriendelijk :)

 

Ik ben het helemaal eens over WooCommerce, toch vind ik de overige opties zoals Magento en Opencart ook uitstekend.

 

Ik kom veelal bij WooCommerce uit, omdat veel mensen een website willen hebben met een content management systeem en later hier nog uitbreidingsmogelijkheden voor willen hebben voor bijvoorbeeld een webshop. WordPress in combinatie met WooCommerce sluit hier vlekkeloos op aan.

 

Het enige nadeel van WooCommerce zouden de verschillende extenties zijn, als je dit al ziet als een nadeel, omdat het gehele basissysteem gratis is... De standaard extenties die je toch al snel nodig bent, zoals het berekenen van de verzendkosten aan de hand van het gewicht, uitbreidingsmogelijkheden zoals staffel korting etc... hier betaal je wel direct rond de 90 dollar voor... Aangezien het basissysteem al gratis is zou dit normaal geen probleem moeten opleveren.

 

Met vriendelijke groet,

Niels Vos

Niels Vos | Online marketing &  Professionele websites voor ondernemers

Meer info: Niels Vos  of vertaalbureau

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    8 leden, 58 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.