Ga naar inhoud
 • 0

Problemen met huurder, bedrijven uitgeschreven

Ik heb sinds maart j.l. mijn pand verhuurd aan een stel, man en vrouw. Huurcontract is ondertekend door namens/eenmanszaak van mevrouw en de b.v. van mijnheer.

Ze hebben de huur en borg ( 2 maanden huur) betaalt.  Nu hoor ik de raarste verhalen over hen.  En na wat onderzoek kom ik erachter dat ze de laatste jaren al minimaal 8-10 bedrijfjes hebben gehad,   spullen bestellen zonder te betalen of melden dat pakketjes niet zijn aangekomen etc etc. Ik weet dat ik ( tot nu) "geen  poot" heb om op te staan daar ze contract hebben en de huur betalen. Maar iets zegt me dat het niet klopt, er worden dure spullen zoals zeer grote pc-schermen en meubilair afgeleverd. En ja hoor, ze hebben me nu gebeld met de mededeling dat de huur voor het pand wel eens later/lastig kon worden vanwege klanten die niet betalen, meneer er doorheen zit etc ,  gewoon  smoezen/leugens ( alles komt overheen met de verhalen die ik over het stel lees).

 

Nu ben ik erachter gekomen dat de bedrijfjes van hen,  waar ze namens het huurcontract  getekend hebben,  2 weken geleden zijn uitgeschreven bij de KvK, ( heb ik hard bewijs van). 

En weer met nieuwe/ andere bv hebben ingeschreven bij de KvK. ( Maar ze weten niet dat ik dit weet, hebben mij hierover niets gezegd). 

Dus ik ga nu volgende week de factuur betreffende huur opstellen aan hun bedrijf ( dat uitgeschreven is bij de KvK, en m.i. dus niet meer bestaat).

 

Mijn vraag is nu of ik op grond hiervan het huurcontract kan ontbinden en ze met ingang van de volgende huurperiode eruit kan zetten.

Het gaat mij namelijk niet om de huurpenningen, maar ik heb geen zin om straks leveranciers aan de deur te krijgen met vorderingen, en dat mijn naam met hun in verband wordt gebracht.

Ik heb volgende week een gesprek met hen omdat ze te kennen hebben gegeven, zoals verwacht, problemen met de huur voor de maand mei te hebben. Maar liefst zie ik ze zsm vertrekken want er deugd helemaal niet van.    Alvast bedankt voor jullie advies.  Jan

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

 • 0

Meteen naar een advocaat stappen, het uitschrijven zo kort na het aangaan van contracten wijst op moedwillige misleiding op grond daarvan kun je denk het contract laten ontbinden en ze per direct uit het pand zetten. Dit is geen situatie om even rustig aan te kijken. vandaag nog actie.. en zo mogelijk volgende week al uit het pand zetten.

 

Ik denk zelfs dat als je niet helemaal 100% zeker bent dat je dit kan doen dat ik ze er toch uit zou zetten, ik zie dit soort types niet zo snel naar de rechter stappen omdat jij je niet aan je contract houdt, met zoveel tegenbewijs dat zij niet zuiver op de graad zijn. Dit soort lieden kunnen doorgaan omdat gedupeerden te netjes blijven en keurig de lijntjes van de wet volgen met herhaaldelijk aanmanen, rechtzaak starten en uitslag afwachten.

 

maar wat je ook doet zorg dat je eerst weet wat de risico's zijn van de verschillende scenario's.

 

Link naar reactie
 • 0

Allereerst bedankt voor de reacties.

 

Update:  Lees net dat er een aangifte tegen hen is gedaan, door (enkele tientallen)gedupeerden.

Denk dat ik ze na het weekend confronteer, ook met wat Roel hierboven aangaf: zo kort na het ondertekenen van een contract uitschrijven bij Kvk , en de zaken die tegen ze lopen duidt allemaal op moedwillige misleiding. Ik laat een brief  opstellen die ze dienen te onderteken  waarin we gezamenlijk overeenkomen het huurcontract te ontbinden.

En dan direct het slot laat veranderen, en zal zeggen dat ik de deur voor ze opendoe als ze hun spullen weg willen halen, hetgeen direct  dient te gebeuren.

 

Ben het ook met Roel eens dat dit soort types niet snel naar een rechter stappen, maar mochten ze  dit wel doen, ben ik wel de Sjaak daar ze (tot nu toe) aan mij de betaling zijn nagekomen ( Als moest ik bij de 2e maand er wel om vragen).

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Binnen het gewone overeenkomstenrecht heb je iets als 'opschorting'; als jij gegronde redenen hebt aan te nemen dat de andere partij niet gaat presteren, mag jij je eigen prestatie opschorten.* Al zou het me verbazen als het huurrecht voor ondernemers hier geen uitzondering op maakt, want de huur 'opschorten' doe je niet zo maar. Maar dan heb je in elk geval een analoge situatie.

 

*) De eis die vaak wel wordt gesteld, is dat het vermoeden met de prestatie zelf verband houdt. Dat een klant in het verleden een keer niet op tijd heeft betaald, is geen reden om een prestatie nu op te schorten.

Verder, als ik het goed begrijp, kan de BV helemaal niet worden geliquideerd, omdat er nog baten in zitten (namelijk de borg die ze jou hebben betaald). Maar misschien kan dit tegen eventuele openstaande huur worden weggestreept.

En als de BV is geliquideerd, wie is dan nog de huurder?

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
 • 1

Opschorten van het huurgenot kan niet.

 

De eenmanszaak huurde ook, dus de vrouw is en blijft aansprakelijk.

 

Er is op basis van een ROZ contract in principe sprake van huurbescherming (huur winkelpand e.d. langer dan 2 jaar) dan wel ontruimingsbescherming (kantoorpand, loods e.d. en korte contracten winkelpand).
Als ik het zo lees lijkt de beste optie nog om de huurovereenkomst te vernietigen op grond van dwaling. Schakel direct een huurrechtjurist in om de zaak op de juiste manier aan te pakken, én overleg met de politie.

Met vriendelijke groet,

mr. Monique Doomernik

UwJurist.nl-Contracten en Voorwaarden-Arbeidsrecht-Huurrecht-Franchiserecht

Link naar reactie
 • 0

Ik ben er vanmiddag langsgegaan en letterlijk gezegd:  Ik weet waar jullie mee bezig zijn,  ik wil er niets mee te maken hebben... bij deze zeg ik het huurcontract op en  en  wegwezen.   Kreeg een heel verhaal; gezegd geen boodschap aan te hebben en dat ze zsm dienden te vertrekken, en mochten er schuldeisers voor ze komen, ik

direct hun adres doorgeef.  uiterlijk uiterlijk volgende week vrijdag leeg.  Ben benieuwd....

 

Link naar reactie
 • 0
(aangepast)

Heb je nu met de politie of buurtagent overlegd wat twee advocaten/juristen je hier (dringend of met kennis en uit ervaring!) geadviseerd hebben?

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Ik een juridisch adviseur gesproken,  en zolang ze aan mij de huur betaalt hebben, kan ik niets doen.

Maar ben er heengereden en medegedeeld cq goed duidelijk gemaakt dat ze wegwezen moeten, en heb het idee dat deze boodschap echt binnen is

gekomen.    Neem de gok zolas Roel ook al aangaf...  Denk niet dat ze er tegen in gaan , want ze voelen al nattigheid.

( En ik weet dat er op dit moment al een politie onderzoek naar ze loopt en ook gezegd).

Link naar reactie
 • 0
(aangepast)
8 minuten geleden, jwvdberg zei:

Ik een juridisch adviseur gesproken,  en zolang ze aan mij de huur betaalt hebben, kan ik niets doen.


Was dat wel een huurrecht specialist? Of, zoals ik het vaak zie gaan (met alle gevolgen van dien), een neefje van de vriendin van de buurvrouw die bestuursrecht doet of zoiets ....

Want vernietiging op grond van dwaling/bedrog, zoals ik eerder aangaf, lijkt echt wel een reële optie gezien de omstandigheden

aangepast door UwJurist

Met vriendelijke groet,

mr. Monique Doomernik

UwJurist.nl-Contracten en Voorwaarden-Arbeidsrecht-Huurrecht-Franchiserecht

Link naar reactie
 • 0

en toch de politie even tippen lijkt me verstandig.

Misschien staan die huurders daar al bekend als oplichters in een onderzoek en neemt de politie graag de dure spullen die ze al hebben ontvangen in beslag zodat die terug kunnen naar de bedrijven waar ze besteld zijn voor ze verkocht worden en facturen niet betaald.

Mogelijk een paar heel dankbare leveranciers die anders weer naar hun geld kunnen fluiten.

Link naar reactie
 • 1

Beste allemaal :  Update:

Zoals geschreven:   Ze hebben eieren voor hun geld `gekozen en zijn 's-nachts van de een op andere dag vertrokken. 

Pand is keurig netjes in orde achtergelaten, kan niet anders zeggen. ( komt ook misschien wel dat ik ze duidelijk/dringend  verzocht heb om hun spullen te pakken en er ze op het hart gedrukt heb dat het netjes diende te gebeuren   😉  ). 

Sloten laten vervangen en aangifte bij de politie gedaan; Stonden al geregistreerd, politie-onderzoek liep al.

Van de borg  mijn kosten afgehaald en restant teruggestort.  Bij KvK melding gemaakt, over hun praktijken, gaan onderzoek instellen hetgeen weken/maanden in beslag kan nemen.  1 doos goederen aan hun geadresseerd in ontvangst genomen en retour gestuurd,  Aanmaningen: ik heb contact met de bedrijven gezocht en het prive-adres met telefoonnummers , namen bedrijfjes etc etc van hun doorgegeven zodat ze aangifte kunnen doen, aangifte kunnen voegen bij de andere ca 15 aangiftes.

Alle goederen die (nog) komen voor hun bestemd stuur ik retour afzender,  .

 

Ben met een tweetal bedrijven in contact gekomen, heb alles doorgegeven, en dan vind ik het jammer dat ze geen aangifte (willen) doen.

bedrijf 1 ruim 400 euro   bedrijf 2  ruim 200,-  .  Ze vertellen me dan:  Is de moeite niet, wordt toch niets mee gedaan etc. etc.  

En dat is nu precies waarmee deze meneer al 8 jaar lang wegkomt.. Allemaal bedragen bij verschillende mensen/bedrijfjes van ca 20 - 500 euro,

niemand maakt er (helaas) werk van.

Voor mij is het klaar nu.

 

Allemaal het  beste gewenst,

Jan

Link naar reactie
 • 1

Dank voor je update, goed dat jij er zonder "kleerscheuren" vanaf komt.

Als je nog aanmaningen krijgt en het om internetoplichting voor de benadeelden gaat kun je hun wellicht nog wijzen op de online aangifte mogelijkheid.

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/aangifte-van-internetoplichting-geen-geld-gekregen.html

Wellicht kun je ook de dossiernummers van jou aangifte opgeven of aan de politie vragen of je andere gedupeerden een bepaald (dossier)nummer  kan doorgeven van al lopende onderzoek(en) zodat zowel de politie geholpen om de omvang beter in zicht te krijgen en de gedupeerden ook het gevoel hebben dat ze zo'n zaak een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Link naar reactie
 • 0

Hallo Roel,

 

Ik vind niet meer dan logisch om even een update te geven, je krijgt tips/opmerkingen etc.  en dan is het wel zo netje om te laten  weten hoe e.e.a. verlopen/afgelopen is.

Voor mij gelukkig goed!  Link sowieso gekopieerd en zeer bruikbaar voor mij is jou tip betreffende dossiernummer, dank je! 

( Sta er wel van te kijken,  man en vrouw rond de 30 jaar,   moedwillig een spoor van ellende achterlaten... als je zo moet/kan leven....).  

 

Nogmaals dank,

 

Jan

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  8 leden, 192 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...