Jump to content
  • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

    Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
    Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
    During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Branko Collin

De cijfers achter het buffet

Recommended Posts

Een buffet is een restaurant waar je jezelf bedient. Vaak betaal je een vast bedrag voor al het eten, ongeacht hoe vaak je opschept. Potentieel zou iedere gast voor meer kunnen eten dan dat ze betalen. Hoe houdt zo'n restaurant de kosten binnen de perken? Hoe kunnen ze goedkoop blijven? Dat vond ik interessant om te weten.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk artikel. De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".


Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Verandermanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minuten geleden, insparcom zei:

De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".

En bij voorkeur ervoor zorgen dat de gasten eerst langs het dessertbuffet lopen zodat ze (onbewust) minder eten om ruimte te reserveren voor dat ¨O zo heerlijke ijs, met chocolade van die prachtige fontein.¨

Share this post


Link to post
Share on other sites

En bij slim portioneren een stuk minder spillage, dus betere inslag...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. 

 

Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen. :thinking-face:

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 uur geleden, TwaBla zei:

Zou me niks verbazen als ook ouderen de kosten omlaag brengen

 

Nog effe en dan kan ik als "bejaarde" mijn eigen kosten bij de plaatselijk wok omlaag brengen.:face-with-tongue:


Rieel-schoonmaak

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uur geleden, TwaBla zei:

Kinderen brengen de kosten naar beneden. Dan staat er allemaal goedkope meuk dat kinderbuikjes snel vult. Die zijn na een half uur klaar en dan ben je als ouder anderhalf uur bezig om te voorkomen dat ze met eten gaan gooien. 


Kinderen zijn ook goedkoper, wij gaan ook weleens bij zo'n restaurant eten en dan betaal ik 2 euro per levensjaar voor de kids. Er is een binnenspeeltuin bij zodat ze zich kunnen vermaken terwijl je als ouder nog rustig verder kan eten. Op zich eten de kinderen niet extreem veel, maar het is ook inclusief drinken (en dan niet een kan "ranja" met een bodempje siroop waar je bij een binnenspeeltuin 5 euro voor betaalt). 

Ik heb er overigens totaal geen problemen mee dat ze aan me verdienen, als ik maar lekker gegeten heb en niet teveel betaald heb ;-) 


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toch een beetje een open deur op een ondernemers forum? Iedereen met een beetje zakelijk instinct zou toch moeten snappen dat het om gemiddelden gaat, en dure dingen zo min / moeilijk mogelijk aanbieden?

Edited by espen

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuten geleden, espen zei:

Toch een beetje een open deur op een ondernemers forum? 

 

Harstikke nodig. Hoe meer open deuren, des te beter. Laat maar eens zien / leg maar eens uit hoe dingen werken. :face-with-rolling-eyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verschrikkelijk interessant onderwerp en prachtig artikel en tv-programma. Vooral blijven posten voor de fantasie en inspiratie.

 

Kostencomponenten (vaste en variabele kosten), marges en (terug-)verdienmodellen 'how business work'.

 

Groet,

 

Highio

Edited by Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt die dingen overal, zekfs hier op Bali.

 

Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een  biertje.  

 

Hoe het in Nederland werkt weet ik niet precies, maar hier is het verdienmodel domweg klanten binnen krijgen, en hopen dat ze blijven. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minuten geleden, Benm zei:

Ze draaien verlies op die buffets en dergelijke, maar na een bepaald tijdstip betaal je opeens de hoofdprijs voor een  biertje. 

Het aloude spreekwoord van de horeca: 'Ze vreten je arm en ze zuipen je rijk!'


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik mijd dit soort buffetten als de pest... :anxious-face-with-sweat:


"zoek het maar uit"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 7 leden online en 212 gasten

    (See full list)    
  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept