Ga naar inhoud

Wouter Bink

Senior
 • Aantal berichten

  67
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Wouter Bink

 1. [*]Spaarlampen zijn op termijn voordeliger dus dat is een goede actie [*]De duurzame auto kent minder bijtelling, dus ook per definitie goed voor je portomonee en MVO bijdrage (afgezien van de Prius die NIET mvo is), ga over op het nieuwe rijden bijvoorbeeld (eerdere schakelen, uitrollen etc) [*]Je kan niet of minder of dubbelzijdig gaan printen [*]Offertes of rapporten etc etc niet versturen via post maar als PDF [*]Digitaal factureren [*]Licht uit overdag indien mogelijk [*]Verwarming een graadje lager [*]Meer teleconferencen/video conferencen [*]Meer flexwerken (niet in de file gaan zitten, maar buiten de spits om afspraken maken) [*]Je kan rekening houden met de producten die je zelf inkoopt of die duurzaam zijn (van kleding tot voeding er is van alles te bedenken) [*]Minuut minder douchen (ja hoor zegt ie, maar idd een minuttje minder douchen) etc etc
 2. Dan is het plan voor jezelf bedoeld en niet om een financiering aan te vragen, toch? Zonder enige vorm van zekerheid of dekking kan je de rit nar de bank beter uit stellen.
 3. Tja, dan moet je maar net die 80 piek in je pocket hebben, denk je niet ? Hoe wil je dan in vredesnaam een bedrijf beginnen? Denk je dat een financierder of 1 vd banken alles voor je gaat financieren zonder dat je eigen vermogen hebt?
 4. http://www.businessplan-wizard.com , dit is een tikkeltje beter dan het KvK plan. Kost 80 euro, maar wie wil ondernemen moet ook investeren. Kijk de flash films op de website, die geven je een goede indruk. Heb je vragen; bel ze op en vraag naar Justin Lucas, die helpt je graag verder. Succes in ieder geval met welk plan je ook gaat gebruiken!
 5. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 6. Ik ben dezelfde mening toebedeeld. Persoonlijke afspraken zijn veel informatiever dan via post/mail/telefoon dit te regelen. Zeker met een hypotheek op een huis. Succes iig
 7. Het begeleiden van de aan- of verkoop van een bedrijf is een specialisme. Dat is niet alleen mijn stellige overtuiging, maar ook die van meerdere mensen hier op Higherlevel. Het betreft immers een gebeurtenis met vaak verstrekkende gevolgen, zowel prive (emotioneel) alsook financieel. Professionele begeleiding is daarbij onmisbaar. Er zijn erg veel methodes om een bedrijf te waarderen, dit is niet een x getal maal bruto winst, of een x % vd omzet. Hierover weet MAnon alles volgens mij. Zoals wordt aangegeven kan een adviseur/specialist/RV je veel meer vertellen dan je misschien nu weet, kan een register valuator je exact aangeven wat je waarde is, en kan deze specialist goede contracten en overdrachtsinstructies meegeven. Mocht je een adres willen hebben, ik ken diverse bedrijven die er hun beroep van hebben gemaakt, en Manon GJ lijkt me ook geen slechte keuze.
 8. Label C, ik rij 1 op 17,5 en minimaal 200 dkm, is aardig duurzaam toch?
 9. Sinds vorige week de bewuste keuze gemaakt dat ik stickers op mijn auto wou hebben. Sinds 3 dagen zitten ze erop. Ik heb nog geen offertes, omzet , maar ik ga uit van het principe; repeterende marketing... na een paar keer je auto gezien te hebben, in mijn geval een mooie blauwe golf 5 GT sport, ben ik van mening dat de merknaam wordt herkend. Daarbij, mijn kosten waren 150,- ex BTW en ik bereik door dit medium meer klanten dan enkel via andere wegen. Herhaling is mijn focus, en nooit geschoten is altijd mis, en ben benieuwd of het wat oplevert, de stickers kunnen er altijd vanaf.
 10. Naast wat Iwan idd terecht aangeeft, is het plan van KvK bizar slecht. Er zijn voorbeelden van veel betere invul plannen. Businessplan wizard van perportam heb ik vaker genoemd als goed voorbeeld.
 11. MVO is idd heel breed zoals DjLuc het al zei. Kleding is een erg gevoelig onderwerp aangezien er veel processen in die sector voorkomen die "niet geheel" MVO zijn. Aan de andere kant zijn er ook ondernemers en bedrijven (zoals de oprichter van Marktplaats oa.) die zich op nieuwe, alternatieven producten storten (in dit geval Hennep of andere Grassoorten als basis voor kleding). Ik hou me dagelijks bezig met het onderwerp, dus als je meer wilt weten stuur gerust een mailtje. En...... in ieder mens schuilt een ondernemer, dus ook jij kan het!
 12. Beste Jose, ik lees dat je enkel bij Qredits je verhaal hebt gedaan, heb je al aan de gewone route naar de banken gezocht? Ik weet dat Qredtis een overkoepling is van diverse banken, maar toch ...stap eens bij een lokale bank naar binnen en vraag een gesprek aan met een account manager. Mocht je in de regio Utrecht wonen, ik heb diverse contacten binnen die wereld en wil ze je graag geven. Vraag 2: heb je je business plan laten reviewen? Heb je een soort "sparring partner" die je tips en tricks geeft? Dit kan je verder helpen dan dat je alles zelf alleen gaat oppakken. Vraag eens een (voormalig) collega of iemand uit je familie/zakelijk netwerk. Zij kennen je beter dan wie dan ook en kunnen je aangeven waar zwakke en goede punten te vinden zijn. Zowel personlijk alsook zakelijk gezien. Succes!
 13. Het is alleen jammer dat het geld binnen een dag bij de verkeerde banken terecht komt, en wordt gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor bestemd. ;)
 14. Het is een beetje laat om te zeggen, maar zo zie je maar dat een accountant vaak niet voldoende kennis heeft van MBO/MBI, waarderingen, overnames etc. Een overnamespecialist is vaak de beste keuze in dit soort gevallen. Het enig wat ik kan zeggen is dat een accountant fomeel beroepscodes heeft en daarop wordt beoordeeld. Is het niet verstandig SRA of NOVAA oid te raadplegen in zo'n geval? Of bel eens een onafhankelijke accountant op, misschien ken je r een in je eigen omgeving. Misschien kunnen zij je een goed advies geven. in ieder geval succes!
 15. En nog een tip: stort gewoon ca 45-50% van je omzet op een internet spaarrekeing zodat je die belasting en voorheffing ineens kan betalen. Maw open 2 rekeningen bij je zakenrekening.
 16. www.powwownow.nl heb ik laatst gebruik, best makkelijk en binnen NL betaalbaar volgens mij. Naar het buitenland zou ik eerder naar VOIP of Videoconferencing overstappen. Al is die laatste vaak een forse investering en voor MKB vaak niet haalbaar.
 17. Het is niet alleen verstandig om te doen , ook beter en overzichtelijker. daarbij zou ik altijd twee zakelijke rekeningen openen; 1 voor de ontvangsten en 1 voor het wegzetten van ca 40% van de omzet. Dit kan je gebruiken voor zaken als IB aangiftem BTW/omzetbelasting en aanverwante zaken. Veel starters gaan hiermee de boot in en geven het geld dat verdiend wordt uit aan zaken en houden geen rekening met bijv. de Belastingdienst die nog langs komt. Succes in ieder geval!
 18. Ik ben als starterscoach dezelfde mening als Rene toebedeeld. Helder en duidelijke taal (schrijftaal ipv spreektaal heeft de voorkeur). Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Probeer niet negatief te zijn in je concurrentie analyse, dit wekt argwaan bij bijvoorbeeld een finacieringsaanvraag. Ik ben erg tevreden over business plan wizard; de banken waarmee ik werk hebben dezelfde mening. Dit plan kost ca 80 euro ex BTW, is volledig online en heeft een zeer makkelijk rekenmodule in het finaciele gedeelte. Alles rekent automatisch door, waardoor je geen financieel expert hoeft te zijn om toch een goede prognose en openingsbalans te maken. www.perportam.nl (en nee, ik heb hierin geen commercieel belang)
 19. Om te reageren op de duurzame keten hierbij een voorbeeld. Een klant van mij (MKB onderneming in de kantoorinrichting)heeft vorig jaar in een aanbesteding bij een bank in nederland meegedaan aan de finale ronde om de aanbesteding te winnen. Helaas doordat hij de vraagstelling rondom duurzaamheid niet voldoende kon beantwoorden miste hij de opdracht van rond de 1 mio. Dat de overheid nu in 2010 de toon zal zetten in de aanbestedingen (ofwel hun inkoop) is een concreet voorbeeld, maar er zijn bedrijven die dit al in een vergevorderd stadium doen (TNT, ING, RABO, NS) en ik verwacht dat dit op korte termijn allleen maar zal toenemen. Wat wil ik constateer is dat MKB ondernemers hier zich niet van bewust zijn, zij zijn vaak de grootste toelverancier van dergelijke bedrijven en instanties. Zij zullen omzet missen, de concurrent loopt er mee weg en de MKB er die vast blijft zitten in het oude stramien heeft een probleem. Koplopers zullen hun voordeel behalen, de zgn early adopters. Wat de grootste probleemcase is is dat de MKb ondernemer in het algemeen een zeer korte tijdsvisie heeft, de dag van vandaag en morgen is eerder regel dan uitzondering. Veel MKBérs hebben niet eens een Business Plan, Visie en Missie ontbreekt laat staan een marketing propositie om sterkte en zwaktes aan te geven; nee de handel is van belang de rest zien we wel!! De normen die Senter Novem momenteel hanteert zijn erg miniem, en daarbij ben ik van mening dat de criteria al lang klaar hadden kunnen zijn. CSR / MVO / Duurzaam is inderdaad een breed "container"begrip, maar sta er wel bij stil. En kijk als MKB er naar voren, 2010 is dichtbij, misschien niet gelijk om zorgen te gaan maken, maar als bedrijfsleven volgt dan zal je zien dat een ieder zichzelf, maar ook zijn/haar keten moet gaan verduurzamen. Hiervoor kan je ook andere criteria gaan haneteren: iso 14001/ 26000 GRI Er zijn mogelijkheden genoeg, dus verdiep je er als bedrijf eens in. Voor je het weet ben je onderdeel vd majority en loop je achter de feiten aan!
 20. Het maken van een goed ondernemersplan blijft noodzaak en ik adviseer je bij voorbeeld eens te kijken naar www.perportam.nl (hier heb ik geen belang in trouwens) Dit is een online in te vullen BP en met name de financele rekenmodellen zijn uiterst simpel en overzichtelijk te maken. Daarnaast adviseer ik je om niet een nieuwe bus te kopen , maar te kijken naar een jong gebruikte of een lease bus van een jaar of 2 oud. Dit bespaart je veel geld ! Succes!
 21. En open 2 rekeningen als je een eigen bedrijf (EZ) hebt. Stort 40 % van je omzet op een aparte rekening, hiermee kan je zaken als de BTW afdracht en IB mee voldoen, maw geef dus niet gelijk al het geld weer uit!
 22. In hoeverre kan je zelf de tijd niet vrijmaken? In 2009 een verkoper aannemen kan risicovol zijn, dat hoef ik hier niet uit te leggen. Heb je de investering van de verkopere exact geprognostiseerd? Wat zegt de accountant /adviseur ervan? Afgezien van je eigen punten die je net schetste, heb ik er nog een paar: Hoe zit het met de exploitatie (heb je een financiele prognose gemaakt) ? Wat worden de doelen van hem en van de organisatie an sich? Hoe ga je hem trainen, is daar rekening mee gehouden? Welke kanalen, netwerk moet ie gaan aanboren? etc etc Een werving en selectie buro is een optie, echter tarieven van 20-25 % van het jaarsalaris zijn geen uitzondering.
 23. in 3 topics hetzelfde verhaal van dhr Schmitz.....riekt heel erg naar reclame!!
 24. is dit incl de belasting die je betaalt? Als je vanaf je 65e laat uitbetalen, betaal je altijd minder belasting dan nu.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...