Olaf

Senior
  • Aantal berichten

    82
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Olaf

  1. Als je deze vraag zo stelt ben je nog niet ver genoeg in je gedachten gang. Zet alles op papier. Welke variabelen zijn er? Denk even snel aan: Aankoop Aankoop bedrag Eventuele finders fee voor bij off market deals Eventuele financieringskosten (afsluitkosten+rentelast + taxatie) Eventuele technische keuring, maar ik verwacht niet dat jij die nodig hebt. Notariskosten Overdrachtsbelasting (10,2%) Verbouwing: Uiteraard je regulier verbouwingskosten. Ik ga ervan uit dat jij dat goed inzichtelijk kunt maken. Leges voor vergunningsaanvragen? Optoppen, splitsen, samenvoegen end. Ga bij je businescase ervan uit dat je geen vergunning krijgt. Kosten voor bureau's die je hierbij begeleiden? Verkoopkosten Makelaarskosten Verkoop opbrengsten Verkoop bedrag Bij verkoop transport binnen 6 maanden ontvang je dubbel betaalde overdrachtsbelasting terug. Let op: Bij verkoop aan reguliere particulier krijg dus maar 2% terug. Ik zal vast wel iets vergeten zijn....maar mogelijk brengt dit je wat inzicht? Succes met je excelletje! :)
  2. Je wilt die woning dus als kantoor en/of opslag oid gaan gebruiken?? Ik vermoed dat het zakelijk gebruik niet geregeld is in het bestemmingsplan. Had je daar al naar gekeken? Daarnaast vraag ik me af of de gemeente akkoord zal gaan met een feitelijke ontrekking van 1 woning aan de woonvoorraad. Je hypotheekverstrekker moet toestemming geven maar zal hier niet happig op zijn. Ergo, ik weet redelijk zeker dat in je huidige hypotheekvoorwaarden is opgenomen dat je de woning alleen voor bewoning mag gebruiken.
  3. Ik snap je frustratie in de huidige situatie waarbij de belegger momenteel de grootste marge heeft. Heel belangrijk is de vraag wie het desbetreffende pand vind en wie het risico loopt. Denk hierbij aan het risico (gigantische meer) bouwkosten maar ook het risico op het niet verkrijgen van een vergunning enz. Als je dit soort constructies wilt aangaan stel jezelf dan de vraag: Waarom zou een investeerder 100% van de financiering en dus risico! op zich willen nemen voor minder marge terwijl hij ook een willekeurige andere aannemer in kan schakelen en dus meer marge kan pakken? Dat kan. Dat kan ook. Aanvullend hierop kan het pand ook notarieel op jouw naam (of op jouw bedrijf) en op naam van de investeerder gezet worden. Er zullen nog wel een paar opties zijn. Voor de investeerder maakt het nogal uit of deze werkzaamheden worden verricht vanuit box 1,2 of 3. Kan allemaal. Wat gaat de investeerder exact doen in dit traject? Afhankelijk daarvan, aangevuld met zijn wensen en riskappetite geeft een goede richting voor het te volgen traject. Kortom, voer voor een fiscalist!
  4. Leuk idee! Ik zou willen dat ik toen het inzicht had dat jullie nu hebben. Wat is de reden om dit in een BV te doen en heb je de fiscale gevolgen hiervan in beeld in relatie tussen box 1 en 3? Hoe ga je om met het DGA salaris? Je reageert hier op HL dus je bent ondernemer en jij bent expert in jouw vakgebied. Vanwaar dan de vraag of het handig is om werkzaamheden uit te besteden of juist niet? Welke kennis hebben jullie zelf in huis? Incasso recht? Puntentelling? Screening van huurders? Bouwkundige? Wat een mooi bedrag is om te beginnen? Nogmaals: Jij bent de ondernemer en specialist en vraagt aan ons welk bedrag jullie zouden moeten hebben om een eerste pand aan te kopen? Ik heb echt het idee dat jullie nu nog niet meer dan een idee hebben. Tip: Investeer in kennis in jezelf. Verzamel deze kennis of volg een cursus. Er zijn diverse verschillende (zelfverklaarde) goeroes die een vastgoed aankoop / verhuur cursus aanbieden.
  5. Is het volgende nog een mogelijkheid om mee te leveren? Chemisch toilet Ik kan me voorstellen dat het misschien wel in de vloer weggewerkt kan worden. Luik erover en de gebruiker kan naar hartelust diens behoefte doen om het vervolgens met de mantel der liefde weer af te dekken ;D. Overigens zie ik wel dat je een grote raampartij heb ::)
  6. Ikzelf doe aan kitesurfen. 1 Helaas komt het wel eens voor dat deze kites gerepareerd moeten worden. Naast slijtage zijn ze namenlijk ook onderhavig aan ongecontroleerde landingen (neerstortingen) op andere kites, het water of het strand. Ik kan mij voorstellen dat jouw reparatie apparatuur ook geschikt is om de kites weer op te lappen. 2 Ik heb wel eens gezien dat er van een oude kite een zitzak werd gemaakt.
  7. Ik wordt totaal niet gehinderd door enige kennis van de detailhandel ;). Er loopt hier op HL een draadje met daarin boekentips voor ondernemers. Naar aanleiding daarvan ben ik me gaan verdiepen in the 4 hour workweek. In dit boek worden een aantal principes uitgelicht. Toen ik jouw bericht las moest ik denken aan de pareto analyse; oftewel de 20-80 regel. In hoeverre kun je dit toepassen? Wat zijn, rekening houdend met de omloopsnelheid, financieel gezien de producten die de meeste winst genereren? En welke de minste? Kun je de slechtst lopende producten uit je assortiment halen? Idem dito in tijd: Welke producten kosten de meeste tijd om te verhandelen? Hou hierbij rekening met inkoop, uitpakken, controle, opslag, informatie aan klanten verstrekken, verkoop, aftersales enz. Zijn de producten die de grootste tijdsinvestering met zich mee brengen inderdaad de producten die de meeste winst genereren? Ben je door de goede verkopen in de luxe positie om de producten die je de meeste kopzorgen bezorgen te ontslaan? (zoals de auteur van het boek dat noemt :))
  8. Leuk! Daar ik zelf een kiter ben en ik mijn kite al meerdere ter reparatie heb aangeboden val ik gelijk in je doelgroep. Waarom heeft de titel van dit topic betrekking op surfgerelateerde artikelen terwijl het over kitesurfen gaat? Je openingpage geeft weer wat je verkoopt en geeft dus niet aan welke oplossing je biedt. Het lijkt me dat je oplossing een alternatief is voor de reperateurs? Bij een lek/scheur in biedt je een product aan waardoor zelf de vervanging mogelijk gemaakt wordt ipv een (dure) reperatie? Ik krijg gelijk enig wantrouwen daar het mij maar lastig lijkt om zelf de bladder te vervangen. Hoe neem jij dit wantrouwen weg? Daarnaast begrijp ik dat er ook zelf ventielen op gezet moeten worden. Ai. Dat betekend dus dat ik zelf een gat in de nieuwe bladders moet maken? Dat kan toch alleen maar verkeerd gaan? Weer angst. Het valt me op dat je teksten in plaatjes in het engels heb. Mag ik aannemen dat je gecopieerde plaatjes gebruikt? Waarom is je adres in de contact gegevens in het engels? De U-stick sizing chart is helemaal in het engels. Waarom? Zelf de melding dat de specificaties niet beschikbaar is, is in het engels. Als ik dan wel weet welke bladder ik voor mijn kite zou moeten hebben dan wil ik gelijk op de bestelknop kunnen drukken. Als je eenmaal weet welk model kite ik heb dan weet je ook precies hoeveel ventielen e.d. ik nodig heb. Misschien kun je dat ook gelijk opnemen? Al met al een leuk concept maar het mag wel iets klantvriendelijker. Neem mijn angst om het zelf te vervangen weg. Zorg dat een leek als ik niet eerst de hele kite in de tuin hoeft uit te leggen alleen maar om het aantal ventielen te tellen. Zorg dus dat alles direct te bestellen is als je weet over welke kite het gaat. Bij de volgende link verschijnen er geen afbeeldingen Succes, en misschien wordt ik nog wel een klant van je!
  9. Is er ook een vergunning nodig als de betaaltermijn uitgerekt wordt?
  10. Volgens mij doelt TS op een periodieke vergoeding daar hij zijn prive boot voor reclame doeleinden beschikbaar stelt. Er bestaan volgens mij ook concepten om, betaald, reclame op je prive auto te plakken. Misschien zijn hier overeenkomsten mee? @ TS, Je zou natuurlijk in ieder geval de naam van je boot in je bedrijfsnaam kunnen veranderen ;D
  11. Mijn enige doelgroep heeft betrekking op de gemeenten en niet het bedrijfsleven. De eerste pagina van mijn website een lange lap tekst? hmmm. ik zal er van de week nog eens kritisch naar kijken dan.
  12. Allen, Even druk gehad dus helaas niet eerder kunnen reageren. @ Highio, Minimaal 20 jaar ervaring en maximaal 30% korting vind ikzelf wel een pakkende slogan. daar kan ik misschien wel iets mee. De consultants, hebben inderdaad de ervaring maar niet in gemeenteland. Dit rechtvaardigd dan ook de korting voor hen wel (al zet ik ze wel heeel scherp weg). @Twa Bla, Wie huur deze mensen in? Dat zijn over het algemeen controllers, hoofd bedrijfsvoering, hoofden planning & control, of het hoofd van een audit afdeling Wanneer Dit kan het hele jaar door. Gezien het feit dat het IC werk veelal als voorportaal voor de accountant wordt gebruikt ligt het zwaartepunt op het eind van het kalenderjaar en het 1ste kwartaal van het nieuwe kalenderjaar. Waarom Zwangerschapsverlof, natuurlijk verloop, ziekte of anderzinds het aanvullen van een capaciteits-of kennis tekort Wat zoeken ze dan? Een uitspraak over de kwaliteit van de uitvoering van de processen die een financiele weerslag kennen. Qua attentie waarde kwam ik met enig googlen op de volgende ideeen die mij wel sterk lijken. http://www.locomix.nl/outoftheboxcard/ of http://www.locomix.nl/flessenpost/prijzen.php Zou dit bij de ontvanger de aandacht voldoende vasthouden?
  13. Ik heb een bureau dat AO/IC mensen detacheerd in gemeenteland. AO/IC staat voor Administratieve Organisatie & Interne Controle. Door de bezuinigingen lopen de inkomsten bij de gemeenten fors terug en en zijn externen de eerste waarop bezuinigd wordt. Nu heb ik de beschikking over een aantal mensen die minimaal 20 jaar AO/IC ervaring in het bedrijfsleven hebben opgedaan. Deze mensen wil ik tegen een zeer scherp tarief wegzetten (denk hierbij aan een korting van rond de €30% t.o.v. de reguliere tarieven. Nu ben ik eigenlijk nog op zoek naar een marketing actie die dit geheel kan ondersteunen. Het wil me echter maar niet lukken om met een origineel idee te komen. Mailing versturen? Slogans: • Bezuinigingen? Wij bezuinigen met u mee! • Senioriteit voor een junior prijsje! • Is uw doelstelling om 20% te bezuinigen? Wij geven u 30% korting! • ? Gimmick versturen? • ? Misschien heeft iemand nog een origineel idee idee?
  14. Is het een mogelijkheid om; A op moment X een verkoop prijs af te spreken. B belanghebbende de mogelijkheid bieden om het huis te huren. C De afspraak maken dat als verkoop in de toekomst plaatsvindt dat belanghebbende een korting op de aankoopprijs krijgt ter hoogte 50% van de reeds betaalde huursom?
  15. Olaf

    onderwerpen columns

    Bij een nieuwe column is het steeds een verassing wat het onderwerp zal zijn. Naar aanleiding van een opmerking van Romano welke aangaf dat er binnenkort een column over persberichten zal komen bedacht ik dat dat wel een goed onderwerp zou zijn waar ik wel wat aan zou hebben. Welke onderwerpen zouden nog meer interessant zijn voor een column? Wie heeft waar behoefte aan? Geef hier onder je onderwerp aan en wie weet wordt daardoor iemand geinspireerd tot het schrijven van een mooie column. Hier twee voorbeeld onderwerpen (waarvan 1 column dus reeds in wording schijnte te zijn) 1 Persberichten 2 Wat komt er kijken het opzetten van een webshop (gezien de vele vragen hierover misschien een leuk onderwerp)
  16. Babyborrel's is juist een hele goede naam. Temeer daar onder het kopje extra's ook wijn besteld kan worden. :P Ik zelf vind de website nogal rose/paars overkomen. Uiteraard is zoiets persoonlijks, maar toch.
  17. Het afgelopen weekend is mijn eerste mailing de deur uit gegaan. Zonder dat de mailing hiertoe heeft aangezet blijkt dat 1% van de ontvangers naar mijn website is gegaan en daar gemiddeld 2.24 minuten is gebleven. Of 1% goed is weet ik niet maar het geeft wel een mooie nul-meting voor marketingacties in mijn doelgroep. Voor nu ben ik er tevreden over. Nu aan de slag met het voorbereiden van een belscript. >:(
  18. Je wilt de schijn van belangenverstrengeling voorkomen door: a. een onderneming op te zetten waar jij wel de eigenaar van wil spelen maar welke op naam van je vriendin staat b. een onderneming op te zetten waar jouw vriendin veel tijd in steekt en jij nauwelijks. Wil jij nu dit alles op je werk verzwijgen? Deze situatie geeft pas de schijn van belangenverstrengeling! Wees eerlijk, open en maak de hele situatie in je bedrijf, of bij de juiste personen daarin, bespreekbaar. Dat is de enige manier om belangenverstrengeling tegen te gaan lijkt me.
  19. Dank voor de reacties. Na hier zelf verder over nagedacht te hebben ontsproot mij tijdens het kitesurfen het volgende idee: Vrijwel elke gemeente maakt een rapport bij een uitgevoerde interne controle. Zou het een mogelijk heid zijn om een wedstrijd te organiseren welk rapport het beste rapport is? Opzet: 1 Gemeenten benaderen met het verzoek om een rapport op te sturen. 2 Deze Rapporten laten beoordelen door experts binnen het vakgebied Prijs: Een donatie aan een goed doel welke bepaald wordt de winnaar van de wedstrijd. Hoe staan jullie tegen dit concept aan?
  20. In mijn bedrijfsfilosofie heb ik met mezelf afgesproken dat ik een gedeelte van de winst aan een goed doel doneer. Ik kan natuurlijk heel simpel lid worden van 50 organisaties en middels mijn lidmaatschap een donatie doen. Ook is het mogelijk 1 of 2 goede doelen te sponsoren of doneren. Eigenlijk zoek ik inpiratie om de donatie zodanig in te zetten dat het mijn marketing ondersteund. Mijn doelgroep bestaat uit de publieke sector in het algemeen en gemeenten in het bijzonder. Daarbinnen richt ik mij op de financieel verantwoordelijken (controllers). Heeft iemand iedeen hoe ik mijn goede doellen doelstellingen het beste kan inzetten?
  21. Valt bij de ontwerper van je briefpapier niet een goed word bestand op te vragen? Zo nee; ben je zelf in het bezit van de gebruikte logo's en kun je die dus zelf in word zetten? Zo nee; afhankelijk van de opmaak van je briefpapier kun je misschien delen uit je PDF knippen en in word als figuur plakken? Zo nee; kun je misschien het hele PDF bestand in word als 100% transparant figuur plakken? Zo nee; tja dan weet ik het ook niet meer 8) O wacht. je tekst printen op je briefpapier en die vervolgens weer inscannen...maar deze oplossing is alleen leuk als je veel te veel tijd over hebt. :P
  22. Ik neem aan dat jij je briefpapier ook in Word heb? Dan kun je de brief gewoon in word maken en als geheel opslaan als PDF.
  23. Ik vind het een geniaal idee. De automaat voor de koffie moet je volgens mij weglaten. In plaats daarvan een echte horeca hoek maken. Het lijkt me dat daar je omzet voornamelijk vandaan moet komen. Vergeet vooral geen draadloos internet voor de volwassenen. Om ideeen op te doen misschien eens rondkijken bij de indoor kinderspeel tuinen?
  24. Altan, Is het mogelijk dat de auto's die jij in de verkoop heb ook kan uitlezen? Misschien dat deze service klanten over de streep kan helpen bij een verkoop? Daarnaast kan het misschien ook helpen bij jouw inkoop?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.