mikewise

Super Senior
  • Aantal berichten

    100
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door mikewise

  1. Hoi Eric, ik werk veel samen met marketingbureau Brandwave (ben zelf preffered supplier) en zij kunnen je zeker helpen. Bel even met Juan Plijnaar van Brandwave voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. http://www.brandwave.nl/wij/juan-plijnaar/
  2. Niet alleen de kijkers tellen. Het zijn voornamelijk de subscribers die tellen. Pewdiepie, een gamer uit Zweden verdient per dag geschat €1500,- met het uploaden van filmpjes waarin hij computergames speelt.
  3. Hier staat de laptop naast de mac open met het de livestream van het glazen huis. Erg leuk om naar te kijken maar ik doneer eigenlijk niets. Ik heb over het doel een erg dubbelgevoel. Aan de ene kant is het verschrikkelijk dat babies overlijden, maar aan de andere kant is het ook zielig dat als het kind het overleeft het daarna met 9+ broertjes en zusjes moet overleven want mam en paps fokken gewoon door. Het is een nobel doel maar het probleem wordt niet opgelost. Alleen verlegt.
  4. Hallo Peter, ik heb even gekeken naar je website en wat ik (en waarschijnlijk de jongeren ook) mis is de beleving van het nemen van rijlessen. Laat zien hoe leuk het is om auto te rijden en waarom ze bij jou moeten lessen. Maak het geheel wat interessanten om zowel de jongere als de oudere doelgroep aan te spreken. Autorijschoolwebsites verdienen over het algemeen geen schoonheidsprijzen, dus met een beetje innovatie steek je zo boven de rest uit. Succes!
  5. Ik weet niet om wat voor bedrag het ging. Ook niet heel relevant, maar waarom heb je dit niet via een incassobureau gedaan? Kies een juist incassobureau en dan ga je gewoon verder met je werk en gezonde klanten en zij regelen de zaken met de debiteur. De relatie is waarschijnlijk toch al niet meer wat het was, dus je kunt er alleen maar nog uithalen waar je recht op hebt. Op het moment heb ik nog 2 zaken via een incassobureau en deurwaarder lopen en het kost mij, na het opleveren van de nodige informatie, vrijwel 0 energie. Zij regelen alles incl. een dagvaarding en deurwaarder en verhalen de kosten op de debiteur. Ik werk toch zeker ook niet voor de kat z'n gat.
  6. Ik heb het idee dat deze klant misbruik maakt van jouw goede bedoelingen. Eerst krijgt hij al 2 ontwerpen voor de prijs van 1 (jij kunt er niks aan doen dat hij niets verkoopt, en dat hij het in jouw schoenen schuift is niet correct) en vervolgens wilt hij alles inclusief de het bronmateriaal hebben? In dit geval zou ik gewoon 'nee' verkopen. Deze klant kost je veel meer tijd en geld dan het waarschijnlijk oplevert.
  7. Van het weekend het vonnis van een dagvaarding binnen en we hebben gewonnen. Duurde een tiental maanden maar het resultaat mag er wezen.
  8. Contract gemaakt? :P Haha nu je het zegt, misschien maar even een afspraak maken met een notaris ;)
  9. Zojuist te horen gekregen dat mijn vriendin een contract heeft gekregen voor 32u in de week op een kinderdagverblijf! Super blij mee aangezien ik nu niet meer alles alleen hoef te betalen :D
  10. Als grafisch vormgever zeg ik; probeer het vooral eens zelf. Ga eens een website in elkaar zetten en kijk wat (neutrale) mensen ervan vinden. Daarvoor is een mooie sectie hier op HL. Vinden mensen het het niks, dan kun je altijd nog overstappen en vinden ze het goed dan heb je het toch mooi zelf voor elkaar. Daar is niets mee verloren, behalve je eigen tijd (en misschien je ego ;)). Ikzelf kan het vergelijken met mijn administratie. Ik deed dit eerst zelf en dacht dat alles goed ging totdat ik er iemand naar liet kijken. Het klopte van geen kant meer. Ik heb het toen uitbesteed, hij heeft alles in elkaar geklopt en nu kan ik het zelf weer met zijn controle. Maar ik kan niet zeggen dat ik het niet heb geprobeerd.
  11. Ik heb bij een opening van een nieuwe zaak een opdrachtgever een leuk stukje gegeven voor in haar zaak. Koste iets van €25,- dus was de moeite om te boeken. Bij mij is het geboekt als representatiekosten.
  12. Dat is zeker waar. Hetgeen dat mij stoort met de zorg in het bijzonder is dat de topmensen daarvan ca. een miljoen per jaar verdienen (excl. bonussen). Als de graaicultuur eens verbannen wordt dan kunnen we wellicht weer terug naar premies van een euro of €50,- per maand waarbij we weer de tandarts en contactlenzen vergoed krijgen. Oh wacht, dat hadden we. Dat was het ziekenfonds dat goed werkte. Maar goed. We gaan er allemaal op achteruit met dit akkoord. Ze proberen het zo zoet mogelijk te brengen door de inkomstenbelasting te verlagen maar hier ga je niets van merken met een BTW verhoging van 2%, inkomensafhankelijke zorgpremie (ervan uitgaand dat je in de hogere schaal valt) en een huurverhoging of het langzaam wegwerken van de HRA. Ik zit zelf op het moment tussen 'a rock and a hard place'. Ik verdien dit jaar teveel, dus ik krijg een huurverhoging en moest over 2011 ook €6500,- aan toeslagen terugbetalen, maar over de afgelopen 3 jaar verdiende ik te weinig om een goede hypotheek te krijgen van de bank dus ik kan ook niet kopen. Daarbij is mijn vriendin nog eens werkloos aangezien de kinderopvang totaal op zijn gat ligt met dank aan het wegbezuinigen van de kinderopvang vergoedingen. Soms zou ik wel eens willen ruilen met mijn onderbuurman. Hij werkt niet. Heeft hij geen zin in. Kijkt de hele dag TV en loopt rondjes door de stad. Het zal hem allemaal een worst zijn wat ze doen in Den Haag. Hij krijgt elke maand zn centen zonder een vin te verroeren. En met een zorgpremie van €20,- lacht hij helemaal zijn *** uit zijn broek.
  13. Hoe meer handvaten je je brein geeft, hoe beter hij het op kan slaan. En niets zegt aaibaarheid, bijvoorbeeld, beter dan een dansende en zingende teddybeer... Daar moet je geen geometrische vorm voor nemen, toch? Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar mijn jarenlange ervaring leert toch dat eenvoudige* logo's veel pakkender en effectiever zijn dan complexe logo's met veel 'handvaten'. Je zou als je een per sé beer wilt hebben bijvoorbeeld een mooi silhouette kunnen nemen van een beer of een andere herkenbare vorm. Versimpel het zonder onduidelijk te worden. Een logo dat bij Frans ertussen zit slaat de spijker op zijn kop; het Amazon logo. Ze hadden kunnen gaan voor een logo met daarin boeken, games, cd's, speelgoed, lp's en alle landen erin kunnen verwerken waar ze opereren om zo lekker veel handvaten te creëren Ze hebben echter een logo waarbij de pijl van de A naar de Z wijst (ze hebben alles van A tot Z) en waarbij de pijl ook een glimlach symboliseert. Veel bereiken met weinig, dat is de enige echte kracht achter een logo. * eenvoudig zijn en lijken zijn uiteraard 2 verschillende dingen.
  14. Hanteer het KISS principe. (keep it simple, stupid).
  15. Ik keek even op je webshop en het ziet er goed uit. - Lekker rustig. Het enige dat mij stoort is het (te) snel overspringen van de beelden van de slideshow en de manier waarop ze verspringen. Hier zou ik wat rust in brengen. Wellicht seconde, anderhalve seconde langer in beeld en een meer subtiele manier van verspringen. - Populaire producten zijn wel erg veel. Zijn al je producten populair of is het meer opvulling? Wellicht verkorten tot 8 populaire producten. Dan is het scrollgehalte van de homepagina ook aanzienlijk minder. - Als ik klik op sommige foto's van de sliders dan kom ik op een algemene pagina ipv specifieke een productpagina. - Vlaggetje bovenin is onnodig. Ik kan geen andere taal selecteren en ik zie dat het Nederlands is ;) - Misschien handig om bij het product overzicht van de theepotten aan te geven hoeveel liter het is? Nu is het nog te overzien maar als je ooit 50+ theepotten hebt dan is het niet duidelijk hoeveel liter de pot heeft en de inhoud kan misschien de doorslag geven tussen de ene pot en de andere. Misschien kan je met bovenstaande iets. Succes!
  16. Maar uiteindelijk telt het resultaat en dat was in mijn geval gelukkig positief. Ik heb groot vertrouwen in eenzelfde resultaat voor deze zaak. Dat houdt het nog een beetje spannend. Maar 6 maanden.. ik hoop niet dat het zolang duurt. De factuur die open staat is al van februari dit jaar. Volgende irritatiepunt van vandaag... mn airport van mn imac doet het altijd slecht na 11.30. Internet valt om de haverklap weg. Zometeen een conference call over Skype en ik hou mijn hart vast. Mn macbook heeft gewoon volledig bereik. Echt een dag om eigenlijk de boel de boel te laten en lekker de frustratie eruit te trappen op de mountainbike...
  17. Beter kun je in mijn optiek niet treffen. Als het een vriendin van je was zou je wellicht wat softer kunnen gaan optreden. Zakelijk ben je wat harder. 1 van mijn redenen waarom ik geen zakelijk werk voor familie en vrienden doe ;)
  18. Hallo Jamie, Hoe bedoel je dit precies? Als een logo opgeleverd is dan zou het moeten staan als een huis. Als je een evolutie op je logo gaat toepassen terwijl het al in gebruik is, dan krijg je verwarring. Als je bedoelt dat je van een zelfgemaakt logo naar een professioneel logo wilt overstappen, dan zou ik adviseren om de eerste stap over te slaan. Ik kreeg in het verleden veel klanten die eenzelfde "evolutie" wilden maken. De reden daarvoor was altijd dat ze een professionelere uitstraling willen hebben en dat het niet goed toepasbaar is qua kwaliteit. Vaak werden de logo's dan ook in Photoshop gemaakt en was er alleen een low-res JPG, wat een doodsteek is voor een logo. Het was verwarrend voor hun klanten. Ze deden zaken met bedrijf A met logo A en ineens is het bedrijf A met logo B. Waarom begin je niet meteen met een professionele uitstraling? Het is even een investering maar het geeft zowel jezelf als je potentiële klant vertrouwen in je bedrijf. Dat het wat mag kosten klopt ook wel. Je moet er immers jaren mee kunnen werken. Desnoods neem je alleen een logo en knutsel je de rest zelf in elkaar. Dan heb je in ieder geval de basis goed voor elkaar. Ik adviseer normaal niet om zelf te knutselen, maar je moet roeien met de riemen die je hebt. Succes!
  19. En ook nog eens veel last van m'n Myodesopsie vandaag. Dat irriteert dan weer net een beetje meer.
  20. Vandaag voor de 4e keer van de rechtbank te horen gekregen dat ze een vonnis wéér een maand uitstellen. Dit is nu al de 4e keer dat ze dit doen. Elke keer weer een maand uitstellen. Hoe moeilijk kan het zijn om iemand te berechten op valsheid in geschrifte met kraakheldere bewijsvoering...
  21. tegen de 50 uur per week (mentaal 24/7). Ik begin om 8.30 en probeer om tegen 18.00 alles af te ronden en klaar te zetten voor de volgende dag. Houdt de geest fris wat de creativiteit en privé ten goede komt. Dagen van 24u+ zijn het afgelopen jaar nog wel 2 keer voorgekomen.
  22. Daar reageren ze helaas niet meer op. Het was in den beginne zo dat het niet was toegestaan om contact gegevens naar de opdrachtgever te sturen en heb hier altijd aan voldaan. Nu is het niet meer toegestaan om als bedrijf jezelf te profileren. Het moet nu met je eigen naam en foto i.p.v. bedrijfsnaam en logo. In mijn optiek hebben ze de spelregels veranderd tijdens het spelen. Nu vraag ik mij af of anderen dat ook zo zien of dat ik het alleen zo zie door mijn "rageface". Het is sinds een week of 2 doorgevoerd zonder aankondiging.
  23. Môgge! het is niet helemaal hetzelfde. Ik reageer op de opdrachten als bedrijf zijnde, niet als persoon. Ook al ben ik zelfstandige en zit mijn naam in mijn bedrijf, ik sta er als bedrijfje. In hun reactie melden ze: "Bij het accepteren van de algemene voorwaarden bent u akkoord gegaan met onze regels. De regels worden nu strenger gecontroleerd". Ze veranderen echter de spelregels tijdens het spel. Eerst was de regel dat je geen contactgegevens (website, email, telefoon etc) mag plaatsen. Daar heb ik mij altijd keurig aan gehouden. Ik zoek niet zozeer naar een reden om op te zeggen. Dat is al gedaan ;)
  24. Als bedrijf heb ik mij, helaas, ingeschreven bij een soort marktplaats voor ZZP'ers. Begin januari van dit jaar heb ik een jaar abonnement afgesloten bij deze club. Je kunt hierbij als bedrijf zijnde jezelf profileren naar opdrachtgevers in de hoop de, vaak onderbetaalde, opdracht te krijgen. Nu is sinds enkele dagen hun reactie systeem op de opdrachten veranderd. Nu moet je jezelf persoonlijk profileren i.p.v. als bedrijf. Iets wat ik niet wil en wat, toen ik het abo afsloot, niet nodig/verplicht was. Zou dit vallen onder een vorm van contractbreuk en ben ik dan nog verplicht de periodieke kosten te betalen? Ik heb mijn abonnement al opgezegd maar moet de laatste periode (okt, nov, dec) nog betalen. De betaling loopt via automatische incasso en is terug te vorderen.
  25. Ik heb een soortgelijk verhaal. Op woensdag heb ik een pakket op de post gedaan. Dit was boven de 10kg en werd daarom een zeker pakket. Gisteren is het afgeleverd maar op het verkeerde adres en het pakket is nu zoek. De klant heeft het echter vandaag nodig. Het adres heb ik 100% juist opgeschreven. Ik heb hier het bewijs ervan. Tevens zit er ook nog een venster envelop op met daarop het juiste adres. Kan ik de TNT aansprakelijk stellen voor het verkeerd afleveren van het zeker pakket en de kosten die ik heb gemaakt? Zo ja, hoe kan ik de procedure starten?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.