Jump to content

Grenzlooz

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Ik zit hier momenteel ook middenin en het is bijna niet meer bij te houden. De wetgeving wordt regelmatig veranderd en de naleving ervan ook steeds strikter (wat terecht is natuurlijk). Wij hanteren een maximum van 45 uren, alles daarboven worden toeslaguren. Als er op zaterdag gewerkt wordt moet er tenminste in diezelfde week één dag maximaal 6,5 uur gewerkt worden. Dit komt in de praktijk neer op een kortere vrijdag. Zaterdag mag er inderdaad maximaal 5 uur gewerkt worden. In de praktijk plannen we tussen de 40 en de 44 uur, het gemiddelde over een langere periode komt zo rond de 42 uur. Maar hier heb jij niks aan, de bottom line is dat het payroll-bedrijf een juridisch adviseur heeft aangesteld om de gehele wetgeving duidelijk in kaart te brengen en te kunnen vertalen richting de inleners. Ook het voortijdig beëindigen van uitzendkrachten die niet presteren is nog best wel tricky. Het is zaak dat de inleners zich goed bewust zijn van de regels en wetgeving want zij zijn degenen die beslissingen nemen en de mensen op de werkvloer inplannen. Misschien kun je overwegen om periodiek een juridisch adviseur in te huren die alle zaken en vragen exact voor je uitzoekt. Als je niet betaalt blijft het met lastige materie te vrijblijvend en kom je niet tot het gewenste resultaat. Neem eens contact op met andere grote payroll-bedrijven (bij voorkeur geen concurrenten), misschien kunnen zij je wel verder helpen.
 2. Ik denk dat het eerder een hypothetische vraag is dan een concreet aanbod.
 3. Als het echt nog een heitje voor een karweitje is zou ik me niet te druk maken. Ga gewoon beginnen, maak de fouten die gemaakt moeten worden en analyseer dan en keer of er leven in zit. Dan kun je altijd nog professionaliseren, een ondernemingsplan schrijven en een goede financiële analyse ( ''Ik heb al uitgerekend dat de kosten van benzine mee valt aangezien het kleine ritjes zijn'' is niet echt heel doordacht). Zolang het klein is en je onder de radar blijft kraait er geen haan naar. Heb er ook een beetje plezier in dan is het sowieso een leerzame en leuke tijd geweest.
 4. Pas ervoor op dat je je niet laat leiden door een gevoel van euforie en enthousiasme maar blijf realistisch kijken naar de materie. Laat je helpen door iemand die niet alleen maar vanuit gevoel redeneert maar de cijfers op de juiste plaats zet en de risico beter kan inschatten. Ik heb het gevoel dat je nu alleen je eigen referentiekader gebruikt maar niemand is een blauwdruk van de maatschappij. Ik raad je aan om echt gedegen marktonderzoek te doen. Vraag jezelf af waarom het een hele lastige branche is en waarom jij wel zal slagen. Verwacht niet automatisch dat de crisis al voorbij is, is die binnenkort wel voorbij zou het een ideaal moment zijn maar ik zie en hoor hier nog geen gegronde redenen voor. Er zijn genoeg topondernemers die zich helemaal kapot werken om maar boven de streep uit te komen. Ik heb zelf ook besloten om mijn langgekoesterde droom niet te gaan uitvoeren ondanks het bewezen concept, de marges zijn gewoon te klein. Mocht je ondanks alle kritische noten op deze site er toch voor willen gaan wens ik je oprecht veel succes!
 5. Natuurlijk zeggen die getallen afzonderlijk weinig maar ik vind het te kort door de bocht door te stellen dat het dermate algemeen is dat je er niets aan hebt. Afzonderlijk inderdaad niet maar al die ratio's bij elkaar geven je juist de mogelijkheid alle cijfers goed te kunnen analyseren. Die 10% is een algemene indicatie die inderdaad helemaal niet altijd hoeft op te gaan. Ik herken het getal wel, heb het zelf ook wel eens als graadmeter gebruikt in een financiële analyse.
 6. De Filipijnen is taalkundig en economisch wel een interessant om werkzaamheden uit te besteden. Weet ervan dat mensen het een fijn land vinden om mee te werken. Het is er redelijk goedkoop, de mensen spreken vrijwel allemaal Engels (is de overheids taal) en zijn iets directer dan de gemiddelde Aziaat vanwege de historische banden met de V.S.
 7. Jullie zouden de topics die echt niet passen binnen de forumregels niet alleen kunnen vergrendelen maar ook kunnen sluiten. Je kunt de topicstarter een PB sturen met de rede ervan zodat het wel netjes verloopt. De gesloten topics kunnen natuurlijk als voorbeeld dienen maar volgens mij worden dit soort topics voornamelijk geopend door nieuwe accounts. Ik stoor me er overigens niet echt aan maar zo zou ik dat op mijn forum doen. De beste wensen verder.
 8. Ik zou je willen adviseren om sowieso voor de start gebruik te maken van een financieel adviseur om de boel goed op de rit te krijgen en een duidelijk overzicht te hebben van alle kosten. De marge is al klein en bijkomende kosten waarop je niet gerekend heb kunnen keihard aankomen. Maar dan blijft jouw primaire vraag nog steeds bestaan: Van welke omzetten kun je uitgaan? Zoals anderen al aangeven, waarop is de omzetstijging uit jouw liquiditeitsbegroting gebaseerd? Hoe groot is de markt in potentie en welke omzet kun jij daarmee gaan bereiken? Is de omzet in december een haalbare kaart en kun je daarvan uit voortbouwen? De fluctuerende maandelijkse omzetten worden waarschijnlijk veroorzaakt door de zomervakantie waarin je verwacht dat mensen minder actief zijn maar toch vind ik een verdrievoudiging wel erg veel over het jaar gezien.De brutowinst vind ik wat laag maar daar moet ik wel meteen bij zeggen dat ik geen idee heb wat gangbaar is in die markt. Waarom begin je niet vanuit jouw uitkering met handel op marktplaats en open je nadat je wat geld gegenereerd hebt een webshop. Zo kun je de markt misschien wat rustiger verkennen en een betere inschatting maken of je daadwerkelijk in het diepe moet springen.
 9. Wat ik ook anders zou doen is de foto in de brochure. Het moet uiteraard geen negatieve foto zijn maar deze is wat mij betreft wel een beetje over de hill. Een mooie vrouw die breedlachend bij jou aan tafel zit. De werkelijkheid is dat de mensen bij jou aan tafel in de meeste gevallen weinig lol hebben aan hun situatie. Ik zou me niet kunnen identificeren met de mensen op deze foto als ik in een benarde positie zou zitten. Het is allemaal heel stigmatiserend maar dat is eigenlijk wel de functie van een foto.
 10. Meteen één ding wat mij persoonlijk mateloos irriteert en waardoor ik een site meteen wil weg klikken: Je hebt een downloadlink naar een voorbeeldrapport. Dat vind ik op zich fantastisch maar zorg ervoor dat je gewoon direct een pdf kunt downloaden zonder gegevens achter te laten. In dit stadium heb ik nog helemaal geen zin om mijn gegevens te moeten invullen en de (grote) kans te lopen dat jij mij als een potentiële klant beschouwt en de spam gaat beginnen. Het is misschien een persoonlijk ding maar mijn gegevens houd ik liever voor mezelf. Even voor de goede orde, ik beweer niet dat jij bovenstaande ook gaat doen maar ik weet niet wat jouw intenties zijn met mijn gegevens. In welk opzicht onderscheid je jezelf t.o.v. dit: http://dubbeltje.rtl.nl/
 11. Jeroen, houd je ook rekening met functie niveau of is dat bij jouw bedrijf niet van toepassing?
 12. Aan de rest van de reacties had jij zeker ook wat, jammer dat je dat niet inziet. Daar ligt dan ook meteen jouw grootste probleem, in je hoofd is het al een groot succes, mensen die kritiek leveren zijn duivels die jouw plannen willen dwarsbomen. Focus je op een kleinere onderneming, je bent sowieso niet kapitaalkrachtig genoeg en met deze instelling krijg je nog geen tientje van de bank. Je bent niet kritisch op jezelf, mensen reageren negatief op je omdat ze vinden dat je momenteel ongeschikt bent. Velen geven goede basistips terwijl je ze eigenlijk niet wilt horen. Mijn tip: benader de bank op deze manier absoluut niet en neem eerst eens een hele diepe duik in sites als deze en/of zoek ondernemers die zin hebben om tijd in jou te steken en je kunnen laten zien wat het allemaal inhoud. Bekijk bedrijfsplannen van anderen en ga deze zelf maken op hetzelfde niveau. Mocht je wijzer worden zal ik in jou geval een financieel adviseur inschakelen omdat ik de indruk heb dat je geen kijk op cijfers hebt. De bank wil een investeringsbegroting zien en een meerjarige prognose. En ga sparen en/of trek meer eigen vermogen aan, zeker als je dit soort projecten wilt gaan opstarten. Dit was de aardigste manier waarop ik het kon vertellen, mocht je het persoonlijk aantrekken bevestigt dat het vooroordeel, doe je dat niet dan is stap één gezet.
 13. Jij hanteert een andere definitie van een sterk karakter dan ik denk ik, met een sterk karakter bedoel ik iemand die op de voorgrond treedt en zich vaak doet gelden. Die zijn soms ook erg onzeker. Persoonlijk zou ik niet meer met deze persoon kunnen samenwerken maar dat is mijn subjectieve mening in dit verhaal.
 14. Leidinggeven kun je enigszins aanleren maar de echte leiders worden geboren als leider. Als je moeite hebt met het corrigeren van een ondergeschikte leidinggevende moet je het functioneringsgesprek zo formeel mogelijk maken, met de nadruk op formeel. Je kunt netjes op een formele wijze de punten aanstippen die volgens jouw verbeterd moeten worden zonder het op de man te spelen. Functioneringsgesprekken zijn immers heel normaal en gangbaar. Je maakt een aantal afspraken en deze worden uiteindelijk ondertekend zodat je het zwart op wit hebt. Hij mag het opnemen als hij wilt. Werknemers vinden het beleid altijd inconsistent en het is fijn om input te krijgen maar jij bent er om de lijnen uit te zetten en hij mag het uitvoeren. Hoogstwaarschijnlijk doe je het ook wel op deze manier maar je moet extra scherp zijn op de punten die je verbeterd wilt zien en je kunt tijdens het volgende gesprek de punten nogmaals toetsen en hem confronteren. Persoonlijk vind ik de manier waarop je je gedraagt erg belangrijk in de horeca. Zo te lezen heb je moeite met sterke karakters in het team, sterke karakters kunnen de oorlog voor je winnen maar moeten wel met regelmaat terug gefloten worden.
 15. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit of het wettelijk toegestaan is, het is ethisch onverantwoord en verwerpelijk.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept