Jump to content

Grenzlooz

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Ik zit hier momenteel ook middenin en het is bijna niet meer bij te houden. De wetgeving wordt regelmatig veranderd en de naleving ervan ook steeds strikter (wat terecht is natuurlijk). Wij hanteren een maximum van 45 uren, alles daarboven worden toeslaguren. Als er op zaterdag gewerkt wordt moet er tenminste in diezelfde week één dag maximaal 6,5 uur gewerkt worden. Dit komt in de praktijk neer op een kortere vrijdag. Zaterdag mag er inderdaad maximaal 5 uur gewerkt worden. In de praktijk plannen we tussen de 40 en de 44 uur, het gemiddelde over een langere periode komt zo rond de 42 uur.
 2. Ik denk dat het eerder een hypothetische vraag is dan een concreet aanbod.
 3. Als het echt nog een heitje voor een karweitje is zou ik me niet te druk maken. Ga gewoon beginnen, maak de fouten die gemaakt moeten worden en analyseer dan en keer of er leven in zit. Dan kun je altijd nog professionaliseren, een ondernemingsplan schrijven en een goede financiële analyse ( ''Ik heb al uitgerekend dat de kosten van benzine mee valt aangezien het kleine ritjes zijn'' is niet echt heel doordacht). Zolang het klein is en je onder de radar blijft kraait er geen haan naar. Heb er ook een beetje plezier in dan is het sowieso een leerzame en leuke tijd geweest.
 4. Pas ervoor op dat je je niet laat leiden door een gevoel van euforie en enthousiasme maar blijf realistisch kijken naar de materie. Laat je helpen door iemand die niet alleen maar vanuit gevoel redeneert maar de cijfers op de juiste plaats zet en de risico beter kan inschatten. Ik heb het gevoel dat je nu alleen je eigen referentiekader gebruikt maar niemand is een blauwdruk van de maatschappij. Ik raad je aan om echt gedegen marktonderzoek te doen. Vraag jezelf af waarom het een hele lastige branche is en waarom jij wel zal slagen. Verwacht niet automatisch dat de crisis al voorbij is, is d
 5. Natuurlijk zeggen die getallen afzonderlijk weinig maar ik vind het te kort door de bocht door te stellen dat het dermate algemeen is dat je er niets aan hebt. Afzonderlijk inderdaad niet maar al die ratio's bij elkaar geven je juist de mogelijkheid alle cijfers goed te kunnen analyseren. Die 10% is een algemene indicatie die inderdaad helemaal niet altijd hoeft op te gaan. Ik herken het getal wel, heb het zelf ook wel eens als graadmeter gebruikt in een financiële analyse.
 6. De Filipijnen is taalkundig en economisch wel een interessant om werkzaamheden uit te besteden. Weet ervan dat mensen het een fijn land vinden om mee te werken. Het is er redelijk goedkoop, de mensen spreken vrijwel allemaal Engels (is de overheids taal) en zijn iets directer dan de gemiddelde Aziaat vanwege de historische banden met de V.S.
 7. Ik zou je willen adviseren om sowieso voor de start gebruik te maken van een financieel adviseur om de boel goed op de rit te krijgen en een duidelijk overzicht te hebben van alle kosten. De marge is al klein en bijkomende kosten waarop je niet gerekend heb kunnen keihard aankomen. Maar dan blijft jouw primaire vraag nog steeds bestaan: Van welke omzetten kun je uitgaan? Zoals anderen al aangeven, waarop is de omzetstijging uit jouw liquiditeitsbegroting gebaseerd? Hoe groot is de markt in potentie en welke omzet kun jij daarmee gaan bereiken? Is de omzet in december een haalbare kaart en ku
 8. Wat ik ook anders zou doen is de foto in de brochure. Het moet uiteraard geen negatieve foto zijn maar deze is wat mij betreft wel een beetje over de hill. Een mooie vrouw die breedlachend bij jou aan tafel zit. De werkelijkheid is dat de mensen bij jou aan tafel in de meeste gevallen weinig lol hebben aan hun situatie. Ik zou me niet kunnen identificeren met de mensen op deze foto als ik in een benarde positie zou zitten. Het is allemaal heel stigmatiserend maar dat is eigenlijk wel de functie van een foto.
 9. Meteen één ding wat mij persoonlijk mateloos irriteert en waardoor ik een site meteen wil weg klikken: Je hebt een downloadlink naar een voorbeeldrapport. Dat vind ik op zich fantastisch maar zorg ervoor dat je gewoon direct een pdf kunt downloaden zonder gegevens achter te laten. In dit stadium heb ik nog helemaal geen zin om mijn gegevens te moeten invullen en de (grote) kans te lopen dat jij mij als een potentiële klant beschouwt en de spam gaat beginnen. Het is misschien een persoonlijk ding maar mijn gegevens houd ik liever voor mezelf. Even voor de goede orde, ik beweer niet dat j
 10. Jeroen, houd je ook rekening met functie niveau of is dat bij jouw bedrijf niet van toepassing?
 11. Aan de rest van de reacties had jij zeker ook wat, jammer dat je dat niet inziet. Daar ligt dan ook meteen jouw grootste probleem, in je hoofd is het al een groot succes, mensen die kritiek leveren zijn duivels die jouw plannen willen dwarsbomen. Focus je op een kleinere onderneming, je bent sowieso niet kapitaalkrachtig genoeg en met deze instelling krijg je nog geen tientje van de bank. Je bent niet kritisch op jezelf, mensen reageren negatief op je omdat ze vinden dat je momenteel ongeschikt bent. Velen geven goede basistips terwijl je ze eigenlijk niet wilt horen. Mijn tip: benader de
 12. Jij hanteert een andere definitie van een sterk karakter dan ik denk ik, met een sterk karakter bedoel ik iemand die op de voorgrond treedt en zich vaak doet gelden. Die zijn soms ook erg onzeker. Persoonlijk zou ik niet meer met deze persoon kunnen samenwerken maar dat is mijn subjectieve mening in dit verhaal.
 13. Leidinggeven kun je enigszins aanleren maar de echte leiders worden geboren als leider. Als je moeite hebt met het corrigeren van een ondergeschikte leidinggevende moet je het functioneringsgesprek zo formeel mogelijk maken, met de nadruk op formeel. Je kunt netjes op een formele wijze de punten aanstippen die volgens jouw verbeterd moeten worden zonder het op de man te spelen. Functioneringsgesprekken zijn immers heel normaal en gangbaar. Je maakt een aantal afspraken en deze worden uiteindelijk ondertekend zodat je het zwart op wit hebt. Hij mag het opnemen als hij wilt. Werknemers vinden
 14. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit of het wettelijk toegestaan is, het is ethisch onverantwoord en verwerpelijk.
 15. Gewoon interesse, met welke kosten heb je allemaal rekening gehouden? En nagedacht over transport i.p.v. zelf rijden? Ik weet dat je voor 400,- een auto naar Polen kunt laten vervoeren, moeten ook wel lijntjes richting Frankrijk lopen lijkt me.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept