Jump to content

rh0

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rh0

 1. Ha Bart, Direct en vrijblijvend contact met een expert hierover kan ook op: http://firm24.nl/ Rondom bewustzijn qua (professionele) kernvaardigheden en hoe goed jullie samen kunnen functioneren, wellicht kijken naar: https://entrepreneurscan.com/
 2. Ha ralph86, Het lijkt erop dat je vaardig bent in de oplossing maken. de titel is "Wat vinden jullie van dit idee?" vervolgens in je post: " Zit er aan het denken om een tool te maken " en het eindigt met " Wat zouden jullie hier per maand voor willen betalen (5, 10, 25, 50, meer?) " Het lijkt me dat je jouw marktonderzoek vaardigheden dient te verbeteren. Ik heb verder geen ervaring met een idee "succesvol" vermarkten, dus neem ook mijn observatie (en impliciet advies) met een korrel zout.
 3. Wellicht Cofounderslab, Indiehackers of kijk eens hier https://entrepreneur-tools.zeef.com/keyhanimo#block_84764_finding-co-founders Dat zit wel allemaal in de informatie technologie hoek. Verder lijkt me de zoektocht een continue proces dat je wil uitdragen naar de buitenwereld. Je huidige netwerk wil je mee laten denken naar wie zij zien als zinvolle partner. Het uitdragen zou bijvoorbeeld kunnen via een nieuwsbrief gecombineerd met blog en linkedin posts. Iets meer diepgang door kennis te delen en je nieuwe initiatief wellicht zelfs vorm te geven en daardoor dus mogelijk raakvlak te organiseren, lijkt me, vanuit mijn optiek, niet onzinnig.
 4. Ha BennoN, Welkom op Higherlevel! Wat is een co-founder, was de eerste vraag die te binnen schoot. Afijn, er zijn tal van matchmaking platforms, zeker te weten! Dat lijkt me meer een soort van stap 3 of 4. Wat je zoekt is, wellicht, een bepaald profiel persoon, die complementair is aan die van jou, zoals je aangeeft. Alsnog lijkt me dit stap 2 of 3. Weet je glashelder wat je eigen kwaliteiten en misschien nog belangrijker valkuilen en/of blinde vlekken zijn? Dit lijkt me stap 1 of 2 te zijn.
 5. Ha Stefan, Recentelijk is lastig in te schatten. Dat zou binnen 2 jaar kunnen zijn en ook afgelopen maand. Het is aannemelijk dat je al snel andere functionaliteiten en ontwerp hebt, als je blijft doorontwikkelen. Richt je daarom vooral op eigen doorontwikkeling op basis van de feedback en ideeen van je gebruikers/klanten.
 6. Ha KungPow, welkom op Higherlevel! Net als Branko Collin ben ik ook aanwezig in de IT-hoek. Bij mijn bedrijf krijgen we dit soort voorstellen maandelijks. Vooralsnog kiezen we standaard om gewoon per uur te leveren en af te rekenen. Tractie door inschrijvingen zien we vaak (ook niet altijd). Betalende gebruikers zien we minder. Voldoende groei in het aantal betalende gebruikers, om iets anders dan per uur af te rekenen, te overwegen, ook nog niet vaak gezien. Deze klanten, met groei in omzet, want vaak is het geen winst, zijn zich bewust van de verdere potentie en kiezen gewoon voor het per uur afrekenen. Een platform kan de standaard marktplaats maar ook een SaaS oplossing zijn, of zelfs een van de andere modellen. Het hangt van veel kleine onderdelen af hoe je de samenwerking en dus het contract aangaat voor de toekomst. Als je de andere partijen wil overtuigen, dien je dus te "bewijzen" dat het uitstellen van de beloning nu, op lange termijn wel zin heeft. Vaak gebeurd dit op basis van excel sheets, want dat blijft het administratie hulpmiddel wat de startende ondernemer kent, waarbij je duidelijk laat zien dat de stijging in omzet of winst op een bepaalde manier (lineair of exponentieel) groeit. Aandelen uitgeven kost ook weer tijd en geld. Je kan met de specialisten bij http://firm24.nl/ gratis chatten hierover. Als je specifieke vragen hebt, stel ze gerust!
 7. Probeer eens met je doelgroep te praten. Als je daarvoor structuur nodig hebt, wellicht is dit een handige vorm: http://detoolbox.com/
 8. Helicopter view: Om feedback te geven, zal eerst duidelijk moeten worden wat je "algemene" strategie is voor dit platform. Een goede naam opbouwen die je kan hergebruiken voor je volgende initiatief, een platform voor de verkoop, lange termijn duurzame omzet groei of korte termijn winst ... ? De "succesformule" begint, theoretisch gezien, met een goede structuur van communicatie naar buiten, wellicht een goed boek daarvoor is: https://www.goodreads.com/book/show/33206.The_Minto_Pyramid_Principle Concreet, m.a.w. de "on the ground view": ik zie geen link naar je platform dus is het onmogelijk om constructief feedback te geven, context is alles.
 9. 1. ja. Complimenten voor de helderheid. 2. Bevat geen organisatiegegevens, algemene voorwaarden, privacy verklaring e.d.
 10. Een apart topic aan toewijzen, lijkt me dan wel zinnig. Als "duidelijk" is wat wel en niet als "zelfpromotie" of andere vormen van "ja hallo, ik verkoop product/dienst die je zoekt, bel me maar, etc etc" gecommuniceerd mag worden binnen dit forum, is het kiezen van woorden ook wat makkelijker en gaat de kwaliteit volgens mij ook omhoog voor het publieke gedeelte.
 11. Veel van de bovenstaande reacties gaan over de "software". Wat nog belangrijker is, is de gewoontes of handelingen in kaart brengen, met andere woorden de processen. Die goed in kaart brengen, is voor de meeste ondernemers dagelijkse gang van zaken. Vervolgens kijk je naar hoe je die processen nog iets kan optimaliseren. Want zoals je al aan geeft, dien je vaak later ergens op terug te komen, je komt ergens te laat op terug of, in het ergste geval... je vergeet dingen. Ik geef je als tip om een keer het boek getting things done door te lezen. Daarin staat een eenvoudig en waardevol proces beschreven voor de basis organisatie. Als je dit goed doorvoert, ervaar je veel vaker wat het is om zorgeloos en geconcentreerd aan het werk te zijn. Software verandert vaak, althans bij mij, en is afhankelijk van de processen.
 12. Volgens mij, maar ik kan het verkeerd begrijpen, of wellicht iets te theoretisch dit opvatten, mag ik niet aan zelfpromotie doen als ik de regels van deze website goed door lees. De vraag "Wie heeft hier verstand van?" is dan een lastige om te beantwoorden. Want als een persoon hier dus ervaring in heeft en hij antwoord met ja: Dat is dus eigenlijk zelfpromotie toch?
 13. Beste Matthias, hier ook een kleine ondernemer, wellicht is dit iets voor je: https://www.graydon.nl/market-information/market-data succes
 14. chatbot is volgens mij het laatste wat je wil als zzp'er.
 15. Lijkt me een uitstekend uitgangspunt. Als je het grondig wil aanpakken, zal je tijd kwijt zijn aan de exacte randvoorwaarden opstellen van het verplaatsen van de informatie van excel naar een andere representatie. Eventueel zelfs geprioriteerd op wat je waardevol vindt qua randvoorwaardes. Je documentatie met items die eigenschappen hebben is het begin. Vervolgens kan je die csv ergens "inladen". Presentatie, filtering, doorzoekbaarheid etc zijn daarna afhankelijk van de gekozen oplossing. Genoeg bestaande software die dit kan. Maar misschien niet exact zoals je graag zou willen. Maatwerksoftware zou ik zo lang mogelijk uitstellen.
 16. Als je de exacte specificatie hebt van je wensen, dan kan ik direct een (financiele) inschatting maken (mocht het binnen mijn ervaring liggen) of je verwijzen naar het meest ervaren bedrijf om daar verder informatie op te vragen. Welke beveiliging, hoe gaat de beveiliging veranderen, welke backups, hoe vaak backups, locatie van opslag, duur van opslag, kwaliteit van opslag, wie mag toegang tot de gegevens, wie niet, hoe wordt deze toegang gegeven, moet toegang of opvragingen ook gelogd worden, verwerkersovereenkomsten, eventueel sub-verwerkersovereenkomsten en ga zo maar door. Ben benieuwd.
 17. Hi, vrije tijd: zondag staat de telefoon (soms) op flight-mode, wat heerlijk is. sport: fitness 1-2x per week ondernemersstart: begonnen ooit vanuit een studentenkamer op odesk.com (huidige website heet upwork.com) favoriete pizza: pizza pesto favoriete boek: getting things done favoriete documentaire: daft punk unchained hobby: software dingen bouwen voor vrienden droom: over 5-10 jaar iets schrijven over theoretisch perfect ondernemerschap
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept