• 0

Alle voorraad gestolen, geen verzekering, startend ondernemer, adviezen?

(aangepast)

Beste Higherlevel Forum leden,

 

Ik ben op zoek naar wat raad na een erg vervelende gebeurtenis. Afgelopen weekend kwam ik aan bij mijn bedrijfsruimte, tot mijn schrik zag ik dat de deur/slot enorm was beschadigd. Toen ik de deur opende, zag ik een lege bedrijfsruimte. Meer dan 10 e-bikes, van mijn eigen e-bike merk waren gestolen. Daarnaast waren alle e-bike accu's, opladers, reserve onderdelen en een beeldscherm/laptop gestolen. De totale schade zit daarom ruim boven de 10,000 euro, de verkoopwaarde ruim boven de 20,000 euro. Een enorme financiële klap.

 

Dit was mijn eerste bedrijfsruimte, waarin ik voorheen e-bikes bouwde en verkocht vanuit huis. Ik zat er nog maar een relatief korte tijd en had daarom nog geen inboedelverzekering geregeld, wat dit extra zuur maakt. Het geld van de verkoop had ik hard nodig om nieuwe voorraad te kunnen kopen en verder door te groeien. Het komt daarom op een erg slecht moment, terwijl het eigenlijk zo goed ging, stagneert het nu de boel compleet.

 

Mijn bedrijfsruimte is aanwezig op een afgesloten terrein waar meerdere bedrijfjes zitten, enkel mensen van dit terrein of klanten die kwamen proefrijden wisten van deze locatie. Mijn bedrijfsruimte was echter overduidelijk het doelwit, ze wisten precies wat er te halen viel. 

 

Aangifte is gedaan, en de daders staan op camera, 3 man sterk met een grote bus hebben ze rustig staan in te laden. Helaas allemaal onherkenbaar, en het kenteken van de bus was gestolen. Ik verwacht daarom niet dat ik de e-bikes ooit nog zal terugkrijgen/vinden.

 

Ik ga proberen om wellicht nog aanspraak te maken op de inboedelverzekering van mijn thuis adres, maar dit zal vermoedelijk op niks uitlopen. 

 

Nu was ik benieuwd of er misschien nog dingen zijn die ik zou moeten proberen om de schade te beperken. Als iemand enige tips heeft, dan hoor ik het graag. Bedankt!

aangepast door Giel..
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

12 antwoorden op deze vraag

  • 1
1 uur geleden, Giel.. zei:

Nu was ik benieuwd of er misschien nog dingen zijn die ik zou moeten proberen om de schade te beperken.

 

Enorm naar dat dit je is overkomen en, in alle eerlijkheid, zal het een dure les zijn omdat het zeer waarschijnlijk niet (via privé inboedelverzekering) te verhalen is, vermoed ik (je kunt ernaar informeren, maar ga het niet zomaar claimen, want dat doet afbreuk aan jouw integriteit, wat weer tot problemen kan leiden met de verzekeraar).

 

Wees dus voorbereid op een teleurstelling en inderdaad ben je juridisch en verzekeringstechnisch altijd gehouden iedere (vervolg)schade te beperken. 

 

Misschien kun je je verhaal doen op gofund.me en zijn er wat gulle gevers die je een nieuwe kans gunnen...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
9 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

 

Enorm naar dat dit je is overkomen in alle eerlijkheid zal het een dure les zijn omdat het zeer waarschijnlijk niet (via privé inboedelverzekering) te verhalen is, vermoed ik (je kunt ernaar informeren, maar ga het niet zomaar claimen, want dat doet afbreuk aan jouw integriteit, wat weer tot problemen kan leiden met de verzekeraar).

 

Bedankt voor je advies.

 

Ik heb mij inderdaad al ingesteld op een volledig verlies, zeker een hele dure les en een stukje afbreuk aan mijn vertrouwen in de mens. 

 

Aan de verzekering heb ik het gevraagd, nog niks geclaimd of iets dergelijks. Zakelijke inventaris kan gedeeltelijk vergoed worden, ook met een privé inboedelverzekering bij inbraak in de woning. Ook kan inboedel op een externe locatie deels vergoed worden. Maar het gaat hier om een combinatie van de twee, waar de polis niet duidelijk is. Dus ik acht het een kleine kans, maar wie weet.

 

aangepast door Giel..
Link naar reactie
  • 0
2 uur geleden, Giel.. zei:

Toen ik de deur opende, zag ik een lege bedrijfsruimte. 

Bah, wat een vervelende gebeurtenis. Spijtig dat je zoveel schade hebt.

 

2 uur geleden, Giel.. zei:

Dit was mijn eerste bedrijfsruimte, waarin ik voorheen e-bikes bouwde en verkocht vanuit huis.

Deze inbraak had thuis ook kunnen gebeuren, en je privé inboedelverzekeraar had dan mogelijk ook niet uitgekeerd. 

 

2 uur geleden, Giel.. zei:

Nu was ik benieuwd of er misschien nog dingen zijn die ik zou moeten proberen om de schade te beperken. 

De komende tijd elke week nauw contact houden met de andere bedrijfjes, de mensen van het terrein en je klanten. Al is het maar met een smoes zoals een kopje collegiale koffie. De kans is aanwezig dat er terloops iets boven water komt waarmee je de politie op een spoor kunt zetten.

 

Daarnaast natuurlijk Marktplaats en lokale verkoopgroepen op Facebook in de gaten houden. Het kan zijn dat je spullen al ver weg zijn, maar niet alle boefjes zijn even slim. En ergens moeten de spullen toch worden omgezet in geld, vaak zo snel mogelijk.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0
2 minuten geleden, Ron van der Kolk zei:

Daarnaast natuurlijk Marktplaats en lokale verkoopgroepen op Facebook in de gaten houden. Het kan zijn dat je spullen al ver weg zijn, maar niet alle boefjes zijn even slim. En ergens moeten de spullen toch worden omgezet in geld, vaak zo snel mogelijk.

 

Dat doe ik zeker! Het zijn mijn eigen merk e-bikes, met eigen logo's en opdrukkingen in de lak. Daar zijn er dus niet veel van in Nederland, en ik weet precies wie ze wel hebben. Daarom zou het krankzinnig dom zijn als ze in Nederland verkocht zouden worden. Vermoedelijk zijn ze al lang de grens over, maar ik houd het inderdaad in de gaten, wie weet.

Link naar reactie
  • 0
Retired Mod     7,5k 32 1450

wat een ellende, dat is inderdaad een zware tegenvaller. Maar ja..

Ik vrees (ook) dat dit een dure les gaat worden.

 

Denk nog eens na of er afgelopen week(en) een net wat aparte klant was bij een proefritje.

Of kwam er iemand binnen die zei dat hij verkeerd was maar wel erg uitgebreid rond keek.

Kleine afwijkingen in gedrag kunnen wijzen op voorverkenning.

Kijk nog eens wat beelden terug van de dagen voor de inbraak of je een persoon vind op die beelden die lijkt op één van de mannen en of die met de auto was zodat er ook een ander kenteken nagetrokken kan worden.

Link naar reactie
  • 1
7 uur geleden, Giel.. zei:

Dit was mijn eerste bedrijfsruimte …

Ik zat er nog maar een relatief korte tijd en had daarom nog geen inboedelverzekering geregeld …

Mijn bedrijfsruimte is aanwezig op een afgesloten terrein waar meerdere bedrijfjes zitten …

de daders staan op camera …

Meer voor ondernemers die ook hun eerste bedrijfsruimte in gebruik willen nemen … 

Voor elke ruimte die bedrijfsmatig gebruikt gaat worden, geldt … hufterproof maken, toegangsbeveiliging installeren, inboedelverzekering tegen brand en diefstal afsluiten.

 

Alleen een camera plaatsen heeft weinig effect. Zorg voor een actieve toegangsmelding via een meldkamer en met surveillance.


Bij vestiging op een afsluitbaar bedrijventerrein - veelal middels een hekwerk en toegangspoort - is het belangrijk dat alle mede-ondernemers op het terrein zich houden aan het daarvoor opgestelde protocol  (if any) voor openen en afsluiten van het terrein.

 

6 uur geleden, Giel.. zei:

… een hele dure les en een stukje afbreuk aan mijn vertrouwen in de mens. 

Niet dé mens, maar in sommige mensen.

 

Bekijk het objectief … het kan iedereen overkomen. 

Je bent slachtoffer van een inbraak, maar plaats jezelf niet in een langdurige slachtofferrol. Neem maatregelen en maak het voor de hufters een tweede keer wat moeilijker.

 

Succes en veel plezier blijven beleven in het ondernemen.

Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
3 uur geleden, Cosara zei:

Niet dé mens, maar in sommige mensen.

 

De maatregelen die je voorstelt, ga ik ook zeker nemen in mijn nieuwe bedrijfsruimte. Dit zal mijn geen tweede keer overkomen.

 

Ik ben zeker niet het vertrouwen kwijt in alle mensen, maar ik was wel goed van vertrouwen, dat is wel een beetje weg. Ik ben veel te naïef geweest met proefrijden en het trots laten zien van mijn bedrijfsruimte.

 

Zoals je zelf aangeeft, is het blijkbaar nodig om je bedrijfsruimte tot aan de tandjes toe te beveiligen.

 

Maar inderdaad, moedig voorwaarts.

Link naar reactie
  • 0
4 uur geleden, vloerengilde zei:

Vast, maar ik heb verschillende collegas ook gesproken die de beveiliging aan de wensen van verzekering voldoen, maar de verzekering belangrijker vinden

 

Voorraad E-bikes tot € 75.000,- vallen in VRKI risicoklasse 3 ( bron: VRKI bedrijven 2023 ).

De meeste daarbij behorende maatregelen gaan uit van een inbraakvertraging van minstens 10 minuten bouwkundig + akoestisch alarm + doormelding particuliere alarmcentrale. 

 

4 uur geleden, vloerengilde zei:

. Dit gezien een beetje boef ook niet meer bang is voor een paar camera tegenwoordig.

 

Verzekeraars vereisen cameratoezicht ook zelden: het is geen maatregel die afschrikt of het dieven moeilijker maakt. 

 

Zorg dat je een goed Borg gecertificeerd beveiligingsbedrijf inschakelt voor advies over organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen én dat je vooraf weet welke minimale eisen de verzekeraar stelt.

 

Maar veel belangrijker nog: zorg dat je creatief bent en je maatregelen neemt om het dieven extra lastig te maken: oa. door sleutels, accu's en opladers buiten bedrijfstijd in een extra beveiligde ruimte of kluis op te slaan. Doe vooral meer dan minimaal vereist wordt, en veel extra hoeft dat ook niet te kosten. 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0
2 uur geleden, Norbert Bakker zei:

 

Voorraad E-bikes tot € 75.000,- vallen in VRKI risicoklasse 3 ( bron: VRKI bedrijven 2023 ).

De meeste daarbij behorende maatregelen gaan uit van een inbraakvertraging van minstens 10 minuten bouwkundig + akoestisch alarm + doormelding particuliere alarmcentrale. 

 

 

Bedankt voor deze informatie, daar was ik niet bekend mee.

 

10 minuten inbraakvertraging op mijn gehuurde locatie, was al niet echt mogelijk helaas. Alhoewel ze wel nog een minuutje of 6 hebben gedaan over het open krijgen van de deur, maar dat lag meer aan hun gekluns dan aan de sterkte van de deur.

 

Maar eigenlijk zeg je dat het vaak zo kan zijn dat een verzekeraar deze eisen kan stellen? Waardoor als ik een inboedelverzekering had gehad, deze wellicht ook niet had uitgekeerd als ik de polis niet goed had gecheckt.

 

Als kleine ondernemer zijn je enige optie als bedrijfsruimtes vaak bedrijfshallen, waarvan je er heel veel ziet in Nederland. Deze zijn vaak allemaal makkelijk open te breken, omdat de loopdeuren in de overhead deuren niet bepaald het meest veilig zijn. Helaas ben ik mij niet zo bewust geweest van dit gevaar.

Link naar reactie
  • 0
26 minuten geleden, Giel.. zei:

Maar eigenlijk zeg je dat het vaak zo kan zijn dat een verzekeraar deze eisen kan stellen?

 

Nagenoeg altijd. de VRKI is een landelijke norm waar vrijwel alle verzekeraars mee werken.

 

Afwijken in overleg is beperkt mogelijk, bijvoorbeeld als bepaalde maatregelen onhaalbaar zijn omdat ze extreme investeringen vergen.... maar in dat geval krijg je wel te maken met - bijvoorbeeld - een flink verhoogd eigen risico.  

 

27 minuten geleden, Giel.. zei:

Waardoor als ik een inboedelverzekering had gehad, deze wellicht ook niet had uitgekeerd als ik de polis niet goed had gecheckt.

 

Ook een kwestie van goed advies en begeleiding; en dan is een verkeerde dekking niet meer jouw probleem, maar die van jouw adviseur.

 

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0
29 minuten geleden, Norbert Bakker zei:

Nagenoeg altijd. de VRKI is een landelijke norm waar vrijwel alle verzekeraars mee werken.

 

Interessant, goed om te weten! Bedankt voor de informatie.

 

Ik ga verhuizen naar een andere bedrijfsruimte, daar ga ik zorgen dat zowel verzekering als alarminstallatie in orde is. Het zal mij geen tweede keer overkomen.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 144 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.