bas423

Senior
  • Aantal berichten

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bas423

  1. Buiten het wel of niet (te) enthousiast zijn in de aannames en cijfers die doet en noemt, gaat een bank hier sowieso niet in mee. De bank zal, zoals Happy Feet zeer terecht opmerkt, altijd naar het geheel kijken. Daarmee trekken zij jouw fase 2 en 3 altijd samen. Je geeft aan niet graag met Business Angels, informal investors etc. te werken omdat je niet te veel zeggenschap kwijt wilt raken. Onderzoek in dat geval eens of je certificering van aandelen wat vind en of daar interesse in is. In dat geval kan je in economische waarde delen, maar wel (het overgrote deel van) de zeggenschap behouden.
  2. De klantvriendelijkheid zal door elke consument anders worden ervaren. Voor mij zit het in: transparantie, vindbaarheid en tijdigheid. Transparantie - duidelijke en eerlijke informatie over producten, verzendkosten, retourmogelijkheden, etc. Vindbaarheid - snel en makkelijk (c.q. gebruiksvriendelijk) vinden van producten en informatie Tijdigheid - leveren volgens afspraak Met betrekking tot tijdigheid zijn veel webshops gericht op 'wij leveren nog voor u heeft besteld'. Op zich een leuke service, maar ik wil gewoon lekker op zaterdagochtend aan de deur geleverd krijgen (als ik thuis ben en dus zonder geleur bij de buren of een afhaalpunt). Dat houdt in dat ik vaak op vrijdag bestel of op zaterdag in de winkel koop omdat ik op vrijdag geen tijd heb gehad mijn bestelling te plaatsen. Zo is voor mij klantvriendelijkheid de mogelijkheid krijgen om mijn eigen bezorgdatum aan te geven.
  3. Molblog heeft naast Groupon nog een aantal namen gevonden die zich schuldig maken aan 'comment spam'. Frans heeft het balletje aardig aan het rollen gebracht.
  4. Top! Had ik nog niet zien op je opgesomde actielijst, vandaar. Na woensdag wel ;). De afspraak en gedachte op zich zijn wellicht al voldoende reden voor leveranciers om je wat meer lucht te gunnen in de vorm van tijd of het aangaan van een betalingsregeling op basis van de inkomsten die wel met regelmaat binnen komen.
  5. Ik kan me de houding ergens wel voorstellen, maar iets meer open staan voor de mensen die je op je eigen verzoek proberen te helpen kan geen kwaad. Dat gezegd hebbende vraag ik me af of je het antwoord van René van Zandwijk met voldoende aandacht hebt gelezen. De BBZ regeling kan in dit geval best wel eens uitkomst bieden. Uit mijn hoofd kunnen levensvatbare bedrijven met tijdelijke liquiditeitsproblemen tot ca. 180K hulp krijgen van de gemeente waar ze zijn gevestigd. Uit je verhaal wordt duidelijk dat bedrijven niet 100% vooruit willen betalen. Hoeveel wordt er nu vooruit betaald? Is het mogelijk om een grotere voortuitbetaling te krijgen? dan snijdt het mes aan twee kanten, je kan sneller je betalingsverplichtingen voldoen en de restbetalingen zijn kleiner zodat eventuele achterstanden ook kleiner zijn. Hoe liggen de marges?? Kan je 5% korting bieden als er 15% meer aanbetaald wordt? Of geef op een grote opdracht 10% korting bij directe volledige betaling. Verder is het zaak te blijven communiceren met je schuldeisers. Neem contact met ze op om aan te geven dat je erg lastig zit door wanbetalers, geef aan wat je oplossing is en de verwachte termijn waarbinnen je wat kan betalen. Blijf ze ook zeker regelmatig en tijdig informeren. Zolang/zodra je niets laat horen, is de kans groot dat je leveranciers zenuwachtig worden en acties gaan ondernemen die je juist wilt vermijden.
  6. Even een ander lijntje. Heb je Friends, Family & Fools al benaderd? Die zullen eerder bereid zijn een risico(otje) te lopen met/voor je dan een (onbekende) programmeur.
  7. Ik zou de producten niet als "gratis" promoten. De klant betaalt in eerste instantie volledig. Daarom zou ik er voor kiezen te zeggen wat je doet: "bij aanschaf van product x, y en/of z, een waardebon t.w.v. het duurste product cadeau" Dit wel het liefst in zo min mogelijk woorden. Maak er aansprekende afbeelding van: NU + t.w.v. duurste product CADEAU!
  8. De administratieve kant van een startende webshop hoeft niet zoveel uur in beslag te nemen. Kan je niet tegen minimumloon en op basis van een 0 uren contract in dienst treden? Er zijn waarschijnlijk wel enkele nadelen aan een 0 uren contract, maar die lees je hieronder wel.
  9. Een contract heb ik niet voor je, wel een aandachtspunt. Stel het contract op op basis van een resultaatverplichting en niet op basis van inspanningsverplichting.
  10. Om een duidelijk antwoord te krijgen zul je eerst de vraag specifieker moeten stellen. Je plan is om goud in te kopen in India en dit op de Nederlandse markt te verkopen. Je wordt dus goudhandelaar? Of is je plan om een juwelierszaak te openen? (en je van het geïmporteerde goud gemaakte juwelen te verkopen) In het laatste geval zit je vast aan regels die gelden voor detailhandel. Welke regelgeving en vergunningen aan het importeren van goud vast zitten, weten anderen wellicht.
  11. @msteer. Leuk initiatief! Vandaar dat ik even verder gekeken heb. Misschien dat alleen ik er last van heb, maar bij het proberen van een paar voor mij bekende lokaties kom ik op plaatsen terecht die mij niet echt bekend voor komen. Probeer bijvoorbeeld 2516BE even. Dan moet je uitkomen op de binckhorstlaan in Den Haag (ook volgens google maps). Routexl stuurt me naar Zwitserland ??? Ik weet niet of het de bedoeling is dat er ook op alleen postcodecijfers gezocht kan worden? Probeer in dat geval 2902 even. In plaats van in Australië (routexl) zou je in Capelle a/d IJssel uit moeten komen (google maps). Hoop dat je hiermee weer een stap kunt doen. Als ik zelf iets niet helemaal goed doe, hoor ik het wel.
  12. Ik heb geen ervaring met de opleiders die je noemt. Ik heb vorig jaar Nima B generieke marketing gedaan via de LOI. Wat mij betreft is dat niet echt aanrader. Een van de redenen dat ik voor de LOI koos, was de online kennistester. Per hoofdstuk een redelijk aantal vragen die regelmatig herhaald worden waardoor de basis vrij makkelijk blijft hangen. Echter zaten er met enige regelmaat fouten in de antwoorden. Bij een fout antwoord komt dezelfde vraag terug in een volgende test. Om een vraag dus niet telkens weer terug te krijgen moet je het foute antwoord geven. Op zich geen probleem, want je onthoud het goede antwoord toch wel. Maar corrigeer deze fouten dan even als je er als LOI op gewezen wordt. Daarnaast heb ik mij geërgerd aan het ontbreken van een index in de documentatie. Tijdens het leren geen probleem, maar als je tijdens een examentraining even snel iets wilt opzoeken, zoek je je een ongeluk als je niet exact meer weet in welk hoofdstuk je moet zoeken.
  13. Je zou het eens bij Bizner kunnen proberen. Toevallig kwam ik er achter dat ik een BKR registratie heb van vodafone. Wat op zich al vreemd is aangezien zij altijd automatisch afschreven en dat nooit fout gegaan is. Maar goed, later heb ik in ieder geval gewoon een rekening kunnen openen bij Bizner. Edit: Als ik het mij goed herinner werd mij toen overigens verteld dat het BKR niets kan doen aan de registratie, dat zou je met T-mobile op moeten nemen.
  14. Vraagje: Waarom maak je je zo druk over 'leaks' als je 20 programmeurs nodig hebt? Dat is toch juist ideaal. Zo kan je elke programmeur één of enkele functionaliteiten laten programmeren zonder dat hij/zij weet hoe het totaalplaatje er uit komt te zien. Zodra alle programmeurs klaar zijnt, selecteer je de meest betrouwbare om de software tot een consistent geheel te vormen. Zolang je vooraf goed nadenkt over de verschillende te gebruiken parameters en elke programmeur deze aanhoudt, moet dit geen probleem zijn. Alleen die ene betrouwbare programmeur kent je hele idee, maar die neem je toch gelijk in dienst voor onderhoud. De andere 19 hebben geen flauw idee waar ze aan gewerkt hebben.
  15. Mediagroup, Allereerst even voorop gesteld dat ik me aansluit bij mijn voorgangers. Zoek een baantje via een uitzendbureau en gebruik het geld om klein te beginnen / verder te gaan. Het zou niet mijn keuze zijn, maar als je echt met je handen in het haar zit. Boober is alweer een tijdje online. Ik heb er alleen geen ervaring mee. Hoe snel je dan je geld bij elkaar hebt, weet ik niet. Succes
  16. Waarom niet?? Als je je idee hier niet uiteen wilt zetten, kan niemand hier je doorverwijzen naar een juiste persoon/instantie of er iets zinnigs over zeggen. Als jij van mening bent dat het ministerie de enige weg is, dan moet je daar toch zijn. Omschrijf je idee kort en bondig en vraag aan de balie van het ministerie wie je moet hebben.
  17. Begin een website voor studenten en scholieren waar ze ideeën, vragen en informatie kunnen vinden/plaatsen met betrekking tot school- en huiswerkopdrachten. Dat scheelt de admins hier een hoop werk.
  18. Voor de meesten hier misschien niet zo boeiend, maar voor mijn startende onderneming zeker een grote YES! Halverwege dit jaar heb ik een strategisch marketingplan geschreven voor een (kleine, 14 vestigingen) multinational. Dit naar aanleiding van een eerder, voor een eigen op te richten onderneming, geschreven ondernemingsplan. Na een paar maanden niets meer te hebben gehoord, nam de marketingdirecteur vorige week contact met me op. Gister heb ik de kleine opdracht (40 à 50 uur) waar het om ging binnen gehaald. Dit was voor mij al een yes, aangezien dit betekend dat mijn eerdere werk voldeed aan de kwaliteitseisen van deze onderneming. Nog leuker was het om te horen dat de marketingdirecteur mij voor een zeer uitgebreide opdracht aanbevolen heeft bij een bevriende ondernemer!
  19. Weet je wat jij zou moeten doen.....? http://www.kvk.nl/sectie/sectie_brancheinfo.asp?sectieID=469&bz=ok Je vind er onder andere cijfers, maar ook vakbladen etc waar je vast weer meer interessante informatie vind. Succes
  20. Ik hoorde niet zo lang geleden van een dergelijk project. Dit gaat om een lijndienst tussen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Een heli-vlucht van Rotterdam naar Brussel moet ca. evenveel kosten als een taxirit over diezelfde afstand. Ik geloof dat het project volgend voorjaar proef moet gaan draaien.
  21. Op www.businesscompleet.nl vind je modelcontracten voor oa leningen die waarschijnlijk wel voldoen. Je moet je alleen wel even aanmelden om deze te kunnen downloaden. Wat betreft looptijd en rente laat ik je door anderen adviseren. Mij lijkt dat jullie daar onderling overeenstemming in moeten vinden. Hou alleen wel de minimale wettelijke rente in de gaten. Succes
  22. Beste Nathalie, Je weet wat 'ze' zeggen: Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden. Maar blijkbaar zijn er wel mensen die een vraag slimmer stellen dan anderen. Zoek de verschillen: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=16052;start=0#msg134412 Waarschijnlijk helpt dit draadje je ook gelijk een stukje op weg (kwestie van even zoeken op 'eindbalans'). Succes
  23. Daar heb je een punt. Het is ook wat kort door bocht. Vandaar de toevoeging om naar het octrooicentrum te gaan (dat voegde ik alleen waarschijnlijk toe toen je reactie aan het schijven was)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.