Ga naar inhoud

Eijkb

Super Senior
 • Aantal berichten

  120
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Eijkb

 1. Ik denk dat je niet via die website aan klanten moet komen, maar via je netwerk (al dan niet via higher level). Iedereen kent je business (tinytoycars) en je inzet hier voor. Wellicht is dat jou usp, niet je kwaliteiten m.b.t grafisch design.
 2. In huidige tijden zijn dat soort rechten allemaal vastgelegd. Dus je hebt twee opties: 1) Gebruiken zonder toestemming (op kleine schaal moet dat lukken) 2) De desbetreffende bonden aanschrijven om informatie over rechthebbenden.
 3. Wel even opletten ivm http://www.dejuridischehelpdesk.nl/nieuws/170-tell-a-friend-aan-banden-gelegd.html
 4. De andere Micheal Jackson heeft voor mij persoonlijk meer betekend. Daarnaast uiteraard RIP voor hem, wellicht beter dan zijn bestaan in het aardse leven.
 5. Ik hoop niet dat je windows XP of Vista gebruikt? Levensgevaarlijk! Het is het beste om nu je computer uit te zetten en nooit meer aan te raken. Voor dat je het weet lig je met een virusinfectie op bed. Mensen die kwaad willen, kunnen dat zeker ook op eigen ontwikkelde software. Over het algemeen is opensource software juist beter en veiliger geprogrammeerd dan eigen brouwsels (hoe professioneel ook), juist omdat er veel dreiging is en dus noodzaak om hier mee om te gaan. Het is wel zaak je in te schrijven op bv. de nieuwsbrief van de ontwikkelaar zodat je tijdig up-to-date bent van updates en deze updates ook meteen installeert. Daar gaat het in 9 van de 10 gevallen mis. Als hoster zie ik dat hoogstens 10% de software up-to-date houdt, ondanks onze inspanningen mensen duidelijk te maken dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud (en dus ook inhoud na hacks).
 6. Op de fora waar oa. Bram naar refereert is het "verboden" om je topic een kick te geven binnen 24 uur. Het kicken van een topic is niet inhoudelijk reageren binnen je eigen topic zodat deze weer in de lijst actieve topics staat, in de hoop op meer aandacht. Daarnaast is het op die fora not done je te bemoeien met regeltjes aangaande het forum als je net nieuw bent. Wellicht kan er wel een stukje in de handleiding komen waarin staat dat dit ongewenst is. Kunnen we daar naar toe linken bij een dergelijke post.
 7. Mooi en duidelijk verhaal van Roland. Alleen één probleempje: De meeste webwinkeliers willen gewoon beginnen en gaan geen euro's uitgeven aan consultancy zoals jij voorschrijft. Daar zit de crux. Het moet allemaal zo goedkoop mogelijk (logisch) omdat men nu eenmaal denkt dat een webwinkel starten iets leuks is voor d'r bij. Simpel gezegd heb je 2 categorieën starters: zonder óf zeer beperkt budget (grootste groep) en de starters vanuit een bestaande formule. Die laatste groep zijn vaak grote jongens die de expertise zelf in huis hebben of dit groot inkopen bij een vooraanstaand bureau. De eerste groep zal wellicht consultancy nodig hebben in fase 2, als de huis, tuin en keuken fase voorbij is. Maar een klein % haalt fase 2. Je schrijft wel dat je al ervaringen hebt in hetgeen je doet voor je eigen bedrijf. Kan je eens een traject (al dan niet met site vermelding) beschrijven?
 8. Yes: Tripje van een uur heen en een uur terug naar leverancier om kleine bestelling vanaf babygogo.nl op te halen. Een bestelling! No: Bij thuiskomst een nieuwe bestelling vanaf babygogo.nl dus...
 9. Dit ruikt naar Spam! Inhoud van die cursus / boek / whatever: Doe het zelfde. Maak ook een site, boek, whatever en verkoop dat.
 10. Het is wettelijk verboden consumenten te belonen voor referrals ;) Doe je dit wel moet je een factuur vragen van die consument en dit inboeken als dienst.
 11. In mijn contract én op mijn visitekaartje staat bij functie: B.A.S. Niet geheel toevallig ook mijn voornaam. Wat ik doe valt niet onder een noemer te scharen en 50% van de mensen die dat kaartje ontvangt vraagt wat het betekend. Zo ben je meteen in gesprek.
 12. Waarom mensen zo moeilijk doen over hun CC is de berichtgeving omtrent misbruik. "Dit jaar weer 15 mensen opgelicht" staat er dan in de krant. Dat dit bij wijze van schrijven 0.00001% van de transacties is staat er uiteraard niet bij. Dat dit verzekerd is wordt voor het gemak vergeten.
 13. Wat is een "studentenondernemer"? Iemand die zijn onderneming is gestart naar aanleiding van een opdracht op de studie? Iemand die zijn onderneming is gestart tijdens zijn studententijd? Iemand die zin onderneming runt met studenten? Iemand die als doelgroep "studenten" heeft? Iemand die in studentes handelt? @NH-013 Blijkbaar is de term ingeburgerd maar mij onbekend!
 14. Ik bedoel het samenvoegen van TV / Film & muziek tot één vraag.
 15. Is het een goed idee om de vragen over muziek en film te combineren tot 1 vraag en een extra vraag toe te voegen: "Omschrijf een yes moment" oid. Vind ik persoonlijk interessanter dan 2 vragen over het onderwerp mediasmaak.
 16. Nog een kleine vervolgvraag voor Mikky: Zorgt HL voor je hoofdinkomen of heb je hiernaast nog een bedrijf cq. baan?
 17. Als je zo eco minded bent is het vreemd dat je niet eco winkels wel wilt linken en wel eco winkels niet. Natuurlijk, het is concurrentie maar het ideaal gaat toch voor? Zoek eco winkels met een assortiment wat de jouwe niet te veel overlapt. Ik denk dat bekendheid van het alternatief eco kleertjes vooralsnog belangrijker is en dat bereik je doordat meerdere ecosites hoog ranken (en dan niet alleen eco gerelateerde keywords nemen!). Mbt. SEO: Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van je SEO strategie. Vaak bestaat dit uit het uitwisselen van links met goede relevante websites. Als men op een eco gestoelde site linkt naar greenjump.nl is dit voor je google ranking belangrijker dan een linkje op een of andere startpagina. Dat je hiervoor moet terug linken is de prijs die je betaald. Als jij je SEO verder goed op orde hebt zal je bij wijze van spreken een net zo hoge PR hebben als de concurrent waarmee je geruild hebt maar zorgt de optimalisatie van je website er voor dat je alsnog hoger eindigt. Let wel op: Veel blogs e.d. linken met de HTML tag "nofollow". Dat maakt de link voor google eigenlijk dood. Google indexeert deze link dan niet. Als je links ruilt controleer dat dan even zodra de link erop staat.
 18. Mogelijk, natuurlijk. Laat je klanten bestellen en stuur periodiek een rekening. Er zijn nog meer vormen. Bv. het meesturen van een acceptgiro. Is eigenlijk ook "op rekening". Echter, omdat het internet zo anoniem is en controle op adresgegevens lastig (duur) werk je misbruik wel in de hand. Over dat misbruik bestaat een leuk artikel van Bol.com. Die blijven de acceptgiro gebruiken, ondanks het vele misbruik hiermee. Je stuurt immers product & rekening en je hoopt maar dat de rekening voldaan wordt. Door de lage marge is inschakelen van incasso vaak niet eens de moeite waard. Echter, de klant die wel betaald hecht zoveel waarde aan deze mogelijkheid dat de extra omzet ruimschoots het misbruik goed maakt. Een linkje naar dit interview moet ik schuldig blijven, niet kunnen vinden.
 19. Iwan, bedankt voor je antwoorden maar ik blijf toch met een onbevredigd gevoel achter. Het inchecken gebeurd nu in Indonesie. Ik zie me een zweetzaaltje voor me met 30 laag betaalde mensen die uit een geautomatiseerde queue de gegevens halen van de mensen die via checkmein zich aangemeld hebben. Klinkt wat negatief maar het is wel een simpel idee, simpel uitgevoerd. Echter, van idee -> zaaltje in Indonesie zit dus niets anders dan bellen met dergelijke "koppelbazen" en afspraken maken? Ben je daar geweest of had je al ervaring met uitbesteding in Indonesie? Voor missrefund lijkt me dat niet te kunnen. Daar moet je enigerlei juridisch voor onderlegd zijn. Uiteraard, de invoer van aanvragen kan op die manier maar voorbereiding en opvolging?
 20. Mocht het werken dan bestel ik ook een vrachtwagen. Het zal waarschijnlijk onder de medicamenten vallen en dan ben je vooraleerst nog jaren bezig met het legaal op de markt krijgen in NL volgens mij. Is het geen medicijn dan vraag ik me af hoe. En nee, een placebo gaat bij mij niet werken. Ik werk niet met katers maar met leeuwen op dat gebied :D
 21. Lichtgewicht stevige doosjes die net door een standaard brievenbus passen (dus maximale inhoud) met logo? Waar kan ik die aanschaffen?! Met andere woorden: Ik ben er zeker in geïnteresseerd. Zijn die er nog niet? Zoja, hoe heten die verpakkingen?
 22. Ik heb net even de "opening van coach boulevard" bekeken. De website waarop de video staat leidde bij mij te veel de aandacht af. Web 1.0 op zijn best. De kwaliteit van het beeld is uitstekend. De inhoud sprak mij totaal niet aan. En dat voor professionele coaches die zich toch een beetje presenteren. Na 25 seconden had ik het echt wel gezien, maar toch uitgekeken voor het geval het beter zou worden. Helaas. De video omtrent Henk en Klaas Kroezen sprak mij meer aan. De interviewer (Edo zelf?) vind ik afdoende tot goed. Juiste vragen, gesprek loopt. Maar ook hier snel uitgekeken. Met een beetje voorbereiding aan de kant van Henk en Klaas zou het stukken beter gaan. Spontane video is dus niet altijd de oplossing. Wat bij beide video's stoort is dat kneuterige logo "Talk & Do TV". Mijn (persoonlijke) conclusie: - goede beeld en geluidskwaliteit - Inhoud, tja... wil niet weer over regio tv beginnen. Zal zeker leuk zijn voor de mensen zelf. - Opmaak site / logo in beeld, zeg maar de omringende GFX: Was het budget op? Ik loop er dus, na het zien van deze fragmenten niet warm voor. Beide video's lijken toch meer op reportages dan een geproduceerde webvideo en wellicht zijn ze ook niet bedoelt als corporate webvideo. Van techniek, camera's heb ik geen verstand maar wou tóch even reageren (zie mijn vraag boven de reply van Edo). Kan iemand eens een voorbeeldje laten zien van bv. een budget produktpresentatie?
 23. Proloog Lees eerst de verhalen van Nkcss en Karen Dam. Zij hebben jongsleden vrijdag de 5 vragen ingevuld. Zoals het een goed initiatief betaamt is de start snel. 3 x "5 vragen aan" op 1 dag is wellicht te veel, dus speciaal gewacht tot na 00:00. Korte inleiding Bas van Eijk, 33 jaar, samenwonend te Breda, dochtertje van een paar maanden, 1 hond en > 10 wandelende takken. Vraag me niet waarom :D Wat doe je of doet je bedrijf precies? Accret V.O.F is historisch zo gegroeid. In den beginne deed ik "website" opdrachtjes voor vrienden, bekenden, kennissen en dergelijke voor soortgelijke prijzen. Een vriend van me vond dat op een haar na slavernij en besloot om alle prijsafspraken te gaan regelen. Dit in een VOF gegoten en zo ontstond Accret én een redelijke omzet. Ik hou niet van repetitieve handelingen en ontwikkelen in opdracht was ik dus al snel beu. Vandaar de omschakeling naar het ontwikkelen van eigen projecten (bv. http://www.treinreizigers.nl). Nu leveren die weinig geld op dus gezocht naar een combinatie van uitdaging, eigen beheer & geld: Webshops! Klinkt allemaal kort door de bocht, toch heeft alles een serieuze ondertoon. De eerste webshop die we online gezet hebben is babygogo.nl. Dit eigenlijk meer als live test van de eigen geschreven software. De tweede shop is hondenbot.nl, het hoe en waarom zal ik beschrijven als antwoord op de vraag van Karen. Naast Accret werk ik als technisch verantwoordelijke bij een hostingbedrijf. Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen? Hele lastige vraag. Innovatief zijn binnen het wereldje van webwerkers is lastig. Iedereen loopt achter de trends aan. Danwel als early adopter, danwel in de grote massa. Ik kan wel zeggen dat we web 2.0 methodieken gebruiken maar is dat hede ten dagen nog innovatief? Ik kan wel zeggen dat we als "community aspect" een fotomodule gaan inbouwen, Karen verteld net van haar fotowedstrijd. De meest innovatieve stap die ik ooit heb genomen was stoppen met carriere jagen. Op mijn 27ste heb ik een zeer goed salaris vaarwel gezegd. De leaseauto weg, het vrijstaand huis van de zaak pleite. In loondienst gegaan bij mijn huidige werkgever waar ik de vrijheid heb om 100% thuis te werken. Derdehands autootje, inmiddels een klein koophuisje en 10x gelukkiger. In mijn vriendengroep was ik hiermee zeer vooruitstrevend. Inmiddels hebben meer mensen ingezien dat een carriëre en de vruchten die je daar van plukt met gemak overtroefd kunnen worden door vrije tijd en de dingen die je daarin kunt doen (resultaat: dochtertje :D). Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Op zolder staan dozen vol CD's. Van Ierse Folk tot aan Techno en alles wat daar tussen zit. Inmiddels allemaal gedigitaliseerd op mijn mediacenter. Favoriete band aller tijden: de Rolling Stones. Ondanks die overdaad aan muziek in de collectie betrap ik mij vaak om voor het gemak gewoon 3FM op te zetten. Een eervolle vermelding: Iedere zaterdag tussen 12:00 en 14:00 op Radio 2 Spijkers met koppen. Cabaret, achtergronden en goede muziek. Dat in combinatie met een zaterdagkrant en mijn weekend is compleet. Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden? Op datzelfde mediacenter staan ruim 300 films. Gedownload of vanaf DVD gekopieerd. Oud en nieuw. Ik hou dat behoorlijk up-to-date via de bekende kanalen en de beste films koop ik alsnog wanneer uit op DVD. Wanneer ik anderhalf uur de tijd heb maar geen zin in een film kijk ik één van de Die Hard films. Als "John McClane" met blote hand een straaljager laat neerstorten (Die Hard 4.0) geloof ik dat ;D Heb ik wel zin in een film kijk ik er een die ik nog niet ken. Genre maakt me niet zo veel uit alhoewel ik de laatste weken een lichte voorkeur heb voor de films van of met Seth Rogen. Al met al kijk ik gemiddeld 3 films per week. De enige serie die ik momenteel volg is "24". Droom wel eens over een duel tussen Jack Bauer, John McClane en Chuck Norris. Als scheidsrechter kies ik McGyver. Het eindigt meestal onbeslist. Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ? Ik ben opgegroeid op GoT (gathering.tweakers.net). Daarnaast veel tijdelijke trends meegemaakt zoals jeepforum.com (toen ik nog een Jeep* had). Wanneer ik iets te vertellen heb over mijn hondje ga ik naar labradorforum.nl en zo zijn er wel meer fora die ik frequenteer. Sinds we bezig zijn met webshops ben ik actief lid van HigherLevel, alhoewel het als lurker niet onbekend was. Ik probeer mee te praten in de ICT gerelateerde draadjes en haal vooral veel hulp, ideeën en inspiratie uit de andere onderdelen. De vraag van Karen: - Hoe kom je op het idee van hondenbot.nl? Je hebt een beperkt en specialistisch assortiment. Webshop starters kan je grofweg opdelen in 2 groepen: 1) Mensen mét technische kennis maar geen produkt. 2) Mensen mét produkt zonder technische bagage. Wij, Accret, horen bij groep 1. We maken "even" een webshop maar wat gaan we verkopen? Het eerste idee was bedrukte shirts. Dat is nog steeds het idee maar dat vergt een investering. Dus dat geld moet verdiend worden. Om toch met een shop te beginnen hebben we gekozen voor babykleertjes (Babygogo.nl). Het vinden van goede leveranciers met een goed assortiment is echter een kwestie van de lange adem, zoals vele ondervonden hebben getuige de topics op higherlevel. Inmiddels was mijn dochtertje geboren en kwam een oom van mijn vriendin op bezoek. Die neemt altijd wat botten mee voor de hond, hij veredelt ze zelf. Op dat moment begon het idee te dagen. Meteen even hondenbot.nl geregistreerd, dat die nog vrij was vond ik een teken aan de wand. Een beetje rond gekeken op het internet en die botten zijn bij de meeste dierenshops een ondergeschoven kindje of van discutabele kwaliteit. Ik zag dus een niche én een mooie ingang. Een maand later is hondenbot.nl live gegaan met versie 2 van onze software. Het assortiment zal wellicht nog worden uitgebreid indien bepaalde leveranciers willen meewerken maar deze zullen in het verlengde liggen van botten en kluiven. Binnenkort wordt Babygogo.nl ook overgezet naar versie 2 én gaan we dat assortiment uitbreiden met, jawel, bedrukte babykleertjes. Ik las laatst een artikel over "simply colors" en hun omzet van 4 miljoen in NL. Moet te doen zijn! Het hele hondenbot.nl verhaal heeft wel gevolgen gehad voor Accret. We staan inmiddels ingeschreven als groothandel en gaan ons met betrekking tot hondenbotten ook als zodanig profileren daar sinds hondenbot.nl online is we meer aanvragen van winkels krijgen dan van particulieren. En met onze eigen worsteling qua leveranciers voor babygogo in het achterhoofd willen we zo laagdrempelig als mogelijk leveren aan geïntresseerden. Leuke anekdote: De verandering naar groothandel had nogal wat voeten in de aarde. Hele bestemmingsplannen zijn er bij gehaald door de KVK en de gemeente om te kijken of er op ons vestigingsadres uberhaupt wel een groothandel mocht bestaan. Ze zijn inmiddels bekend met het fenomeen "webshop" maar van een grotendeels digitale groothandel hadden ze nog geen kaas gegeten. Het feit dat je ergens iets met dieren doet betekend ook registraties bij VWA en LNV. Ach, je moet ze iets te doen geven. Last but not least: De fotowedstrijd zal eigenlijk geen pure wedstrijd worden maar een doorlopend lokkertje: "Maak een foto van je hond met een produkt van ons. De foto met de meeste stemmen wint een feestpakket!". Geen idee of dat het werkt maar zoiets vind ik momenteel een uitdaging om te programmeren (vooral het tegen gaan van mogelijke fraude) dus komt het er. Het moet wel leuk blijven, toch? Voor Fred, de wandelende tak liefhebber. De wandelende takken waren een cadeau. Mijn vriendin had ooit een terloopse opmerking tegen een collega gemaakt: "Oh wat leuk, wandelende takken". Meer uit beleefdheid. Een week daarna kwam die collega aan met een klein doosje en wandelende-tak-eitjes. Op het boedhistische af vind ik dat je moet leven en laten leven dus ze we zijn inmiddels 2 generaties verder. Ze wandelen niet ver. Ze doen eigenlijk niets. Maar wel iedere week een verschoning met verse klimop en dagelijks een sproei water met de speciaal daarvoor aangekochte plantenspuit. Ach, in verhouding wonen ze inmiddels ruimer dan ik. Het stokje, het vervolg Ik wil het stokje doorgeven aan Iwan van Geelen. Ik had eerst wat andere mensen in gedachte maar toen kwam ik hem (weer) tegen bij HL-ers in de media met ondermeer checkmein en missrefund. Beide projecten interesseren mij. Niet zozeer het concept maar hoe heeft hij de concepten gerealiseerd naast zijn werkzaamheden voor doingbusiness en dergelijke. Gewoon veel geld er tegen aan en starten maar of vult hij zelf bv. de “missed refund” aanvragen in? Gaan hij zelf met de gegevens van checkmein naar Schiphol om ze in te checken? Met andere woorden: Is hij de bedenker, de uitvoerder of de investeerder en hoe vervult hij die specifieke rol. Wat doe je dagelijks voor dergelijke sites?
 24. Ik heb het al klaar maar ik wacht even tot vanavond. 3 inzendingen per dag lijkt me te veel. Je zou voor het zelfde geld een inzending over slaan omdat het te veel tijd kost. Het is wel uitermate leuk om te doen. Je word weer eens tot nadenken gezet waarmee je eigenlijk bezig bent! Cliffhanger: Korte inleiding Bas van Eijk, 33 jaar, samenwonend te Breda, dochtertje van een paar maanden, 1 hond en > 10 wandelende takken. Vraag me niet waarom :D
 25. Was erg benieuwd naar het verhaal van Nick. Leuk om te lezen en een erg goede tip over de kalender: een dergelijke fotowedstrijd was ik al aan het programmeren voor op onze site, een dergelijke kalender van mijn eigen hond heb ik op de WC hangen en beide vind ik leuk. Was die combinatie nog niet op het idee gekomen. Uiteraard ook benieuwd naar Karen's verhaal, gezien wij hééééél klein beetje concurrent zijn (1% van haar assortiment ;D). Nick, vrij? Valkenburg? Terras? Amstel gold race? Of hou je niet van wielrennen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...