Ga naar inhoud
Donderdag 1 december a.s. zijn we in de ochtend "even" offline voor een technische up-date. ×
Donderdag 1 december a.s. zijn we in de ochtend "even" offline voor een technische up-date.
X

Johannes Regelink

Legend
 • Aantal berichten

  383
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Johannes Regelink

 1. Kun je aangeven wat je ziet dat er mis gaat? Of gaat er eigenlijk niets mis, weten je collega's dat perfect op te pakken, maar is het jou gevoel dat je niet meer alles kunt overzien? Dat kan bij zo'n omvang ook niet meer kan en ook niet hoeft. Wel grappig dat zowel de post als een aantal reacties automatisch denken in termen van hiërarchisch organiseren. Maar waarom zou je? Misschien kun je mensen en/of een team wat meer resultaat verantwoordelijk maken, zelf minder micro-managen en ze het vertrouwen geven?
 2. Na het lezen van dit bericht toch maar weer eens ingelogd hier. De post van Herman is voor een zeer wijze les die ik afgelopen jaren ook ervaren heb. Beter op eigen kracht klein beginnen en langzaam uitbouwen dan meteen groot denken en het financieel niet winstgevend krijgen! Fijn dat jij een manier gevonden hebt Herman!
 3. Eens met Bas Vlemminx! Ter inspiratie nog een reportage van Tegenlicht van een zeer inspirerend iemand: Ricardo Semler. Zie: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1323461
 4. Je hoeft niet te overleggen in een bedrijf. Maar als je medewerkers wilt die betrokken zijn en zich verantwoordelijk voelen lijkt het me essentieel om veel te overleggen. Als leidinggevende kun je bijna niet te veel overleggen. Wat overigens niet betekent dat je geen slagvaardig bedrijf kunt hebben. Bovendien hoeft veel overleggen niet veel tijd te kosten. Maar dat vraag wel zelfstandig werken van de medewerkers en een directeur die dat aan durft.
 5. Ik ben het met al mijn voorgaande posters lekker oneens. Als er z'n soort conflict optreed dan is er iets mis in de organisatie: de directeur moet namelijk zijn macht gebruiken. In een goed lopende organisatie hoeft de directeur geen macht te gebruiken, zijn beslissing wordt dan namelijk zonder mits of maar geaccepteerd. In een organisatie met een meer natuurlijkere structuur (dat vraagt om een andere houding van de directeur) gaan dit soort dingen vanzelf. Als je als directeur een goed team om je heen hebt en ze voldoende ruimte en verantwoordelijkheden geeft dan worden zaken vanzelf opgepakt door de mensen om je heen. Mits de aangenomen medewerkers elkaar voldoende aanvullen (maar daar was je als directeur zelf bij). Als vanzelf komt er wel iemand boven drijven die overzicht houdt en een "natuurlijke" leider is. Niemand die daar dan enige vraagtekens bij zet. In hoeverre zijn de medewerkers meegenomen in het proces dat tot deze beslissing geleid heeft?
 6. Nuttige column! Wat ik me echter afvraag: je hebt het over de winnaars: maar noemt daarbij niet de maatschappij: is dat bewust? Of heb je die buiten beschouwing gelaten. Het behouden van gezonde delen van bedrijven lijkt me maatschappelijke winst.
 7. Ik heb met een HL-er een nieuw bedrijf opgezet, dat inmiddels weer gestopt is omdat de compagnon elders in loondienst gegaan is. Verder heb ik allerlei HL-ers werk gegund.
 8. Ik ben eind december ook door hun gebeld. En ook ik was in eerste instantie in de veronderstelling dat het om iemand van Google zou gaan. Overigens durfden ze te garanderen dat ik op bepaalde zoekwoorden op pagina 1 van Google zou komen. Volgens haar was ik op de nuttige zoekwoorden niet goed te vinden. Oftewel: ze was niet op de hoogte van onze zinvolle zoekwoorden. Mocht je een "getuige" nodig hebben die bevestigd dat ze in eerste instantie actief de indruk wekken dat ze van Google zijn: laat maar wat horen (bv als het tot een rechtszaak komt).
 9. Roel was me voor met een andere (boeiende) invalshoek. @Roel: in feite kan het toch zo zijn dat een BV een gestort kapitaal heeft van € 1,- maar een eigen vermogen dat vele malen meer is? Als de BV zodanig gegroeid is (of vanuit de EMZ komt) dat er aan wel € 100.000,- aan investeringen in zit, is het eigen vermogen toch niet € 1,-?
 10. Ik adviseer jou om je eens via sites van Kvk, belastingdienst e.d. grondig te verdiepen in rechtsvormen, je stelt hier heel basale vragen die je met enige zelfstudie spoedig zelf zou moeten kunnen beantwoorden. Succes en groet, Hans Hans, ik ben het niet eens met je reactie en geeft mij het gevoel de TopicStarter met een kluitje het riet in te sturen. De vraag die hij stelt is namelijk zeer terecht en niet zomaar bij de KvK te vinden (zowel nodig ik je uit een link te geven). De vraag die in mijn ogen is gesteld: stel je richt een BV op met 1 euro als storting. Wordt je daarmee sneller aansprakelijk gesteld bij een fallissement dan met € 10.000 storting? Ik ben geen jurist. Maar ik kan me voorstellen dat bij een storting van € 1,- bij een failissement sneller gekeken wordt naar onbehoorbestuur dan bij een storting van € 10.000,-. Als de BV failliet gaat is de vraag: is de bestuurder verplichtingen aangegaan waarvan hij wist dat de BV ze niet na kon komen. Van de andere kant wordt zo'n storting meteen gebruikt om mee te handelen, het maakt in feite niet uit of je dat met een kapitaal storting vanuit de aandeelhouders doet, of met een lening van de aandeelhouders (/anderen). Feitelijk komt dat op hetzelfde neer. En ergens moet er geld vandaan komen voordat een BV daadwerkelijk iets kan doen. Ik ben benieuwd naar een reactie van een jursit.
 11. Nogmaals dank allemaal voor het meedenken. We hebben op de site een hoop teksten aangepast, een deel moet nog. In elk geval denk ik dat we hiermee al een aardige slag gemaakt hebben.
 12. We heten statutair gezien alleen geen Regelink BV maar Regelink Ecologie BV. Bovendien heb ik graag dat mensen de naam Regelink Ecologie & Landschap gebruiken en niet iets korters. Dan moet ik niet zelf op de website het slechte voorbeeld laten zien denk ik.
 13. Dag allemaal, Dank voor de reacties. Voor mij is het duidelijk: ik moet niet zelf proberen het aan te passen: daar wordt het niet goed genoeg van. Ik zal onze tekstredacteur naar dit topic verwijzen en haar vragen de website door te lopen en eea aan te passen. Groeten, Johannes
 14. Dank! Hier ga ik nog mee aan de slag. Ik geef zeker wel leiding en sturing. Juridisch gezien ben ik natuurlijk de werkgever: en de verantwoordelijkheden die daarbij horen pak ik met beide handen aan. Echter wel op basis van gelijkwaardigheid: Ik maak net als anderen fouten, schat het effect van ideeën of acties verkeerd in (zowel positief als negatief) enz. Oftewel: Ik voel me niet beter of hogerstaand dan dat zij zijn. Veel (potentiële) opdrachtgevers zijn overheden. Overheden zijn op zoek naar zekerheid en zijn vaak van mening dat ZZP-ers die zekerheid niet kunnen bieden. Een bedrijf bestaand uit 9 personen kan hen die zekerheden wel bieden.
 15. Bij een collectief krijg ik juist meteen het idee dat het om zelfstandige ZZP-ers gaat. En dat willen wil ik er juist uit hebben. (Overheden zoeken naar zekerheden, die denken ze niet te vinden bij ZZP-ers, maar bij wat grotere bedrijven. Dat zijn we inmiddels: dus zo moeten ze ons ook zien.) Onze teampagina en contactpagina heb ik aanzienlijk aangepast. Op de teampagina voeg ik binnenkort nog foto's van alle teamleden toe. Op andere plekken heb ik zo her en der het woord teamleden vervangen door medewerkers. Als jullie nog andere creactieve ideëen of tips hebben hoor ik het graag!
 16. Eigenlijk is dat de vraag aan jullie. Dat heb ik er juist vanochtend in gezet om duidelijk te maken dat het een vast team van medewerkers is en geen los verband met mensen die als ZZP-er of op nul-uren basis bij ons werken. Dank, dan ga ik wat meer vanuit die lijn communiceren. Ga ik doen. Goeie tip, ga ik doen. Tja, dat past mij niet. Ik ga niet doen alsof, danwel bewust een indruk wekken die niet klopt. Wat betreft mijzelf bovenaan zetten: daar houdt ik niet van. We zijn een gelijkwaardig team, ik heb welliswaar een iets andere functie dan de anderen, maar dat maakt nog niet dat ik bovenaan moet staan. Mee eens, daar was ik al mee bezig. Dank, twee goede tips. De referentieprojecten per persoon had ik nog niet aan gedacht, maar ga ik uitvoeren. Dank. Ik ga kijken hoe ik hier concreet handen en voeten aan kan geven. Ik denk dat de opmerkingen van Jean erg goed passen bij jouw opmerkingen. Ik ga er nu mee aan de slag, over 2 uur heb ik eea aangepast.
 17. Dank voor je reactie. Alles hiervan doen/hebben we al! Ik kan op de website wel schrijven: we zijn geen ZZP-ers, maar dat lijkt me niet de meest effectieve manier om dat ook bij onze opdrachtgevers te laten landen. Maar op welke manier wel?
 18. Hallo allemaal, Wij zijn een team van ecologen die allemaal vanuit huis werken. Het is mijn bedrijf, mijn collega's zijn allemaal in loondienst van mijn BV. Maar, omdat we vanuit huis, verspreid over het land werken denken mensen dat we een club ZZP-ers zijn. Daardoor zien ze ons niet als een volwaardig ecologisch adviesbureau. (Ik ben van mening dat ook een club ZZP-ers als volwaardig adviesbureau zou kunnen opereren, maar blijkbaar denken opdrachtgevers daar wel eens anders over.) Oftewel: die gedachte moet de wereld uit. Aan jullie de vraag: hoe zouden jullie dat doen? Zelf denk ik aan twee communicatie momenten waarop ik iets kan doen: onze website (zie handtekening, Regelink Ecologie & Landschap) en onze nieuwsbrief die we eens per jaar aan het begin van het jaar versturen. Jullie oplossing mag lekker creatief zijn: graaf zelfs! Groeten, Johannes
 19. So be it Ron, maar uit mijn reactie kun je al opmaken dat ik kies voor optie 1. Grappig, ik had verwacht dat je voor optie 2 zou zijn (vaste prijs). Zou jij als leverancier van mij (in dit geval verzekeringsproducten voor mijn adviesbureau) ook erin mee gaan dat als het bij mij slecht gaat, ik jouw minder wil geven voor jouw dienst? En wat meer als het beter gaat? Ik denk dat met optie 1 er altijd iemand is die zich benadeeeld voelt. Optie 2 is lekker helder. Bovendien is de hoeveelheid die ik verkoop afhankelijk van mijn inzet. Niet die van mijn leverancier. Prijs is daar maar een onderdeel van.
 20. Waarom een percentage en niet een uurtarief? Met een percentage ben je volledig afhankelijk van het bedrag dat het bedrijf vraagt. Uiteraard is dat onrealistisch laag en dan moet je het ook niet doen. Uiteindelijk moet je voor die pakketten uren draaien toch? Dus per saldo komt het toch op uren neer... Dan weet je zeker dat je de klaten die meer betalen op een gegeven moment kwijt bent. Er moet in ieder geval een kloppende prijs/kwaliteit verhouding achter zitten. Nee, je bent niet te eerlijk, maar je bent eerlijk. Het klinkt allemaal een beetje als een kat in het nauwe die gauw iets moet verzinnen om geld te verdienen en zijn toko te redden. Zo hoeft het bij jou niet te voelen. Jij bent degene waar hij iets van wilt. Laat je niet onder druk zetten. Bedenk wat jij wilt: en ga daarvoor! Als hij echt in het nauwe zit zal hij daarin mee gaan. Ik zou beginnen met het benoemen van je gevoel. Dat je het gevoel hebt door hem onder druk gezet te worden (als jij dat ook ervaart, dat haal ik tussen de regels uit je bericht). En: dat je graag tot een mooie samenwerking komt, maar dat wel op basis van gelijkwaardigheid moet gaan. Iedere samenwerkingspartner moet dan ook naar rato van hoeveelheid werk uitbetaald worden.
 21. Ik heb 4 jaar geleden mijn eerste medewerker aangenomen. De reden was dat ik te druk was met van alles tussen opdrachtgevers en ZZP-ers regelen en het tijd was iemand te hebben die ook gewoon het contact met de opdrachtgever kan doen. Ik hecht er veel waarde aan dat degene die het veldwerk doet ook de opdrachtgever adviseert, als je te veel ZZP-ers in zet is dat natuurlijk niet meer zo. Het eerste jaar ben ik voorzichtig begonnen. Ik heb degene aangenomen via een Payroll-bedrijf zodat ik zelf geen sores aan mijn hoofd had wat betreft juridisch werkgeverschap. De medewerker inwerken en zien dat hij met (een deel van) mijn opdrachtgevers over weg kon was op dat moment wel genoeg. Liever iets meer betalen en weten dat het goed zit en geen ziekte risico hebben, dan dat fout uitvoeren dacht ik toen. En daar sta ik nog steeds achter. Door de medewerker maximale vrijheid te geven en zelf heel veel zaken op te laten pakken had ik mijn handen vrij voor de projecten in mijn regio of de moeilijkere projecten. Bovendien had ik tijd om te ondernemen: mijn bedrijf verder uit te bouwen, zonder dat ik zelf elk project van begin tot eind moet uitvoeren. Als snel had die medewerker zijn eigen vaste opdrachtgever. Oftewel: het liep. Toen we het eigenlijk te druk hadden heb ik een tweede medewerker aangenomen enz. Nu werk ik met 7 vaste medewerkers: een genot.
 22. Na je jaren op HL gevolgd te hebben, met je vaak bizarre maar evengoed bewonderingswaardige eigenwijsheid toch maar een keer een reactie jouw kant op. Allereerst: ik denk dat het een goede keuze is! Focus is goed. Zoals ik je vele berichten geïnterpreteerd hebt blijft het zo dat je heel erg veel werk zelf uitvoert. Ik denk: te veel werk. Wordt het niet tijd iemand met iets meer kaliber aan te nemen die de iets simpelere klussen helemaal zelf kan coördineren zonder dat jij er iets mee hoeft te doen? Zelf heb ik 7 van dat mederwerkers rond lopen: daar ben ik enorm blij mee. Mijn toko loopt, ook als ik op vakantie ben. En nog veel belangrijker: ik kan me focussen op wat ik echt leuk vindt: ondernemen. Tegelijkertijd besef ik me dat het nogal wat van je vraagt. Iets wat je volgens mij heel erg lastig vindt: dingen los laten. Iemand die zelfstandig offertes uitbrengt, opbouw podia coördineert en afbouwen coördineert wil dat op zijn eigen manier kunnen doen. Grote kans dat die manier anders is dan dat je nu gewend bent om te werken. De vraag is: is dat erg? Ik ben zelf ben van mening van niet, mits de klant de service en aandacht krijgt die hij/zij volgens jouw verdient. Veel succes gewenst met deze voor jouw ongetwijfeld groot voelende stap. (Terwijl deze stap volgens mij meer een geestelijke stap is dan dat die een daadwerkelijke actie van je verlangt.)
 23. Nee! TS moet niet gaan denken en ontwikkelen. TS moet naar buiten! Zijn klanten opzoeken. Anders wordt er iets ontwikkeld waar geen behoefte naar is. Wat betreft die potentiële klanten opzoeken. Je noemde al wat specifieke groepen. Pak er daar 1 uit, bijvoorbeeld de universiteiten. Schrijf op een A4 zo veel mogelijk plekken en bijeenkomsten waar die doelgroep bij elkaar komt en ga daar naar toe. Zoek via LinkedIn op wie bij de betreffende afdeling van de universiteit werken en bel die eens op. Vraag of je eens langs mag komen om te zien waar zij allemaal mee bezig zijn (pure interesse), de rest komt wel (of niet, maar dat is dan ook goed). Je bent geen verkoper, ga je ook nooit worden, probeer dat dus ook niet. Zoek de klanten die bij je passen, die net zo gepassioneerd met je vak bezig zijn als jij zelf. Met je Adwords campagne kies je gek genoeg voor bijna de hele wereld. Waarom? Dit soort type producten zijn juist extra krachtig als je regelmatig met de gebruiker om tafel kunt om details te bespreken die je vooraf niet kunt bedenken. Zoek het dus dicht bij huis. Zelfs Maastricht-Groningen is te ver denk ik (geen idee waar je zit, ik in Maastricht vandaar het voorbeeld ;-) ). Succes! Ps: Nog een tip: laat je site eens goed doorlichten door HL, daar hebben we specifiek board voor. En dat kun je plaatsen zonder dat je onder jouw link gevonden wordt in Google. Kwestie van je domein laten afkorten.
 24. Dat het wel eens noodzakelijk is knopen door te hakken, kaders stellen, visie en richting bepalen (dat versta ik onder de baas spelen) is evident. Maar... lukt dat alleen als je afstand hebt? Ook nu met 8 personen moet ik wel eens de baas spelen (zowel gevraagd als ongevraagd), dat kan prima zonder afstand zolang mijn positie maar geaccepteerd (en gewaardeerd) wordt. Met alles wat ik over hem gehoord heb denk ik dat Eckhart Wintzen die afstand NIET had en juist daardoor een extreem bijzonder bedrijf heeft kunnen opzetten.
 25. Ik weet niet zo goed wat ik met deze column moet. Het kan zijn dat de schrijver gelijk heeft: dan ga ik daar heel hard tegen aan lopen. Ik ben namelijk juist met precies het tegenover gestelde bezig: zorgen dat er juist zo min mogelijk verschil is tussen medewerkers en ik als eigenaar. Dat zorgt er volgens mij voor dat medewerkers meer hard voor de zaak hebben, het ook meer als hun toko voelt en de resultaten (ook inhoudelijk) dus ook beter zijn. Door continue allerlei afwegingen die ik maak te delen bereik ik ook draagvlak voor niet populaire maatregelen die toch uitgevoerd moeten worden. Uiteraard is het wel van groot belang dat er een cultuur is die elkaar durft aan te spreken, ik mijn medewerkers, maar mijn medewerkers moeten mij ook aanspreken als ze vinden dat ik iets op een andere manier beter, effectiever of prettiger kan doen. Dat voorkomt dat ik denk dat ik de baas ben die de enige is die weet hoe het moet. Dat heb ik bij veel bedrijven gezien en kwam de resultaten alles behalve ten goede.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.