• 0

Hoe alles regelen TER VOORKOMING faillissement? [lees maar eens......]

ik vertrouw tegenwoordig iets meer mensen op Hl dan enkele weken gelden. Zowieso is het in mijn situatie even niet makkelijk iedereen te vertrouwen, maar ik heb op HL al zoveel geleerd....

 

Nou, ik heet dus Marcel, ben 36 jaar (echte leeftijd 63 voor mijn gevoel) getrouwd, en 2, eigenlijk 3 kindjes.

Ben begonnen in 2000 met de overname van een zonnestudio met prullaria, puur omdat ik de winkelruimte nodig had. Uitverkoop gehouden en kantoorvakhandel begonnen. Maar dan de echte, de betere. Géén Bruna achtig iets, maar waar je als bedrijf ook terecht kunt voor bijv. dozen enveloppen, inbindringen e.d. Insteek : pakjes enveloppen e.d kun je ook bij de Hema krijgen, maar voor het betere goed hoef je niet naar de groothandel, hebben we ook hier ! Na 2 jaar een aanbod gekregen een nog te verbouwen winkel te gaan huren. Huurbaas moest dus op voorhand al een huurder hebben. Wij huurden privé al boven zijn toko dus link was snel gelegd. Lang verhaal, zeer kort, relatie tussen hem en ons is vrij snel naar de klote gegaan. Op het moment van de heropening (want het is toch allemaal doorgegaan) zijn wij ons eerste kindje verloren na 9 maanden zwangerschap, overleed 4 uur vooraf. Hier hele grote tik mee gehad. Deze tik icm een te snelle verhuis, was er zakelijk eigenlijk nog niet aan toe, heeft heel veel geld en klanten gekost.

 

Zakelijk, volgens de papieren ging het vrij aardig : Omzet 100K, 150K, 250K enzovoorts met sprongetjes van 0,5 jaar ! De planning was vorig jaar de 4 ton te halen en plannen genoeg om uit te breiden ! 1 ding zat ons nog steeds niet lekker.... hoe kunnen wij nu, volgens de cijfers en acc. goed draaien, maar we kunnen geen droog brood kopen ? Waar doe ik iets fout ? Nog nooit geen echt salaris mee naar huis genomen (wel wat privé opnamen natuurlijk, jaarbasis 12000) maar niet iets waar ik 100 uur voor werk...

 

Crediteuren blijven oplopen... Grootste leverancier is het beu en gooit er uiteindelijk een leveringsstop in : niet gek hoor : 25.000 achterstand.... Ook de bank begint ineens te piepen : na jaren van de ene bedrijfsadviseur na de andere, kwam er ineens iemand die wel mijn rapporten las (stuurde ik altijd netjes in) in diezelfde week zat ik dus bij kredietrisico management !

 

Mijn acc. moest mee, en heeft daar alleen maar lopen schelden en tieren. De bank had fouten gemaakt door geen controle en dat kon hem niet verweten worden. Al met al, na een uur weer buiten en een bedenktijd van 5 dagen : of je trekt zelf de stekker eruit of de bank doet dit....

 

Volgende dag een feestje en loop iemand tegen het lijf welke regelmatig directeur wordt van bedrijven... een soort van de Nieuwenhuizen...(ken je hem ?) hij gaat mij helpen. Ook een oom van mijn vrouw (John) is acc. en gaat mee in de boeken. Beide komen tot de conclusie dat er iets rammelt....wat weten we niet precies, maar we hebben voldoende bewijzen om naar acc. te gaan. Wederom is hij helemaal over de pis, en hij heeft dag daarna alle contact verbroken. Geen jaarcijfers, salarisadm. BTW of loonaangifte meer, basta...

Ook mijn boekhouding kreeg ik pas terug na ondertekening van kwijtschelding van.....(???)

 

Nieuwe boekhouding opgestart en i.i.g. nog een dijk teveel betaalde BTW teruggevorderd tot 2004. Ook cijfers dus opnieuw ingeboekt. Kassastrookje voor kassastrookje... De cijfers die er daarna uitrolde waren eigenlijk zo dramatisch dat deze 2 heren al adviseerden per direct te stoppen.

 

Maar ja, een ondernemer blijft knokken en probeert nog ergens een lichtpuntje te zien.

 

Wederom (ja inderdaad) een BBZ aangevraagd en deze is afgekeurd omdat men de cijfers niet vertrouwde. Letterlijk : "er is ons al jaren een geflatteerde boekhouding voorgespiegeld".......

(IMK)

 

Toen ook nog maar effe ondernemersklankbord ingeschakeld en die sloeg ook na 10 minuten zijn dossier dicht en gaf het advies faill. aan te vragen.....

 

De beslissing wordt genomen : we kappen ermee... alles wijst erop dat ik ong. voor 300,00 per maand sta te werken. Er moet gewoon zwaar geld bij. Dit kan en mag ik mijn gezin niet aandoen...

 

En nu ? Stoppen, maar hoe ????

 

Ik wil er natuurlijk zo goed mogelijk uitkomen en er zitten nogal wat haken en ogen in de loop der jaren( verpanding, leningen, eigendomsrecht, mede ondertekenign echtgenote, huwelijkse voorwaarden getrouwd enz.)

 

Niemand, maar dan ook écht niemand kan je helpen : ik wil stoppen : HELP !

 

KvK : euh, ja, we kunnen je helpen met uitschrijven, verder niets

IMK : daar zijn we niet voor

Gemeente ; tent dicht, uitschrijven KvK, en bijstand komen aanvragen, proberen we je de schuldsanering in te doen, maar dat kan alleen maar wanneer je weer privé persoon bent.

 

Dit kan ik (gevoelsmatig) niet maken. Ik ben een zeer bekend persoon en ga niet met de staart tussen de benen de hut dichtgooien en pleite... verrek ik !

 

Dan maar naar de bank. "luister, ik loop al 4 dagen te shoppen met cijfers om de toko dicht te gooien, het lukt me niet, hier zijn de cijfers, het is aan jullie !"

 

10 Minuten later stond ik weer met lege handen en een "succes ermee" buiten... Kun je je dit voorstellen ?

 

Gelukkig via HL iemand ontmoet die mij momenteel geweldig begeleidt. Leveranciers zijn effe rustig, alleen de bank staat op achterste poten, maar ja, er valt bij ons toch niets te halen....

 

Heel traject uitgestippeld, ben een halve jurist geworden en ben vechtende om niet failliet te gaan en uit de WSNP te blijven. Papieren hiervoor gaan morgen wel de deur uit, kan het altijd nog terugdraaien.

 

 

WOW,,,, dit was effe in tien min. rap typen !!! Dit was de grote verhaal lijn.... Misschien komt er nog wel aanvulling, misschien moest ik gewoon effe mijn verhaal kwijt...!

 

 

"Down" / Marcel

 

[Verandering: Titel aangepast voor het beter vindbaar maken op HL.nl]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zojuist het hele topic doorgelezen.

 

Hebben we het over bizarre tijdstippen? Ik zie van deze dame ook alleen maar tijdstippen waarbij ik zo langzamerhand begin te twijfelen of Rotterdam nog altijd in onze tijdzone ligt ;D

 

 

On-topic:succes met de sollicitatie!

Stel dat je aangenomen wordt, mag je hier niet meer posten !!!! ;) ;D

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 4

Jongens, jongens, jongens (en weledelgestrenge dames, natuurlijk!) : Wat een dagen heb ik achter de rug …. :P

 

Door de geflatteerde cijfers van mijn vroegere boekhouder, moest ik de ontvangen huur- en zorg toeslagen van de afgelopen jaren allemaal terug betalen (te veel winst gemaakt, dus geen recht op) Nu dus blijkt, dat ik er wél recht op heb, ben ik al enige tijd bezig dit weer terug te draaien en mijn centen terug te ontvangen. Helaas…je snapt het al, is de BD een molen waar je gek van wordt… In ieder geval worden nu de meeste posten (waarschijnlijk allemaal) teruggedraaid, en stort men het geld terug. Maar….op de zakelijke rekening (dus de bank vind dit wel prettig…, ik niet) of men verrekent met de OB o.i.d. In ieder geval is het overzicht compleet verdwenen ( 15 december : brief achterstand : inlossing niet betaald; 15 december brief dat ik complete bedrag terug krijg. Wel geld gestort gekregen (10%) maar nog geen overzicht waar dan de rest is gebleven….)

 

Door deze rompslomp er niet aan gedacht, buiten het crediteuren akkoord, ook de BD aan te schrijven. Inderdaad, idioot stom. Maar ook voor mij geld wat voor veel mensen geld : voor de BD geldt toch een bepaalde huivering. En aangezien ik momenteel toch al niet zo sterk in mijn schoenen sta, is dit in de vergeethoek van mijn hersenpan terecht gekomen….

 

Omdat de hele, hele, vele telefoontjes naar de BD geen soelaas boden, afgelopen donderdag mezelf heel kwaad gemaakt, en een compleet dossier aangelegd.

 

Een eenmanszaak is een rechtspersoon, dus alle schulden rusten ook op ZIJN/HAAR schouders. Maar…. Wanneer je de BD belt…kun je kiezen : Toeslagen (particulier) of Vorderingen (ondernemer) En wanneer nu alles eens door elkaar loopt ???

 

EEEUUUHHH ….

 

 

Dus, heel de donderdag en donderdagnacht doorgegaan en een compleet dossier aangelegd. De stoute schoenen aangetrokken en mijn jas, en per direct naar het Belastingkantoor. Een afspraak kun je niet maken, men heeft een inloop spreekuur. Dus wanneer degene voor je héél veel te vragen heeft, zit jij héél lang in de wachtkamer…..

 

Eindelijk aan de beurt, maar ja, intussen vrijdagmiddag, 15.00 uur (gaaaapp…) en de dame vond het toch wel een apart dossier, dus WILDE ZE EEN AFSPRAAK MAKEN !!!!

 

Ik had het niet meer en dus staat er een afspraak voor eerste week januari.

Toen gooide ik mijn dossier zakelijk op tafel (kwijtschelding en uitbetaling) Hier wordt niet eens naar gekeken, laat staan aangepakt, dit kunt u inleveren bij de balie…IK ben van Toeslagen, dit is weer Invordering !

 

Bij de balie een ontvangstformulier laten tekenen, krijg dossier weer terug, en even melden bij balie 5…. Die vent kende ik intussen al, want die liep heel de middag al een beetje rond en ons aan te staren… Geprobeerd dossier te overhandigen…. Maar nog geen poging om het aan te pakken. Gewoon terug naar de balie meneer, die zenden het wel door…Goedemiddag !

 

Koffie ????? Fl… op ! Een FUST ! Per direct aangesloten op een infuus !

 

Maar ja…..

 

Gelukkig, vandaag een geweldig sollicitatiegesprek gehad. 3,5 uur reizen (heen, en terug nog een keer) maar het was het waard !! Heb er echt goede hoop op. Gesprek liep lekker, niet zenuwachtig, gaf de goede antwoorden (gezien de stiekeme aantekeningen die men probeerde te maken) dusssss…

Hé, hé, nu kan het weekend eindelijk gaan beginnen…Vóór eindejaar bellen ze voor een tweede gesprek…

 

UP ??

 

Marcel

 

Link naar reactie
  • 1

Dit is een heel klein stukje van wat er speelt bij een stoppende ondernemer.

 

Volgens mij kan dat niet, een "stoppende ondernemer". Een ondernemer is als een veer in een klok. Er zit een palletje aan dat voorkomt dat 'ie gaat lopen, maar als het palletje eenmaal weg is kan het niet meer terug. Maw, een ondernemer gaat gewoon door. Dat is de reden dat ondernemers met tegenslag die hun bedrijf moeten stoppen, er niet aan onderdoor gaan. Die veer houdt ze aan de gang. Het bedrijf stopt, maar de ondernemer niet :-)

Link naar reactie
  • 0

Je hebt helemaal gelijk....

Dit werd vanmiddag in dat gesprek ook wer zeer duidelijk. Ik voelde me echt een ondernemer die daar aan tafel zat !

 

Ook de rayonmanager zag ik ineens opschrijven " Ondernemer!!" toen ik mijn visie uitlegde hoe die toko van hen te gaan runnen. (en het verschil tussen iemand die de toko runt en iemand die ondernemend genoeg is om er écht iets van te maken. Ik voelde het al bijna als mijn eigen tent...)

Link naar reactie
  • 1

Afgelopen week, tijdens Calimero's feestje bracht ik vol verbazing ter sprake dat dit topic zo verschrikkelijk veel gelezen werd. En ik bedoel echte verbazing, want ik doe niets, voeg niets toe, maar VERTEL alleen maar. Ook heb ik toen gezegd : "Mócht de teller op 10.000 lezers komen, krijgt diegene een bos rozen van me !"

Maar dan niet een lezer natuurlijk, het moet wel toegevoegde waarde voor anderen hebben !!

 

Ik krijg soms zoveel heel goede PM reactie's dat het eigenlijk zonde is, dat ze hier niet in gezet zijn. Zoals ik begrijp uit deze PM is dit topic een on-line leerschool geworden voor diverse soort ondernemers. Diegene die stuk gaan, of stuk zitten, diegene die volle bak aan de gang willen maar weer even teruggefloten worden, en de ras echte die al jaren meegaan, en inzien dat het zomaar gebeuren kan !

 

Wie wil de rozen ?? :-K

 

(en wederom kijk ik vol verbazing naar de teller.... ???)

 

Link naar reactie
  • 0

.... En ik bedoel echte verbazing, want ik doe niets, voeg niets toe, maar VERTEL alleen maar.....

 

......Zoals ik begrijp uit deze PM is dit topic een on-line leerschool geworden voor diverse soort ondernemers. Diegene die stuk gaan, of stuk zitten, diegene die volle bak aan de gang willen maar weer even teruggefloten worden, en de ras echte die al jaren meegaan, en inzien dat het zomaar gebeuren kan....

 

Beide zinnen in een post: Een contradictio in terminis ;D

 

En nu niet meer zeggen dat je er niets van begrijpt want als je er wat langer over nadenkt en kijkt wat de aard van de andere topics is op dit forum ben je uniek in je verhaal e schrijf je ook nog eens uitermate onderhoudend.

Dus niet meer zeggen dat je het niet begrijpt he?

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

Hé hallo daar allemaal....

 

De spanningen lopen hier aan alle kanten op. Morgenavond is het oud en nieuw, en voor de meesten onder ons is dit een afsluiting en een nieuw begin.... Van beiden kan ik nog niet zeggen hoe het gaat lopen. Er is nog geen afsluiting en dus ook nog geen nieuw begin.

 

Wij zijn op een groot feest met allerlei soorten mensen, ook veel kinderen die mogen opblijven enzo, en de sfeer is daar altijd geweldig, gelukkig.

 

Precies een jaar geleden heb ik op ditzelfde feest voor het eerst hardop uitgesproken tegen diverse (bepaalde) mensen dat het niet goed ging, diezelfde nacht nog tegen mijn ouders. Bij mijn ouders ben ik stuk gegaan en verteld dat ik inderdaad failliet zou gaan. Zelfs met de zeer drukke Sint en Kerstverkopen zag ik gewoon dat het zo niet langer ging....

 

Jongens, jongens, ....wat is een jaar verd... rap voorbij, en wat heb ik veel gemist.... In de zomervakantie de deur dichtgedaan, om nooit meer terug te komen, toch naar onze vertrouwde camping gegaan (onder het mom : nu kunnen ze me niet vinden en dit pakken ze ons niet meer af) Totaal NIET van kunnen genieten natuurlijk en helemaal in mezelf en terug getrokken daar gezeten. Het hielp er natuurlijk ook niet aan dat er een gezin uit dezelfde woonplaats stond :P Nadien dus toch weer opengegaan, wat natuurlijk ook weer een hele klus was (eerst afsluiten, afscheid nemen en als een dief in de nacht stiekem pleite) en intussen zijn we dus ruim 5 maanden verder....

 

Ook het crediteuren akkoord staat momenteel "stil". Dit is niet het goede woord natuurlijk, achter de schermen gebeurt er wel iets.

Het akkoord is NIET unaniem bereikt.

 

Eén leverancier begrijpt het niet en wil tot de bodem gaan, één wil veel meer dan de rest, 2 zijn verzekeringsjongens ala Intrum, Atradius enzo.

 

Ben nu zwaar benieuwd welke weg nu te bewandelen, en wat er dan op het pad komt. Er is natuurlijk al ontzettend veel bereikt, en er zijn al heel wat heuvels en bergen overwonnen, begrijp me goed. Maar, er is nog steeds geen einde in zicht.

 

Zoals Ruben ooit zei : Stap 1 is de champagne kopen, Stap 2 deze koud te leggen, Stap 3 te openen en Stap 4 te drinken.

 

Intussen is ingevoegd : 2a) koelkast openen, 2b) koelkast weer sluiten, stap 2c) toch weer openen en eruit halen en stap 2d) als een gek weer terug leggen waar-ie lag...!

 

 

Ach Ja,.... laten we toch maar proberen elkaar morgenavond goed aan te kijken en maar niets meer wensen, maar hopen dat we ook 2008 maar snel vergeten en dat er misschien in 2009 een klein lichtpuntje mag komen...

 

(Klein PS-je : mijn sollicitatie partners zouden vóór Oudjaar laten weten of ik op een 2e gesprek mocht komen, eerste gesprek is gigantisch goed verlopen !!)

 

Allemaal een fijne jaarwisseling en op naar 2009 !

 

Groet, Marcel

 

 

Link naar reactie
  • 2

Zal ik dan ook maar weer eens een bijdrage leveren aan de Down Diaries ;)

 

Het proces staat zachtjes te pruttelen, de snelkookpan-fase hebben we gelukkig gehad en dan lijkt het in een rustiger periode het contrast dubbel zo groot. Maar gelukkig gebeurt er niet niets.

 

Na het aanbieden van het akkoord, is er een week na het verstrijken van de termijn die crediteuren gegeven was om te reageren een herinnering verstuurd naar de non-respondenten, met het verzoek binnen 10 dagen óf akkoord te gaan, óf duidelijk aan te geven dat men niet akkoord gaat en waarom niet. Voor diegenen die niet van plan waren te reageren, het duidelijk gemaakt dat bij onthouden van stemming men zich bij voorbaat neerlegt bij de uitkomst van de stemming.

 

Het is een goed gebruik om met een volgende belangrijke stap een week/10 dagen te wachten ná datum deadline om zo eventuele late post toch nog te kunnen ondervangen. En op dat moment zit je een paar dagen voor kerst.... Eigenlijk wel een mooi moment om even de puntjes op de i te zetten in het dossier, volgende stappen goed voor te bereiden en alvast wat advocaten in stelling te brengen voor-het-geval-dat.

 

Voor we die stap nemen, nog één laatste poging van ondergetekende om de koppige crediteuren te overtuigen. Rechters vinden het namelijk fijn om te zien dat je alles uit de kast hebt getrokken om de gang naar de rechter te voorkomen. Helaas is dit een stap waarbij ik afhankelijk ben van derden, en dan moet de desbetreffende advocaat zich nog even in het dossier inlezen. Kost helaas onnodig tijd, maar ja... Tijd om alsnog maar eens die rechtenstudie-met-civiel-effect af te gaan maken...

 

Er is akkoord bereikt met 98% van de crediteuren die samen 90% van de vorderingen vertegenwoordigen, dus ik zie geen enkele reden waarom 'onze' Marcel 2009 zou gaan beginnen met een kruisje achter zijn naam in het insolventieregister...

 

DUS WAT MIJ BETREFT MAG JE ALVAST EEN SLOKJE PROEVEN VAN DIE CHAMPAGNE!

Link naar reactie
  • 0

Super! Nu hopen dat het positief gaat uitpakken....

Na het lezen van Rubens positieve bericht en dan die van jou op de volgende pagina, zou je bijna gaan denken dat het een klein signaaltje is :P

 

Succes + have fun vanavond

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

5 minuten geleden het bericht gekregen dat ik uitgenodigd ben voor een tweede gesprek in mijn sollicitatie ronde !

 

 

Ga je op Oudejaarsdag nog even langs HL en kom je dit tegen.

 

Proficiat Down,

 

Die baan is inderdaad op jouw lijf geschreven en geweldig dat het een mogelijke toekomstige werkgever betreft die zijn beloften (we laten dit jaar nog iets horen) nakomt. Ook fijn dat je je digitale familie meteen laat meedelen dat niet alleen jij enthousiast was over het eerste gesprek, maar zij ook en dat jouw gevoel dus klopte.

 

Samen met de update van Ruben ziet het komende jaar er voor jou dus een stuk beter uit dan bij de vorige jaarwisseling.

2008 was overduidelijk niet jouw jaar, maar 2009 heeft alles in zich dat wel te worden.

 

Ook ik wens je een gezellig uiteinde van 2008 toe en jou en je geliefden op alle gebieden veel goeds voor 2009. :-K :-K :-K

 

Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

@Marjan.....(en de rest natuurlijk)

 

Tja... ben momenteel een beetje van de ladder gevallen, zeg maar... Iemand zei hier ooit eens : De ladder staat, en nu klimmen ! Nou, ik was halverwege, maar ben er vorige week ofzo ontzettend hard van afgedonderd....

 

Ik heb de laatste maanden onder gigantische druk geleefd en gewerkt, nog meer dan anders in ieder geval, en complete roofbouw op mezelf gepleegd. Is voor even ook niet zo erg, maar ik kom niet in mijn ritme meer terug. Iedere avond wordt het later en later en iedere ochtend gaat toch om 6.45 uur de wekker. Een nachtrust van 3 á 4 uur is meer dan standaard tegenwoordig...

 

Nadat de crediteuren een akkoord hadden ontvangen, moet je wachten.....wachten....wachten....wachten...

En dat is niets voor mij. Intussen zitten thuis mijn grote klussen erop, en ik zit dus nu letterlijk heel de dag in de bank RTL7 te kijken. De post is gestokt, er komt geen mail meer binnen, vriendenclub is héééél klein geworden...

 

En nu ineens gaan we het vervolgtraject in : dwangakkoord. Ik moet dus van het ene op het andere moment eigenlijk weer volop aan de bak, maar krijg mijn kont niet van de bank. Mijn "kantoor" is dus tegenwoordig op zolder en ik zie nu ineens bijvoorbeeld dat er overal nog facturen liggen die ingeboekt moeten worden, belastingpapieren waarop eigenlijk al op gereageerd had moeten worden enzovoorts.

 

Vandaag bij de BD geweest in verband met allerlei toeslagen. Door het gesodemieter met vorige accountant moest ik vorig jaar ineens allerlei toeslagen terugbetalen. Nu blijkt dit dus niet waar te zijn (inkomen/winst was veel lager dan opgegeven was) en probeer ik alles weer terug te vorderen....

Aangezien ik er niet meer doorheen kwam ben ik gewoon bij de BD binnen gestapt. Gelukkig kwam ik er nog beter uit dan ik gedacht had : Alle zooi was keurig op orde, ik had de goede papieren ingediend en kreeg zelfs de tip er nog een paar in te dienen omdat de BD fouten gemaakt heeft met uitkeren ! Dit dan toch weer gewonnen vandaag !

 

Intussen ook zakelijk bij BD kwijtschelding e.d. aangevraagd, want de brieven "in naam der Koningin" vlogen om mijn oren ! (Zal ze toch eens op de koffie uitnodigen....!)

 

Gelukkig loopt sollicitatie OK. Maandag wederom gesprek. Hoop dat ik me dit weekend kan oppeppen om daar maandag te zijn, al zou het maar een dag met een masker op zijn...

 

 

Groet, Marcel

 

 

Link naar reactie
  • 0

Fijn je weer even te horen :)

Kan me helemaal voorstellen hoe geradbraakt je onderhand moet zijn. Toch zou het Marcel niet zijn als hij er niet weer een positieve insteek in weet te vinden ook. BD dus al iets mee gewonnen en ik weet dat je maandag tiptop zult aantreden, aan jou zal het niet liggen!

 

Wellicht een tip i.v.m. de nachtrust: ik heb ook eens zo'n periode gehad waarin ik gewoon niet meer op een normaal uu rkon gaan slapen en het maar later en later werd en de nachten dus korter en korter. Mijn huisarts raadde me toen aan om iedere avond een uur later naar bed te gaan en uiteindelijk een nacht door te gaan om de avond daarna op tijd onder de wol te kruipen, puur om weer enigszins een ritme te pakken te krijgen. Mij heeft het al meerdere keren geholpen.

 

Ik duim voor je maandag, jij gaat er zijn!

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Nou Down je moet ff een flinke schop onder je kont krijgen om uit de dip te komen.

 

Heb alles zelf ook 2 keer meegemaakt, gelukkig was ik een stuk jonger en had dus ook minder verantwoording voor bv een gezin e.d. maar wat je nu heb is heel herkenbaar.

Probeer je oude ritme weer op te pakken, ga s'avonds laat nog even een straatje om daar slaap je beter van.

 

Kom je trouwens morgen ook op de meeting, voor jou niet zo ver, ik zag je naam niet staan.

Link naar reactie
  • 0

Tja....het hangt natuurlijk ook allemaal samen hé ? Door slaapgebrek krijg je last van depressiviteit, en andersom, door stress (HUH ??) en onregelmatigheid (HUH ??) ook al.... enzovoorts. Het is een neergaande spiraal.

Mijn arts gaf aan dat er bij mij één of ander stofje niet meer aangemaakt wordt, en ik daarvoor pillen kan krijgen.... Probeer daar toch maar even mee te wachten.

 

@René, die schop onder mijn kont heb je me dus net gegeven.... ;D Volgens mij kun jij inderdaad goed sparren ! Heb nog geen idee of ik er bij ben morgenavond. Moet morgen ivm nieuwe job al half brabant doorreizen. Ga even kijken of ik schema kan aanpassen dat ik misschien in de buurt kan eindigen. Moet in ieder geval ook in den Bosch, Eindhoven en Oisterwijk zijn.

 

@Marjan, ik sla regelmatig een nacht over, zeker wanneer ik weer eens lekker flink papieren aan het opruimen ben. Die tik om nachten over te slaan heb ik overgewaaid gekregen van Ruben. Je zou ons mailverkeer (qua nachtelijke uren dan) eens moeten zien.... ;D

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 119 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.