Ga naar inhoud

Dit forum moet geld vragen voor het lidmaatschap

Aanbevolen berichten

Moderator+     11,2k 478

 

 

Er worden in dit forum vele tips en trends met elkaar gedeeld en adviezen aan elkaar gegeven. Dit om ondernemerschap te enthousiasmeren en te motiveren en soms zelfs om iemand ergens voor te behoeden.

 

Wanneer dit forum contributie zou vragen, heb je daar dan problemen mee?

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
Legend     653 61

Op zich logisch dat tot op zekere hoogte informatie niet gratis beschikbaar is. Maar op deze manier zou HL over de rug van die diverse "adviseurs" geld gaan verdienen. Ik zie het voordeel voor de deelnemers dus niet?

 

Nu is het zo dat als iemand goede adviezen geeft deze soms een zakelijke opdracht uit HL haalt, wat een leuke bijkomstigheid is, maar over het algemeen gaat het uit beroepsliefde. Door mensen te laten betalen zal er enerzijds een stuk minder gevraagd worden, want het werpt drempels op en anderzijds (als je ook betaald krijgt om te reageren) een grote aanwas van "adviseurs" komen.

Link naar reactie
Legend     599 25

Ja, daar zou ik problemen mee hebben. Niet omdat ik het er niet voor over heb, maar omdat dit soort fora steunen op hun community en daarom dus laagdrempelig moeten zijn. Door mensen te laten betalen voor hun deelname houd je de waardevolle content van een toevallige passant buiten de deur.


Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
Retired Mod     9,9k 461

Nee, voor de basisfunctionaliteiten in mijn ogen niet. De charme is juist dat het heel open en laagdrempelig is, en daar ligt ook de kracht. Misschien dat bepaalde nieuwe zaken een kleine bijdrage vragen, maar dan zou daar echt iets tegenover moeten staan. Voor het forum zelf vind ik het prijzenswaardig dat alle "brengers" dit vrijwillig en belangeloos doen, ik vind persoonlijk dat het faciliterende platform dat liefst ook zou moeten doen.

Link naar reactie
Legend     4k 228

Ik denk dat het ook afhankelijk is van de extra functies.

 

De basis van het forum moet altijd gratis blijven om zo genoeg verschillende inzichten over verschillende onderwerpen te krijgen.

 

Wel zou een lidmaatschap iets kunnen zijn voor extra functies, zoals lagere kostprijs bij uittreksels kvk oid.

Link naar reactie
Retired Mod     9,9k 461

Niet direct van toepassing, maar ik kan me wel wat redenen voorstellen:

 

Ik kan geen reden bedenken contributie te gaan heffen, dus heb ik geen mening. Mss krijg ik die mening wel als ik een goede reden krijg aangereikt.

 

[*] Om de staatsschuld terug te brengen

[*] Om het voortbestaan te garanderen

[*] Om overnames te kunnen doen

[*] Voor buitenlandse expansie

[*] Om nieuwe functionaliteiten te kunnen ontwikkelen

[*] Om experts te betalen voor extra bestede uren

[*] Om meer experts aan te trekken

[*] Om offline dingen te organiseren

[*] En zo is er vast nog veel meer te bedenken...

 

Zoals gezegd, niet allemaal even relevant, maar denk eens die richting in :)

Link naar reactie
Super Senior     195 14

Nee, zoals het concept er nu staat zou ik er niet voor willen betalen. Om de simpele reden die andere voor mij ook al aangaven; te weinig features waarvoor betaald zou kunnen worden. Informatie als deze is gratis beschikbaar en moet dat ook blijven.

 

Wat wel een optie is, is bijvoorbeeld een soort van Premium Membership. Uit de vraag begrijp ik namelijk dat HigherLevel op een of andere manier geld moet gaan opleveren. Advertenties zijn geen optie, dus dan moet het anders. Dan zou een PM een betere optie zijn, aangezien de bezoeker dan gewoon de keuze heeft. Welke extra features hier dan aan verbonden zijn is weer een ander onderwerp, maar goed.

 

*Edit*: Misschien echte adviseurs (zoals bv. Joost) de mogelijkheid bieden om via HigherLevel een soort van afspraak te kunnen maken. Is maar een hersenspinsel hoor, maar dat komt er bij me op. Zie het als een soort van spreekuur bij de dokter.

Link naar reactie
Legend     1,4k 70

Nee, voor de basisfunctionaliteiten in mijn ogen niet. De charme is juist dat het heel open en laagdrempelig is, en daar ligt ook de kracht. Misschien dat bepaalde nieuwe zaken een kleine bijdrage vragen, maar dan zou daar echt iets tegenover moeten staan. Voor het forum zelf vind ik het prijzenswaardig dat alle "brengers" dit vrijwillig en belangeloos doen, ik vind persoonlijk dat het faciliterende platform dat liefst ook zou moeten doen.

 

Eens.

 

Enige reden om geld te vragen zou zijn als het voortbestaan van het forum in gevaar zou komen. Maar dan zou mijn eerste reactie zijn op de kosten te besparen. Stel je zou laten betalen, dan wordt het businessmodel: 1 op de 100 betaalt voor premium features welke inkomsten voldoende zijn om het gratis gebruik door de 99 mensen te financieren.

 

Er zijn wel dingen te bedenken waar ik wel voor zou willen betalen:

 

[*](online) mentoring door ervaren ondernemers / business development mensen / belastingadviseurs/marketeers/ .... die jouw ondernemingsplan bestudeerd hebben en niet vervallen in algemeenheden. Naar voorbeeld van het mentortraject van de kvk. Ik zou het gaaf vinden als ik zo een adviesraad zou kunnen krijgen, waar ik dan ook wel een niet marktconform tarief zou voor willen betalen - van enkele honderden euro's per maand. Eigenlijk hetzelfde als wat HL nu doet, maar dan grondiger, en langduriger.

 

Link naar reactie
Super Senior     195 14

Uit de vraag begrijp ik namelijk dat HigherLevel op een of andere manier geld moet gaan opleveren.

 

Het is maar een algemene onderzoeksvraag van een extern bureau hoor, geen reden om conclusies aan te verbinden :)

 

Is het volgens dat onderzoeksbureau dan van belang dat HL geld gaat opleveren? Zo komt het in ieder geval op mij over :P

Link naar reactie
Retired Mod     9,9k 461

Is het volgens dat onderzoeksbureau dan van belang dat HL geld gaat opleveren? Zo komt het in ieder geval op mij over :P

 

Nee, het zijn gewoon algemene overpeinzingen. Meedenken of beantwoorden naar eigen voorkeur is het devies, zonder de vragen zelf ter discussie te stellen.

 

Nu weer on-topic :)

Link naar reactie
Legend     2k 151

Ik vind het juist niet nodig geld te gaan vragen. Dat verhoogt de drempel. Echter is het wel afhankelijk hoe het word ingevult. Kan me voorstellen bij de Vraag en Aanbod gedeelte om een bepaalde commissie te vragen als je iets koopt/verkoopt. Of bij aanmelden dat je naast de nicknames, ook een telefoonnummer kunt invullen en vervolgens geverifieerde gebruiker kunt worden door X euro te betalen voor een SMS-je, telefoonnummer. Daardoor kun je onderscheid maken in de wat serieuzere deelnemers of minder serieuze deelnemers. Wat ook al als idee is geopperd is een premium lidmaatschap waarbij je bijv. ipv 1 RSS kanaal in je blog, 2 RSS kanalen kunt invoegen of eigen invulling van je profiel.

 

Of wat ook nog een optie is, is dat je bij premium lidmaatschap je profiel/bedrijf ergens op de homepage mag zetten, soort van Google Adsense? (Als HL dan toch echt commerciëler moet worden)

Link naar reactie
Legend     11,3k 470

HL heeft alleen bestaansrecht, omdat het laagdrempelig is en dat moet vooral zo blijven. NEE, dus...

 

...hebben jullie al eens een deelnemer meegemaakt die geld vraagt voor zijn of haar bijdragen? :P

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Legend     22,5k 1386

 

Hmmm, volgens mij levert dit niet zoveel op - behalve onbedoelde misverstanden. Vragen opstellen alsof het een enquete is, en die vervolgens in de loop van een paar weken op het forum plaatsen. Je krijgt een paar reacties en dan sterft het uit.


Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Moderator     8,9k 866

Nou ben ik een week of wat geleden wel gebeld over HL door een enquetebureau en volgens mij zat deze vraag er inderdaad ook tussen. Naar mijn mening komt de laagdrempeligheid van HL (in de huidige vorm / opzet) door een prijskaartje eraan te hangen wel in het geding. Maar het is altijd goed onderzoek te doen naar de waarde(ring) in al zijn verschijningsvormen, ook waar het de diverse aspecten van HL betreft.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, Hospitality & Leisure Ondernemer 'In Ruste', Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (arbeidsrechter.nl), MSc-Student Design Driven Innovation (nhlstenden.com); (Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als forumlid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar reactie
Legend     653 61

De respons is niet representatief en is ook gratis voer voor concurrenten.

 

Groet,

 

Highio

 

Begreep ook altijd dat vragenlijsten, in welke vorm dan ook, uit den boze waren op HL? Studentonderzoeken met als richtgebied ondernemers --> verwijderd. Ondernemers die nieuwe markten willen aanboren met behulp van een vragenlijst --> verwijderd.

 

Natuurlijk begrijp ik heel goed dat deze vragenlijst in het algemene belang is van HL, maar dat zou met een onderzoek van een ondernemer ook zo kunnen zijn toch? Hoe is dit te verkopen aan diegene die zijn onderzoek verwijderd heeft zien worden?

Link naar reactie
Legend     691 45

Nee geld vragen voor een forum is het begin van het einde. Veel deelnemers haken dan af en je krijgt dan minder waar voor jouw geld. Starters hebben zowiezo niet veel geld te besteden. Beter is het daarom in plaats daarvan betaalde advertenties toe te laten op dit forum. Dat levert veel meer op bij een goed beziocht forum als Higherlevel/

 

Paul

Link naar reactie
Legend     11,3k 470

@PaulGo: betaalde advertenties en free (generated) content, dat is pas het begin van het einde.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Legend     4k 228

@paulgo,

 

waarop baseer je dat advertenties geld opleveren? Ik klik nooit op die advertenties. Sterker nog als een advertentie te vaak en te irritant aanwezig is, heb ik meer twijfels over een product dan wanneer en product geen of weinig reclame maakt.

 

En ik verwacht eigenlijk niet dat ondernemers zullen klikken op dit soort advertenties.

 

Ik ben trouwens wel benieuwd wie er ja heeft geklikt en waarom.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  13 leden, 208 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.