• 0

Ervaringen met bedrijvenpagina en overige bedrijfs(web)gidsen...

IK heb me vanmiddag weer een advertentie laten aansmeren voor € 120,00 op deze website. Uiteraard met wat extra regels tekst en website. Ik vroeg me eigenlijk af of iemand hier wel eens van had gehoord, en of dit nou wel zo verstandig van me is geweest.

 

[titel ververst - mod]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Ik werd laatst ook gebeld door (naar eigen zeggen) bedrijvenin.nl ofzoiets.

Het betrof iets in de zin van bedrijvenin.heerenveen.nl en volgens de dame had ik mezelf al op die site aangemeld met m'n bedrijfsgegevens (niet dus!!) en die gegevens stonden er xx tijd op, maar dat was dan gratis (ter promotie) en zou ik langer op die site willen staan, dan moest ik rond de 300 en nogwat euro per jaar betalen

 

heb maar vriendelijk verwoord ::) dat ze me dan maar van die site afgooien...ik betaal geen 300 eurie om op een flauwekul site te staan! (/edit: lees hierboven dat bedrijvenpagina.nl genoemd word...dit zou het hiergenoemde bedrijf ook kunnen zijn)

 

@ALLEMAAL: even een kleine tip van Friese bodem ;)

in de lokale krant onder de zoekertjes (tegenwoordig soms gratis, vroeger gratis) en daar verkapte reclame maken.

Bijvoorbeeld: "gezocht: oude foto's van pand aan de XXXstraat nr X, waar tegenwoordig Lijstenmakerij Popma gevestigd is."

 

Je noemt je zaak toch, onder het mom van bijv. foto's gezocht...kost niks en die zoekertjes worden toch vaak gelezen.

 

 

Link naar reactie
  • 1

 

Kortom, bedrijvenpagina is een malafide bedrijf dat via telefonische verkoop hardwerkende ondernemers geld af probeert te nemen.

 

 

Hoewel het begrijpelijk is dat kwalificaties als 'malafide' en 'oplichterij' gebruikt worden voor dubieuze acquisitie, leidt dat er soms toe dat dit forum te maken krijgt met blafbrieven van advocaten. Dat vergt veel tijd, die beter besteed kan worden aan het in goede banen leiden van het vraag- en antwoordspel waarvoor dit forum dient. We raden daarom aan emotionele uitbarstingen te onderdrukken en vooral feitelijk te beschrijven wat er precies gebeurd is: daar hebben andere ondernemers meer aan. Die kunnen dan zelf hun conclusies trekken.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Waar is toch de tijd gebleven dat je aanbiedingen besprak met een vertegenwoordiger van een bedrijf onder genot van een kopje koffie, alles op papier zette, het ondertekende en elkaar goede zaken wenste.

 

Oke met de opkomst van de nieuwe media misschien niet meer relevant maar je wist wel waar je aan toe was en alles stond op papier (met als het goed was de kleine lettertjes achterop de overeenkomst) en in proccedures altijd handig zo'n getekend document.

 

Mondelinge toezeggingen, telefonische afspraken. email en getekende faxen: volgens mij zouden we er gewoon weer van af moeten stappen.

 

of ben ik nu te ouderwets. En ja als ik iets opzeg doe ik het altijd nog aangetekend. ;D

 

Link naar reactie
  • 1

 

Ik wil graag weer contact met ze opnemen waarin ik deze punten kan inbrengen.

 

 

Niet mee in gesprek gaan. Dit zijn doorgewinterde praatjesmakers die jou (blijkbaar) compleet onder de tafel praten. Gewoon een aangetekende brief sturen als aangeraden, aanmelden bij het SAF (heb je de vorige berichten nu al gelezen?) en daarna alle aanmaningen, dreigbrieven en andere zooi negeren.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Allen dank voor de hulp! Mijn opdracht is (zonder dat ze moeilijk deden, maar ik wel pas laat reactie kreeg) geannuleerd naar aanleiding van mijn 2 mailtjes. In de mail heb ik gezet dat ik dezelfde brief ook aangetekent zal versturen, zal ik dit alsnog doen? Hieronder mijn tweede mail, misschien help ik iemand er mee.

 

 

 

Beste Medewerker,

 

Ik heb zojuist informatie ingewonnen over de “overeenkomst” gemaakt op 08-02-2010

 

Op grond van bedrog dan wel dwaling is deze overeenkomst niet rechtsgeldig. Vast staat dat u onjuiste, dan wel misleidende mededelingen heeft gedaan (o.a. de minimaal 10 wachtende potentiële klanten), en ik bij een juiste voorstelling van zaken de overeenkomst niet zou hebben gesloten.

 

De mondeling telefonische overeenkomst is hierdoor een buitengerechtelijke verklaring (cx artikel 3:50 Burgerlijk Wetboek) Derhalve dient de overeenkomst nietig verklaard te worden. Indien dit niet gebeurd zal ik verdere stappen nemen.

 

Ook bent u uw informatieplicht niet nagekomen. Mijn gegevens zijn online gezet voor ik de algemene voorwaarden heb gezien, of dat ik hier op gewezen ben. Hierdoor bedraagt de bedenktijd niet 7 kalenderdagen maar 3 maanden. (Artikel 7:46d Burgerlijk Wetboek)

 

Nog los hiervan staan de prijs absoluut niet in verhouding met de door u geleverde magere dienst. Ook dit is in strijd met de wet. Ik heb veel ondernemers gesproken die geen enkele extra bezoeker hebben gekregen die via uw site op hun webshop is gekomen, laat staan klanten.

Bij mijn weten is het ook niet toegestaan mijn adres gegevens zomaar online te zetten, gezien ik een eenmanszaak heb en geen BV. Ik wil dan ook dat deze verwijderd worden.

 

Ik zal deze brief zowel mailen, en ondertekent + aangetekend versturen, gezien jullie mijn brieven anders niet lijken te ontvangen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Bart Groeneveld

 

 

Reactie

 

Geachte heer Groeneveld,

 

 

Wij hebben uw brief 10 februari 2010 ontvangen. De opdracht wordt geannuleerd en u ontvangt binnenkort een creditfactuur.

 

 

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Afd. Administratie

 

 

De creditfactuur heb ik niet nodig gezien ik nog geen betaling heb gemaakt. Nu ga ik zeker geen reclame maken voor dit bedrijf, maar na alle verhalen viel dit me toch wel erg mee!!

Link naar reactie
  • 1
Op 28-3-2019 om 18:49, Peetvm zei:

heb ik me met mijn bedrijfje (metaalbewerking) ingeschreven bij de kvk.

 

Heeft de KVK je bij inschrijving niet gewaarschuwd voor dit soort telefonische colportage?  Dochter van vrienden van mij werd bij inschrijving (wel) summier op de hoogte gebracht van dit soort praktijken. Direct na haar inschrijving heb ik haar alle trucs nog eens uitgebreid verteld, Die laat zich dus door niemand meer een oor aannaaien. 😁

 

Heeft de KVK eigenlijk geen zorgplicht in deze, tenslotte verpatsen ze nieuwe inschrijvingen al jaren aan allerlei figuren met al dan niet louche verkooppraktijken. Heeft de KVK nog een webcare? Ben eigenlijk wel benieuwd hoe zij hier tegen aan kijken. En of hun plannen om te stoppen met verkopen van allerlei bestanden voldoende zijn om dit soort uitwassen te doen stoppen.

 

Link naar reactie
  • 0

Je weet het antwoord zelf al gok ik ;)

 

Dergelijke 'losstaande' promotieactiviteiten leiden vrijwel altijd tot niets. Het is zonde van je geld, je kunt maar beter snel immuum worden voor (telefonische) verkopers.

 

Ik ken de site niet, en zo te zien werkt hij ook niet handig. Weggegooid geld, sorry dat ik er niet meer van kan maken :)

Link naar reactie
  • 0

Nog nooit van gehoord...

Of het verstandig van jou is geweest? Dat zou ik niet weten. Stel dat je door deze advertentie 10 klanten binnenhaald waar je in totaal € 500 winst opmaakt dan is het verstandig geweest. Maar als het je geen klanten op levert (naamsbekendheid is altijd moeilijk meten dus weten he) dan zou het wel eens onverstandig kunnen zijn.

 

Jelmer.

Link naar reactie
  • 0

Dergelijke 'losstaande' promotieactiviteiten leiden vrijwel altijd tot niets.

 

Dat is een veelgehoorde uitspraak, maar volgens mij niet per se waar. Als iemand die toevallig op zoek is je via die weg vind, goed geregeld.

 

Met de site die je noemt ben ik niet bekend, heb het idee dat weinig mensen hem hier kennen.. wat dat betreft zou het verspeeld geld kunnen zijn.

 

Maar eenmalige acties in het algemeen? Ik vraag me af wat de mensen die hiertegen ageren zich voorstellen bij de reclamebudgetten van het gemiddelde kleine bedrijf. Als je marketingpot geen tonnen bevat, is het toch niet doenlijk om een of ander consequent marketingbeleid te ontwikkelen?

Link naar reactie
  • 0

lmuilkens, als je €120,- "zomaar" uitgeeft, dan kun je beter wat meer sparen en dit geld en tijd steken in het maken van een goed business en marketingplan.

 

Maar eenmalige acties in het algemeen? Ik vraag me af wat de mensen die hiertegen ageren zich voorstellen bij de reclamebudgetten van het gemiddelde kleine bedrijf. Als je marketingpot geen tonnen bevat, is het toch niet doenlijk om een of ander consequent marketingbeleid te ontwikkelen?

 

Tsja, wat is een klein bedrijf en wat is het gemiddelde marketingbudget van zo'n bedrijf? Als eigenaar van een klein bedrijf moet je slim, efficiënt en creatief marketen. Zo vallen die marketingbudgetten best mee. Bedrijven zonder een consequent marketingbeleid zijn niet serieus met marketing bezig en laat marketing nou net een hele belangrijke pijler van je bedrijf zijn.

Link naar reactie
  • 0

Als je marketingpot geen tonnen bevat, is het toch niet doenlijk om een of ander consequent marketingbeleid te ontwikkelen?

 

Tuurlijk wel, dit is onafhankelijk van je budget. Het gaat erom dat je je verdiept in wat wérkt, en consequent daarbij blijft. Stel, je wilt alleen IT pro's bereiken, en liefst meerdere malen. Dan ontwikkel je daarbij een plan, waarbij je een website die je advertentieruimte aanbiedt maar die niet bij je doelstellingen past, aan je voorbij laat gaan. Dus niet in één middag besluiten geld te geven aan iets waarvan je niet weet of het wat op kán leveren. Natuurlijk heb je dan altijd de gelukstreffers, maar die kans is vrij klein. Een consequent beleid heeft meer resultaat als je het goed doet, dan wat hagelschoten in de hoop op gelukstreffers.

Link naar reactie
  • 0

Misschien is mijn keuze voor het woord 'consequent' niet helemaal handig hier. Vaak wordt gedoelt op vaak herhalen, langdurig adverteren in hetzelfde blad, etc. Financieel is dat vaak domweg niet haalbaar.

 

Consequent zijn in wat je wel en niet kiest als media is natuurlijk wel een verstandige zaak, zeker consequent targetten.

 

Goed targetten is volgens mij dan ook de hele kunst: Om 10 klanten binnen te halen, hoef je maar 10 mensen te bereiken. Sterker nog, alle andere mensen die je bereikte waren een waste of money. Het probleem is natuurlijk het identificeren van die mensen. Voor mijn gevoel is keyword-based adverteren hier heel sterk in, alleen is het vaak zo dat de frequentie van zeer specifieke zoekopdrachten te laag is om wat mee te doen.

 

 

Link naar reactie
  • 0
Misschien is mijn keuze voor het woord 'consequent' niet helemaal handig hier. Vaak wordt gedoelt op vaak herhalen, langdurig adverteren in hetzelfde blad, etc. Financieel is dat vaak domweg niet haalbaar.

Daar heb je natuurlijk gelijk in. Dit zie je ook vaak alleen maar bij grotere bedrijven die hun merk/dienst proberen te branden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Als iemand die toevallig op zoek is je via die weg vind, goed geregeld.

 

Met de site die je noemt ben ik niet bekend, heb het idee dat weinig mensen hem hier kennen.. wat dat betreft zou het verspeeld geld kunnen zijn.

 

 

Die gaat mijn vriesdooi-kast in... ;D

 

Je zegt eigenlijk: "Ik ken die site niet, het is (daarom) waarschijnlijk weggegooid geld, maar als er iemand reageert is het toch wel goed".

 

Je schaarse geld besteden aan een actie waarvan je achteraf toegeeft dat het niet doordacht was, kan je eigenlijk geen marketing noemen. Dat is gokken op een toevalstreffer.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

de bedrijfsadreswijzer is van MediaTrend Publicaties, die vele webservices ontwikkeld/exploiteerd zoals www.jobsonline.nl. Dus er zit wel ervaring achter zou je denken. Hoe komen ze aan gegevens? Ik denk via anderen. Er staat ook 1 van onze vestigingen in genoemd, met een oud adres.

Pim de Bokx

www.pioneerz.com | managing the risk to dramatically improve

Link naar reactie
  • 0
Dat is gokken op een toevalstreffer

Precies! Maar is toch altijd beter dan naar het casino te gaan. Het bedrag is te overzien, betreft goed etentje met relaties (=aftrekbaar), maar ook dan ben je niet verzekerd van opdracht.

Af en toe moet je het gewoon laten gebeuren en wie weet.....

Waarom twijfel? Niet geschoten is altijd mis! Het kwam op je pad en 'go with the flow' in dit geval, want het voelde goed.

 

Weet je, wat ik leuk zou vinden: keep us posted. Kijken wat het doet. Ik denk dat ratio per definitie niet zo'n grote invloed heeft, maar dat het meer is van het inspringen op omstandigheden die je tegen komt, management of the moment. En dit is er 1. Succes!

"Take a method and try it. If it fails, admit it frankly, and try another. But by all means, try something."

This quote is from a speech by Franklin D. Roosevelt

--- www.mopini.com ---

Link naar reactie
  • 0

IK heb me vanmiddag weer een advertentie laten aansmeren voor € 120,00 op deze website. Uiteraard met wat extra regels tekst en website. Ik vroeg me eigenlijk af of iemand hier wel eens van had gehoord, en of dit nou wel zo verstandig van me is geweest.

 

Om dan toch een positief antwoord te geven: Als je door het trappen in deze verkooptruc (EUR 120,00 is een hoop geld voor de meeste studenten) zoveel geleerd hebt dat je toekomstige (nog duurdere) verkooptrucs doorziet, dan heb je dit prima gedaan! ;)

 

 

Comfi puzzelt aan comfort in de afstemming tussen mensen, systemen en strategie.

Comfi vervult hierbij een brugfunctie tussen management, automatisering, controlling en de uitvoerende organisatie.

Link naar reactie
  • 0

Nooit ga ik meer in op telefonische vragen om te adverteren. Ik heb het een paar keer gedaan, in totaal heeft het me bijna € 1000,- gekost en ik heb er nul komma nul voor teruggekregen. Ik baal dat ik er ooit op ingegaan ben. Vanaf nu spaar ik voor een degelijke advertentie in de Gouden Gids, heb ik denk ik meer aan dan die ongevraagde boekjes waar je voor veel teveel geld in staat. :( :-\

YourCom // alles voor internet

NIEUW!! Yourhello // doorzichtig kunststof visitekaartjes!

Link naar reactie
  • 0

Nooit ga ik meer in op telefonische vragen om te adverteren. Ik heb het een paar keer gedaan, in totaal heeft het me bijna € 1000,- gekost en ik heb er nul komma nul voor teruggekregen. Ik baal dat ik er ooit op ingegaan ben. Vanaf nu spaar ik voor een degelijke advertentie in de Gouden Gids, heb ik denk ik meer aan dan die ongevraagde boekjes waar je voor veel teveel geld in staat. :( :-\

 

Dank je! Ik werd vandaag ook weer opgebeld door een uitgever van een boekje. Deze keer voor de overheid. Oplage 2500, formaat 6x8,5, prijs 380 € ex. btw. Niet doen dus?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 218 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.