Jump to content
Jaykuils
Verberg

Pannenkoeken via thuisbezorgd

Beste lezers,

 

ik loop al enige tijd met het idee rond om een kleine horeca ruimte te huren in een grote stad  voor bezorging via thuisbezorgd  en afhalen Van pannenkoeken het is goedkoop om te maken alleen vraag ik mij daarom af of mensen dit wel gaan bestellen 

Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ben bang dat het niet gaat werken. Heeft te maken met de kosten van het eindproduct. Deze zullen snel te hoog worden waardoor consumenten gaan afhaken. Terwijl in een pannenkoeken restaurant men wel makkelijk 7,50 euro per pannenkoek wil betalen. Daarnaast wil men voor dit soort bedragen ander soort eten bestellen op thuisbezorgd.

Link to post
Share on other sites
  • 1
Op 13-11-2020 om 21:11, Jaykuils zei:

alleen vraag ik mij daarom af of mensen dit wel gaan bestellen 

Welkom op HL

Heb je zelf al iets onderzocht m.b.t. dit idee?

23 uur geleden, Anzaar zei:

Ben bang dat het niet gaat werken

Ook welkom op HL

Angst is een slechte raadgever,  waarop baseer je jouw aannames?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
  • 0

Beste heren bedankt voor beide reacties ik heb zelf nog niks onderzocht m.b.t dit idee ben ook totaal nieuw met ondernemen en ga dit ook zeker doen bedankt voor de tip was vooral benieuwd naar reacties op dit forum hoe andere mensen er over denken ik waardeer elke reactie maar ben het ook eens dat angst een slechte raadgever is anzaar heeft het over hoge productie kosten die lijken mij voor pannenkoeken toch zeer laag 

Link to post
Share on other sites
  • 0
13 minuten geleden, Jaykuils zei:

 ik heb zelf nog niks onderzocht...

ga dit ook zeker doen...

Perfect, als je een idee uitwerkt tot een concept merk je dat je steeds meer inzicht krijgt of en hoe het idee haalbaar is voor jou...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
  • 0

Kopt de kosten van een pannenkoek zijn laag. Maar je hebt ook arbeidsuren, overhead kosten, marketingkosten. Je pannenkoek moet al gauw voor 7,50 of meer worden verkocht wil het rendabel zijn. Voor een pannenkoeken huis betaald men ervoor, en worden er nog drankjes bijbesteld. Maar bezorgen gaat niet voor dat tarief lukken en ik denk niet dat jij de standaard pannenkoeken gaat verkopen voor 0,75 cent per stuk. Daarnaast gaat door het bezorgen kwaliteitsverlies verloren. Heb toevallig vandaag pannenkoeken gegeten. Ik maak ze graag zelf en anders de kant en klare uit de koeling. Met echte roomboter zijn de kosten inderdaad ook thuis erg laag om te maken. Ik zal ze niet zo gauw bestellen ook niet uitgemak. Dan neem ik de kant en klare uit de koeling ff opwarmen met een klontje roomboter en je kan ze zo naar binnen schuiven

Link to post
Share on other sites
  • 0
11 minuten geleden, Anzaar zei:

Kopt de kosten van een pannenkoek zijn laag. Maar je hebt ook arbeidsuren, overhead kosten, marketingkosten. Je pannenkoek moet al gauw voor 7,50 of meer worden verkocht wil het rendabel zijn. Voor een pannenkoeken huis betaald men ervoor, en worden er nog drankjes bijbesteld. Maar bezorgen gaat niet voor dat tarief lukken en ik denk niet dat jij de standaard pannenkoeken gaat verkopen voor 0,75 cent per stuk. Daarnaast gaat door het bezorgen kwaliteitsverlies verloren. Heb toevallig vandaag pannenkoeken gegeten. Ik maak ze graag zelf en anders de kant en klare uit de koeling. Met echte roomboter zijn de kosten inderdaad ook thuis erg laag om te maken. Ik zal ze niet zo gauw bestellen ook niet uitgemak. Dan neem ik de kant en klare uit de koeling ff opwarmen met een klontje roomboter en je kan ze zo naar binnen schuiven

 

Je werpt - wederom! - allerlei bezwaren op, die iemand kunnen ontmoedigen om het idee verder te onderzoeken op haalbaarheid.

 

Dat vind ik echt te kort door de bocht (Google eens op 'Ideakillers' of zoek eens het filmje op uit begin jaren '90 vorige eeuw,  waar niemand de noodzaak of het nut van een mobiele telefoon zag...)

 

Bij jouw aannames ontbreekt de onderbouwing waarom het gedoemd is te mislukken, terwijl vraagsteller evengoed naar onderbouwing kan zoeken of en hoe het idee wel haalbaar zou kunnen zijn.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
  • 0

Ik benoem slechts feiten en ik geef zeker een onderbouwing. Dat ontbreekt wel in jou reacties. Ik hou t graag bij het onderwerp. Het idee heeft geen kans van slagen. Ik kan daarvoor een uitgebreid onderzoek doen maar dat is aan de ondernemer zelf. Het idee zal snel onhaalbaar zijn. Maak een simpel rekensommetje en je weet genoeg. Daarnaast kijk naar je concurrenten. Je hebt tegenwoordig voor nog geen 10 euro een complete maaltijd met drankje en dat wordt nog een thuisbezorgd. Als je denkt daar met een pannenkoek tussen te kunnen komen dan moet je er voor gaan ik ontmoedigen niemand. Als ondernemer moet je juist kansen zien ondanks weerstand van anderen.

Edited by Anzaar
Schrijffouten
Link to post
Share on other sites
  • 0

Hier in Nijmegen hebben we een pannenkoekenbakker op Deliveroo en Thuisbezorgd, dus het is niet ongehoord. Maar je zult of voor heel goedkoop moeten gaan, of voor hele speciale pannenkoeken. Maar in plaats van losse pannenkoeken zou je ook kunnen denken aan een stapel pannenkoeken voor de hele familie voor een tientje of zo.

Link to post
Share on other sites
  • 0
26 minuten geleden, Anzaar zei:

Ik benoem slechts feiten en ik geef zeker een onderbouwing

Je geeft slechts meningen over diverse zaken, zoals prijsstelling e.d., maar een prijs is slechts één factor en die is ergens op gebaseerd en ergens mee te onderbouwen, dat laatste ontbreekt in jouw verhaal.

 

Het is wat Rijder42 aanhaalt: wat je ervoor levert en waar dat allemaal uit kan bestaan.

 

En je bent het gelukkig ook wel een beetje met mij eens: 

29 minuten geleden, Anzaar zei:

Als ondernemer moet je juist kansen zien ondanks weerstand van anderen.

:winking-face:

En daar kan Vraagsteller wellicht mee verder.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
  • 0

Bij mij is sindskort ook een pannenkoeken bezorger actief wel vooral door corona.

 

En eenvoudige stroop en poedersuiker pannenkoeken kunnen alleen in een familie pakket van 4 of meer.

 

Verder wat speciale pannenkoeken van 10 tot 12 euro.

 

Verder zelf samenstellen opties met 1, 2 of 3 ingrediënten tegen vaste prijzen

 

En altijd 2,50 bezorgkosten.

 

Veel mensen zijn wel gemaksbestellers en ook buiten corona niet altijd zin met kinderen naar zo'n kabaal zaal te gaan wat pannenkoekenhuizen toch vaak zijn. 

 

Ik denk dat gezinnen wel je hoofd doelgroep zijn. 

 

Dus ik denk dat je met 

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 0
Op 13-11-2020 om 22:52, Anzaar zei:

Ben bang dat het niet gaat werken. Heeft te maken met de kosten van het eindproduct. Deze zullen snel te hoog worden waardoor consumenten gaan afhaken. Terwijl in een pannenkoeken restaurant men wel makkelijk 7,50 euro per pannenkoek wil betalen. Daarnaast wil men voor dit soort bedragen ander soort eten bestellen op thuisbezorgd.

Ander soort eten bestellen? Ik zie niet veel verschil met bijvoorbeeld een pizza. Het argument dat de consument in een pannenkoekenrestaurant 7,50 zou willen betalen maar niet als hij de pannenkoek thuisbezorgd krijgt omdat hij zelf de pannenkoek voor 0,75 kan bakken lijkt me redelijk onzinnig. Een thuisbezorgde pizza is immers ook duurder dan diepvries uit de supermarkt en daar kan het blijkbaar wel. 

 

21 uur geleden, Anzaar zei:

Daarnaast gaat door het bezorgen kwaliteitsverlies verloren.

Dat is om te beginnen een dubbele ontkenning, daarnaast is ieder ander  thuisbezorgd warm eten bij aankomst kouder/minder lekker dan dat het recht uit de pan of oven komt.

 

De commentaren van @Rijder42en @Roel J v,w.b. de familiepakketten lijken me toch wel de moeite waard om verder te onderzoeken. Pannenkoeken worden traditioneel gezien al op tafel gezet in stapels in plaats van stuks.

 

 


BvL Douane Advies - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Link to post
Share on other sites
  • 0

Er zal ongetwijfeld wel een markt voor zijn maar niet voor ons. Pannenkoeken bakken doen we samen met de kleinkinderen en dat is dolle pret (en een bende achteraf maar daar draaien wij als schoonmakers ons hand niet voor om.) Een enkele keer naar een pannenkoekenhuis en dat vaak op een vakantiepark. De Mac met zijn speeltjes blijft toch favoriet.

 

Thuisbezorgen heeft een forse groei door gemaakt in volume maar ook in aanbieders. Je zal dus met een ijzersterk concept moeten komen wil je goede omzet kunnen draaien.

 

Quote

De Mac met zijn speeltjes blijft toch favoriet.

 

Wellicht meenemen in je concept en goed promoten.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Waarom probeer je het niet gewoon?

Alhoewel in NL zal het qua regelgeving wellicht niet mogen, hier in Spanje zijn er meerdere die vanuit hun thuis keuken ineens via just eat leveren.

 

Ik zou wel goedkoop inzetten, een pakket van 5 standaard pannekoeken voor 10/15 oid. Extra ingrediënten zijn extra natuurlijk.

Drankjes verdien je waarschijnlijk aan.

 

Link to post
Share on other sites
  • 0

Mijn kinderen vragen al sinds de zomervakantie om pannenkoeken. Maar ik heb een hekel aan ze zelf te bakken en de kant en klare van de supermarkt vinden we niet zo lekker. 

 

Zo'n stapel verjaardagpannekoeken lijk mij echt ideaal voor een kinderfeestje😃 (wel rekening houden met allergieen en lactosevrij enzo)  Kunnen ze hier een keer wat anders eten dan patat op een feestje😉

 

Verdere ideeën :Paashaas pannekoeken voor de pasen en kerstpannekoeken voor de kerstbrunch😀

Pannekoek-rolletjes voor tractaties. 

 

Kortom kom maar op met die pannekoeken😀

 

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 0

zoals met alles draait het niet om het feit of die pannekoeken verkoopbaar zijn, maar hoe ga jij die pannekoek zo gewild maken dat die massaal besteld word.. het is tenslotte iemand ook gelukt een enorme keten te maken met een uitgemergelde hamburger.


WWW.vloerengilde.nl

Link to post
Share on other sites
  • 1
15 uur geleden, maaike85 zei:

Mijn kinderen vragen al sinds de zomervakantie om pannenkoeken. Maar ik heb een hekel aan ze zelf te bakken en de kant en klare van de supermarkt vinden we niet zo lekker. 

Kom op hé, ga pannenkoeken bakken voor je kinderen! :flushed-face::slightly-smiling-face:

 

 

Op 13-11-2020 om 21:11, Jaykuils zei:

ik loop al enige tijd met het idee rond om een kleine horeca ruimte te huren in een grote stad  voor bezorging via thuisbezorgd  en afhalen Van pannenkoeken het is goedkoop om te maken alleen vraag ik mij daarom af of mensen dit wel gaan bestellen 

Wat meespeelt met pannenkoeken is de experience. Het oer-Hollandse pannenkoekenhuis, met karrenwielen en dorsvlegels aan de muur, het rood-wit geblokte tafelkleed en liefst ook gordijntjes, de Breugel of kleurplaat placemat, de strooppot en de suikerstrooier. Dat is voor een groot deel waarom mensen willen betalen voor een pannenkoek, want als je uitrekent wat het aan ingrediënten kost ... en zelfs als je al die andere kosten doorberekent, zijn pannenkoeken zeer lucratief. 

Ik weet niet hoe serieus je bent in gaan ondernemen (een ideetje hebben en mee rond blijven lopen is super simpel namelijk) maar dan zijn er wel betere businessmodellen te bedenken. Waarvan veel toch afhangen van dat de coronacrisis een beetje onder controle is. Nu kunnen verdienen in de horeca vraag wel dat je al resources beschikbaar hebt, die je op een andere manier kunt inzetten. Als je met niets begint wordt het een heel ander verhaal. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 10 leden online en 396 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept