Ga naar inhoud

MartinM

Super Senior
 • Aantal berichten

  130
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MartinM

 1. Ehm, wat dacht je van een baan zoeken, alles wat je boven uitkeringsniveau vangt gebruikt om de schuldeisers te betalen en daarna opnieuw een onderneming voor eigen rekening en risico te gaan starten?
 2. Nee, in ieder geval niet op basis van deze stelling zonder overige onderbouwing. Naar mijn mening geven de mensen hier advies en is het totaal ongepast om als platform omzet te genereren op basis van iets dat door derden vrijwillig gegeven wordt. Dit zou zo'n complete breuk zijn met de originele opzet van HL, dat je dit enkel met goed fatsoen kunt doen door een nieuw platform te scheppen dat vanaf de start op die basis zijn bestaansrecht tracht te bewijzen. Niet een compleet belangeloos opgezette kennisbank plots over de ruggen van de bouwers daarvan gaan exploiteren.
 3. En waarom zou de klant voorstellen willen ontvangen als hij daar geen opdracht toe verstrekt heeft? Dat is dus het punt waar volgens mij StevenK op doelt: Hieruit kan mogelijk blijken dat de klant in reactie op jouw offerte gezegd heeft dat hij daar accoord mee gaat en dus de voorstellen wil ontvangen. De facto heeft hij daarmee jou de opdracht verstrekt en kan jij hem conform je algemene voorwaarden factureren voor het afbreken van de opdracht.
 4. Ben ik het op zich mee eens, maar dat er nu vanuit de Europese overheid een wettelijk kader wordt geschapen waarmee dit nog verder bemoeilijkt kan worden dan dat nu al het geval is, vind ik een kwalijke zaak. Het lijkt er op dat er bepaalde belangengroeperingen een flinke vinger in de pap hebben om een businessmodel dat trekjes van veroudering begint te vertonen te beschermen met protectionistische maatregelen en op die wijze in staat zijn om vernieuwing die door de markt gedreven wordt te hinderen. Mij lijkt het toch dat je als innovatieve ondernemer moeilijk blij kan zijn met zulke ontwikkelingen. Geen vooruitgang door innovatie, maar een per decreet opgelegd status quo.
 5. Even wat links ter onderbouwing ;) Adviesdocument door de NL Consumentenbond aan de EC Artikel over het uiten van de zorgen hierover van Amazon en Ebay Persbericht op Reuters Artikel op Webwereld
 6. Ik kreeg bij het lezen van de berichtgeving hieromtrent toch wel een heel erg 1990-gevoel. De EC heeft een concept-wetsvoorstel geschreven waarin leveranciers de mogelijkheid krijgen om ondernemers te boycotten op basis van het feit dat de ondernemer in kwestie geen fysieke winkel heeft, maar enkel een webwinkel, en daarom geen producten te leveren. Deze maatregel zou bedoeld zijn om ondernemers met een fysieke winkel te beschermen tegen de concurrentie die online dezelfde producten verkoopt. Het idee erachter is dat online ondernemers geen kosten hebben aan huisvesting en winkelpersoneel en daarom lagere prijzen kunnen hanteren en ze investeren minder in "Het Merk " doordat ze geen fysieke aanwezigheid hebben. De 'bricks-and-mortar'-regel is onderdeel van een uitgebreide hervorming van de e-commerce regels in de Europese Unie. De huidige regels voor e-commerce lopen in mei 2010 af. Dan moet er een nieuwe richtlijn zijn. Volgens mij is het investeren in "Het Merk" iets dat de producent in samenwerking met de gehele distributieketen moet doen, niet iets dat je op het bordje van enkel de retailer moet leggen. Daarnaast betekend fysieke afwezigheid imho helemaal niet perse minder investering in "Het Merk". Sterker nog, een online ondernemer heeft vaak meer behoefte aan reclame-uitingen om klanten te trekken en investeert veel in positieve online berichtgeving omtrent zijn producten en service, allemaal zaken die bijdragen aan "Het Merk". En wat betreft de kosten, tja, ook een flinke drogreden. Een online retailer moet geld uitgeven aan SEO-campagnes, websiteontwikkeling, systeemontwikkelaars en beheerders, backoffice en distributie, allemaal posten die de online retailer bij een serieuze aanpak hoger in de boeken zal hebben staan dan de offline retailer. Kortom, tijden veranderen, techniek verandert, de wensen van de consumenten veranderen, maar de EC wil ons terugdringen naar het pre-internet tijdperk?
 7. Nou ja, je zult hem moeten inboeken, de BTW betalen en als er dan een redelijke termijn verstreken is, je BTW terugvorderen. Lijkt me geen ideale gang van zaken! als je hem niet betaald heb je ook niets om op te geven !!!!!!!!!!!!!! en de jongen moet niet betalen Dus jij boekt pas nadat een klant betaald heeft, niet op het moment dat jij omzet genereert en factureert? Ik ben allesbehalve een boekhoudwonder, maar volgens mij klopt dat toch niet.... Als ik in december 2009 een dienst/product lever, hoort dat volgens mij bij 2009. Als mijn klant pas in april 2010 betaalt, doet dat daar niets aan af. Volgens mij moeten deze pruts0rs dus inderdaad de BTW opvoeren in de maanden dat zij de facturen versturen, en kunnen zij pas terugvorderen als zij hem na maanden van dreigen met aanmaningen, incasso en rechtzaken op oninbaar zetten. Wanneer zij dat niet doen, heeft inderdaad de BD nog wel een leuk appeltje met ze te schillen ;)
 8. Ik zou beginnen met het stoppen van inbreuk maken op het merk en beeldrecht van Toyota en het "Prius-logo" verwijderen. Je bedoelingen zullen ongetwijfeld nobel en zuiver zijn, maar je geeft de mensen die een indruk krijgen dat je op zoek bent naar fast bucks wel veel koren op de molen zo. Succes.
 9. Voor zover mij bekend is, kan je als WN niet eens "ontslag nemen". Dat dit in de praktijk zo wordt uitgesproken en uitgelegd is een ander verhaal, maar indien je als WN je werkzaamheden voor een WG wilt beëindigen, dien je de WG verzoeken je "ontslag te verlenen". Nu zal je misschien jezelf afvragen waarom ik daarmee kom. Uit ervaring weet ik dat recht niet altijd rechtvaardig is en dat je soms op een paar letters, indien een zaak voor een rechter uitgevochten wordt, plots aan het kortste eind kan trekken. Om daartegen ingedekt te zijn, zou ik in de brief aan de WN melden dat de WG de meervoudige aanvraag tot ontslag honoreert en het ontslag op verzoek van WN op datum dd-mm-jjjj conform de wens van de WN per direct verleend heeft. Mogelijk kan 1 van de juridisch onderlegde mensen hier nog eens uit de doeken doen waarom er juridisch gesproken ontslag verleend moet worden, i.p.v. ontslag genomen worden. Mijn informatie is gebaseerd op uitspraken van de juristen van vakbond de Unie, dus indien ik incorrecte informatie heb geleverd, doe ik dat in commissie ;)
 10. Ik weet niet hoeveel nadruk er ook op de woonaccessoires komt te liggen, maar als dat ongeveer 50/50 is: InteriFleur
 11. Lijkt mij meer een vraag voor een gebruikersforum voor PC's dan een ondernemersforum, maar ach, laten we er een poging aan wagen ;) Heb je wel bij de instellingen van Outlook aangegeven dat de mails direct verstuurd moeten worden? Kijk hiervoor bij Extra - Opties - Tabblad E-mailinstellingen - Verzenden/ontvangen. Daar moet je dan een vinkje hebben staan bij " Bij verbinding direct verzenden" . Succes.
 12. Misschien iets aan de late kant, maar ik wilde je toch nog even op het volgende document van ICT Recht wijzen. Ikzelf vind het een duidelijk geschreven overzicht.
 13. Mijn meest interessante gesprek: Dame spreekt mij aan bij de stand van Bannertjes.ext en reageert op een inhoudelijke vraag van mij over wat ze dan exact verkopen met: "Dat weet ik niet, ik ben maar een promotiemeisje..." Ik heb het foldertje teruggegeven, vriendelijk naar haar gelachen en ben maar weer doorgelopen, op zoek naar een voetbal ;) Meest verbazingwekkende ervaring: Gesprek bij mooie grote stand van XIB, volgens eigen zeggen specialist voor marketing en Magento, stand met bar en veel mooie iMacs; "Kan je me de beheerinterface van Magento laten zien om wat zaken nader uit te leggen?". "Eh, nee meneer. We hebben hier geen internet....". Hebben zeker nog nooit gehoord dat er tegenwoordig ;) ook mogelijkheden bestaan om websites lokaal te draaien. Kortom, ik onderschrijf hetgeen Frans hiervoor al vermelde, niet echt de moeite waard om voor om te rijden imho.
 14. Je hebt nu op je homepage twee "Specials" staan, Valentijn en Carnaval. Maak in het hoofdmenu (horizontaal bovenkant site, een item aan dat je "Specials" of weet ik wat noemt. Hang daar 2 artikelen onder mbt deze twee onderwerpen. Vertel hierin wat algemene info, waar komt valentijnsdag vandaan, wat is de geschiedenis, wordt het populairder of minder populair en vergeet vooral niet een paar leuke cadeautips er in te zetten met links naar de desbetreffende productpagina. Het laatste is voor jou interessant, want jij wilt verkopen, het eerste deel is voor de zoekmachine interessant, want die hebben op jouw geschenkensite relevante informatie gevonden, jummie.... Zo moeilijk is het dus niet ;)
 15. Linksom of rechtsom: Het draait allemaal om de content op je site. RELEVANTE content!! Dat is wat Google en andere zoekmachines als beste waarderen. Dus zorg voor een duidelijke navigatie over je site, zorg voor inhoudelijk relevante informatie en zorg voor regelmatige aanvulling/vernieuwing. Zoals door anderen ook gezegd, de links volgen dan vanzelf.
 16. Ik wilde even kijken of er nog andere HLers zijn die naar de Webwinkel Vakdagen 2010 gaan. Ze zijn morgen en overmorgen. 20 en 21 januari. Ikzelf ga morgen, 20 januari. Misschien leuk om ter plekke een kop koffie met andere bezoekers te drinken?
 17. Ook niet praktisch genoeg om je te wijzen op wikipedia en google ???
 18. Bedankt beste beheerders, fijn dat de nieuwe functionaliteit er is, gecombineerd met de oude. Blijft mijn verzoeknummertje openstaan: Kan het ook zo gemaakt worden dat een lege reus of kneus niet meer mogelijk is? Ik vind dat mensen het recht hebben om weliswaar anoniem te reuzen/kneuzen, maar een motivatie lijkt mij wel wenselijk.
 19. Zonder amendementen, oftewel zoals het voorstel in het openingstopic door je is omschreven? En is het al gepubliceerd in de Staatscourant of moeten we daar nog geduld voor hebben?
 20. Had je hier al gekeken? Volgens mij heb je kortweg twee mogelijkheden: [*]Een antwoordnummer aanvragen [*]Gefrankeerde antwoordkaarten gebruiken
 21. Ik hoop dan wel dat dit een typo is en dat het eigenlijk 13 januari moet zijn?
 22. En om dat nog inzichtelijker te maken, want er is volgens mij al gebleken dat niet iedereen dat wist, klik op de post van Jeroen hier direct boven nu eens op dat groene blokje, ongeveer midden boven de post waar momenteel "1 reus" in genoteerd staat. Er gaat een wereld voor je open als je het nog niet wist ;) En met nog een keer op dat blokje klikken, verdwijnt het commentaar weer uit beeld.
 23. Als iemand in het verleden wat kneuzen heeft opgelopen, gevolgd door een stel reuzen, dan kijk ik persoonlijk juist naar de inhoud daarvan en beoordeel dat op zijn merites. Wat mij betreft dus zo laten om een zuiver totaalbeeld te verkrijgen. Ik zou eerder voorstander ervan zijn om lege reuzen en kneuzen onmogelijk te maken. Een reus of kneus moet gemotiveerd zijn. Dan filter je al een boel onzin er uit.
 24. Met die lengtes?? :P (Sorry, zinloos en volkomen off-topic, maar ik kon het gewoon niet laten ;) )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...