Maso

Senior
  • Aantal berichten

    81
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Maso

  1. Je hebt wel in de gaten dat je op een topic reageert van 8 jaar oud?
  2. Bedankt voor jullie reacties. @ Highio Die opmaak van 3 kolommen kan ik helaas niet veranderen. Dat zit in de template die ik gebruik van Drupal. De hoofdletters die je overal ziet verschijnen in kopjes wordt ook verzorgd door de template. Ik heb al een keer gekeken of ik het weg kon krijgen maar daar ben ik nog niet uit gekomen. @ Sjongejonge Ik zal eens een keer met de achtergrondkleur gaan spelen, kijken of ik een betere contrastverhouding kan vinden. Wat betreft je opmerking over verzending en cadeaubonnen, dat ga ik verduidelijken. Over die agenda zit ik zelf ook over in. Wat ik nu heb is niet ideaal. Maar een geschikte Drupal module die een agenda weergeeft en die aangeeft of een datum al gereserveerd is heb ik nog niet gevonden. De diverse lokaties ben ik nog naar opzoek, ik ben aan het "onderzoeken" bij welke plaatsen er de meeste vraag is naar verhuur. @ Maikel T Je hebt helemaal gelijk. Een filmpje staat eigenlijk ook nog op het programma maar daar ben ik tot nu toe nog niet achteraan geweest.
  3. Ik ben in mei begonnen omdat ik toen meteen de eerste grote klant binnen haalde.
  4. Ik denk dat je vooral een doorzetter moet zijn. Je krijgt als ondernemer altijd een aantal tegenslagen te verwerken of je zult dan zien dat het net niet helemaal loopt zoals je wilt dat het loopt, als je dan het type bent dat meteen de handdoek in de ring gooit en het allemaal niet meer zo ziet zitten, dan ben je naar mijn mening niet 100% geschikt om te ondernemen.
  5. Het antwoord daarop is heel eenvoudig 'ja' en dit gebeurt dagelijks. Sterker nog mensen huren meestal voor 15 minuten een Ferrari. Met mijn startpakket van 20 minuten ben ik dus nog ruim ook. Mensen die iets exclusief willen doen moeten ook een exclusieve prijs betalen. De naam Discounter slaat daar natuurlijk niet op. De bedoeling is om de Ferrari naar de doorsnee burger te brengen die daar normaal niet de gelegenheid toe krijgt. Ik weet niet wat jij definieert als 'verkeerd publiek'. Websites vergelijken van Ferrari zelf met een verhuurbedrijf is appels met peren vergelijken. Dat geldt voor iedere website van een automerk vergeleken met ieder verhuurbedrijf. De website van bijvoorbeeld een gemiddeld verhuurbedrijf waar je een Mercedes kunt huren staat ook in schril contrast met de website van Mercedes zelf. Jij verwacht exclusiviteit van iets wat juist uit de exclusiviteit wordt gehaald door verhuurders. Dat strookt juist niet met elkaar. Een Ferrari kopen is heel wat anders dan een Ferrari huren en stukken minder exclusief. Maar ik kan me je reactie wel enigszins voorstellen als liefhebber van oude auto's en webdesigner.
  6. Optijd zijn is het probleem niet. Maar ik heb nog geen Drupal module gevonden die reeds gekozen tijden uit het reserveringsformulier filtert. Het is dus niet zozeer dat ik niet optijd kan komen. Maar als twee klanten ieder 20 minuten willen rijden op dezelfde tijd moet ik 1 daarvan verschuiven naar een momentje later. Aanvulling: wat ik eventueel wel kan doen is in plaats van de voorkeurstijden alleen de keuze geven tussen 's ochtends of 's middags.
  7. Hahahaha! Nee sorry, dan moet ik je echt teleurstellen en naar de concurrent sturen.
  8. Hier zal ik naar kijken. Hier haal je een punt aan waar ik zelf ook nog niet goed uitkom. De voorkeurstijden gelden voor ritten die iemand boekt voor 20, 40 of 60 minuten. Daar gelden de benaderingstijden. Uiteraard geldt dit niet voor een bruiloft of gala. aangezien dit verwarring wekt moet ik daar dus nog een fatsoenlijk oplossing voor zoeken. Komt erbij te staan. Op het winkelmandje zal ik ook iets bedenken. Bedankt voor je input!
  9. Bedankt voor je reactie Jasper, Ja, gebrek aan foto's ben ik me van bewust. ik moet inderdaad nog fatsoenlijke en uitnodigende foto's laten maken. dit staat dus zeker op het programma. FAQ, ga ik ook naar kijken bedankt. Eerste wat in mijn opkomt is een simpele alfabetische FAQ. Contactpagina, ook daar zal ik even naar kijken of ik dat moet veranderen. Dat je en u heb ik al redelijk eruit proberen te filteren. Ik ben snel geneigd met u te schrijven. Maar nog steeds niet helemaal eruit dus werk aan de winkel. Webshop, goed idee ja. Alleen heb geen directe oplossing. Het moet zowel kort als pakkend zijn. Bedankt voor je input.
  10. Omschrijving van je concept: Allereerst een korte inleiding. Ik begin in september de laatste fase van mijn studie Rechtsgeleerdheid. Dat betekent dat ik binnenkort mijn huidige onderneming, gericht op juridisch advies, rustig aan moet gaan afbouwen. Veel advocatenkantoren zullen het immers niet waarderen als je thuis dezelfde werkzaamheden uitvoert als bij hen. Aangezien ik aan het einde van mijn studie toch wel graag bij een advocatenkantoor in dienst wil treden ben ik genoodzaakt te stoppen. Omdat ik het ondernemen eigenlijk veel te leuk vind, heb ik een idee dat ik ook nog naast mijn werk later kan behouden. Ik wil daarom een Ferrari gaan verhuren. Nu zul je ongetwijfeld denken: dat doen al 100.000 andere. Ik ben erachter gekomen dat dit eigenlijk meevalt. Veel websites zijn te achterhalen op een en dezelfde aanbieder. Er zijn al met al in Nederland een viertal aanbieders waar rekening mee gehouden dient te worden. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Ik ben tot nu toe zelf bezig geweest met de website in orde te krijgen. Dit is tot op zekere hoogte gelukt. Betalingsmogelijkheden zijn reeds in de webshop aanwezig (alleen nog niet geactiveerd). Bij de KvK is alles in orde, handelsnamen toegevoegd en dergelijke. Verzekeringen kijkt momenteel mijn tussenpersoon naar. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Veel aanbieders bieden een verouderde Ferrari 348 aan. Mijn uitdaging is om een Ferrari 360 aan te bieden tegen dezelfde tarieven als die van 348. Er kan in Nederland maar mondjesmaat een 360 gehuurd worden. Reden daarvan is denk ik omdat ze nu eenmaal duurder in aanschaf zijn (echter goedkoper in onderhoud). Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Dit is in zoverre niet anders dan bestaande concepten. Als je echter de website van de andere aanbieders bekijkt dan zul je zien dat deze vaak rommelig en onduidelijk zijn. Ook zijn websites vaak niet echt gebruiksvriendelijk voor klanten Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik hoop feedback te krijgen over wat jullie van mijn website vinden ten opzichte van andere aanbieders (je zal zelf even moeten googelen omdat ik natuurlijk geen gratis reclame en backlinks voor concurrenten wil maken). Een link naar mijn website staat hieronder in mijn handtekening. Oja, en vergeet onze pagina niet te liken als je er dan toch bent :).
  11. Benoemen is juist belangrijk Hans Dat blijkt ook uit de uitspraak die je aanhaalt. Maar om dat in het concurrentiebeding zelf te doen is overbodig, kost een hoop tijd en niet slim. De lijst is dan immers niet te wijzigen omdat de lijst is opgenomen in het concurrentiebeding en is dus onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Een wijziging van de lijst betekent dan een wijziging van de arbeidsovereenkomst. Totaal niet handig lijkt me. Een verwijzing naar een bepaalde lijst is voldoende. En deze kan wel simpel tussentijds wijzigen.
  12. Excuus voor mijn directheid maar dit is totale onzin. Bovendien geeft het Tessa een volledig verkeerd beeld van hoe een fatsoenlijk concurrentiebeding vorm moet worden gegeven. Fantastisch om een naam op te nemen in een concurrentiebeding maar dat wordt wel enorm lastig als je 25+ concurrenten hebt. Laat staan 100+. Bovendien maakt het kennelijk niets uit of je opgenomen bent of niet want als je niet onder a. valt dan kun je altijd nog vallen onder b, en nog slapper is onder c. Voorts is het door jou genoemde concurrentiebeding veel te vaag. Er staat geen actieradius en wat zijn 'zakelijke contacten heeft onderhouden'? Is dat als je een kopje koffie drinkt met een potentiële klant? Nee in tegenstelling tot wat jij zegt heeft Tessa het zelfs uitstekend geregeld. Ze heeft kennelijk een lijstje met concurrenten welke onder het beding vallen en dat is prima. *aanvulling: gewoon simpel reageren is de oplossing ja Tessa. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan.
  13. Eerlijk is eerlijk, een beetje gerenommeerd incassobureau/gerechtsdeurwaarder vraagt zijn opdrachtgever voor €9,- of hij wel goed wijs is. Helemaal als ze zien dat het om een jongetje van 13 jaar gaat.
  14. Van TS is er ook nog steeds geen antwoord gekomen welke rol zijn ouders hierheen verder spelen. Waarom ondernemen zij geen actie? waarom betrek je hun niet in deze kwestie zodat jou ouders jouw problemen oplossen en niet een wildvreemde op een forum? Een vraag die mij persoonlijk nog steeds enorm bezig houdt.
  15. Excuus, ik wilde geen fouten aanboren. Opperde slechts wat ideeën. Weet inhoudelijk helemaal niets van deze zaak.
  16. Daarbij is de eerste vraag in welke hoedanigheid TS nu heeft gehandeld. Heeft hij de domeinen gekocht als consument of als bedrijf?
  17. Ja, ik moet bekennen dat ik hier ook wel gemengde gevoelens over heb. Niet alleen omdat de titel van het topic klaarblijkelijk onjuist is, het gaat niet om een 'onterechte incasso'. Er is niet betaald dus krijg je nu een incassobureau aan je broek (daargelaten of de incassokosten terecht of te vroeg in rekening worden gebracht). Bovendien heeft TS ook ouders (neem ik aan), die de €9,- plus €40,- incassokosten makkelijk kunnen ophoesten. Waarom helpen zij niet? Waarom betalen je ouders niet gewoon de rekening en geven ze je een reprimande van heb ik jou daar, zodat je nooit meer vergeet te betalen? Anderzijds snap ik ook wel dat er mensen van dit forum hulp willen bieden. Er zijn immers nog steeds incassobureautjes die inderdaad iemand voor 9 euro iemand laten dagvaarden. Als dat zou gebeuren dan wordt een rekening van €9,- ineens een rekening van €400,-. Een medemens die een andere medemens voor dit soort praktijken wil behoeden heeft zeer zeker een goed hart, dat mag ook gezegd worden. Toch vind ik het primair de verantwoordelijkheid van de ouders om dit probleem van hun kind op te lossen. Niet alleen vanuit morele standpunten, maar de ouders zijn ook gewoon wettelijk aansprakelijk voor hun kind. Waarom iemand van 13 zich dan ook tot dit forum wendt in plaats van tot zijn ouders, is mij eerlijk gezegd een raadsel. Toevoeging: Waar komen die €77,- euro ineens vandaan? die €40,- was wettelijk toegestaan maar €77,- incassokosten is te hoog.
  18. Juist, dat een curator het eigendom van een goed zou verwerven is dus altijd onjuist. Hij kan het goed slechts verkopen ten behoeve van de boedel.
  19. Als je zo werkelijk praat heb ik niets gezegd, het was alleen het gevoel bij mij dat het een beetje opgezocht over kwam. Maar als dat niet zo is, prima toch. Overigens wens ik je veel succes met je e-book, mensen kopen die dingen nu eenmaal en als jij daaraan mee wilt/kan profiteren is dat ook prima.
  20. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het gehele concept niet echt geloofwaardig vindt. En nu komt dat niet eens omdat ik niet zeer aandachtig de inhoud heb gelezen maar de wijze waarop wordt gereageerd op kritiek. Het geheel komt bij mij namelijk een beetje fake over. ik wil bij voorbaat vast te kennen geven dat iedereen spelfouten maakt, zeer zeker op een forum. Ik ben er daar ook één van ik let simpelweg minder op me spelling. Echter, vind ik dat jou reacties een bepaalde hoeveelheid 'dure' woorden bevatten welke worden gevolgd door de meest basale spelfouten zoals "deze forum' etc. Nu maakt het mij eerlijk gezegd helemaal niets uit hoeveel spelfouten iemand maakt, maar de combinatie met het gebruik van 'dure' woorden laat mij dat ik jou reacties minder serieus neem. In die zin dat er gewoon een beetje dure woorden worden gegoogeld waardoor het geheel een beetje nep en gemaakt overkomt op mij. Volgens mij is dat nou juist niet de bedoeling als je iemand wilt overtuigen van jou methode. Ik wil nogmaals benadrukken dat het mij helemaal niets uitmaakt hoeveel spelfouten je wel of niet maakt. Het is alleen de combinatie 'dure' woorden/basale spelfouten die het geheel een beetje een neppe en gemaakte indruk geeft. Mijn tip is dus vooral jezelf blijven en je niet anders voordoen dan je bent dan kom je uiteindelijk het meest geloofwaardig over.
  21. Eigendom van de curator kan het domein in ieder geval nooit zijn/worden.
  22. Tja, en een film is echt niets meer en minder dan een aantal plaatjes vastgelegd op een stukje plastic. Je snapt hopelijk dat de uitwerking van beide de kwaliteit van het eindproduct enorm beïnvloed. De bovenstaande uitleg is naar mijn mening dan ook een beetje te kort door de bocht om het belang van een fatsoenlijk contract te duiden. Zeker als het naar alle waarschijnlijkheid een persoon betreft die kennelijk in de beginfase van zijn/haar onderneming zit. Er wordt bovendien vanuit Ressi zelf al aangegeven dat het om een degelijk contract moet gaan. door een zeer simplistische uitleg van een contract zoals bovenstaand, wordt wellicht bij een beginnend ondernemer de indruk gewekt dat het gebruik van goed opgestelde contracten een ondergeschikte rol speelt bij het ondernemen, dat wil ik bij deze voorkomen. Het gebruik van bepaalde contracten kan een beginnend ondernemer namelijk maken maar zeer zeker ook direct breken.
  23. Beste B13R, 'Hoe is de bestelling bevoegdheid wettelijk geregeld?' Dit berust op volmacht verlening zoals is neergelegd in artikel 3:60 Burgerlijk Wetboek (BW). Het is de bevoegdheid van X om in naam van Y rechtshandelingen te verrichten. Het doen van een bestelling is een dergelijke rechtshandeling. Een volmacht kan op grond van artikel 3:61 lid 1 BW uitdrukkelijk of stilzwijgend worden verleend. Dat men ingeschreven zou moeten staan bij de Kamer van Koophandel is daarmee meteen ontkracht. Immers zou dan iedere medewerker bij een schoenenwinkel ingeschreven moeten staan bij de KvK als gevolmachtigde schoenen te verkopen. De stilzwijgende volmachtverlening ligt vaak besloten in de aanstelling van de medewerker, d.w.z. in de arbeidsovereenkomst. 'Wat zal voor de rechter relevant zijn in deze zaak?' Voor de rechter is artikel 3:61 lid 2 van belang. Hierin liggen een tweetal criteria besloten. 1: dat jij, die met de pseudogevolmachtigde X heeft gehandeld, hebt aangenomen en hebt mogen aannemen dat er een toereikende volmacht was verleend, en 2: dat jij dat hebt mogen aannemen op grond van verklaringen en gedragingen van pseudovolmachtgever Y. Bij het eerste gaat het om vertrouwen en bij het tweede om een toedoen. Was je vertrouwen gerechtvaardigd Met name kan hier de vraag rijzen of in de gegeven omstandigheden uit de redelijkheid en billijkheid een onderzoeksplicht voortvoeide. Dit hangt dus af van de concrete omstandigheden van het geval. Aangezien X al meerdere bestellingen heeft gedaan en er toen niet gepiept is over een al dan niet ontbrekende volmacht brengt dat naar mijn mening met zich mee dat er in beginsel bij andere bestellingen nadien geen verdere onderzoeksplicht geldt. 'Een toedoen van Y' Het vertrouwen van jou moet gegrond zijn op een verklaringen op gedraging van Y. Het toedoen kan bestaan in een positieve verklaring, maar ook in een niet-doen. Dat is vaste rechtspraak van de Hoge Raad. Omdat X al meerdere bestellingen heeft gedaan welke kennelijk wel binnen zijn volmacht vielen, en Y jou niet op de hoogte heeft gesteld van eventuele beperkingen aan die volmacht, heeft Y het vertrouwen gewekt dat X bevoegd was tot eventuele latere bestellingen. In jou zaak wordt Y derhalve gewoon gebonden aan de bestellingen die X in zijn naam heeft gedaan. Y is dan ook gewoon verplicht te betalen. 'Waar moeten we naar op zoek mbt bewijsvoering?' De bewijsvoering is redelijk eenvoudig als je kunt aantonen dat X al meerdere bestelling heeft gedaan en Y toen niet heeft gepiept over een ontoereikende volmacht. Dit lijkt me al afdoende om de zaak positief voor jou te laten eindigen. Succes,
  24. Volgens mij is er met betrekking tot de inrichtingseisen weinig tot niets veranderd. De wijzigingen in de DHW zien vooral op het aanpakken van de problematiek van drankverstrekking en -gebruik. Bovendien is het vergunningstelsel met de wijzigingen in de DHW zelfs vereenvoudigd. Dat de gemeente nu zelf toezicht moeten gaan houden en eventueel handhaven verandert niets aan eventuele strengheid. Of je voldoet aan de eisen van de DHW en de inrichtingseisen of je voldoet er niet aan. Wie toezicht houdt of handhavend optreedt doet daar niet aan af. Wel heeft de overheid voor de gemeente meer handhavende bevoegdheden gecreëerd om overtreders aan te pakken. Resumé: een andere mening is dus niet mogelijk met betrekking tot de inrichtingseisen. Ik zie niet echt addertjes onder het gras behalve dat de gemeente bij overtreding harder kan optreden.
  25. dat geld dan voornamelijk voor zakelijke overeenkomsten. Daarbij wordt degene die contract gesloten heeft namelijk voldoende kundig te zijn om de algemene voorwaarden te begrijpen en daar ook echt mee in te stemmen. Bij particuliere contracten geld dat als je vi de telefoon het contract kon aangaan je het ook via de telefoon kan opzeggen, als je via e-mail kon aangaan mag je ook via e-mail opzeggen. Dus ook als in algemene voorwaarden staat dat je aangetekend moet opzeggen terwijl je dus via telefoon bent aangegaan. Allebei correct, waarbij de laatste alinea ook wel aangehaald kan worden als "De wet Van Dam". Deze is slechts van toepassing op consumenten en niet op B2B. Daarvoor geldt nog altijd een verdergaande contractsvrijheid. Als dan in een bepaling is opgenomen dat schriftelijk opgezegd dient te worden, dan dient dit ook daadwerkelijk zo te gebeuren. Een bewijs dat een opzegging is aangekomen kan naar mijn mening dan ook nooit zijn ontvangen als niet op de juiste wijze is opgezegd. Je kunt wel een kennisgeving hebben gekregen dat zij hebben vernomen van het feit dat je voornemens bent het contract op te willen zeggen, alleen dat dit niet op de juiste wijze is gebeurd. En indien je dit wilt doen, het alsnog op de juiste wijze, dus aangetekend, moet doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.