• 0

Antwoord voor bedrijven

Omdat elders op HL een aantal zaken door elkaar liep, leek het me logisch om deze topic te starten over Antwoord voor bedrijven.

 

Antwoordvoorbedrijven.nl is de opvolger van bedrijvenloket.nl. Kortom, de plek waar ondernemers met vragen over subsidies, wetten en vergunningen terecht kunnen. Kom je er op de site niet uit, dan kun je chatten, bellen en mailen met onze voorlichters.

 

Uiteraard hebben we niet antwoord op alle vragen. Ook kunnen we geen regelingen veranderen. Wel doen we ons uiterste best om bedrijven verder te helpen. In eerste instantie op www.antwoordvoorbedrijven.nl. Maar ook door eenvoudig een vraag te beantwoorden, dat kan ook een doorverwijzing zijn naar de juiste persoon of de juiste plek.

 

Alles wat we doen proberen we zoveel mogelijk te toetsen bij ondernemers, bijvoorbeeld met enquetes en usability-testen. Dat is ook de reden dat de site is gewijzigd en de reden van de naamsverandering. De nieuwe naam vindt men meer dienstverlenend, vriendelijker en actiever dan de oude. De nieuwe naam is inderdaad, zoals elders werd geopperd, ontstaan vanuit het Antwoord-concept, waarmee de overheid straks antwoord wil geven op vragen van alle Nederlands, burgers en bedrijven. Andere initiatieven binnen dit concept zijn Mijn antwoord voor bedrijven en Amsterdam heeft Antwoord. In deze topic gaat het puur om Antwoord voor bedrijven.

 

Continu proberen we Antwoordvoorbedrijven te verbeteren. De inhoud wordt sterk uitgebreid, de zoekfunctie geoptimaliseerd en recentelijk hebben we opnieuw een usability-test gedaan om te kijken of de huidige site voldoet aan de wensen van ondernemers. Met de verbeterpunten zijn we op dit moment bezig.

 

Persoonlijk vind ik dat Antwoordvoorbedrijven goed op weg is en dat we een belangrijke taak vervullen als gids in het regeldoolhof. Dat merken we ook aan de ondernemers die we spreken. Echter, zoals we elders op HL zien, er zijn ook nog veel vragen en onduidelijkheden. Die zal ik hier proberen te beantwoorden. De ene keer zal dat wat sneller gaan dan de andere keer.

 

Tot slot wil ik graag allen danken die mij hebben uitgedaagd deze stap te zetten.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hi Ubbo, Welkom op het forum,

 

Op de vraag "waar heb je last van" onderhoud ik een website www.hoekanhetookanders.nl daarnaast zijn er nog verschillende andere initiatieven zoals regelzucht.nl slowmanagement.nl de intensieve menshouderij vanwoodman society hollands glorie en niet te vergeten Sezen.nl.

 

In de regel worden deze sites gedreven door adviseurs, die denken het hoofd te kunnen bieden aan aan organisatie methoden, die de spagetti in de hand werken.

 

Waar ik bijvoorbeeld last van heb, dat was laatst een concreet geval, is de belastingdienst. Als ik het op één of andere manier niet eens ben met de gang van zaken, kan ik doen wat ik wil, maar krijg niemand te spreken. Zelfs als ik gewoon weiger te betalen, komt er een gerechtelijke procedure, waarin ik ondanks mijn uitgebreide betoog, met onderbouwing, niet word gehoord. Veroordeeld op basis van de feiten.

 

Ja logisch, zult u zeggen. Maar ik denk dat veel van de frustratie gewoon gaat om persoonlijke aandacht, die we niet krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Ha Henk,

 

Dank voor je reacties. De sites die je noemt heb ik gezien, maar op dit moment moet ik uit pragmatisch oogpunt 'mijn gesprek met ondernemers' centraal houden op topic Antwoord voor bedrijven.

 

Dat neemt niet weg dat wij aan alle kanten (usability, webenquete en veldonderzoek) zien dat - de door jou genoemde - adviseurs een belangrijke rol spelen als het gaat om het ontrafelen van de overheidsmaterie. Tijdens de laatste test van de website zeiden meerdere ondernemers: “Al die overheidsregelingen? Dat regelt mijn adviseur (of accountant) altijd.” Des te meer reden om voor mij om Antwoordvoorbedrijven.nl (nog) beter bekend maken bij deze groep zodat ook de adviseur sneller door het doolhof kan komen. Daarover later meer..

 

Namens de belastingdienst kan ik niet spreken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of er een plek is bij de belastingdienst waar je met jouw voorbeeld kunt aankloppen. Heb je al eens geprobeerd te bellen met een van onze voorlichters? Hoewel het niet helemaal binnen hun scope valt, is er best een kans dat zij e verder kunnen helpen. Ik zal er zelf maandag ook eens naar vragen.

 

Tot slot, wat je zegt over de persoonlijke aandacht kan ik enkel beamen. Dat is belangrijk en dat zien we bij Antwoordvoorbedrijven.nl aan ons contactcenter. Het liefst willen de mensen persoonlijk contact. Via mail, via chat, maar vooral (meer dan 50%) via de telefoon. Er wordt altijd gezegd: goed voorbeeld doet goed volgen. Ik ben hoopvol.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Hmm, volgensmij speelt de discussie over antwoord voor bedrijven gewoon in dit topic af. Dat is zo fijn aan een forum, het laat zich lekker sturen (not).

 

Welkom Ubbo, goed dat je hier bent. Je krijgt van mij nog geen reusje, maar misschien komt het nog wel.

 

Ik begrijp het initiatief van de overheid om antwoord te geven op vragen van ondernemers met betrekking tot regelgeving. Dit even los van de vraag of die regelgiving goed is of niet. Ik kan goed mopperen, maar je hoort mij eigenlijk nooit over regelgeving. Die is er gewoon en die is hier niet slechter dan elders.

 

Waar ik echter steeds tegen aanloop is een overheid die zelf marktpartij wordt en de concurrentie aangaat met de private sector. Of het nu gaat om incubators, portalsites, bedrijfsondersteuning of evenementen, als privaat bedrijf op het gebied van promotie van innovatie, ondernemerschap en de financiering daarvan vind je continue overheidspartijen op je weg die zichzelf moeten handhaven en hun opdracht zodanig oprekken dat ze de private sector voor de voeten lopen. Het gevolg? Een soort loopgravenoorlog die de private sector niet kan winnen.

 

Zelf heb ik inmiddels geen belangen meer in deze sector in Nederland. Ik schrijf dit bericht vanuit een hotelletje in Nairobi, waar mijn nieuwe erena ligt. Overigens hebben de ontwikkelingslanden vergelijkbare problemen als Nederland, maar dan gaat de strijd tussen de NGO's en de private sector.

 

Anyway, ik heb het project goed gevolgd. Het begon met een pilot van de KvK en de Belastingdienst. Ik ben de naam even kwijt, maar je kreeg bij ieder onderwerp de 5 meest gestelde vragen te zien met de antwoorden. Prima. Ik/wij hier op HL waren er groot fan van. Ik heb maanden met de url van die site in mijn signature gemodereerd hier. Niets dan lof over het initiatief.

 

Waar het mis gaat is bij de ombouw naar het bedrijvenloket. Er wordt een ambitie toegevoegd aan het geheel, om ondernemers te helpen bij al hun vragen. Dat was niet de bedoeling. Omdat er alleen verwezen wordt naar publieke organisaties, ontstaat er een soort staatmonopolie op informatie voor bedrijven, terwijl er honderden private bedrijven zijn die de ondernemer minstens net zo goed, zo niet beter van advies kunnen dienen.

 

Het is namelijk niet zo dat vragen van ondernemers over innovatie, intellectuuele eigendom, financiering, marketing, ondernemerschap in algemene zin etc. onbeantwoord blijven als de overheid niks doet. De informatie is overal te krijgen. Soms moet daar voor betaald worden als het waardevolle informatie betreft.

 

Is dat een probleem? Nee, een hele industrie leeft ervan en het kost de burger geen geld. Vaak is de beloning resultaats gebonden zodat er ook een filtering plaats vind. De markt wordt echter ernstig verziekt door gratis rommel van overheidswege, zodat gespecialiseerde aanbieders geen marges meer kunnen maken en hun zaak moeten sluiten. Weg topkennis die niks kost.

 

Ik zie het ook hier in de ontwikkelingslanden. Het is echt een vergissing om te denken dat alleen de overheid en de NGO's ondernemers kunnen helpen. Bovendien is de oplossing verre van duurzaam. De publieke infrastructuur is duur en ondoelmating en vervangt een private infrastructuur die goed is en de overheid niks kost. Ondernemers moeten vooral zichzelf helpen.

 

Anyway, laten we er niet te lang over praten. Doe zo min mogelijk. Doe het goed en laat de rest aan de markt over. Antwoord geven op eenvoudige vragen met betrekking tot regelgeving is prima. Verdere adviezen, doorverwijzing (alleen maar publieke partijen :-\) of een al te brede profilering zorgen direct voorallerlei problemen zoals je merkt.

 

Dus mijn advies? Beperk je tot het hoogst noodzakelijke en laat de rest over aan anderen.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 1

Hi Ubbo,

 

Daar ben ik nog een keer. Mijn probleempje met de belasting had ik heel bewust op de spits gedreven, in de hoop dat er iemand wakker zou worden en eens kwam vragen hoe het zat. In het uiterste geval, had ik het aan de rechter uitgelegd, maar ook dat mocht er niet van komen. Ik heb er veel tijd ingestoken, ook juist omdat het voor mij een test was, maar ben niet door de muur van protocollen heen gekomen. Jammer, want in het kader van efficiënt (of beter nog effectief), had ik een hele praktische aanwijzing, die voor beide partijen veel tijd, geld en frustratie zou kunnen besparen.

 

Het systeem zit zodanig dichtgeregeld, dat "de overheid" toch haar gelijk krijgt en zich niet hoeft te verantwoorden voor haar gedrag. Op groter niveau (de politiek) natuurlijk wel, maar juist op dat micro niveau, het individu, daar loopt het vast. Maargoed, dit is voor mij een gelopen race, waarin ik geen genoegdoening meer hoef te behalen.

 

Even een paar praktische tips dan.

 

1. Voor een ondernemer is "de overheid" één geheel. Dat betekent heel simpel dat een gemiddelde ondernemer geen onderscheid maakt tussen alle verschillende diensten en afdelingen. Een probleem met één daarvan is een probleem met "de overheid".

2. De privacywetgeving staat vaak het delen van informatie in de weg. Dat is erg lastig in verband met punt 1, want je verwacht als ondernemer, dat de functionaris aan de andere kant weet wie je bent. Dat is in de meeste gevallen niet zo.

3. Kwalitatief inhoudelijke kennis van zaken is belangrijk voor woordvoerders van de overheid. Niets is erger dan het als ondernemer beter weten dan de voorlichter of erger nog de verantwoordelijke voor jouw zaak. Dodelijk zijn de zgn "gatekeepers", die alleen belangrijke zaken door mogen laten. Iedere zaak, waarvoor een ondernemer kontakt zoekt, is op zijn minst belangrijk voor de ondernemer.

 

Met heel vriendelijke groet,

Henk de Greef

 

PS: Net als Nils, sturen op een forum gaat bar slecht.

Link naar reactie
  • -1
" post="149159" timestamp="1208529379"]

Daarnaast is er de oproep voor mijn.antwoordvoorbedrijven. Dat is een pilot die wordt gestart om te onderzoeken op welke manier de overheid een digitaal loket zou kunnen maken, waar bedrijven (alle) zaken kunnen regelen met de diverse overheidsinstanties. Om ervoor te zorgen dat dit aansluit bij de wensen van ondernemers wordt een ondernemerspanel opgericht. Juist dat panel moet ervoor zorgen dat we niet een instrument bouwen waarop niemand zit te wachten. Kortom, wil je mee helpen bouwen aan een betere bereikbaarheid en een betere dienstverlening van de overheid, meld je dan aan.

 

Toch jammer dat jullie dat ondernemerspanel pas nu oprichten,nu het live gaat. Had wellicht dat panel eerst opgericht, hier leden geworven, en dan pas gaan ontwerpen en bouwen.

 

Anyway, ik sprak je collega's Mikkie en Marieke vorige week op de Week van de Ondernemer. Vooralsnog geef ik jullie het voordeel van de twijfel, mede gegeven je uitleg. Mocht je mijn expertise in het ondernemerspanel willen gebruiken, tegen een prettig uurtarief ben ik in te huren ;D

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Het lijkt wel alsof we een zelfverkozen ballotagecomissie zijn voor overheidsinitiatieven :) Wat dat betreft lijkt 'de oppositie' wel de voorkeur te genieten, per definitie. Dat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen.

 

Ubbo, klasse dat je je er in durft te mengen hier ;-) Maar ja, Higherlevel.nl IS natuurlijk wel gewoon een overheidsinitiatief. Het is een kroeg, opgezet door EZ, waar de bende Entrepreneur's Angels hun clubhuis van gemaakt hebben. Van Chief Nils moet je blijkbaar nog even zonder kijken vol gas een kruispunt overscheuren als ontgroening...maar als je eenmaal binnen bent... ;)

 

Zo te zien doen jullie ook je best te Luisteren© naar ondernemers. Goede zaak. Economische motortjes daar moet je lief voor zijn.

Link naar reactie
  • 1

Antwoorden staan er inderdaad genoeg op de site. Het vervelende is dat vragen meestal gaan over gebieden waar je niet in thuis bent en het formuleren van de vraag dus lastig is. Die slag van ontwetendheid naar zinnig antwoord mist volkomen op antwoordvoorbedrijven. Twee voorbeelden: ik begin een webshop maar ken de wet 'koop op afstand' niet. Die ga ik dan ook niet vinden (zelfs 'wet koop op afstand' als zoekterm levert nul resultaten) Als ICT'er ben ik op zoek naar mogelijkheden voor subsidies, dus ik selecteer mijn brancht ICT en zoek op 'subsidie'. Krijg ik 214 resultaten waaronder op de eerste pagina 'subsidieprogramma het nieuwe rijden' maar niets wat in de buurt van ICT komt.

 

Dat 99 procent van het probleem van een antwoord vinden de juiste vraag stellen is is natuurlijk geen uniek probleem voor deze site. Maar als er alleen al shortlists op de site zouden staan per branche zou het "vinden van de juiste vraag ©" een stuk eenvoudiger zijn. Voor een ICT bedrijf het kopje: 'administratie' met relevante linkjes, 'belasting' met linkjes, 'kansen' met linkjes naar subsidies / wbso / tenders etc.

 

[edit typos]

Link naar reactie
  • 1

De spagetti is natuurlijk ook een selectiemechanisme- om in graan(producten) te blijven spreken; het scheidt het kaf van het koren. Of is het ondernemen zélf per saldo eenvoudig genoeg om zonder enig zelfsturend vermogen en intelligentie te doen?

 

You can tell a smart man by his answers.

You can tell a wise man by his questions.

Link naar reactie
  • 0

Of is het ondernemen zélf per saldo eenvoudig genoeg om zonder enig zelfsturend vermogen en intelligentie te doen?

 

Nee, maar ik ben intelligent, heb een uitstekende product, kan verkopen (nou ja, in mijn geval zou een training of wat in commercie geen kwaad kunnen ;) ) maar heb nog de vraag of ik subsidie kan krijgen op één van mijn activiteiten. Vind ik dan mijn antwoord op 'antwoordopmijnvragen.nl'??

 

You can tell a smart man by his answers.

You can tell a wise man by his questions.

 

Mooie samenvatting ;D Sluit ook mooi aan bij mijn punt. Maar hoe zorg je nou dat die ondernemende 'smart man' (wellicht geen enorm succes op de markt maar zeker een factor in de economie) antwoord krijgt op vragen die hij niet zelf bedenkt.

Link naar reactie
  • 1

Erg fijn om te zien dat mijn aanwezigheid hier niet onopgemerkt blijft. ;D

 

Natuurlijk is het niet mijn bedoeling om op dit forum te sturen. Dat lijkt me een onmogelijke zaak met deze 'bende Entrepreneur's Angels'. Ik signaleerde enkel dat er onduidelijkheid was over Antwoord voor bedrijven. Het leek me een goed moment om voor wat meer duidelijkheid te zorgen.

 

Persoonlijk hou ik wel van 'zonder kijken vol gas een kruispunt overscheuren' (mooie woorden Annedien), maar als ik namens Antwoordvoorbedrijven.nl spreek moet ik me soms wat genuanceerder uitdrukken. Zelf ben ik pas enkele maanden bij de overheid en ook ik 'verbaas' me met regelmaat. Maar als ik nu het kruispunt zonder kijken overscheur is de kans groot dat ik door een enorme vrachtwagen wordt geschept. En dat zou ik jammer vinden. Kortom, graag geef ik antwoord, maar net zo lief luister ik naar nuttige dingen die worden gezegd.

 

Zo lees ik:

 

 

Dat 99 procent van het probleem van een antwoord vinden de juiste vraag stellen is is natuurlijk geen uniek probleem voor deze site. Maar als er alleen al shortlists op de site zouden staan per branche zou het "vinden van de juiste vraag ©" een stuk eenvoudiger zijn. Voor een ICT bedrijf het kopje: 'administratie' met relevante linkjes, 'belasting' met linkjes, 'kansen' met linkjes naar subsidies / wbso / tenders etc.

 

[edit typos]

 

Uit onze laatste usability-test kwam ditzelfde verzoek om shortlists duidelijk naar voren. Op dit moment wordt daaraan gewerkt. Dat betekent nogal wat voor onze site, maar in juni zijn de eerste stappen zichtbaar. Ook wordt hard gewerkt aan het branchespecifiek deel van de site. In overleg met brancheorganisaties vullen we de content aan. Tot slot verbeteren we dagelijks de zoekfunctie van de site. De zoekterm koop op afstand deed het al wel. Jouw zoekterm 'wet koop op afstand' zodadelijk ook. Dat was net een zoekterm-variant die we niet hadden toegevoegd.

 

Dank Willem, hier kunnen we wat mee.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Er is een theorie die luidt, "hoe harder je zonder kijken een kruispunt overscheurt, hoe kleiner de kans dat je geschept wordt".

 

Als je namelijk stil gaat staan op een kruispunt weet je zeker dat je gescept wordt.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Er is een theorie die luidt, "hoe harder je zonder kijken een kruispunt overscheurt, hoe kleiner de kans dat je geschept wordt".

 

Mijn vader zei vroeger, toen ik nog een klein Jeroentje was en op de fiets door de regen moest, altijd: als je maar genoeg zigzagt kun je elke regendruppel ontwijken.

 

;)

Link naar reactie
  • 0

Sancho wil geen hulp of informatie. Sancho wil een partner, die niet alleen vpb vraagt en zegt hoe het moet, maar die hij kent en kan bellen.

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 0

 

Waar ik bijvoorbeeld last van heb, dat was laatst een concreet geval, is de belastingdienst. Als ik het op één of andere manier niet eens ben met de gang van zaken, kan ik doen wat ik wil, maar krijg niemand te spreken. Zelfs als ik gewoon weiger te betalen, komt er een gerechtelijke procedure, waarin ik ondanks mijn uitgebreide betoog, met onderbouwing, niet word gehoord. Veroordeeld op basis van de feiten.

 

 

Progressie is traag, maar:

 

http://www.belastingdienst.nl/overig/klachten/klachten-04.html

 

Evengoed: waarom zelf procederen over een fiscaal geschil, zonder (gok ik) een fiscalist te raadplegen? De kennis van formeel belastingrecht weegt prima op tegen de kosten van een procedure (mits haalbaar).

 

Daarnaast hebben fiscalisten via 0800-0543 een eigen (gecodeerde) ingang en zijn er rechtstreekse bel en mail gegevens van elke vestiging van de fiscus voor ons.

 

Weigeren te betalen, werkt nooit! Gehoord worden zijn ze verplicht als jij dat verzoekt. What went wrong? Behalve dat je geen expert raadpleegde....

 

Groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Hi Ubbo,

 

Het systeem zit zodanig dichtgeregeld, dat "de overheid" toch haar gelijk krijgt en zich niet hoeft te verantwoorden voor haar gedrag. Op groter niveau (de politiek) natuurlijk wel, maar juist op dat micro niveau, het individu, daar loopt het vast. Maargoed, dit is voor mij een gelopen race, waarin ik geen genoegdoening meer hoef te behalen.

 

 

 

Niet mee eens, maar dat mag ook blijken uit mijn vorige reactie. Iets op de spits drijven, wil niet zeggen dat je in je recht staat. Iets op de spits drijven en dan zorgen voor adequate bijstand is waarschijnlijk veel succesvoller.

 

Dat de overheid weinig te verantwoorden heeft ben ik met je eens. Om een simpel voorbeeld te geven: accijns. Het valt voor geen enkele dieselrijder te begrijpen dat de accijns omhoog moet met 3 cent, nu diesel in 2,5 jaar 44% gestegen is in prijs, we partikelfilters hebben, wij schoner rijden dan menig benzine auto en toch 2,5 keer zoveel aan houderschapsbelasting betalen.

 

Dit nog los van het feit dat een diesel uit 1991 zonder filter (CO2 uitstoot nog geen 200 gram per km) binnen de ring Amsterdam verboden wordt, maar wel ingeruild mag worden voor een Hummer benzine V8 6.0 met 412 gram CO2 per KM).

 

Wat in het verlengde ligt van de afschaffing van de BPM. Prima idee, maar wat gebeurt er met de prijzen van jonge occassions tegen die tijd? Die kelderen!

 

De BPM gaat eraf, dus recente 2e hands auto's (waar de volle BPM op betaald is!!) worden goedkoper. Een jonge 2e hands levert straks aan inkoop door een dealer een fooi op. Een koper kan dan beter een nieuwe auto kopen zonder BPM dan een 2e hands waar nog BPM op zat.

 

Geschatte opbrengst voor de staat? 15 miljard euro!

 

Teruggeven aan de burger? Bos houdt de hand op de knip! Dat kan immers in een voorspoedig groeiende economie niet terug naar de autorijder. Zeker niet nu accijns en BTW op de benzine inkomsten duidelijk niets opbrengt (sarc).

 

Misselijkmakend is het. En dan rij ik nog een auto van mijn werkgever!

 

ciao

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Wordt het domein gekaapt, of is er iets anders aan de hand?

 

Verladersorganisatie EVO wil de informatie rondom stedelijke distributie naar een hoger plan trekken met de realisatie van een centrale website getiteld: antwoordvoorbedrijven.nl. Met dit platform moet er volgens EVO in de toekomst meer lijn komen in de gebrekkige gemeentelijk informatie over onder meer venstertijden, voorkeursroutering en losplaatsen.

 

http://www.logistiek.nl/nieuws/nid12746-evo-wil-centraal-online-meldsysteem-stedelijke-distributie-.html

Link naar reactie
  • 0

Wordt het domein gekaapt, of is er iets anders aan de hand?

 

Verladersorganisatie EVO wil de informatie rondom stedelijke distributie naar een hoger plan trekken met de realisatie van een centrale website getiteld: antwoordvoorbedrijven.nl. Met dit platform moet er volgens EVO in de toekomst meer lijn komen in de gebrekkige gemeentelijk informatie over onder meer venstertijden, voorkeursroutering en losplaatsen.

 

http://www.logistiek.nl/nieuws/nid12746-evo-wil-centraal-online-meldsysteem-stedelijke-distributie-.html

 

Ik denk dat EVO de informatie gaat ontsluiten via een onderdeel van de Antwoord voor Bedrijven website :)

Aan het broeden op een nieuwe startup...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 185 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.