• 0

5 Redenen waarom de Partij voor de Ondernemer er moet komen

Wat nou topmanagers? Hoezo beursnoteringen? U heeft het nog steeds over Phillips, Unilever en Shell? Mag ik je dan even met beide benen op de grond zetten? Wie denk dat het grote geld wordt verdiend in de wereld van de leasebakken en het krijtstreep heeft het mis. Dames en heren, mag ik u voorstellen aan de drijvende kracht van onze economie… De MKB ondernemer! De man die zijn huis op het spel zet voor zijn bedrijf, de visionair die met zijn ballen op het blok van de bank het risico loopt om afgeschoten te worden als het even wat minder gaat.

 

5 Redenen om een politieke Ondernemerspartij op te richten:

 

1.Geloof het of niet maar “Joe the Plumber” en zijn collega’s zijn goed voor 58% van de omzet in het bedrijfsleven.

Dit maakt het MKB een economische grootmacht. Hier wordt het geld verdiend, hier zitten de dames en heren waarmee je een oorlog kunt winnen. De mannen van staal, de verkenners die voor de troepen uitlopen en de barricaden opgaan als het grootbedrijf nog druk aan het vergadereren is.

 

2. De helft van de MKB ondernemers heeft minder dan 10 werknemers in dienst.

Dit betekend dat hij géén secretaresse, géén Human Resource Manager, géén Food & Beverage Manager en géén Facilty Manager in dienst heeft. Nee, deze noeste werker maakt zelf de plee schoon, moet zelf het gezeur van zijn personeel oplossen en staat zelf de kipspiesen te draaien op de jaarlijkse barbecue. De kerstpakketten worden door hem zelf ingepakt (vrouw en kinderen hebben een belangrijke stem in de samenstelling van dit voedselbankpakket), en als een werknemer ziek is, loopt ‘ie zelf een stapje harder.

 

3. Onze eigen MKB ondernemer is de grootste werkgever van ons land.

60% van ’s Neerlands hoop in bange dagen werkt in het MKB. Dus… Mag de politiek alstublieft éven deze kant op kijken alstublieft? Kunt u éven vaart maken met de administratieve lastenverlichting? Kunt u er voor zorgen dat de nieuwe wet op de vennootschappen nog vóór de kerstdagen een feit is? En als we dan toch bezig zijn… Doe eens even fijn een paar vrachtwagenladingen asfalt richting de N207 sturen, de A4 bij Delft doortrekken en iets aan die draak van een Coentunnel doen…

 

4. Het MKB wordt niet door de huidige politieke partijen gezien.

Als het bankwezen stomme dingen uithaalt om haar eigen hebzucht te bevredigen staat Wouter Bos met miljarden klaar om in het systeem te pompen. Maar waar is het vangnet voor de ondernemer die door een falend ruimtelijke ordening beleid zijn winkel moet sluiten? In Zaandam is de belangrijkste aanrijroute voor de meubelboulevard afgesloten vanwege een herstructurering van de infrastructuur. De ondernemers daar worden geconfronteerd met een omzetdaling van 40 - 60%. Maar nee, er is geen potje gereserveerd om deze bikkels te compenseren.

 

5. De MKB ondernemer moet zelf zijn broek ophouden, maar mag niet zelf bepalen hoe.

Als de politiek vindt dat de MKB ondernemer zijn eigen broek moet ophouden, laat hem dan ook zelf beslissen op welke manier hij dat doet. En kom dan niet aan met een zooi regels die het werken zo goed als onmogelijk maakt. In de horeca mag van de warenwet geen ruwe tegels op de vloer van een keuken. Daar kan vuil zich in ophopen. Maar van de arbowet mag er geen gladde vloer zijn, omdat je dan makkelijk kan uitglijden. Hoe dan ook, de ondernemer is de klos. Een boete krijgt hij dus toch wel.

 

Alvast wat partijpunten:

Als met de zelfde voortvarendheid als waarmee er garanties voor het bankwezen en de overname van Fortis zijn geregeld nou ook eens de volgende zaken worden aangepakt:

 

[*] Een extra belastingvrije voet over de eerste Eur. 25.000,- winst voor zelfstandigen en BV’s met een beperkte publicatieplicht.

 

[*] Een lagere bijtelling voor de auto van de zaak. De MKB ondernemer loopt al zoveel risico, en zijn salaris wordt meestal als laatste betaald, die iets groter dan een middenklasser is nou net het speeltje wat het voor hem leuk maakt.

 

[*] Hetzelfde sociale vangnet voor DGA’s als dat voor werknemers geldt. Een ondernemer die twintig jaar heeft bijgedragen aan economische groei en innovatie mag best beter opgevangen worden als het een keer wat minder gaat.

 

[*] De waarde van innovatievouchers verdubbelen. Goed voor de innovatie, goed voor de kennisinstellingen, goed voor de economie.

 

[*] Versoepeling van het ontslagrecht voor MKB ondernemingen. Juist hier is de werkgelegenheid zeer volatiel, maar de starre ontslagregels verhinderen dat het MKB goed kan inspringen op de bewegelijkheid van de markt.

 

Zo maar wat ideeën van de Partij van de Ondernemer (in oprichting?). We hebben in Nederland een Partij voor de Dieren. What the F*ck? Begrijp me goed, ik vind zeker dat eekhoorns beschermd moeten worden tegen ijverige KLM medewerkers die het overschot oplossen met een takkenversnipperaar, en van de legbatterijen en varkenstransporten word ook in niet erg gelukkig. Maar waarom is er nog geen Partij voor de Ondernemer die een beetje tegengas kan geven aan de bemoeizucht van Papa Balkenende en Mama Bot?

 

Wie goede partijpunten heeft voor de PvdO mag zich melden. Het roer moet om (met dank aan Barack Obama).

 

Dit artikel heb ik tevens gepubliceerd op Nu Jij Economie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Erger, waar is MKB Nederland....

 

Maar ik lees vandaag op de krant van wakker nederland dat de SP een eerste zet gaat zetten:

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2235080/__SP__Bescherm_kleine_winkeliers__.html

 

Toch maar SP gaan stemmen? :'(

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Eén van de redenen dat bestaande partijen geen aandacht hebben voor ondernemers en een nieuwe partij mogelijkewijs weinig kans van slagen heeft, is dat de ondernemers die bereid zijn om hun stem op een ondernemerspartij uit te brengen electoraal niet zo veel voorstellen. Er zijn nog steeds meer werknemers dan ondernemers met mensen in dienst.

 

Dat is zeker een probleem, een heel grote partij zal het niet worden als er alleen ondernemers, en wellicht hun familie (de vrouw van de bakker leeft er ook van, toch?), op gaan stemmen. Maar wellicht zijn er nog meer mensen die profijt hebben bij het succes van ondernemers, bijvoorbeeld hun aandeelhouders. Een aantal punten zijn ook goed voor de grotere bedrijven, dus die profiteren er van mee.

 

Overigens denk ik dat de meeste ondernemers wel zo pragmatisch zijn dat ze er alleen hun stem aan geven als die niet verloren gaat in een of ander mini-partijtje dat niets te zeggen zal hebben. Als de potentie kleiner is dan pakweg 15 zetels heeft het allemaal niet zoveel zin - je moet tenslotte wel iets op tafel hebben wil je punten in een regeerakkoord krijgen. Het doel moet m.i. ook regeren zijn, geen clubje dat een beetje herrie maakt uit de oppositiebankjes, die hebben we meer dan genoeg en zijn ineffectief.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij hebben wij het nog niet eens over de gepensioneerde ZZP gehad! Met hart en ziel ondernemers, een zee van tijd en wellicht agressief genoeg. Ik heb bovendien niets tegen een one-issue partij. Maar ik ben er ook niet bang voor dat bij genoeg zetels deze partij monomaan blijft.

 

We moeten toch wel zo'n partij oprichten!

 

Karel

Link naar reactie
  • 0
Maar wellicht zijn er nog meer mensen die profijt hebben bij het succes van ondernemers, bijvoorbeeld hun aandeelhouders. Een aantal punten is ook goed voor de grotere bedrijven, dus die profiteren er van mee.... Als de potentie kleiner is dan pakweg 15 zetels heeft het allemaal niet zoveel zin... Het doel moet m.i. ook regeren zijn, geen clubje dat een beetje herrie maakt uit de oppositiebankjes, die hebben we meer dan genoeg en zijn ineffectief.
Met dat laatste ben ik het eens, met het eerste helemaal. Een partij voor ondernemend Nederland kan - mits de goede propositie wordt uitgedragen - best groot worden. We hebben al vastgesteld dat de MKB-ers samen de grootste werkgever vormen. Dat biedt mogelijkheden!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Mooi stuk weer Ruben, en met veel punten ben ik het wel eens.

 

.

...

 

[*] Een extra belastingvrije voet over de eerste Eur. 25.000,- winst voor zelfstandigen en BV’s met een beperkte publicatieplicht.

 

Waar wordt dat uit gefinancierd? Wel sympathiek idee, maar m.i. niet zo belangrijk.

 

[*] Een lagere bijtelling voor de auto van de zaak. De MKB ondernemer loopt al zoveel risico, en zijn salaris wordt meestal als laatste betaald, die iets groter dan een middenklasser is nou net het speeltje wat het voor hem leuk maakt.

 

Totaal niet mee eens. Als een MKBer vooral werkt voor een leuke auto moet hij dat zelf weten, maar waarom de bijtelling dan naar beneden? ???

 

[*] Hetzelfde sociale vangnet voor DGA’s als dat voor werknemers geldt. Een ondernemer die twintig jaar heeft bijgedragen aan economische groei en innovatie mag best beter opgevangen worden als het een keer wat minder gaat.

 

Klinkt leuk maar is niet praktisch denk ik. Worst case scenario is een nieuw gedrocht a la VAR (wat ik overigens niet eens zo'n gedrocht vind, maar dit terzijde), plus dat een DGA als ondernemer bewust risico loopt. En als het goed is daar ook voor beloond wordt. Vindt hij van niet, dan moet hij wat anders gaan doen.

 

[*] De waarde van innovatievouchers verdubbelen. Goed voor de innovatie, goed voor de kennisinstellingen, goed voor de economie.

 

Ja.

 

[*] Versoepeling van het ontslagrecht voor MKB ondernemingen. Juist hier is de werkgelegenheid zeer volatiel, maar de starre ontslagregels verhinderen dat het MKB goed kan inspringen op de bewegelijkheid van de markt.

 

NEEEE!!! Werknemers zullen OF minder geneigd zijn bij MKB bedrijven te werken (want hoger ontslagrisico) OF willen meer salaris om dat risico af te dekken, waardoor MKB bedrijven nog hogere lasten krijgen.

 

...

Maar waarom is er nog geen Partij voor de Ondernemer die een beetje tegengas kan geven aan de bemoeizucht van Papa Balkenende en Mama Bot?

...

 

Wel, omdat de ondernemers tot nu toe niet zo'n partij oprichten, maar liever traditioneel stemmen op vooral VVD en CDA. Hoezo innovatief? 'Een ondernemer krijgt het ondernemersklimaat dat hij verdient.' ;)

 

Ik zie de oplossing vooral in vermindering van regelgeving (vooral elkaar tegensprekende regels :P) en stimulering van innovatief ondernemers- EN werknemersgedrag.

 

Verder zou het mooi zijn als de overheid pas nieuwe regelgeving uitvaardigt nadat aangetoond is dat dat beter is dan wat er nu is.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

NEEEE!!! Werknemers zullen OF minder geneigd zijn bij MKB bedrijven te werken (want hoger ontslagrisico) OF willen meer salaris om dat risico af te dekken, waardoor MKB bedrijven nog hogere lasten krijgen.

 

Het lijkt me dat de aanpassing in ontslagrecht geldt voor zowel mkb als grootbedrijf, dus een verschil zal het niet maken.

Link naar reactie
  • 0

NEEEE!!! Werknemers zullen OF minder geneigd zijn bij MKB bedrijven te werken (want hoger ontslagrisico) OF willen meer salaris om dat risico af te dekken, waardoor MKB bedrijven nog hogere lasten krijgen.

 

Het lijkt me dat de aanpassing in ontslagrecht geldt voor zowel mkb als grootbedrijf, dus een verschil zal het niet maken.

 

Dat was niet wat Ruben schreef in zijn 1e post...

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Overigens, ik heb geen enkele kwaliteit die mij geschikt zou maken voor het Haagse Pluche. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn opinie niet af en toe eens lekker kan spuien... ;)

 

Ik vrees dat dat voor de meeste van ons geldt.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Dit begrijp ik niet. Zoals Ruben ook aangeeft, is het aantal ondernemers al 15 keer zo groot als de kiesdeler.

 

Daarnaast moet je niet vergeten dat een nog veel groter aantal mensen speelt met de gedachte om ondernemer te worden. Sommige onderzoeken spreken van 1 op de 4 werknemers.

 

Wat ook een rol zou kunnen spelen is dat een PvdO aantrekkelijk is voor kiezers buiten de kring van ondernemers omdat het gezien kan worden als een echte anti-establishment partij, anti-Haags gekonkel, etc. Ik denk dat we zo langzamerhand zo ver zijn dat de belevingswereld van de ondernemer - leve de vrijheid, tegen regels, betutteling, etc - zo mainstream is geworden dat een Ondernemerspartij ook voor werknemers in het stemhokje een aantrekkelijke optie kan zijn.

 

 

Eén van de redenen dat bestaande partijen geen aandacht hebben voor ondernemers en een nieuwe partij mogelijkewijs weinig kans van slagen heeft, is dat de ondernemers die bereid zijn om hun stem op een ondernemerspartij uit te brengen electoraal niet zo veel voorstellen. Er zijn nog steeds meer werknemers dan ondernemers met mensen in dienst.

www.venturemedia.nl

Link naar reactie
  • 0

Er is toch een organisatie die de belagen behartigd? MKB nederland is toch zo'n organisatie. Heeft een goede lobby in Den Haag.

 

Ik dat dat de PVDO het dezelfde weg gaat volgen als mijn idee PvEBEn (partij voor eigenbelang eerst) ik kom nooit verder dan 1 lid. >:(

 

Hop en nu weer aan het werk anders komen we niet aan die 70 uur :-[

Link naar reactie
  • 0

Een goed initiatief dat zeker kans van slagen heeft, mits het breder gaat dan ondernemersbelangen alleen. Dus er zal ook een antwoord moeten komen op vragen als: vergrijzing, millieu, veiligheid, immigratie, onderwijs, overheidsfinancien, etc.

 

Natuurlijk zijn er meer werknemers dan ondernemers in dit land. Maar als alle ondernemers op de partij stemmen, dan ben je al snel goed voor circa 16 zetels. En er ziin genoeg werknemers / ambtenaren / pensionada's / etc die ondernemers een warm hart toedragen dus dat mag geen probleem zijn.

 

Bovendien hebben werknemers en ondernemers niet per definitie tegengestelde belangen. Bijvoorbeeld een eenvoudiger belastingstelsel is van wederzijds belang. Hier is in een verleden dat ik wat minder grijs was al eens een draadje over geweest.

 

Om dat in elkaar te sleutelen is vooral veel tijd en een sluitende visie nodig, aangevuld met talloze "weekenden op de hei" om alles tot een sluitend geheel te maken.

 

Waarbij we wel gebruik kunnen maken van een usp die nagenoeg alle partijen nu laten liggen:

Het valt mij op dat er met name wordt gereageerd op actuele thema's. Maar een helder (economisch) verhaal over waar Nederland in 2030 moet staan, hoe we dan ons geld verdienen en teruglopende aardgasbaten compenseren, etc met aansluitend een marsroute hoe we daar komen, ontbreekt.

 

Een partij- (of beweging-) programma in de vorm van een business plan is dan misschien geen overbodige luxe 8)

 

 

Kees de Kruiff

In Memoriam

Link naar reactie
  • 0

Waarbij we wel gebruik kunnen maken van een usp die nagenoeg alle partijen nu laten liggen:

Het valt mij op dat er met name wordt gereageerd op actuele thema's. Maar een helder (economisch) verhaal over waar Nederland in 2030 moet staan, hoe we dan ons geld verdienen en teruglopende aardgasbaten compenseren, etc met aansluitend een marsroute hoe we daar komen, ontbreekt.

 

Dat probleem lijkt me vrij universeel voor democratie, actuele thema's trekken meer stemmen dan een meerjarenplan, ook al is dat laatste beter. Maar zelfs als een meerjarenplan stemmen trekt is het in de praktijk nog maar de vraag of je het kunt uitvoeren, voor hetzelfde geld ben je na 4 jaar weggestemd en komt er niets van terecht.

Link naar reactie
  • 0

Waarbij we wel gebruik kunnen maken van een usp die nagenoeg alle partijen nu laten liggen:

Het valt mij op dat er met name wordt gereageerd op actuele thema's. Maar een helder (economisch) verhaal over waar Nederland in 2030 moet staan, hoe we dan ons geld verdienen en teruglopende aardgasbaten compenseren, etc met aansluitend een marsroute hoe we daar komen, ontbreekt.

 

Dat probleem lijkt me vrij universeel voor democratie, actuele thema's trekken meer stemmen dan een meerjarenplan, ook al is dat laatste beter. Maar zelfs als een meerjarenplan stemmen trekt is het in de praktijk nog maar de vraag of je het kunt uitvoeren, voor hetzelfde geld ben je na 4 jaar weggestemd en komt er niets van terecht.

 

Daar knelt de schoen m.i. voor een groot gedeelte in de huidige politieke structuur. Dat is meteen een vrij essentieel probleem. Als je in beginsel door een bepaalde inrichting geen inhoud kunt geven aan lange termijn beleid, wat voor beleid komt daar dan uit..? Een ander oorzakelijk probleem in de huidige structuur vind ik het 'werven' van bestuurders. Deze komen nu vooral voort uit politieke clubs. Ik weet niet wat er voor nodig is om in dergelijke structuren 'boven te komen drijven', ik heb niet het idee dat bestuurlijk talent daarin van doorslaggevend belang is. Misschien dat een PvdO op dat vlak onderscheid zou kunnen maken.. De naam PvdO is niet echt iets.. Zijn er creactievelingen aanwezig die daar een goede slinger aan kunnen geven..?

Verbind.nl 'Zonder wrijving geen glans'
Link naar reactie
  • 1

Heren,

 

Dank voor de reacties.

 

Waar het mij om gaat is de zaken eigenlijk om te draaien:

- Eerst de zaken in de toekomst benoemen

- Terug rekenen naar het heden

- Knelpunten inventariseren

- Oplossingen aandragen voor de korte, middellange en lange termijn

 

Op die manier krijg je een toetsbaar kader op basis waarvan je zelf ook kan worden afgerekend.

Zie de kiezers als financiers en je komt al een heel eind.

 

Ik besef dat dit een redelijk onconventionele benadering is, maar ja, de partij/beweging was toch niet van plan de gevestigde orde te kopieeren? :)

 

Groet

Kees

Kees de Kruiff

In Memoriam

Link naar reactie
  • 0

De meest voorkomende reden waarom ondernemers vinden dat de politiek zich niet met ondernemen moet bemoeien, is de algemeen heersende opvatting dat de politiek zelden iets van ondernemen / ondernemers begrijpt.

 

Indien ondernemers zich met de politiek gaan bemoeien, kan dat (beeld) veranderen.

 

Natuurlijk is het mogelijk dat de politiek dat niet op prijs stelt, wat ons bij de volgende vraag brengt:

 

Is de politiek er voor de burger / ondernemer of zijn "wij" er voor de politiek?

 

Ik heb hier zo mn eigen ideeen over ;)

 

edit 21.55: Alhoewel, soms snapt de politiek het wel.

Kees de Kruiff

In Memoriam

Link naar reactie
  • 2

Grappig dat verhaal op Bizz. Wie moet de lijsttrekker worden? Aad Ouborg? Henny van der Most? Rita Verdonk (heeft wel een partij maar geen programma)? Nog iemand die rageert dat we allemaal bij de VVD moeten komen .....

 

Wat zit iedereen er naast! De ondernemers die ik ken en die op HigherLevel komen zijn non-conformisten, regelbrekers en wereldverbeteraars. Die hebben niets met oude garde, gevestigde orde, werkgeversbelangen en andere keurslijven. Ze willen ruimte! Ruimte om te ondernemen, ruimte om te exelleren, ruimte om iets goeds te doen.

 

Dit wordt nog een hele hijs.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

Grappig dat verhaal op Bizz. Wie moet de lijsttrekker worden? Aad Ouborg? Henny van der Most? Rita Verdonk (heeft wel een partij maar geen programma)? Nog iemand die rageert dat we allemaal bij de VVD moeten komen .....

 

Wat zit iedereen er naast! De ondernemers die ik ken en die op HigherLevel komen zijn non-conformisten, regelbrekers en wereldverbeteraars. Die hebben niets met oude garde, gevestigde orde, werkgeversbelangen en andere keurslijven. Ze willen ruimte! Ruimte om te ondernemen, ruimte om te exelleren, ruimte om iets goeds te doen.

 

Dit wordt nog een hele hijs.

 

mee eens. Ik ken ook geen ondernemer die politiek kan bedrijven... ondernemers zijn veelste ongeduldig.

ambtenaren / politici hebben nooit zo'n haast.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Het gaat bij politiek toch niet meer om de inhoud? Druk maken om het programma?

 

Het is crisistijd. Mensen hebben angst. Het vertrouwen in banken is weg. Dus dan hebben mensen behoefte aan een sterke man. Je ziet het nu duidelijk aan de peilingen van de PvdA. Zelfs Bos wordt nu gezien als een sterke man. Wat is er veranderd sinds 1 maand geleden? Bos was toch verantwoordelijk (samen met Wellink) dat onze centjes veilig zijn. Ze hebben aangetoond dat ze die taak niet goed hebben uitgevoerd. Wat gebeurt er daarna? Bos doet op Wellinks advies voor het eerst sinds jaren een stropdas om en gaat doen waar een socialist goed in is, Sinterklaas spelen met overheidsgeld. De burgers denken, wat een slimme en dappere move van Wouter en huppakee: Wouter is de redder van het land!

 

Een programma maken is leuk maar zonder macht krijg je het niet uitgevoerd. Wat heeft Groen Links de laatste jaren voor elkaar gebokst of de SP? Ze roepen af en toe wel hard maar op welke punten is er gescoord?

 

Tragisch voorbeeld is D66 ten tijde van paars. Politieke vernieuwing was een uitonderhandeld stokpaardje. Specifieker te noemen, de gekozen burgemeester. De geschiedenis heeft ons geleerd dat er niks van terecht kwam en als kers op de taart liet de voorman zich benoemen als burgemeester in Nijmegen.

 

Het probleem in Nederland is dat je tot op heden zaken moet doen met "non-issue" partijen als de PvdA, CDA en VVD. In de huidige crisis zit wat dat betreft wel een politieke kans. Een partij met een voorman die een "sterke man-imago" heeft (Pim Fortuyn, Barack Obama) zou naar mijn mening een goede kans maken om een groot deel van de politieke koek naar zich toe te trekken.

 

Eerst macht, dan inhoud. Anders wordt je de "meel*lpartij". Om meer stemmen te trekken dus ook een naam in de zin van: Mens en Maatschappij oftewel M&M ... die naam kennen de mensen al :).

 

Ard

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

Excuses voor het schoppen van een oud draadje, maar zijn hier mensen nog mee bezig - topic was binnen twee dagen dood. Vind het nl. nog steeds erg interessant. Valt me eigenlijk wel een beetje tegen dat er hier weinig animo voor is. Zou persoonlijk best op Ruben stemmen als lijsttrekker - de oude garde heb je toch niets mee.

 

Verder valt het me op dat in mijn eigen kleine kringetje van ondernemers de gedachtes vooral een beetje liberaal links zijn. Met als resultaat dat iedereen of GL/SP stemt of VVD, en met geen van die eigenlijk ook maar een beetje eens is. (Geen liberaal linkse partij? Gat in de markt! Niet-ondernemers stemmen wellicht ook wel) Natuurlijk kan dat ook liggen aan het kringetje zelf en niet representatief zijn - wie weet stemmen jullie wel allemaal PvdD.

 

Ben alleen - zoals wat anderen ook al zeiden - ook wat bang dat bijvoorbeeld mijn eigen standpunten niet aansluiten bij de grote massa van ondernemers, dat doen ze tenslotte ook niet bij de huidige partijen. Toch denk ik dat veel punten toch wel verenigbaar zijn onder ondernemers, tenslotte zijn veel ondernemers wel mensen die goed na kunnen denken (anders moet je wel heel veel geluk hebben) en een bovengemiddeld gevoel voor common sense hebben.

 

En over dat de politiek geen ondernemerssport is... Tja, verbeteren op landsniveau, daar zit een groot deel geld verdienen en daar efficient mee omgaan in, lijkt me juist typisch iets voor ondernemers. En het is niet alsof je in de Tweede Kamer geen sloten met geld over je heen gekieperd gaat krijgen.

 

Dus, Ruben, het heeft nu een half jaar kunnen koken, wanneer ga je deze partij daadwerkelijk oprichten?

Web- en (mobiele) software ontwikkelaar

Nu ook verkrijgbaar als DGA!

Link naar reactie
  • 0

...

Dus, Ruben, het heeft nu een half jaar kunnen koken, wanneer ga je deze partij daadwerkelijk oprichten?

 

Dat zal nog even duren denk ik... ;)

 

...

Overigens, ik heb geen enkele kwaliteit die mij geschikt zou maken voor het Haagse Pluche. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn opinie niet af en toe eens lekker kan spuien... ;)

 

Maar ik zou zeggen, richt zelf die partij op? En trek Ruben er bij zijn haren bij! ;D

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Wie m wil oprichten heeft van mij mijn zegen én mijn stem. Maar nogmaals: Neem alle slechte ministers, staatssecretarissen, kamerleden, voorzitters, gemeenteraadsleden en wethouders uit de tijd van Pim en Leefbaar Nederland, mik ze in een blender, en dan nóg heb je een beter partijbestuur dan met mij erbij. Al zou je me maar de koffie laten rondbrengen...

 

GO GO GO PARTIJ VOOR DE O !

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 156 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.