• 0

weet het echt niet meer wie helpt me [bankkrediet]

Ik zal proberen me verhaal hier neer te zetten in het kort.

Ik heb een eigen zaak sinds 4 jaar in de mode net als vele andere last van crisis maar me voor 200 % ingezet met als resultaat een behoorlijke plus gemaakt.

ik heb een rekening courant bij de bank en wel altijd op het rand onder de limiet maar het lukte toch.

Vorig jaar heb ik een verhoging aangevraagd waarop ik een nieuw contact persoon kreeg en die meteen mijn mondeling de verhoging gaf en een goed gevoel van nou daar kan ik mee verder .

HIj zei ook nog dan betaal je tot dan geen rente en gaan we kijken of het haalbaar is

Ik heel blij en ben mijn bestelling voor het seizoen gaan doen met in me achterhoofd de verhoging en natuurlijk wat rekenigen weg gewerkt

Nog geen 2 dagen erna krijg ik een telefoontje ging er meteen 5000 af , nou even slikken maar had nog een redelijk bedrag

Na een aantal weken weer een telefoontje de rest moest binnen 4 maanden terug zijn want het was toch geen goed plan

Ja daar zit je dan kon net me hoofd boven water houden had toen nog personeel nieuwe collectie voor de deur

Na vele telefoontjes kon ik wel steeds wat overmaken onder toezicht van hem

Maar het was bijna niet te doen

Dit alles was in 2010 ben er toch met vallen en opstaan en kei harde werken door gerold tot augustus 2011

De nieuwe collectie moet komen en had rekeningen open staan en zoals bij iedereen geen geld geen handel geen verkoop

Echt van alles geprobeerd tot me huis toe willen verkopen maar zonder succes

Als klap op de vuurpijl moest ik na de bank komen om de cijfers te bespreken ik ga zonder accountant want kost geld en ik ken me eigen cijfer wel en in me achterhoofd ga proberen nu het een klein beetje beter gaat een verhoging te krijgen

Ik kom binnen zit daar iemand bij achteraf iemand van bijzonder beheer vraagt is u accountant er niet bij nee waarom ?

 

Nou wij trekken de sterker eruit omdat ik boven me limiet sta iets wat mondeling was toegestaan

Het gevolg vele afspraken met accountant en bank in oktober november

IK ben alles gaan omhogen in de winkel personeel eruit andere formule gemaakt noem et maar op met als resultaat een beter omzet en marge en laten zien dat het er wel degelijk in zit

maar van oktober tot january kan ik geen wonderen maken vooral in deze tijd niet

Nu was de afspraak ik zou me huis als onderpand geven en onder me limiet bankieren per january dat is me helaas niet gelukt maar had iemand die borg wilde staan

Ik heb ondertussen me huis laten beschrijven bij de notaris wat me ook 700 kost iets wat ik niet kan missen maar goed

Nu krijg ik zaterdag een brief waarin het volgende staat als ik dinsdag 31 jan. niet onder me krediet bankier gaat me huis in de verkoop en vervallen al me afspraken bij de bank

IK heb me niet voor 100 maar 200 % ingezet de bank maakt fout op fout en ik ben dinsdag klaar

wie o wie weet raad ik weet het niet meer werk alle dagen alleen in de winkel van 250 vierkanten heb al heel veel ondernomen met een heel goed resultaat omzet stijgt alleen maar

Alleen snapt de bank niet dat zoiets ook tijd nodig heeft en dat de leveranciers ook geld willen zien maar de bank vindt dat ik eerst hun had moeten betalen

 

kan iemand me helpen ik weet het niet meer en het is zo dinsdag

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zoek dat beetje geld wat ergens nog ligt en schakel professionals aan. Ik zie allerlei zaken in je verhaal die opvallend zijn en wellicht heel slim door de bank zijn aangepakt. Je kunt dit simpelweg niet alleen. Heb je geen geld voor goede juristen e.d. probeer dan een juridisch loket etc. etc. Je bent nu prooi, simpel aan te pakken en kapot te maken. Je hebt er zoals ik het lees geen verstand van cq. ervaring in wat het des te eenvoudiger maakt voor de bank.

 

Je inzet is super te bewonderen maar is niet hetgeen waar de bank naar kijkt. Die zien risico's, proberen de risico's af te dekken en zo verder.

 

De vraag over de accountant laat een klein beetje zien hoe zakelijk en hard dit spel gespeeld kan worden. Als je daar alleen zit, in de minderheid, als goed bedoelende ondernemer maar zonder de harde financiële kennis wordt het een ander gesprek.

 

Of het op tijd is weet ik niet maar je hebt NU hulp nodig van professionals.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Kun je, zonder te ver in details te treden, aangeven om welke bedragen het gaat. Is er overwaarde op jouw woning? Hoe denkt jouw accountant over deze zaak en heb je alternatieven bij de bank aangedragen? In dit soort situaties moet je de bank constant op de hoogte houden en kun je beter 1x teveel bellen.

ROVé Administratie en Advies voor verantwoord boekhouden, bezoek eens www.rovened.nl.

Wordt Nederland te klein voor ondernemers, kijk eens op www.indoned.com

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Even heel kort in normale mensen taal : ze laten jouw nog even privé meetekenen met je huis en vervolgens zeggen ze een maand later alles op?

 

Hier krijg ik wel een hele nare smaak van in mijn bek. mond.

 

Zal het verder aan de specialisten overlaten.

Heb in mijn dossier een vergelijkbare kwestie, die uiteindelijk, ondanks dat er geen achterstand op de hypotheek was, tot een executie heeft geleid, waarbij er ongeveer 5 ton onder de vrije verkoopwaarde is verkocht. Gevolg: enorme restschuld op zowel de zakelijke- als woningfinanciering.

Link naar reactie
  • 0

om een goede doorstart te maken gaat het om 10 k dan ben ik ver genoeg onder mijn credit max en kan ik verder

zo is het geen doen meer iedere dag boxen niks spontaan kunnen inkopen mijn overwaarde dekt de rc

bij de belasting ben ik bij personeel netjes afgewerkt etc

mijn boekhouder zegt het zelfde als vele ze zijn me liever kwijt dan rijk ze willen geen kant op en komen steeds met dingen die ze verdraaien

de contact persoon die ik nu heb zegt niks te weten van de mondelinge afspraak van zijn collega en daar wordt steeds overheen gepraat

het is mijn woord tegen het zijne

weet wel dat je er dood moe van wordt en nog niet kunt slapen

kapot krijgen ze je zeker

Link naar reactie
  • 0

nou helaas is het geen "maar"10 duizend ik heb ze niet alle dagen op zak

Ik heb echt al alles geprobeerd en wil de klanten geen argwaan geven nu het beter gaat

ik zit in een dorp en geklets wordt er toch al vaak

en hier en daar een lening probeer ik te voorkomen zie ik door de bomen dadelijk het bos niet meer

ik wil graag een oplossing en hoop dat ik hier wat bruikbare tips kan krijgen

maar bedankt dat u wilde reageren

Link naar reactie
  • 0

als je die 10K kan vinden zorg dan wel dat je dus op schrift hebt van de bank dat het daarna weer "goed" is en ze niet verder gaan zeuren.

Is namelijk al gebleken dat je bank nogal onbetrouwbaar is en hoef je dus niet over te verbazen dat als jij die 10K hebt ingelost en onder je krediet limiet zit ze alsnog de hele boel vorderen en de stekker eruit trekken..

Kortom: die toezegging dat ze niks doen als jij dus even die 10K stort kan wel gewoon eens een truukje zijn zodat ze in elkgeval die 10K alvast binnen hebben als ze de stekker uit je bedrijf trekken.

Link naar reactie
  • 0

Niet uitsluitend maar even als eerste richting, in geheel willekeurige volgorde, 3 dienstverleners waar je wat aan kunt hebben:

 

https://www.higherlevel.nl/profiel/u/sofiak/ -> Kennis over het bankwezen

https://www.higherlevel.nl/profiel/u/StevenK -> Legal

https://www.higherlevel.nl/profiel/u/Rene%20v.%20Zandwijk -> Winkels en rendement

 

 

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Goede morgen wanhoopje.

 

Als ik uw verhaal goed in kan schatten dan ligt hier een belankrijke taak voor uw accountant.

Hoewel ik uit uw verhaal begrijp dat, met name uit kostenoverwegingen, het contact met de accountant beperkt is, is hij de aangewezen persoon om u nu bij te staan.

 

Hij moet namelijk in staat zijn om de door u geschetste positieve ontwikkelingen van de laatste tijd om te zetten in harde cijfers en daar tevens een toekomstvisie aan te koppelen.

Vervolgens moet met die toekomstvisie de Bank ervan overtuigd worden dat het nu beëindigen van de relatie de slechtste optie is.

 

Als uw accountant dit niet wil of kan leveren dan zou ik op zoek gaan naar een dienstverlener die u wel bij kan staan in deze netelige situatie.

 

Het heeft m.i. niet veel zin om de Bank op haar fouten te wijzen en veel energie te steken in het verleden.

U heeft nu immers een "gunst" van de Bank nodig en dan is het maken van verwijten niet de beste actie.

Het initiatief naar de bank toe moet nu van u of uw adviseur uit gaan en u moet zo snel mogelijk een afspraak met de bank regelen waarbij u met een positieve houding de situatie naar uw hand probeert te zetten.

 

Zelf ben ik ook werkzaam geweest als medewerker bijzondere kredieten en weet daarom dat enkel een overtuigend verhaal, wat met elan gebracht wordt, enige kans van slagen heeft.

Nogmaals de Bank moet ervan overtuigd worden dat nu de stekker eruit trekken meer nadelen dan voordelen oplevert.

 

Veel succes.

Link naar reactie
  • 0

Hier MOET iemand de helpende hand reiken. Ondernemer kan zelf zijn belangen niet meer helder overzien. Misschien iemand op HL met verstand van zaken die dit wil oppakken? Ik denk dat een indringend gesprek met de bank de lucht kan klaren.

Link naar reactie
  • 0

 

Ondanks sympathie voor topicstarter klinkt dit toch wel als een kwestie waarbij ondernemer veel steken laat vallen. Voortdurend op randje van krediet inkopen, wel goeie omzet draaien maar steeds hopen op extra krediet, vertrouwen in mondelinge afspraken en niks schriftelijk bevestigen, bezuinigen op personeel maar desondanks nog geen reductie schuld, moeite met betalen rekeningen en blijven hopen op extra krediet.

 

Er is sprake van een accountant, maar die is steeds afwezig als het belangrijk is. Laat die nu zijn/haar werk eens goed doen en de cijfers van de afgelopen jaren op een rijtje zetten. Je kan geen onderneming runnen op basis van net wel of niet binnen de kredietruimte blijven, Er moet structureel beterschap in zitten. Als dat niet lukt, moet je de bank voor zijn. Al snap ik ook wel dat ondernemers doorgaan tegen beter weten in.

 

Waar is die accountant nou?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Is je rekening courant bij dezelfde bank waar je hypotheek ook loopt? En heb je die hypotheek wel altijd trouw betaald?

 

Ik zit even een beetje te denken of er ergens misschien houvast is..

 

Wat ik vreemd vind: bij het aangaan van de rekeningcourant is er NIET om een onderpand in het huis gevraagd.

 

Kan er achteraf dan nog wel een onderpand gevraagd worden? Ik vind het de omgekeerde wereld. Normaal vraag je eerst een onderpand, en dan geef je geld...Toch? Als er een krediethyptoheek gevestigd is, dan wordt er via de notaris toch ook een hypotheekakte getekend? Maar in dit geval krijg je dus geen geld..Wat staat er dan precies in die notariele aktie vraag ik me af?

 

Als die 2e hyp. niet bij je hyptoheekbank is, en je hebt altijd je termijnen op tijd betaald/geen achterstand, dan is het nog maar de vraag of de bank meewerkt (Een expert hier? ). Ik heb nl. wel eens gehoord dat banken niet altijd meewerken aan gedwongen verkopen als er geen achterstanden zijn.. want gedwongen verkopen betekent voor een bank altijd een verliespost. En als de 2e hyp. elders loopt, kan die andere bank dan wel je huis verkopen?Moeten ze dan niet gewoon je faillissement aanvragen met een steunvordering of hebben zij ook recht van parate executie??

 

Ik heb zelf in 2005 een rekeningcourant krediet bij de ING gekregen. Mijn hypotheek liep ook bij de ING. Geen onderpand voor het rekening courant nodig. In de voorwaarden staat alleen dat als onderpand geldt: Alle activa in de onderneming. Dus wat stond er in jouw voorwaarden destijds? En zijn die voorwaarden dan onlangs gewijzigd toen je wel je huis in onderpand gaf??

 

Hoe zit het juridisch mbt 2e hypotheek en geen extra geld (alleen die overschreiding limiet is er dan..).

 

Bel anders zo snel mogelijk met Soza van je gemeente:

Als je een eigen huis hebt, heb je wellicht recht op woonkostentoeslag. Je kunt hier ook een voorziening voor je levensonderhoud krijgen. Dat heet BBZ; met een ondernemingsplan kun je ook een aanvraag indienen voor wat extra kapitaal (duurt lang overigens en is geen garantie).

 

En probeer iemand te vinden die je helpt met je administratie ; voor de boekhouding kun je beter naar een administratiekantoor gaan. Een accountant is vaak te duur voor het boeken etc.

 

En nogmaals: zoek juridische hulp. Het is een heel raar verhaal.

Link naar reactie
  • 0
Kan er achteraf dan nog wel een onderpand gevraagd worden? Ik vind het de omgekeerde wereld. Normaal vraag je eerst een onderpand, en dan geef je geld...Toch? Als er een krediethyptoheek gevestigd is, dan wordt er via de notaris toch ook een hypotheekakte getekend? Maar in dit geval krijg je dus geen geld..Wat staat er dan precies in die notariele aktie vraag ik me af?

 

Dat is het nadeel van een rekening courant krediet. In goede tijden zijn de banken de beste vrienden, maar zodra het wat minder gaat dan draaien zij de geldkraan dicht of gaan aanvullende eisen stellen. Aan de andere kant moet er bedacht worden dat de bank geen sociale instelling is en op hun geld let.

 

Ik vraag me alleen af wat de bank er mee opschiet om de woning te verkopen, het is aannemelijk dat er een restschuld overblijft die op de een of andere manier in de toekomst moet worden ingelost. Het enige advies dat ik kan geven is om op zeer korte termijn, samen met de accountant of een andere welbespraakte persoon met de bank om tafel te gaan zitten. Wanneer je echt zeker bent van de zaak maak dan een begroting voor de komende jaren en probeer de bank ervan te overtuigen. Maak heldere en duidelijke afspraken met de bank om de schuld (rekening courant krediet) in te lopen.

ROVé Administratie en Advies voor verantwoord boekhouden, bezoek eens www.rovened.nl.

Wordt Nederland te klein voor ondernemers, kijk eens op www.indoned.com

Link naar reactie
  • 0

Morgen is het voor TS D-day blijkbaar. Zo kort daarvoor is het lastig om oplossingen te creëren, zeker voor zaken als deze die volgens mij dikwijls wat genuanceerder liggen en al lopen vanaf 2010!. Het zal ook zeker niet zo zijn dat deze laatste aktie als donderslag bij heldere hemel binnenkomt.

Voor de korte termijn is maar een advies mogelijk, zorg ervoor dat je morgen binnen de afgesproken kredietlimiet bankiert.

 

Ergens vertel je dat er iemand bereid is voor jou borg te staan, indien deze borg iets voorsteld, kan deze persoon jou wellicht die 10.000 verstrekken.

Als dat geregeld is, ga dan als de bliksem zorgen voor gedegen cijfermateriaal, leg dat aan de bank voor en zorg dat het vertrouwen hersteld wordt opdat regulier gebankierd kan worden. Houdt er ook rekening mee dat banken weinig tot geen mondelinge afspraken maken !

 

ps dat een bank tussentijds haar positie wil verbeteren door het vragen/vestigen van (extra) zekerheden is heel legitiem, zal daarvoor ook de argumenten aandragen. Betrokken ondernemer zal dan zelf zijn afweging moeten maken.

Link naar reactie
  • 2

Even voor de volledigheid.

 

Ik heb via PM gevraagd om aanvullende informatie om te bezien of ik behulpzaam kan zijn.

 

Volgens de aanvullende berichtgeving is er voor de korte termijn een oplossing gevonden.

Blijft het probleem dat TS, samen met zijn boekhouder, niet opgewassen is tegen de RABO Bank.

 

Ik wacht verdere reactie van TS af om eventueel mijn diensten aan te bieden.

(Ben zelf werkzaam geweest in de kredietverlening bij een bank en meen dat ik daarom wel enigzins in kan schatten of er mogelijkheden zijn om met de bank tot een werkbare situatie te komen.)

 

Link naar reactie
  • 0

ps dat een bank tussentijds haar positie wil verbeteren door het vragen/vestigen van (extra) zekerheden is heel legitiem, zal daarvoor ook de argumenten aandragen. Betrokken ondernemer zal dan zelf zijn afweging moeten maken.

 

Ik begrijp dat situaties behoorlijk gecompliceerd kunnen zijn en dat een bank eieren voor zijn geld kiest zoals een ieder ander ook zou doen. Alleen kan je niet zonder meer stellen dat het verlangen van extra zekerheden "heel" legitiem is.

 

Als aantoonbaar is dat de bank wist dat het om een situatie gaat die tot insolventie leidt (hetgeen al blijkt uit de dreiging van het opeisbaar stellen van het krediet) en er vervolgens door middel van een onverplichte rechtshandeling (het verlangen van een extra zekerheid) haar positie verbetert ten opzichte van andere schuldeisers, kan dat als een paulianeuze handeling gezien worden. Het gebeurt al vaker dat een curator dit in een faillissement terugdraait.

 

Om dit in een onderhandeling te gebruiken naar de bank toe, is natuurlijk een delicate kwestie en vraagt veel inzicht en misschien wel de nodige tact.

www.kubus.nl (administratie en belastingen)

Link naar reactie
  • 0

Om dit in een onderhandeling te gebruiken naar de bank toe, is natuurlijk een delicate kwestie en vraagt veel inzicht en misschien wel de nodige tact.

 

Dat is ook mede een reden waarom ik adviseer om niet te krampachtig de aanval te kiezen.

 

De basis dient een aantoonbare positieve ontwikkeling te zijn.

Van daaruit kan dan het probleem van de ervaring met de bank aan de orde gesteld worden.

 

Link naar reactie
  • 0

Is het misschien niet handig om dit ook bij radar/kassa/consumentenbond te plaatsen (suggestie). Misschien een interessante verhaal om de banken op hun vingers te tikken met dit soort praktijken. Dit lijkt eerder op afpersing.

 

Niet gebaseerd op ondernemerservaring maar op mijn eigen empatisch vermogen zou ik dit absoluut niet doen in deze fase. TS is momenteel niet in de positie om tegen schenen te schoppen lijkt mij.

Link naar reactie
  • 0
hiero, als je steevast binnen 3 weken mijn bescheiden rekening betaalt, heb je binnen 1 maand na afloop van de periode (en mits je 7 dagen na einde van de maand je factuurtjes en kasbladen, en afschriften (digitaal) mailt. Ben ik jouw man! Zo werk ik met een paar mede-ondernemers, en dat werkt PERFECT
Ik zie even niet in hoe TS hiermee geholpen is en het komt tevens op mij over alsof je actief jouw diensten promoot?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 153 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.