Ga naar inhoud
 • 0

BTW terugvorderen Belgische consument

Een expat die in België woont heeft op onze Nederlandse webshop - als consument - een product gekocht (en ook laten afleveren in België). Hij wil nu de BTW terugvorderen?

 

Kan dit uberhaubt als consument?

Wat moet er precies gebeuren?

 

Bericht klant:

Good morning

I received ordered goods. I work in SHAPE and I'm justified of paying tax. Could you give me some instructions where can I send a request for a tax refund. Could you send me your reply in English.

 

Thank you and best regards

 

Ben benieuwd! Alvast bedankt voor de reactie.

 

Groet, Mathijs

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

 • 0

ik zou deze klant melden dat jij geen regelingen kent rondom tax refunds en dat hij zich tot zijn organisatie moet wenden voor instructies hoe hij dit doet.

 

uit service zou je hem een factuur met btw specificatie kunnen geven als je dat nog niet gedaan hebt. want die zal hij wel nodig hebben om btw terug te vragen.

 

Het is mogelijk dat hij voor een (overheids)instelling werkt waar je bepaalde vrijstellingen hebt, maar die instelling regelt dat dan of geeft de instructies, dat kun je niet van lokale ondernemers verwachten.

 

Link naar reactie
 • 0

Een expat die in België woont heeft op onze Nederlandse webshop - als consument - een product gekocht (en ook laten afleveren in België). Hij wil nu de BTW terugvorderen?

Het kan zijn dat er helemaal geen btw moet worden toegepast, omdat het om SHAPE* gaat. Maar als hij de bestelling als consument heeft gedaan, dan is dat wel zijn probleem. De uitzonderingen voor internationale organisaties geldt alleen als de bestelling echt namens zo'n instelling wordt besteld. Hier kun je meer lezen over de toepassing van btw m.b.t. internationale organisaties.

 

*) Supreme Headquarters Allied Powers Europe

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
 • 0
Could you give me some instructions where can I send a request for a tax refund.

 

Belastingdienst/Ondernemingen Rijswijk, bureau Diplomatieke en Internationale Vrijstellingen, postbus 5400, 2280 HK Rijswijk, mst kopie van zijn certificaat, factuur en betalingsbewijs.

 

Link naar reactie
 • 0

** te snel getypt, stond al hier boven vermeldt *

 

 

SHAPE is een amerikaanse legerbasis in België.

 

https://www.shape.nato.int/how-to-contact-us

 

Aangezien het een engelse mail is zou het kunnen dat het hier over een amerikaanse militair gaat die in België gestationeerd is.

 

 

 

Mogelijk hebben die een speciale btw-regeling maar daar weet ik niets van.

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
 • 0

Volgens mij refereert hij aan deze regeling: https://www.gwktravelex.nl/overige-diensten/overig/btw-teruggave

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Volgens mij refereert hij aan deze regeling: https://www.gwktravelex.nl/overige-diensten/overig/btw-teruggave

Dat is een regeling voor reizigers van buiten de EU die goederen mee naar huis nemen (voornamelijk via Schiphol), deze is hier waarschijnlijk niet van toepassing. De link de Prinsrachid heeft gepost zo te zien wel. Als het trouwens een Amerikaan is die voor Shape werkt kan die beter bij zijn baas navragen hoe het zit, ik vermoed dat die hem beter kan informeren dan TS.

Link naar reactie
 • 1

Een consument koopt iets en vraagt nadien hoe hij iets moet regelen. Eigenlijk is het dus geen ondernemersvraag maar een consumentenvraag ;) Dat je als ondernemer een beetje service wil verlenen naar een consument en deze informatie wil verstrekken snap ik natuurlijk wel hoor ;D Als je webshop zich niet richt op buitenlandse bestellingen kun je jezelf wel afvragen of het niet te ver gaat om deze complexe materie uit te zoeken en proberen uit te leggen aan een expat. Een antwoord als "sorry maar daar kan ik u helaas niet mee helpen want dat is niet mijn expertise" is ook een antwoord.

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Interim manager voor de overheid op het gebied van dienstverlening, bedrijfsvoering en informatievoorziening. Daarnaast ook als organisatieadviseur, trainer, coach en mediator in heel Nederland inzetbaar via Inflection.

Link naar reactie
 • 0

Een consument koopt iets en vraagt nadien hoe hij iets moet regelen. Eigenlijk is het dus geen ondernemersvraag maar een consumentenvraag ;)

Inderdaad. Moet ook maar eens duidelijk zijn. Vragen over Stamrecht BVs, die veel, veel dichter bij ondernemen staan worden wel meteen van tafel geveegd.

Link naar reactie
 • 1

De vraag wordt toch gesteld door een ondernemer? De meeste ondernemers werken toch voor hun klanten? Of de webshop zich richt op buitenlandse klanten doet er verder niet toe, er zitten ook zat Amerikanen in Zuid-Limburg. Verder is het niet complex, het komt alleen niet vaak voor.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  8 leden, 315 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...