• 0

Vvd grootste, moeizame formatie in zicht

Aanbevolen berichten

 • 0

Ik zou het persoonlijk niet zo gek vinden:

 

VVD, altijd goed voor de economie en ondernemers, met een sausje Groen (goed voor het milieu) - niet alléén voor asfalt en Schiphol - aangevuld met een beetje 'CDA-traditie' en daar dan een beetje 'jaren-zestig-nieuw-denken' van D66 er overheen....

 

Misschien wordt het wat!

 

Link naar reactie
 • 0

Als Wiebes terug komt op Financien dan lever ik mijn beconnummer in.

 

Vvd en ondernemers gaat vaak goed.

 

Maar de vvd is 10 zetels armer en moet een formatie maken met minstens cda en d66. En dat weten die twee ook. Dus de waterkraan moet open bij de vvd ten gunste van de wijnglazen van de anderen.

 

Maar dan zijn we er nog niet.

 

Nog minstens 7 zetels nodig. Pvda met 9 of christenunie met 6 en sgp met 3?

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
 • 0

Als Wiebes terug komt op Financien dan lever ik mijn beconnummer in.

Roep het maar niet te hard....

 

Vvd en ondernemers gaat vaak goed.

Vooral de grote ondernemers ::)

 

Nog minstens 7 zetels nodig. Pvda met 9 of christenunie met 6 en sgp met 3?

Vlak Groen Links niet uit. Die partij is bereid tot compromissen, wil eindelijk echt mee regeren.

 

PvdA doet er IMHO verstandig aan de oppositiebankjes op te zoeken. Nóg een kabinetsperiode overleeft de PvdA anders niet. Over 4 jaar komt een deel van de weglopers (ik vermoed vooral nu naar GL, Denk, d66 en 50Plus maar ook PVV) weer terug.

 

Wat e.e.a. nu inhoudt voor midden en klein ondernemend Nederland? Iets meer kans op toch een WAZ2, en een fiscale stok om iets met pensioen te doen..maar de kaarten zijn nog lang niet geschud

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

met toppertjes zoals Eric Wiebes

 

Ik weet niet of íe echt zo clownesk is zoals vaak lijkt...

 

Hoe dan ook: DBA is natuurlijk 'drama', maar VAR vond ik niet veel beter.

Persoonlijk vind ik het overigens niet verkeerd dat "men" iets probeert te doen aan 'schijnzelfstandigheid' - ook is dat wel best moeilijk als alle politieke stromingen daar over mee moeten praten.

 

Link naar reactie
 • 0

Ik denk dat het even wachten is op de echte exacte uitslag om te zien wat er wel en niet mogelijk is aan coalities.

 

Ik vermoed wel vvd+cda+d66 en dan nog wat om de resterende ~6 zetels te vullen. Pvda zal er denk ik geen zin meer in hebben, maar mogelijk is CU al genoeg om net een meerderheid te halen, al is het wel even tellen of dat ook in de eerste kamer gaat werken.

 

Maar ergens is het ook de vraag hoe lang men de pvv nog wil blijven weren, je zou een vrij onwaarschijnlijke samenwerking kunnen krijgen tussen vvd, pvv, cda en sp. Ergens lijkt dat onmogelijk, maar men heeft wel aardige standpunten om uit te ruilen. Een beetje minder europa op verzoek van pvv en sp, een gezamelijk 'normaal doen' ideaal, en wat beperking van eigen risico in de zorg en pensioenleeftijd zodat iedereen wat te winnen heeft.

 

Ergens ben ik wel optimistich dat er een coalitie uit komt met een rechts stempel, als men een beetje weet samen te werken en daarmee de linkse bombarie buiten de deur weet te houden is het beter dan je op voorhand kon verwachten.

Link naar reactie
 • 0

Cda en d66 sws nodig en dat weten ze. Pvda erbij? Of christenunie en sgp?

 

Waarom niet gewoon een minderheidskabinet met VVD/CDA/D66?

 

Voor de laatste 6 zetels kun je per onderwerp bij diverse partijen terecht, en het houdt de kamer en regering denk ik scherper en levendiger dan wanneer er een meerderheidsregering met 75-80 zetels gevormd wordt.

Link naar reactie
 • 0

Cda en d66 sws nodig en dat weten ze. Pvda erbij? Of christenunie en sgp?

 

Waarom niet gewoon een minderheidskabinet met VVD/CDA/D66?

 

Voor de laatste 6 zetels kun je per onderwerp bij diverse partijen terecht, en het houdt de kamer en regering denk ik scherper en levendiger dan wanneer er een meerderheidsregering met 75-80 zetels gevormd wordt.

Deze optie heb ik eerder al eens geopperd in een ander topic zonder de uitslag te kennen, maar het was toen (voor mij) al duidelijk welke richting het op zou gaan. Naast dat het scherper en levendiger zal worden weet deze combinatie ook dat ze voor bepaalde voorstellen steun van links zullen krijgen en voor andere voorstellen weer steun van rechts.

 

Overigens is deze combinatie goed voor ondernemend Nederland maar vooral ook goed voor zelfstandig werkend Nederland aangezien de partijen op grote lijnen het behoorlijk met elkaar eens zijn.

 

De ergste nachtmerrie voor de D'66 is dat Wilders nu Rutte belt dat hij een aantal woorden terug zal nemen cq wat zal nuanceren.

Link naar reactie
 • 0

Mening 1:

Minderheidskabinet kan inderdaad, maar dan moeten cda d66 en vvd op voorhand al meer concensus hebben in hun programma dan nu

 

Mening 2:

maar vooral ook goed voor zelfstandig werkend Nederland aangezien de partijen op grote lijnen het behoorlijk met elkaar eens zijn

 

Ahum...als ik de partij programma's vergelijk dan verschillen deze partijen vooral sterk van mening over het onderwerp "zelfstandige werend Nederland"! Vooral de plannen van het CDA staan lijnrecht tegenover die van de de VVD, en D66 neigt meer naar de CDA visie dan die van de VVD.

 

Citaat:

Zzp’ers

De regelingen voor zzp’ers mogen flink op de schop, als het aan het CDA ligt. “Wij vinden de zekerheid van een vast contract belangrijk, zeker nu we zien dat op de arbeidsmarkt een ongelijk speelveld is ontstaan tussen werknemers in vaste dienst en zzp’ers. De eersten betalen voluit mee aan de collectieve voorzieningen van onze verzorgingsstaat, terwijl zzp’ers vaak aanzienlijke fiscale kortingen krijgen zonder mee te betalen aan collectieve regelingen voor ziekte en arbeidsongeschiktheid”, zo valt er te lezen.

 

Arbeidsongeschiktheid

Daarom moet er één basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid komen en moet het voor werkgevers aantrekkelijker worden om mensen in dienst te nemen, door de verplichting tot loondoorbetaling bij ziekte fors terug te brengen en het ontslagrecht te versoepelen. Tevens pleit het CDA voor een vijfjaarcontract. Want: “Veel beter dan elke twee jaar weer op straat staan.”

Bron: De wereld van de ondernemer; "dit willen de politieke partijen met ondernemers en het MKB"

 

 

Mening 3:derhalve:

Op het - voor dit forum relevante - onderwerp ondernemen en ondernemerschap zijn de grote partijen het behoorlijk met elkaar oneens.

 

Waar CDA en VVD het wel met elkaar eens zijn is de versoepeling van het ontslagrecht en langere contracten voor bepaalde tijd: dat is goed nieuws voor ondernemers met personeel, maar niet per sé goed nieuws voor ZZP-ers: de prikkel voor bedrijven om te gaan werken met ZZP-ers neemt immers af, en de kosten (voor sociale zekerheid) voor de ZZP-ers worden hoger.

En laat dat laatste nu toevallig ook het doel zijn van FNV, aldus de nieuwe topman Han Busker in het FD:

 

Om te voorkomen dat zelfstandigen zich tegen een te laag tarief aanbieden en zo een race naar de bodem aanjagen wil FNV het mes zetten in de fiscale voordelen voor zzp'ers. Dat meldt de nieuwe FNV voorzitter Han Busker in een interview met het Financieele Dagblad (FD).

 

In het interview pleit de voorzitter dat flexwerk te goedkoop wordt door de zelfstandigenaftrek en mkb-winstvrijstelling. De belastingvoordelen van zelfstandigen zouden te vaak verdwijnen in de zakken van opdrachtgevers

 

Nota bene: volgens de FNV heeft het FD hun standpunt uit zijn verband gerukt. Zo zou de vakbond zich juist richten op werkgevers en opdrachtgevers en de positie van zelfstandigen te verbeteren door het afdwingen van hogere tarieven.....

....de crux is natuurlijk dat de vakbond dat niet doet in het belang van de ZZP-er maar hiermee nog steeds probeert om de ZZP-er duurder te maken ten faveure van de werknemer omdat meer werknemers nu eenmaal meer leden en macht voor de vakbond betekent, en werknemers wél bijdragen aan de pensioenpot.

 

Het worden nog spannende tijden voor de ZZP-ers dus...

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
 • 0

Waarom niet gewoon een minderheidskabinet met VVD/CDA/D66?

Met Dijsselbloem op Financiën. Voor een jaar of twee.

 

Want de PvdA moet wel in de oppositie, willen ze bij de volgende verkiezingen nog wat kiezers over houden.

 

Verwacht een nieuwe top bij de PvdA, want Asscher heeft de belofte simpelweg niet waargemaakt. Goede regent, maar geen partijleider. Doe mij Dijsselbloem maar. Of beter nog: Mei Li!!!!!!

 

Wilders wilde eigenlijk niet winnen. Die heeft de buit al binnen, met al die internationale aandacht voor zijn boodschap. PVV zit met een wankele organisatie.

 

Er is een kans dat Rutte geen premier wordt, maar de kamer in gaat.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Misschien moet men bij de formatie maar eerst eens voor en door de jongeren het Terlouw-manifest eens ter hand nemen.

 

Dan nog deze drie extra aandikken:

 

1) Een beetje minder economie en meer menselijkheid en veiligheid.

2) Nu eens principieel doorvoeren van dat de vervuiler betaalt. Ga eens minder op de snelweg.

3) Slachtoffers bij niet in te dekken rampen, zoals voor de Groningers, rijkelijk schadeloos stellen, zonder tussenkomst van een dubieuse minister uit de VVD.

 

Link naar reactie
 • 0

Wees blij met het Nederlandse Politieke Systeem ... Beter water bij de wijn doen dan de wijn gaan destilleren ... dat laatste is alleen voor alcoholisten (extremisten) interessant. De polderpolitiek (nivelleren) is hier tot een ware kunst verheven. Zo wint of verliest er eigenlijk niemand ... de alcoholisten uitgezonderd ... die voelen zich altijd verloren.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
 • 0

Verwacht een nieuwe top bij de PvdA, want Asscher heeft de belofte simpelweg niet waargemaakt. Goede regent, maar geen partijleider. Doe mij Dijsselbloem maar. Of beter nog: Mei Li!!!!!!

 

Nee hoor, Spekman stapt op, Asscher blijft.

 

In 2021/2022 nieuwe verkiezingen. En Aboutaleb is burgemeester van Rotterdam tot 2021..

 

Die zal het stokje van Asscher voor de volgende verkiezingen overnemen.

 

Frans

 

Link naar reactie
 • 0
Nee hoor, Spekman stapt op, Asscher blijft.
Spekman moet sowieso weg. Maar Dijsselbloem heeft zich wijselijk in de coulissen opgesteld toen Asscher een coupe pleegde. Dus die afrekening komt nog wel. Er moeten nog wat burgemeesters en commissarissen van de koningin vervangen worden de komende jaren. Maar misschien is de PvdA nou wat overbedeeld.

 

Wie wil er graag een PVV-burgemeester? 8)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Wie wil er graag een PVV-burgemeester? 8)

Kerkrade misschien ???

 

Besturen is iets anders dan roeptoeteren. 8)

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
 • 0

Wie wil er graag een PVV-burgemeester? 8)

 

Er zijn wel een paar gemeenten waarin de PVV de grootste partij is, dus ergens zou het niet uitgesloten moeten zijn dan ze dan ook een PVV burgemeester krijgen. De benoeming werkt natuurlijk niet direct zo, maar het zal wel meespelen lijkt me.

 

Opvallend trouwens dat die extra opkomst niet ten gunste van PVV en Denk was.

 

Tja, Denk is toch van 0 naar 3 gegaan (even verondersteld dat gejatte zetels niet meetellen als uitgangspunt).

Link naar reactie
 • 0

De hoogste opkomst in jaren. Best mooi eigenlijk.

Jarenlang hoorde ik mensen zeggen: "Ik ga niet stemmen, want dat heeft toch geen invloed."

In het afgelopen jaar is wel duidelijk geworden dat niet stemmen juist veel invloed kan hebben.

Vier jaar geleden hebben mensen ontdekt dat strategisch stemmen niet strategisch is, omdat op A stemmen, omdat je wilt voorkomen dat B de grootste wordt, terwijl je eigen C wilt een verliest-verlies-situatie creëert: de kans is dan groot dat je A en B krijgt en niets van C.

Dus de enige juiste stem is stemmen waar je voor bent.

 

Is deze verkiezingsuitslag praktisch ivm de formatie?

De tijd zal het leren, maar de enorme spreiding van de zetels suggereert ook dat de polarisatie in de politiek en de samenleving misschien toch iets minder groot is dan lijkt in de media en dat er wel zeker nuances, hoewel deze soms erg subtiel zijn, zitten in het politieke landschap.

 

(Ik zit duidelijk in het zonnetje te typen nu: even de zonnige kant bekijken van deze uitslag :p )

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
 • 0

 

Er zit toch vertraging in. Je ziet dat de SP in een aantal gemeenten wethouders levert en in het college van B&W bewijst dat een protestpartij bestuurlijke verantwoordelijkheid neemt. Compromissen sluit. Daar komen burgemeesters en commissarissen uit voort, niet uit machtspolitiek.

 

Tenzij we de gekozen burgemeester invoeren, net zoals de Italianen. We zullen toch eens wat moeten gaan sleutelen aan onze democratie.

 

En stemmen via twitter lijkt me niet zo'n goed idee. Dat kielzogkiezen van GeenPeil is het meest onlogische plan ooit gelanceerd. Zit er één van Die Jannen in de kamer met een tablet waaruit blijkt dat een meerderheid van 11% van zijn achterban wil dat hij met partij X meestemt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Tenzij we de gekozen burgemeester invoeren, net zoals de Italianen. We zullen toch eens wat moeten gaan sleutelen aan onze democratie.

Dan hadden meer mensen op D66 moeten stemmen. Volgens mij zijn zij al 50 jaar voorstander van een gekozen burgemeester.

 

Met de vriendelijk groeten van Nedzhibe

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  2 leden, 86 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.