Mark Lindhout

Senior
  • Aantal berichten

    96
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mark Lindhout

  1. Dank jullie wel voor de hulp! Ik heb de tips van Linda Maas en Jeroen bakker ter harte genomen, en de boel nog wat verder teruggebracht naar de basis. @Linda Maas: Heel goed idee van de na-promotie. Daar had ik zelf nooit aan gedacht!
  2. Dit ziet er uit alsof je de site eerder hebt bezocht en nog een keer moet refreshen. Of de cache leeg gooien, dat kan ook helpen. Zou je dat eens kunnen doen? En zou je me kunnen vertellen welk OS en welke versie van FF je gebruikt? (pff, en ik maar denken dat ik 'even' een twittterbutton toevoeg)
  3. OK, ik heb getest op Chrome, maar alleen op de Mac. Ik heb het laten testen op chrome 13.0 op Windows, en daar ziet ie er wel goed uit... Zou je me een een screenshot kunnen laten zien?
  4. Ik heb de suggestie van Jeroen ter harte genomen, en een mini-contest op de site geplaatst. Omdat de doelgroep Food en Horeca is, hebben we besloten een mooie fles wijn voor een retweet te verloten. Ik ben benieuwd of dat wat publiciteit maakt :) Bedankt voor je goede tip, Jeroen!
  5. Om het urgentiegevoel te behouden vind ik een maand een juiste periode. Dat is inderdaad een goeie. Ik moet dan nog even zien hoe ik dat er in fiets, want mijn idee was om het zoveel mogelijk above-the-fold te houden. Ja, mee eens, hier zat ik ook een beetje mee. Ik ga nog een keer overleggen met mijn mensen. Da's een hele mooie! Dankjewel! Ontzettend waar, is heel moeilijk. We proberen het via; Social media, flyeren, on-line advertenties, en lokale horeca direct benaderen. En de familie emailen natuurlijk :)
  6. Dankjewel! Tja, het is natuurlijk wel een tekst die moet aanzetten tot een inschrijving, dus een beetje 'pushy' mag hij van mij wel zijn. Ik ben eigenlijk in totaal heel tevreden met de tekst. Hoe dan ook bedankt voor je opmerkingen! Klopt, zo'n wedstrijd is natuurlijk onder meer bedoeld om de vraag vanuit de markt te peilen. Dus logischerwijs zijn de inschrijvers onze potentiële klanten. Wat betreft de wet; Je bedoelt dat we een disclaimer op de site moeten zetten? De wet op persoonsgegevens zit me niet fotografisch in het geheugen, maar ik dacht dat als je de info niet voor spam gebruikt danwel doorverkoopt, je gewoon goed zit? Of ik begrijp je niet helemaal, dan graag uitleg :) Hmm, dat vind ik eigenlijk wel een hele goede. Daar zal ik morgen aan gaan werken. Keywords niet specifiek, maar ik doe meta tags er altijd in omdat ik dan handig bij elkaar heb wat ik als tags of sleutelwoorden wil gebruiken bij SEO. Dus nee, echt nodig niet, maar ik vind het persoonlijk handig, en het kan geen kwaad :)
  7. Omschrijving van je concept: Dag beste HL'ers. Zoals sommigen van jullie wel weten, maak ik als behoorlijk lang websites. Nu heb ik recent, samen met een aantal mede-ondernemers een wedstrijd voor de horeca opgezet. Daar heb ik een kleine site voor gemaakt, en die wil ik graag vol trots hier presenteren! De website is te vinden op: http://foodinbeeld.nl Een korte samenvatting van de wedstrijd: De food business draait om meer dan alleen lekker eten & drinken. Het oog wil ook wat. Het oog wil eigenlijk heel veel. Een smaakvol gegarneerd plateau en een sfeervol ingericht etablissement zijn net zo belangrijk als een goede keuken. Sterker nog, het plaatje is vaak wat uw klanten trekt. En als dat plaatje nou eens een sprankelende bedrijfsfilm zou zijn, op een fotogenieke website... Videobedrijf Fritz Media en webbureau Het Webambacht zijn gespecialiseerd in de presentatie van food in nieuwe media. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Uw ideeën. Of het nu gaat om een virtuele rondleiding door uw café of restaurant, of om een flitsend gemonteerde impressie van uw kok als hij zijn mooiste gerecht klaarmaakt, uw bedrijf is onze inspiratie. Daarom hebben wij onder de noemer Food in Beeld een wedstrijd uitgeschreven. De inzender met het meest originele idee krijgt van ons een bedrijfsfilm en bijbehorende website-in-huisstijl. Allemaal kosteloos uiteraard. Dus. Als u wilt dat uw 'plaatje' straks onder de aandacht komt van een paar miljard potentiële klanten, vul dan dit formulier in vóór 1 september 2011. Staan wij straks met ons team in uw keuken. Ik hoor graag wat jullie er van denken! Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: - Concept - Vormgeving - PHP, HTML, CSS, Javascript - SEO - Promotie Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Ik wil een beter beeld krijgen van hoe de markt voor bedrijfsfilms en websites er uit ziet, in de horeca in het bijzonder. Maar omdat ik niet geloof in 'zomaar' in het rond schieten met reclame, wilde ik een wat vriendelijkere manier bedenken om die informatie te verkrijgen, vandaar deze wedstrijd! Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het gebruik van dit medium, en de techniek in combinatie met deze doelgroep wordt blijkbaar nog niet zo veel gedaan. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik hoop op feedback op de methode, de vormgeving en het concept.
  8. Bezig met The Black Swan van Nassim Nicholas Taleb. Zeer interessant. Gaat gedeelteljk over misplaatste expertise, maar vooral over de ingebouwde blindheid waar we als mensen last van hebben. Gaussiaanse kansberekeningen en hoe we de toekomst niet kunnen voorspellen. De schrijver voorspelt de economische crisis een paar jaar avant la lettre, en daarom is het boek natuurlijk ook zo bekend geworden :) Begint wat herhalend, maar komt goed op gang op de helft. Absolute aanrader, en erg leuk om te lezen, als was het alleen maar om de ervaringen van een zakenman in de academische wereld, en die van een academicus in de zakenwereld. Prachtig!
  9. Het is toch fijn om te lezen dat men er wat aan heeft. Bedankt!
  10. Dan vinden jullie deze ook wel interessant (en herkenbaar) denk ik: http://clientsfromhell.tumblr.com/
  11. Ik vind het wel redelijk belachelijk dat ik hier voor mijn bijdrage een kneus krijg. Als ik nu complete flauwekul aan het spuien was, dan misschien. Mijn bijdrage komt echter uit mijn dagelijkse praktijk, en hoewel ik natuurlijk geen virtualisatie-expert ben, denk ik dat ik toch niet helemaal op mijn hoofd gevallen ben. Daarbij, de persoon die mij zo gemakkelijk een kneus geeft, moet eens leren lezen. De redenen dat ik er volgens de uitreiker eentje zou verdienen staan niet in mijn post. Mijn conclusie: Ongeïnformeerd, slap, respectloos. Een weinig nuttige bijdrage.
  12. Kijk, dat vind ik nu briljant: Eén post, en dan al gelijk meer naar de tafel brengen dan de meeste leden in hun complete tijd hier. Welverdiende reus!
  13. Hmm, vreemd, ik google net eventjes, en ik zie dat je met je telefoon en een Google account gewoon gratis en voor niks de boel kunt syncen. Daar is echter wel Internet-toegang op de telefoon zelf voor nodig, en dat wilde de Thread-starter nu juist niet. Voor de offline synchronisatie kon ik het volgende vinden: [*]Synchroniseer Google calendar met iCal (en dan iCal weer met je iPhone) voor op de Mac. [*]Google Calendar Sync met Outlook gratis, want ook van Google. Voor de PC, natuurlijk. En het mooie is, allemaal helemaal gratis. Dus 40 euro per jaar is best wel weggegooid geld, als je het mij vraagt.
  14. Als we het even puur over de technische term 'mirror' hebben: Mirror betekent dat je data spiegelt (Uit het Engels "mirror"). Dat houdt dus in dat je een exacte kopie hebt van informatie. Dit wordt gebruikt voor websites, maar nog veel vaker voor data, zoals video's, documenten, software en dergelijke. Als we even bij de toepassing voor websites blijven, kan je bijvoorbeeld zien dat google.nl een drietal mirrors voor zijn site gebruikt. De output van het commando 'host -t A google.nl' laat namelijk zien: google.nl has address 209.85.229.104 google.nl has address 216.239.59.104 google.nl has address 74.125.77.104 Daar zie je drie IP-adressen die ieder verwijzen naar een andere computer. De inhoud op iedere computer is exact identiek, en wordt met alle waarschijnlijkheid regelmatig gesynchroniseerd. Je zult ook geen enkel verschil zien als je de IP-adressen met je browser bezoekt. Een 1 op 1 kopie dus. Opmerking: Het zijn drie IP-adressen, die ieder ook weer mirrored kunnen zijn,maar voor het gemak houd ik het in deze post even "een soort van" eenvoudig. Waar de thread-starter het echter over heeft is het gedeeltelijke gebruik van informatie van een andere site. Je maakt geen 1 op 1 kopie van de hele site, maar alleen van een stukje uit de database, een stukje tekst, of een aantal afbeeldingen. Je zult dus in die zin geen mirror zijn. De andere variant is natuurlijk de SEO-gerelateerde site-mirroring, die Google afstraft omdat je zo wel heel gemakkelijk kan gaan linkfarmen. Maar ik vraag me ernstig af of het echt iets uitmaakt of je gedeeltelijk overeenkomstige inhoud hebt. Het Internet staat vol met meer van hetzelfe, terwijl dat niet eens expres gekopieerd hoeft te zijn. Ik neem bijvoorbeel daan dat de levernacier ook aan anderen levert, dus die zullen ook kopietjes van de inhoud vormen. Je daar zorgen over maken is een beetje alsof je gaat stofzuigen als je huis aan het instorten is, het is irrelevant voor wat echt belangrijk is. Als je informatie nodig hebt, stuur me een PM.
  15. Ik zou een SIP telefoon aanschaffen een een aantal buitenlandse nummers. Dan kun je gewoon via Voice Over IP (VOIP) gebeld worden op je normale telefoon. Er zijn naar ik meen ook mobiele oplossingen beschikbaar voor VOIP, maar da's wel prijzig meestal, omdat mobiel internet nog niet super-goedkoop is. (Ik bedoel nu dus SIP-mobieltjes, geen doorschakelservice!)
  16. Ik heb zelf altijd een Nokia E50 gehad. Die was verder niet on-line, maar iedere keer dat je dat wilt, synchroniseer je alles via bluetooth. Ik weet zeker dat dat ook wel werkt met outlook / Google Calendar / product x. Recenter, maar zelfde principe: Mijn iPhone is nu ook niet online, maar mijn agenda kan ik via mijn computer syncen. Dan voeg je dus de toegevoegde dingetjes uit je telefoon samen met de agenda op je computer, of met Google Calendar.
  17. Klaar! Ik heb eindelijk één van mijn langer lopende opdrachten opgeleverd, en ik heb net (voor het eerst) gebruik gemaakt van de volledige overdracht, volledig volgens mijn uiterst blitse Open Source filosofie. Ik ben erg trots op het project, check het hier: http://langdradig.nl/2010/01/29/zipnet-website-afgerond/ Wheeeee!
  18. Dag Roy! Een goede vraag! Ik heb dit zelf een tijdje geprobeerd, maar ik kon de energie niet opbrengen om dezelfde soort werkzaamheden zowel full-time voor een werkgever als daarnaast nog als eigen ondernemer aan de gang te houden. Ik heb het natuurlijk niet op basis van 4 dagen geprobeerd, dat zou eventueel een oplossing kunnen zijn, maar ik ben skeptisch, omdat je dan die éne dag wel ook al je administratie en communicatie moet afhandelen. Dan blijft er weinig over. Als je je hart wilt sparen, moet je het zeker niet doen.
  19. Maar al te vaak tegen gekomen. Erg irritant. Het voelt als vormgever altijd alsof je bezig bent met bijzaken, en voor de meeste klanten is dat ook zo. Als je echter uitlegt dat het over harde euro's gaat, kan dat helpen. Het gaat hier over het visueel leiden van mensen naar de informatie die jij als site-eigenaar wilt dat men leest. Als je daar een houtje-touwtje oplossing voor kiest werkt het gewoon niet zo goed. Aan de website-afnemers hier (ja, jullie!): Het is alsof je bij een restaurant eten bestelt, maar dan tegen de kok gaat vertellen wat hij verkeerd heeft gedaan, en je dan gaat bemoeien met de hoeveelheid zout in het eten. Maar goed: "Everybody thinks they're a graphic designer"
  20. Ik zou het bij pure tekst laten, maar nog eenvoudiger als het nu is. Je moet zo'n boodschap communiceren binnen 5 seconden, en de meeste mensen lezen niet zo snel. Mijn suggesties: [*]'www' weglaten voor het domein, zo bespaar je ruimte en wordt het duidelijker wat het domein betekent. [*]Domein-betekenis verduidelijken door twee tonen van dezelfde kleur als scheiding tussen de woorden 'slimmer' en 'plannen' te gebruiken. [*]Eén regel tekst in het witte vlak, niet twee. [*]Gebiedende wijs. Dus: "Slimmer plannen.", "Kosten besparen.", "Uw bedrijf verbeteren." [*]Een logo plaatsen. Let op: Dit is interessant als herkenningspunt, maar alléén als het klein afgebeeld wordt en dan nog steeds duidelijk is, en een herkenbare beeldwaarde heeft! [*]Eén signaalkleur gebruiken voor de tekst in het midden. Rood of oranje combineren goed met het blauw. [*]Heb je bewust gekozen voor het lettertype? Het kan er op een televisiescherm behoorlijk schreeuwerig en lomp uitzien. Misschien moet je een schreefloze letter gebruiken, of in ieder geval geen slab serif.
  21. Ah! Kijk, dat lijkt me al een stuk logischer. Dan was die ene bezoeker dus bezig met een DOS-attack. En blijkbaar redelijk succesvol ook nog. Maar goed dat je hem nu de toegang weigert :)
  22. Beeldmateriaal dat online staat is eigenlijk altijd te kopiëren. De aard van het Internet is tenslotte dat informatie heen en weer wordt gekopieerd, en zodra een website wordt bekeken, is de informatie al bij de gebruiker. Je kunt het eventueel moeilijker maken om toegang te verkrijgen, maar het is een illusie dat informatie gesloten kan worden gehouden op een open medium zoals het World Wide Web dat is. Om even een voorbeeld te noemen, als ik dat H&M magazine zou willen kopiëren, dan druk ik op Command + Shift + 4 (Ik heb een Mac), en ik kan een afbeelding opslaan van mijn scherm. Zonder drempels, zoals het naar mijn idee ook hoort. Maar goed, om je vraag wat specifieker te beantwoorden; Ja, je kunt zo'n reader wel degelijk indexeren. Met Flash, waarin de meeste van dat soort readers gebouwd zijn, is het mogelijk dat soort dingen te indexeren. Dat kost echter extra moeite en tijd, en ik vind dat dubbel werk, want HTML is van nature transparant en indexeerbaar voor zoekmachines. Daarbij, met JavaScript kun je prachtige readers bouwen die qua functionaliteit zeker niet onderdoen voor de eerder genoemnde H&M site. (Kijk maar eens hier of hier.) Dus mijn advies zou zijn om gewone HTML te gebruiken met javascript, bijvoorbeeld met het prachtige framework jQuery
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.