• 0

"Aarch!!" - deel je ondernemersleed hier!

Van het lezen van al die Yes-momenten word ik altijd blij, maar hebben jullie ook wel eens "Aarch!!" momenten? Momenten dat je het liefst direct wil verhuizen naar een onbewoond eiland?

 

Ik had het vanmorgen: we waren bezig om de laatste hand te leggen aan onze nieuwe webshop. Maanden werk in gestoken, veel testen mee gedaan. Hij zou vanmiddag op een vooraf aangekondigd tijdstip online gaan, dus ik dacht: ik test hem nog een laatste keer om zeker te zijn dat alles werkt.

 

Wat denk je, blijkt de complete winkelwagen het niet meer te doen. Vage foutmelding, heel de boel in de soep. Na uren zoeken nog de oorzaak niet gevonden. Aaaaarch!!

 

Niet te geloven, wat een ellende. Als een speer collega's erbij geroepen, contact gezocht met de softwaremakers... op het allerlaatste moment kwam de oorzaak boven water: een klein stukje foute code was de oorzaak van het leed.

 

Het is dus uiteindelijk op het nippertje toch goedgekomen, maar wel met de hakken over de sloot zeg. Nu de website na al die maanden eindelijk online is gegaan is voor ons dan weer een gigantisch Yes-moment. ;D

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Ik snap je frustratie, maar je laten bij staan door incompetente mensen is nooit heel handig als je iets wil winnen. Wat is de reden dat je het niet kreeg toegewezen?
Nooit handig? Je draagt het over aan een gerechtsdeurwaarder, dat zou (normaal gesproken, door de kroon benoemd e.d) toch iets moeten zeggen over competentie, helaas weet je zoiets niet van tevoren.

 

De reden van afwijzing? Kortweg: ergens gedurende het incassotraject (via de deurwaarder) is de tegenpartij ineens gaan roepen dat er volgens hen genoeg betaald is en werd de vordering betwist (tot die tijd erkende men de openstaande rekening en daar bestaat zelfs een overeenkomst van met een aflossingsschema). Met die hele vreemde redenering is de rechtbank (die eerst tig keer de zaak uitstelde) meegegaan. Dat er dus gewoon facturen onbetaald zijn gebleven en dat de debiteur dus door alle vertragingen zich heeft in kunnen dekken, is door de rechter niet doorzien. die beweert dat e.e.a. niet uit de overeenkomsten blijkt. Vreemd toch? Alles is vastgelegd in overeenkomsten! In het vonnis staan heel wat fouten, dus die rechter heeft in mijn ogen zitten blunderen na alle uitstel. Maar de deurwaarder raadt hoger beroep af, ik moet daar wel in mee gaan, want bij die BV is nu helemaal niets meer te halen, die is leeggehaald. En met die deurwaarder doe ik echt nooit meer zaken!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

@Hans erg zuur dat het op deze manier loopt. Zelf heb ik de afgelopen jaren ook aardig wat zaakjes de rechter zien passeren.

Het lijkt meer op een soort rad van avontuur dan dat het er echt op lijkt dat een rechter de zaak bestudeert en tot een weloverwogen beslissing komt.

Advocaten maken er ook een zootje van, die maken een sterke case zwak door je te adviseren ook minder duidelijke zaken te claimen of aan te kaarten. Daardoor zal de rechter nooit een tegenpartij tot betaling van kosten veroordelen en is de advocaat zeker dat jij hem zal betalen.

 

In de media zien we de ene high profile blunder na de andere voorbij komen, dat er bijna niemand bij stilstaat dat dit dus ook iets zegt over de zaken die nooit zoveel exposure zullen krijgen geeft te denken.

 

Macht corrumpeert en justitie is daar een schoolvoorbeeld van.

 

Wat mij betreft mag de stekker uit de BV Nederland en beginnen we gewoon weer opnieuw.

Link naar reactie
  • 0
Maar je maakt ook geen vrienden als je van de diensten van een incassobureau gebruik gaat maken

 

Op zich eens met je stelling als het over 'vrienden maken' gaat, maar voor een debiteur van kwade wil (en dat was hier op enig moment gewoonweg het geval), loont het dus vaak de moeite om een gok te wagen met grote kans dat je ermee wegkomt. Dat is dan al lang geen 'vriend' meer!

 

Kijk, als de vordering nu was toegewezen, was er waarschijnlijk ook weinig meer te halen. Want door de incompetent gebleken deurwaarder en het steeds maar uitstellen door de rechter, heeft het zolang geduurd dat dit gelegenheid schiep voor de tegenpartij om van alles weg te sluizen (dat is ook gebeurd).

 

Maar ik moet voor mijn BTW terugvordering en mijn administratie wel bewijs hebben dat die facturen niet meer te innen zijn. Kost mij - bovenop het verlies van deze omzet ook extra geld, energie en tijd, en dat alles dus ten faveure van de kwaadwillenden!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Hoeveel risico loop je nu na deze uitspraak op een terugvordering van reeds betaalde termijnen?Groet,Highio

 

Daar hoef ik niet bang voor te zijn (alhoewel, je weet maar nooit in dit land?), het vonnis vermeldt: '...dat de rechtbank ervan uitgaat dat alle aan 'XXX' verzonden facturen zijn betaald... ...leidt tot de slotsom dat de vordering moet worden afgewezen.'

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Joomla vanuit CSS aan het leren... :P ??? >:(

 

Maar ik ZAL het snappen!!

Dit scheelt enorm: www.sceneone.nl Erg goede uitleg, stap voor stap, met zeer duidelijke voorbeelden over het hoe en wat van CSS in het algemeen.

 

Ik GA het snappen! :P

 

Mag ik je om te helpen je leed en Aarch-momenten te verzachten, naar dit onderdeel van de JoomlaCommunity verwijzen? Misschien dat je daar nog wat specifiekere informatie kunt vinden.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

een persoonlijke aarch...

Mexicaanse griep komt hier nu wel heel erg dichtbij.

Zojuist te horen gekregen dat het broertje van een schoolgenoot van mijn zoontje vandaag daaraan is overleden.

Betreffende kindje zat op het kinderdagverblijf waar mijn zoontje ook gezeten heeft en waarbij morgen middag naar de Buitenschoolse opvang zou gaan (wel ander gebouw maar lopen wel steeds bij elkaar over de vloer...).

 

Zelf kunnen we over een uurtje de eerste prik halen voor mexicaanse griep (alletwee hier risico groep) maar voor zoontje duurt dat nog 2 weken (is 4 jaar).

 

Krijg je toch wel de kriebels van en zou je hem toch het liefst thuis houden tot hij ingeent is....

Link naar reactie
  • 0

Mijn aarch moment duurt al een maand of drie, sinds mijn "winkel"de lucht in is....alles te rooskleurig ingezien en na alle inspanningen nog steeds geen bevredigend verkoopresultaat!!! Don't worry ben nog steeds niet wanhopig en blijf mezelf voorhouden dat het maar een soort van "hobby" is en dat ik er geen brood voor hoef te kopen maar toch.......

 

ik heb inmiddels geleerd dat het een aantal weken tot maanden duurt voordat een webshop echt begint te lopen. in de tussentijd zorgen dat je link op zoveel mogelijk andere pagina's staat, je geregeld aan de website werkt en dingen toevoegt, je zoveel mogelijk reclame maakt overal (fora, verzamelsites, trendwatchtingsites e.d.) en misschien kun je een leuke abonnee-actie doen met een blad (korting of gratis weggeef actie)

 

succes en volhouden en geduld!!!

 

groetjes Danielle

www.hulpplus.nl -groot assortiment hulpmiddelen en comfortproducten!

www.krukkenexpert.nl - kleurrijkste assortiment loopkrukken.

www.flaneerstokken.nl - grootste EN mooiste wandelstokken!

www.slaapvitaal.nl - vitaal wakker worden!

www.1miljoenboeken.nl voor alle schrijvers en boekenliefhebbe

Link naar reactie
  • 0

Aarchhhh ........ weer zo een hypocriet bedrijf >:(

ontving zojuist van multisafepay het volgende bericht:

 

Uw webshop is door onze Risk afdeling gescreened en zij hebben geconstateerd dat er een aantal producten die u verkoopt niet door MultiSafepay geaccepteerd kunnen worden wat betreft creditcard betalingen.

 

Op dit moment is de mogelijkheid om met creditcard te betalen via Multisafepay in uw webwinkel uitgeschakelt.

 

De producten waar dit over gaat zijn te vinden onder drogisterij op uw webshop en het gaat dan met name over de Penis XL tabletten etc. en de Morning After Pil.

 

 

Doodziek word je van die nalopers van die hypocriete amerikaanse bedrijven.

Wordt tijd dat al die amerikaanse bedrijven als Visa, Mastercard en Paypal eens failliet gaan!!

 

Beter dus geen zaken doen met multisafgepay, is ook zo een bedrijf dat meent zich te moeten bemoeien met jouw assortiment en denkt dat zij de wet hier voorschijven in dit land...

Link naar reactie
  • 0

Hm snap de frustratie...kennis had ooit hetzelfde met paypal...'leuke' van paypal is dat ze de boel dan ook meteen kunnen bevriezen en je niet meteen bij je geldtegoed kan....maar goed, liever een aarch over zoiets dat opgelost kan worden, dacht al, als je eigen kind nu maar niet ook ziek is. ;)

Link naar reactie
  • 0

Hoi Daniel,

 

Lijkt me inderdaad klote in de handel die jij doet. Helaas kan Multisafepay daar helaas ook weinig aan doen. Als creditcard maatschappijen dat eisen, dan kunnen ze volgens mij niet anders dan akkoord gaan. Ze sluiten je blijkbaar niet helemaal af, andere betalingsmethoden die geen beperkende eisen stellen blijven blijkbaar bruikbaar?

Link naar reactie
  • 0

Ik wordt gewoon doodziek van al dit soort gezeik...

Is al de zoveelste keer:

 

eerder al problemen gehad met creditcard aansluitingen omdat ik dropjes in de vorm van een penis verkocht (ja gewoon eenvoudige dropjes). Was ook al reden nieuw contract te weigeren, waren namelijk voedings supplementen :-\

 

en over paypal zullen we het ook maar niet teveel hebben... daarbij staat het verkopen van erotische dvd's gelijk aan het verkopen van wapens en drugs...

 

Altijd als er gezeik is heeft het weer te maken met hypocriete amerikaanse bedrijven!

 

Ben dat zat en dat geld ook voor de bedrijven die met dat gezeik bij mij komen en van het een op andere moment weer afsluiten.

 

En ja andere betaalmethodes werken nog wel, maar ben gelijk helemaal klaar met dit soort bedrijven en zal mijn account ook beeindigen daar.

 

Ja en inderdaad een heleboel frustatie hier die er even uitkomt.....

Link naar reactie
  • 0

Toch een goedemorgen Vossie,

 

onder welke voorwaarden worden creditcard betalingen weer geactiveerd? Dat zou ik even schriftelijk vragen, later kun je dit eventueel voor je principes laten toetsen. Commerciële belangen gaan nu immers voor lijkt me. Een risk afdeling klinkt overigens anders dan een juridische afdeling, die ook zo zijn bezwaren zou kunnen hebben met deze handel. Daarom mijn volgende vraag:

 

Welke verzendbeperkingen heb je zelf ingesteld voor genoemde producten? Hoe verhouden deze zich tot lokale wetgevingen?

 

Is er een technische mogelijkheid om alleen creditcardbetalingen voor deze twee losse producten niet te accepteren?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik wordt gewoon doodziek van al dit soort gezeik...

Is al de zoveelste keer:

 

eerder al problemen gehad met creditcard aansluitingen omdat ik dropjes in de vorm van een penis verkocht (ja gewoon eenvoudige dropjes). Was ook al reden nieuw contract te weigeren, waren namelijk voedings supplementen :-\

 

en over paypal zullen we het ook maar niet teveel hebben... daarbij staat het verkopen van erotische dvd's gelijk aan het verkopen van wapens en drugs...

 

Altijd als er gezeik is heeft het weer te maken met hypocriete amerikaanse bedrijven!

 

Helaas hoeft dat niet alleen bij Amerikaanse bedrijven te zijn. De producten waar MSP moeilijk over doet zijn bij iDEAL ook uit den boze.

Als je dus zelf iDEAL via een bank gaat regelen deze producten even uit zetten totdat ze je goedkeuren (ja dat doen ze tegenwoordig). En iDEAL is toch echt een Nederlands product.

Link naar reactie
  • 0

Highio...

dan zou ik dus een tiental producten van mijn site moeten verwijderen. Hieronder de top 3 van best verkochte producten uit mijn assortiment.

Momenteel lever ik voor 99% in nederland, 0,99% belgie en 0,01% daarbuiten.

Gelder verder geen verzendbeperkingen, maar is ook niet van belang, een nieuw contract kan ik al niet krijgen doordat ik het volgende product verkoop: http://alturl.com/gmya

Het gaat dus niet om 2 producten maar om een tiental producten en varieerd van dropjes tot fun drankjes tot erectiepillen (natuurlijke producten welke in Nederland legaal zijn).

En nee, creditcard betalingen uitzetten voor die producten is zo niet mogelijk en ook niet wenselijk.

 

Astron...

Bij iDEAL (nog) geen last van gehad en accepteer ik dus al vanaf dag 3 dat het op de markt is (via een andere PSP).

 

 

Overigens kan ik nog wel creditcard transacties accepteren, dat doe ik al iets van 6 jaar, maar dat loopt via een ander bedrijf met eigen contract.

Maar kan dus zelf geen nieuw contract aanvragen om het via een ander bedrijf te laten lopen omdat een nieuw contract dus steeds geweigerd wordt vanwege o.a. de verkoop van dropjes.

Hierdoor kost het accepteren van creditcards me momenteel een 70 euro per maand extra ten opzichte van als ik het zou kunnen samenvoegen met andere betaalmethodes bij een andere PSP.

 

 

Link naar reactie
  • 0

of en hoeveel froude er gepleegd wordt is voor hun niet van belang.

Ik als ondernemer ben toch altijd de lul als er gefoudeerd word.

Ik moet dan het bedrag terugbetalen aan de creditcard maadschappij en moet nog eens 25/50 euro per onderzoek betalen.

 

Dus al zou er in mijn winkel 100.000 keer gefraudeerd worden maken ze daar in de praktijk alleen maar winst op.

Link naar reactie
  • 0

Leuk zo'n griepprik.

 

Woensdag gehad en donderdag en gister zo ziek dat ik naar het ziekenhuis moest voor een ECG.

 

Voor diegene die er nog eentje krijgen, succes.

 

Beterschap!!

 

Wat voor soort prik heb je gehad? Kleine van mij moet maandag voor de mexicaanse varriant. :-\

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 195 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.