Sinds (nog maar) 2 maanden hebben we een horecagelegenheid waar we koffie, thee, taart, gebak, verse (groente en fruit)sappen, broodjes (koud en warm) verkopen.
Binnen hebben we een paar zitplaatsen en buiten een groot terras.
Terras ziet er mooi en verzorgd uit (al zeggen we het zelf). Alles is nieuw (hout met naturel), gezellige plantjes op de tafel, fleurige parasols, duidelijk menukaart. Goed in de zon (als die schijnt).
In de weekends is het redelijk druk, bij mooi weer is het zelfs al MEGA geweest! We wisten niet wat we meemaakten!!! ;D Want als het geen mooi weer is, gaat er niemand op het terras zitten, logisch.
Na wat kleine aanloopprobleempjes, die meer met het aantal personeelsleden had te maken, hebben we het idee dat we alles behoorlijk op de rails hebben.
Klanten zijn tevreden, (dat vragen we na afloop) borden komen leeg terug (niet omdat het te weinig is ;D), maar omdat ze het lekker vonden. We krijgen ook vaak complimentjes.
Er komen ook al klanten terug. Dus je zou denken: "wat is je probleem...."
Nou het volgende.....om ons heen zitten ook horecagelegenheden, al langer dan wij er zitten.
Doordeweeks zitten zij altijd bijna vol!! En dan zijn er dagen/momenten dat ons terras leeg is! >:(
Als het van dat "net niet weer" is, willen ze nog wel eens koffie bestellen, niet altijd met wat erbij. Dan zijn enkele tafels bezet.
Tegen die tijd dat het lunchtijd gaat worden, raakt het terras weer leeg en blijft het ook leeg!!
En dat gebeurd ook wel als het wel mooi weer is !!???
Het eerste wat je kunt noemen is de menukaart.
Maar volgens mij is die best uitgebreid voor het type gelegenheid dat we zijn.
Ongeveer 5 verschillende warme koude broodjes (van de grill) 3 verschillende bruine broodjes en (sinds kort) ook tosti's, omdat daar vraag naar was.
Ik moet wel zeggen dat we niet een hele grote keuken hebben en dit assortiment wel ongeveer is wat we kunnen handelen qua ruimte en logistiek. De opzet was ook niet om een hele grote lunchkaart te hebben, maar meer koffieklanten met wat lekkers erbij.
Belangrijk misschien wel is dat we GEEN alcohol verkopen.
Maar ja, dan zou je eerder denken dat dit in de weekenden een probleem zou zijn, als dat er mee te maken heeft, dan doordeweeks.
In het weekend kan het terras wel vol zitten.
Maar goed, we willen best de menukaart aanpassen en nog wat producten toevoegen, zoals salades of zo.
En misschien is alcoholvrij bier en wijn een suggestie????
Maar waarom lukt het dan wel in het weekend en niet door de weeks?
En het meest frustrerende is dat het bij de "buren" verderop dan wel druk is!
Wat ik ze overigens van harte gun hoor!
En ik weet ook wel: een leeg terras is "killing"! Dan denken mensen gauw "Oh, daar ga ik niet zitten, dat zal wel niet goed zijn of zo...", dat zou ik zelf ook wel hebben eerlijk gezegd. Je gaat toch meestal ergens zitten waar het wat drukker is.....
Maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat er wel mensen gaan zitten.
Want tot nu is het wel steeds zo, dat als er 1 tafel bezet is, het ineens in een sneltrein vaart kan gaan en krijg je alles tegelijk....hoppa…. en weg zijn ze daarna weer met z'n allen.....
Zelf gaan zitten, is ook geen optie, dat doen we ook wel hoor. Maar ja dat helpt dan ook niet en dan kijken we heus niet chagerijnig of zo.
We hebben al van alles bedacht, maar we weten het niet.
Als het geen potentie zou hebben, zou er nooit iemand zijn gaan zitten en dat is het dus niet.
Maar wat wel???? Wisten we het maar.
We zijn natuurlijk niet zo lang bezig en we willen misschien te veel en te snel. Maar het blijft toch frappant dat het de ene dag redelijk tot heel druk kan zijn en de andere dag heel slecht. Onder bijna dezelfde omstandigheden.
En een leeg terras is nu eenmaal geen goede reclame! Ook niet voor de mensen die er langs lopen en niet direct op dat moment de behoefte of tijd hebben om te gaan zitten….
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
TjongeJonge
TjongeJonge
Hallo,
Sinds (nog maar) 2 maanden hebben we een horecagelegenheid waar we koffie, thee, taart, gebak, verse (groente en fruit)sappen, broodjes (koud en warm) verkopen.
Binnen hebben we een paar zitplaatsen en buiten een groot terras.
Terras ziet er mooi en verzorgd uit (al zeggen we het zelf). Alles is nieuw (hout met naturel), gezellige plantjes op de tafel, fleurige parasols, duidelijk menukaart. Goed in de zon (als die schijnt).
In de weekends is het redelijk druk, bij mooi weer is het zelfs al MEGA geweest! We wisten niet wat we meemaakten!!! ;D Want als het geen mooi weer is, gaat er niemand op het terras zitten, logisch.
Na wat kleine aanloopprobleempjes, die meer met het aantal personeelsleden had te maken, hebben we het idee dat we alles behoorlijk op de rails hebben.
Klanten zijn tevreden, (dat vragen we na afloop) borden komen leeg terug (niet omdat het te weinig is ;D), maar omdat ze het lekker vonden. We krijgen ook vaak complimentjes.
Er komen ook al klanten terug. Dus je zou denken: "wat is je probleem...."
Nou het volgende.....om ons heen zitten ook horecagelegenheden, al langer dan wij er zitten.
Doordeweeks zitten zij altijd bijna vol!! En dan zijn er dagen/momenten dat ons terras leeg is! >:(
Als het van dat "net niet weer" is, willen ze nog wel eens koffie bestellen, niet altijd met wat erbij. Dan zijn enkele tafels bezet.
Tegen die tijd dat het lunchtijd gaat worden, raakt het terras weer leeg en blijft het ook leeg!!
En dat gebeurd ook wel als het wel mooi weer is !!???
Het eerste wat je kunt noemen is de menukaart.
Maar volgens mij is die best uitgebreid voor het type gelegenheid dat we zijn.
Ongeveer 5 verschillende warme koude broodjes (van de grill) 3 verschillende bruine broodjes en (sinds kort) ook tosti's, omdat daar vraag naar was.
Ik moet wel zeggen dat we niet een hele grote keuken hebben en dit assortiment wel ongeveer is wat we kunnen handelen qua ruimte en logistiek. De opzet was ook niet om een hele grote lunchkaart te hebben, maar meer koffieklanten met wat lekkers erbij.
Belangrijk misschien wel is dat we GEEN alcohol verkopen.
Maar ja, dan zou je eerder denken dat dit in de weekenden een probleem zou zijn, als dat er mee te maken heeft, dan doordeweeks.
In het weekend kan het terras wel vol zitten.
Maar goed, we willen best de menukaart aanpassen en nog wat producten toevoegen, zoals salades of zo.
En misschien is alcoholvrij bier en wijn een suggestie????
Maar waarom lukt het dan wel in het weekend en niet door de weeks?
En het meest frustrerende is dat het bij de "buren" verderop dan wel druk is!
Wat ik ze overigens van harte gun hoor!
En ik weet ook wel: een leeg terras is "killing"! Dan denken mensen gauw "Oh, daar ga ik niet zitten, dat zal wel niet goed zijn of zo...", dat zou ik zelf ook wel hebben eerlijk gezegd. Je gaat toch meestal ergens zitten waar het wat drukker is.....
Maar hoe kunnen we er nou voor zorgen dat er wel mensen gaan zitten.
Want tot nu is het wel steeds zo, dat als er 1 tafel bezet is, het ineens in een sneltrein vaart kan gaan en krijg je alles tegelijk....hoppa…. en weg zijn ze daarna weer met z'n allen.....
Zelf gaan zitten, is ook geen optie, dat doen we ook wel hoor. Maar ja dat helpt dan ook niet en dan kijken we heus niet chagerijnig of zo.
We hebben al van alles bedacht, maar we weten het niet.
Als het geen potentie zou hebben, zou er nooit iemand zijn gaan zitten en dat is het dus niet.
Maar wat wel???? Wisten we het maar.
We zijn natuurlijk niet zo lang bezig en we willen misschien te veel en te snel. Maar het blijft toch frappant dat het de ene dag redelijk tot heel druk kan zijn en de andere dag heel slecht. Onder bijna dezelfde omstandigheden.
En een leeg terras is nu eenmaal geen goede reclame! Ook niet voor de mensen die er langs lopen en niet direct op dat moment de behoefte of tijd hebben om te gaan zitten….
Een heel verhaal maar wij weten het ff niet meer.
Heeft iemand tips of suggesties?
Alvast hartelijk bedankt!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/16072-hoe-krijgen-we-klanten-op-ons-terras/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
52 antwoorden op deze vraag