Higherlevel op eigen benen

Aanbevolen berichten

Ik denk al een tijd dat het goed zou zijn als HigherLevel niet meer alleen door de moderators gedragen wordt: daarvoor is dit forum en de wensen te groot geworden. Het zou voor het draagvlak en voor de toekomst van HL goed zijn als actieve leden een bijdrage zouden doen aan dit forum.

 

Het is inmiddels al weer een paar maanden geleden dat ik Expert-member ben geworden. Ik ervaar het als een eretitel die volgens mij door alle experts wordt gedragen met trots en verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om bijdragen te leveren die de titel waardig zijn (gebbetje nu en dan moet kunnen meneer Sonneberg) en de site pluggen in interviews en op eigen sites waar mogelijk. Maar wat mij betreft ook de verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld een paar keer per jaar een dagje beurs 'te draaien'. Dus bij deze mijn kandidaatstelling ;)

 

Persoonlijk merk ik wel dat er af en toe vanuit de mods ineens wat info sijpelt waar ik door verrast word, in de goede zin van het woord. De activiteiten en de inzet van de mods mogen wat mij betreft wat meer zichtbaar worden. Dan is het ook makkelijker om daar spontaan input en medewerking aan te verlenen. Ik stel voor dat het forum "Over HigherLevel meer gebruikt gaat worden om de forumleden inzicht te geven in de actuele besognes van de mods. De rest komt dan vanzelf met meer input.

 

Als er naar aanleiding van die input dan een concreet projetje uitrolt kun je specifiek daarvoor vrijwilligers weven.

Link naar reactie

Ach, er komt binnenkort nog een hele berg geld vrij....

http://www.businessbox.nl/nieuws/innovatie/motie-sp-en-vvd-weg-met-innovatieplatform.html

 

Maar los daarvan, er zijn veel initiatieven geweest -en nog gaande- van banken bijvoorbeeld. Vandaag kreeg ik nog een uitnodiging van Bizner, ook alweer voor een community. Maar ze kunnen het niet, want ze zien er een commercieel doel in (Google maar eens op ondernemersforum en kijk naar het schamele aantal deelnemers...) Dus als puntje bij paaltje komt zit je ineens met een nieuwe bankrekening of een verzekering opgezadeld. Dat is het aardige van dit overheidsinitiatief: geen reclame, geen mensen die de aard van hun 'adviezen' laten leiden door directe belangen (nou ja soms wel natuurlijk, maar die worden zorgvuldig weggepoetst).

 

Voor mij is het een belangrijke reden waarom het juist goed is dat HigherLevel door de overheid wordt gefaliciteerd, en niet door ondernemingen.

 

Waar diezelfde overheid wel over mag denken wat mij betreft, is een groter budget. Zodat HigherLevel niet alleen een forum blijft, maar ook andere faciliteiten als starters kan aanbieden. Denk aan spreekuren, seminars, workshops, en borrels natuurlijk! Voor mij is niet de vraag of HigherLevel door ondernemers moet worden gefinancierd, maar of de overheid wel genoeg investeert in een platform als dit. En de vraag stellen, is hem beantwoorden.

 

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie

Als één van de weinigen ben ik het met de topic starter eens.

Nu is mijn mening niet zo van belang omdat ik pas op dit forum zit maar vreemd vind ik het wel dat de Rabobank dit forum gebruikt.

Ik zou het niet vreemd vinden dat veel nieuwelingen denken dat dit forum van de Rabobank is.

 

Ik zit op nog een forum, een bikerforum met maar 200 leden, en dat forum heeft om de paar jaar een inzameling waarbij misschien maar 10 % van de leden zoveel geld opbrengt om het forum weer een paar jaar draaiend te houden.

 

Sponsoring en ads zijn geen alternatief.

 

Maar zoals ik al zei; ik ben een nieuweling.

Link naar reactie
Maar wat mij betreft ook de verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld een paar keer per jaar een dagje beurs 'te draaien'. Dus bij deze mijn kandidaatstelling

 

Waarvan akte. Ik sprak gisteren op een borrel van de lokale "businessclub" (gruwelwoord, maar heb ff geen betere) een bestuurslid van de lokale Kamer van Koophandel. Zij had nog nooit gehoord van dit hele forum. Somehow I was not supprized..

 

Ik stelde haar voor om op de eerstvolgende startersdag (1 november de landelijke startersdag zelfs) ook een beamertje of flatscreen met highelevel on-line neer te zetten. Ze gaat dit serieus bespreken.

 

En goed om te weten dat we in het uiterste geval Ruben kunnen inschakelen om live tekst en uitleg te geven (en dan bedoel ik niet over K3) ;D

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie

De vraag van TS is naar mijn mening legitiem. Hoe verhoud een forum voor ondernemerschap zich met staatssteun. Is dat niet tegenstrijdig.

 

Op het eerste gezicht lijkt dat ook zo. HigherLevel doet aan ondernemerschapsontwikkeling. Dat is heel moeilijk voor de overheid. In een vorig leven deed ik als private ondernemer ook aan ondernemerschapsontwikkeling. Als je dat doet, zijn er meerdere partijen die daarvan profiteren. De z.g.n. stakeholders. De overheid is daar een voorbeeld van. De overheid profiteert van particulier initiatief op het gebied van ondernemerschapsontwikkeling. Je komt in de problemen als stakeholders wél profiteren maar niet bijdragen aan je activiteiten. Dan kom je aan het eind van de rit geld tekort.

 

Dus al er publiek geld beschikbaar is moet je dat als ondernemer pakken als het je uit komt. Als je het niet pakt gaat het naar je concurrent en ga je kappot.

 

Dus, de middelen zijn er. Ze worden nuttig aangewend en we kunnen onze eigen gang gaan. What's the problem?

 

Als de overheid zelf gaat ondernemen krijg je van die wanstaltige projecten als het innovatieplatform, dat waarlijk criminele trekjes had. Dat platform heeft echt meer kwaad dan goed gedaan en is alleen opgericht om de minister-president beter voor de dag te laten komen. sie ook https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=31;action=display;threadid=2695

 

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie

Maar stel dat er morgen op de HL-burelen een brief binnenkomt, ondertekend door Wouter Bos, met daarin vermeld dat hij de jaarlijkse bijdrage richting HL stop moet zetten omdat hij de centjes ergens anders voor nodig heeft (iets met een economie die op een ijsberg is gelopen), dan is het wel handig om een model in de la te hebben liggen.

 

Mocht er zoiets gebeuren, dan nog komt het met HL wel goed. De mensen die er tijd en moeite in steken worden daarvoor niet betaald, maar uiteraard zijn er wel kosten die gedekt moeten worden. In zo'n situatie kunnen we het geld daarvoor alsnog elders betrekken, en als het echt moet rustiger aan doen qua technische ontwikkelingen en dergelijke.

 

Er is geen sprake van een situatie waarbij de overheid de hand op de stekker heeft - of in ieder geval niet in de zin dat het licht uit moet als ze ooit besluiten eraan te trekken.

 

Mijn eigen mening is dat ik principieel er niet op tegen ben dat een overheid iets voor mij als ondernemer betaald.

 

Ik ben er principieel voor - belasting betaal je met een reden, toch? ;)

Link naar reactie

Dat ik dat nog eens moest meemaken: Edo als bewaarder van de status quo.

 

Om even de discussie een andere wending te geven op hetzelfde pad :

 

Op het moment dat je geld hebt, heb je meer mogelijkheden (bijv om mensen in te huren) - je hebt daarbij meer mogelijkheden tot groei. Partners/sponsors e.d. zouden hiervoor kunnen zorgen.

 

Om te voorkomen dat we vervolgens allerlei verdachtmakingen krijgen richting commerciele bedrijven ( waar komt dat trouwens vandaan: die achterdocht jegens bedrijven? Zegt dit iets over onze eigen ethiek/houding in partnerships?) :

wat is er mis met gewoon geld te vragen voor diensten? Die bedrijven profiteren bijv. van hun partnership, doordat ze zichtbaar zijn voor hun doelgroep, ze werken hun imago. Verder dan dat hoeft het niet te gaan.

 

Nee, dat hoeft ook niet te betekenen dat we onmiddelllijk door EZ de laan uit gewezen worden: er zijn plenty stichtingen en verenigingen die het niet voor het geld doen, maar die wel armslag willen houden, respectievelijk die verder willen groeien.

 

Wat is daar mis mee?

 

Ik kan mij verder voorstellen dat zo vlak na de top van de kredietcrisis, dat de overheid een prettige stoel om in te zitten lijkt. Maar het is niet de taak van de overheid om tot in lengte van dagen initiatieven te steunen: op een gegeven moment moeten de kuikens het nest vliegend kunnen verlaten. Tenzij het nooit voor zichzelf kan zorgen. Maar ik denk dat HigherLevel toch iets anders is dan een bibliotheek. Of de NS.

 

Dus hoe dan ook: wij, mods, leden, hyperactieve leden, lezers en lurkers kunnen niet altijd maar denken dat de overheid voor ons zorgt. En zoals Renee aangeeft: er kan zo ontzettend veel meer met wat we hier aan het maken zijn met elkaar. En laten we eerlijk zijn: zou het niet vreselijk irritant zijn als HL door een andere site wordt ingehaald en overvleugeld, omdat zij wel nadachten hoe je als community meer kan betekenen voor je leden en wij niet ?

 

Stilzitten heeft nog weinig ondernemers geholpen.

Link naar reactie

De discussie krijgt een interessante wending (bedankt Ewout!). Knap hoe je de in eerste instantie beperkte vraag van mijn kant weet om te vormen naar een breder perfectief.

 

Door de vele reacties heb ik mijn mening wat genuanceerd, deze was in eerste instantie te zwart-wit. Maar afgezien van de principiële kant van de zaak (voor mij) is overheidssteun ook niet iets vanzelfsprekends. Nu zullen ze niet meteen volgend jaar de kraan dichtdraaien, maar zoals al eerder naar voren werd gebracht: wat als?

 

Het is precies zoals Ewout zegt: "stilzitten heeft nog weinig ondernemers geholpen". In veel gevallen is het tegendeel juist bewezen. Het woord innovatie is onlosmakelijk verbonden met HL. De vraag is dan ook meer hoe we HL verder kunnen laten innoveren cq. evolueren.

 

Als het HL team hiervoor nog 'handjes' nodig hebben meld ik me hierbij aan.

 

 

Link naar reactie
Ik kan mij verder voorstellen dat zo vlak na de top van de kredietcrisis, dat de overheid een prettige stoel om in te zitten lijkt. Maar het is niet de taak van de overheid om tot in lengte van dagen initiatieven te steunen: op een gegeven moment moeten de kuikens het nest vliegend kunnen verlaten. Tenzij het nooit voor zichzelf kan zorgen. Maar ik denk dat HigherLevel toch iets anders is dan een bibliotheek. Of de NS. Stilzitten heeft nog weinig ondernemers geholpen.

 

Bedoel je dan dat HL ooit wel voor zichzelf zou moeten kunnen zorgen?

 

Kijk, ik ben het met je eens als je stelt dat je op het snijvlak van politiek en ondernemen vaak voor moeilijke keuzes komt te staan. Je kunt soms 'geen twee heren dienen'. Waar ondernemen inderdaad inherent is aan snel schakelen en niet stilzitten, zal politiek vaak als stroperig en besluiteloos worden ervaren door de (overmaat aan) zorgvuldigheid.

 

Goed voorbeeld is Holland Casino, een 'onderneming' in staatseigendom, daar wordt nu hardhandig bezuinigd, zelfs een hele managementlaag eruit gesneden, omdat de (intern-) politieke cultuur en - organisatie juist leidt tot trage besluitvorming en achter de feiten aanlopen.

 

Heel paradoxaal dus: Dezelfde soort politieke bemoeienis die de banken nu overeind moet houden, heeft er bij HC toe geleid dat deze door het hierdoor ontstane mismanagement nu tot verlies (voor de staatskas en van banen) leidt.

 

Waar staat HL dan in dat opzicht?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Hans,

 

Ik geloof in HigherLevel en in de toegevoegde waarde ervan. Ik zit hier sinds 2004 en ik kan je vertellen: tussen nu en toen hebben we achter de coulissen regelmatig discussies gehad: gaat dit wel goed? moet het niet anders, beter? Precies die vragen en discussies die jullie van ons zouden verwachten, hoop ik.Dat levert regelmatig behoorlijke spanningen onderling op, kan ik je verzekeren. Dat is overigens niet verkeerd. Maar denk niet dat dit soort dingen zonder kleerscheuren gebeurt.

(Dit was overigens puur intern: v.w.b. de verhouding met de Overheid: alleen Mikky en Dennis hebben ons regelmatig uit de kookpotten van de Hel gehaald, vaak zonder dat de meeste mods hiervan bewust waren. Voor de rest heeft de Overheid ons verder met rust gelaten)

 

Nu is HigherLevel op een duidelijk ander niveau gekomen: we hebben per dag tussen de 7- en 8duizend unieke bezoekers: dan mag je constateren dat we over onze beginperiode zijn heengekomen. We zijn niet meer een dingetje, dat weggebonjourd zou kunnen worden. 1,5 jaar geleden kon dit nog wel.

 

Nu is het dus tijd om nog een keer na te denken: Wat willen we voor de toekomst? Willen we onze doelgroep beperken/uitbreiden? Moeten we meer aandacht besteden aan innovatievelingen? Aan HighTech? Is onze gemeenschap er aan toe als we hen nieuwe diensten aan bieden? Wat doen we met leden, die de beginfase zijn ontgroeid: hoe zorgen we ervoor dat ook zij (of : juist zij) zo gefascineerd door deze plaats blijven, dat ze terugkomen en elkaar en ook de beginners verrijken met hun kennis en ervaring?

 

Natuurlijk moet je blijven nadenken over wat je doet; of je het goeddoet; hoe je meer controle krijgt op je eigen lot en je eigen bestemming kan blijven bepalen. En als je zoals nu je budget van de overheid krijgt, ben je daar sterk afhankelijk van. Zou de overheid ook niet blij zijn, als onze doelgroep (en haar sponsors) liet blijken Eindelijk zoveel waardering te hebben voor dit initiatief, in de hardste vorm mogelijk : te weten: geld? Dan ontstaat er denk ik een interessante discussie met de overheid.

 

En dus is het nooit verkeerd om verder te kijken. Ook om te kijken of je op je eigen benen kunt staan. Tweakers.net is het gelukt en nog wel meer fora ongetwijfeld ok. Als het niet kan: even goed. Ook dat zou een goede constatering zijn: we hebben het onderzocht, maar het businessplan om HL op zijn eigen benen te laten lopen, gaat niet lukken.

 

En eerlijk gezegd: een club die met een vrij grote mond verkondigt dat Ondernemen gaaf is. En dat Innovatief MOET: is die club niet onmiddellijk volstrekt ongeloofwaardig, als ze zelf niet denkt over haar eigen innovatie?

 

Misschien ben ik wel te oud geworden om blij naïef te zijn, waarbij iedereen blij is met HL en dat we hier voor altijd & eeuwig kunnen doorgaan. Misschien. Maar mijn ervaring leert dat stilstand achteruitgang is. En kom op! Er valt nog zo enorm veel te verbeteren voor ondernemers, laat staan Innovatieve Ondernemers! Dan blijven we toch niet hangen in een leuk forum? Dan wil je toch meer, verdikke?!

Link naar reactie

...

 

Ik spreek over de regel. Die houdt in dat leuke dingen noodgedwongen liggen. Want dat we veel dingen zouden willen doen, dat spreekt voor zich. Maar als mods hebben we allemaal te weinig tijd en eerlijk gezegd: op een gegeven moment wordt het vermoeiend dat altijd dezelfde handjevol mensen iets oppakken.

 

Ik denk al een tijd dat het goed zou zijn als HigherLevel niet meer alleen door de moderators gedragen wordt: daarvoor is dit forum en de wensen te groot geworden. Het zou voor het draagvlak en voor de toekomst van HL goed zijn als actieve leden een bijdrage zouden doen aan dit forum.

...

 

Hmmm. Inderdaad zal het ook zo zijn dat mods vaak 'opdraaien' voor van alles en nog wat. Maar deels denk ik dat jullie als mods dat ook bij jezelf kunt zoeken. Hoe kan een actief lid (of iemand die actiever wil worden) zien welke klussen blijven liggen, of wat wel interessant is voor HL om op te gaan pakken? Is er een topic waar we dat kunnen lezen?

 

Wat ik ook wel mis is een stuk, noem het strategie of zo, van HL: waar staan we nu, waar willen we heen, etc. Ik verwacht als lid de voorzet daarvan vanuit het modteam. De invulling kunnen we dan als leden wel aanscherpen, zodat het modteam daarmee verder kan. Al dan niet met hulp van leden die bij willen dragen.

 

Daarnaast zijn we als ondernemers allemaal druk, druk, druk. Maar ik weet zeker dat als er een duidelijkere vraag komt van het modteam, er ook meer adequate respons komt. Genoeg actieve leden hier. Verleid ons! ;D

 

 

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

Ik ben wel nieuwsgierig eigenlijk wat Higherleverl meer zou kunnen doen dan op dit moment? Misschien is dat vanzelfsprekend voor de personen die al lang op dit forum rondlopen, maar ik ben wel beniewd op wat voro manier HL meer zou kunnen bijdragen.

Als je spreekt over geld ophalen moet je eerst weten waar je het aan gaat besteden toch? ;)

 

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie

Ik ben het wel met Ewout eens. Je moet bewegen anders gaat het niet goed en verzandt het. Groei is goed, maar je moet die groei wel ergens voor gebruiken. De Digitale Stad indertijd had minstens ieder jaar een grote innovatieve stap, waardoor de hele community enthousiast bleef. Op een gegeven moment was DDS niet meer uniek omdat iedereen ineens dingen op internet ging doen, en toen nieuwe innovatieve stappen uitbleven stortte de Digitale Stad volledig in, juist toen er veel mensen waren.

 

Je zit in HL een verschuiving van focus op innovatie naar focus op ondernemen. In 2002 ging het over het funden van innovatieve high tech startups, nu gaat het over stamrecht BV's waarbij je ziet dat er op HL erg veel kennis is over heel veel onderwerpen.

 

Wat ik me afvraag is hoe "zichtbaar" HL Is. Niet dat mensen ons niet kunnen vinden, maar zijn we een "merk", een instituut, iets wat bekend is. Ik zou het niet gek vinden als we ons wat meer in die richting profileren. Dat schept ook mogelijkheden om de kennis die hier is niet zozeer "te gelde te maken" als wel beter te binden aan HL. Betaalde consultancy zou hier zeker goed bij passen, maar ik weet niet in welke vorm.

 

Zo, zomaar twee centjes van mij.

 

 

Link naar reactie
Wat ik me afvraag is hoe "zichtbaar" HL Is.

Meer profileren lijkt me een goed punt! Ik vertel af en toe over HL, als tip naar collega startende ondernemers of geinteresseerden met vragen, of als ze aan mij vragen waar ik al mijn kennis vandaan heb ;).

 

Misschian kan de overheid ook HL meer promoten naar startende ondernemers? Of misschien een keer iets met New Venture doen o.i.d., die stimuleren (high tech) ondernemerschap dus voor hun lijkt het me ook goed als ze HL kunnen tippen aan ondernemers.

 

Betaalde consultancy zou hier zeker goed bij passen

Hoe zie je dit? Dat kan misschien inbreuk doen op het gratis en onafhankelijke advies wat je hier kan krijgen... net zoiets als dat je een consultant nooit moet vragen of zijn werk af is: het antwoord is altijd nee en het advies is altijd meer onderzoek.... ;)

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie

Misschian kan de overheid ook HL meer promoten naar startende ondernemers? Of misschien een keer iets met New Venture doen o.i.d., die stimuleren (high tech) ondernemerschap dus voor hun lijkt het me ook goed als ze HL kunnen tippen aan ondernemers.

 

In de navigatie van de website van New Venture zie je in het oranje 'My New Venture - Community & forum'. Dat laatste, het forum, is Higherlevel.nl in een New Venture-jas. Dus die samenwerking is er al.

Link naar reactie

quote]In de navigatie van de website van New Venture zie je in het oranje 'My New Venture - Community & forum'

Oja, dat is waar. Heb ik daar toch mooi overheen gekeken... ;)

Ik zal iig eens rondvragen bij medeondernemers wie er van HL gehoord heeft.

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie

twee ideeen.

 

ik was op Holland Innovation, waar een enorme stand van EZ en aanverwante diensten stond. Ik herrinner me vaag ook nog een HL banner ergens. Maar, waarom niet met een aantal mods/experts zo'n EZ-HL stand bemannen? Daarnaast zijn er nog vele andere beurzen en evenementen, waar HL zou kunnen staan. Ik vermoed dat er best wel elke keer een paar mods of experts te vinden zijn. Kortom, kost EZ een paar centjes voor standhuur, Mikky heeft wat te doen ;) en wij helpen een beetje mee.

ik denk hierbij bijvoorbeeld aan breaking-out, mediaplaza, hogescholen, media-academie, ...

 

een mooi eigen seminar of symposium organiseren. onderwerpen zat, sprekers genoeg (hier op het forum), in samenwerking met wat mediapartners, bladen, weblogs en webtv-kanalen en zie https://www.higherlevel.nl/higherlevel/partners, moet je toch een paar honderd man bij elkaar kunnen krijgen.

 

 

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie

Stilzitten heeft nog weinig ondernemers geholpen.

Dat weet je niet want volgens mij is er nog nooit ergens een ondernemer blijven stilzitten. Dat doen ondernemers niet.

Tenzij je "geschoren" wordt. Dan is stilzitten veelal het beste wat je kunt doen... ;)

 

Bij het spelen van fps computer games leer je op jonge leeftijd al dat van alle mogelijke acties die je kunt ondernemen, stilstaan altijd de slechtste is.

 

 

Link naar reactie

Pitchen bij Dragon's Den?

 

Meedoen bedoel je waarschijnlijk! Als jury.

Het zou het programma veel interessanter maken als er meerdere jury's zijn. Die van de gevestigde ondernemers, van de startende ondernemers en van het publiek (zeg maar de niet-ondernemers). Kan het programma eindelijk eens interactief worden, in plaats van een ietwat suffe kopie van het oorspronkelijke programma. Kunnen we zowel de pitchers als de investeerders beoordelen op hun ideeën en meningen.

 

Of zit ik hier nu een leuk programma-idee weg te geven....

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 135 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.