Wat zoekt u ? (over beloften om veel geld te verdienen)

Aanbevolen berichten

Wat zoekt u ?

 

Hierbij bent een klein blaadje wat ik vandaag in de bus kreeg...

Na het lezen ervan ga ik toch twijfelen ... doe ik iets verkeerd ??

 

Ik wil jullie dit kleine blaadje niet onthouden een ook graag jullie mening hierover.

Ook maar even in off topic neergezet omdat ik eigenlijk niet weet waar het thuis hoort :P

 

Wat zoek u ?

 

Extra inkomen? Meer vrijheid of eerder stoppen met werken ?

Aanvullend pensioen ? eigen baas zijn én parttime werken ?

 

Wij laten u kennis maken met een zeer succesvol concept waarmee u op partime basis een meer dan fulltime inkomen kunt verdienen, afhankelijk van de optie die u kiest.

1. € 700 p/mnd (4-6 uur per week)

2. € 2300 p/mnd (6-10 uur per week)

3. € 4600 p/mnd (15-25 uur per week)

 

Bent u die enthousiaste doorzetter (m/v) en ouder dan 25 jr die openstaat voor iets nieuws ?

wilt u kennismaken met een betrouwbaar uniek en zeer succesvol bedrijf ?

Voor info op een uitnodiging door ons bedrijf bel met:

 

(de contact info heb ik weg gelaten... ) 

Ook te combineren met uw huidige baan of bedrijg. Geen specifieke opleiding of ervaring vereist.

 

 

 

WebwinkelCommunity forum is nu #GRATIS : De gratis webshop community

Patrick Heijmans:  Online marketing specialist en consultant

Link naar reactie

Of ik nu naïef of goedgelovig ben...( effe gegoogled op gullible ;D).... in mijn zoektocht naar diverse werkzamheden kom/kwam ik dit soort dingen heel vaak tegen !

 

Ik kan me zo voorstellen dat, wanneer het water je aan de lippen staat hier toch eens op reageert. Helaas zijn dit meestal een soort van pyramide constructie's....

 

Maar ik heb ook al 10-tallen keren getwijfeld om te reageren. Wie weet hoeveel mensen dus wél bellen..... :-\

Link naar reactie

't Hoeft niet altijd pyramide te zijn, maar wel vaak is het MLM ofwel multi-level marketing. Hoe dan ook is het verkopen. Als je daar succesvol in bent, kun je veel verdienen.

 

Een vriendin heeft me wel eens meegesleept naar zo'n MLM verhaal. Het klinkt heel goed, en als iemand in de producten gelooft die hij / zij verkoopt, why not? Maar ik geloofde daar zelf niet in.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

Hier op Higherlevel hebben we een on-ge-lo-felijke hekel aan MLM. Deels door wat de verkopers ervan hier op het forum ermee aan wilden richtten (veel spam, veel proberen netwerk effecten te krijgen), deels door wat ze hun vrienden en bekenden aan wilden doen.

 

Dit laatste is natuurlijk wel het naarste voor de verkoper zelf : het idee is dat je je geliefden/kennissen MOET aan zetten tot meer verkoop, want dan ga je zelf ook meer verkopen. Er zijn ongetwijfeld goede varianten van MLM (waar?) maar veelal betekent MLM : " Sell us your soul and then sell your friends".

 

 

(heb de titel iets aangepast)

Link naar reactie

Dit laatste is natuurlijk wel het naarste voor de verkoper zelf : het idee is dat je je geliefden/kennissen MOET aan zetten tot meer verkoop, want dan ga je zelf ook meer verkopen. Er zijn ongetwijfeld goede varianten van MLM (waar?) maar veelal betekent MLM : " Sell us your soul and then sell your friends".

 

(heb de titel iets aangepast)

 

Mijn eigen filosofie van geld verdienen is dat het op een voor mijzelf eerlijke/goede manier moet gebeuren. Persoonlijk zou ik mij er niet goed bij voelen om mijn vrienden/familie aan te sporen om iets van mij te kopen of voor mij te verkopen. Heb ooit zaken samen gedaan met een familielid en met een vriend, voor mij nooit meer. En met zaken bedoel ik het opzetten van een project of het opzetten van een nieuw bedrijf. Het werkte niet, omdat de werkverhouding niet in balans was. (De ander dacht makkelijk geld te verdienen door minder te doen).

 

De verhouding vrienden/familieband gaat vaak scheef staan, omdat je elkaar met het ondernemen ook spreekt. Scheiding tussen privé en werk wordt dunner, met als risico dat als het slecht gaat dit onder druk komt te staan.

Naast dat het slecht kan gaan, kan een goede omzet ook zorgen voor "problemen" zoals bijv. hebberigheid. Uiteraard zijn er legio van uitzonderingen daar gelaten en kan het ook helemaal goed gaan. (Broers die samen werken e.d.). Maar dit is uiteraard een beslissing die afhankelijk is van heel veel factoren (persoonlijkheid/karakter, achtergrond e.d.).

 

Vind alleen de tone-of-voice van deze aankondigen altijd heel erg vaag. Daarom dat ik persoonlijk MLM niks vind - met respect naar de mensen die dit wel vinden. Maar waarom laten ze je niet zien wat er verkocht moet worden?

 

Het komt op mij over als een grijsgebied, alleen bedragen - geen product. Ik zou automatisch denken, als je in het product of dienst gelooft, waarom maak je het dan niet openbaar? Uiteindelijk als de mensen het moeten verkopen wordt het toch openbaar.... (het verhaaltje moet toch verteld worden en laten zien).

 

Het wekt de nieuwsgierigheid van mensen die hier gevoelig voor zijn - die snel geld nodig hebben of willen verdienen.

Link naar reactie

Ik vind het altijd heel verbazend dat mensen er in tuinen. En dat zijn echt niet alleen onbenullen. Ik heb ooit iemand ontmoet die er erg veel aan heeft verdiend. Die zat wat hoger in de piramide. Is jaren geleden en heb geen idee wat ie nu doet. Maar ik kan me het type nog goed herinneren: jong ventje, gladjanus in veel te grote auto. Als het zo gemakkelijk is om geld te verdienen, geloof ik er geen hout van. Maar ik moet bekennen dat iets in mij toch wel het verhaal wil horen :-[... Zijn er ook ervaringsdeskundigen op dit forum?

Link naar reactie

Zijn er ook ervaringsdeskundigen op dit forum?

 

Yep.... :-\

 

Jaren geleden was er inderdaad zo'n gladde jongen in mijn kennissenkring die mij mee genomen heeft naar éen bijeenkomst. Hij had een mooie auto, strak in pak en geld genoeg. Hoe hij er aan kwam, bleef vaag, maar wanneer ik dit wilde weten of ook wilde, moest ik maar eens mee gaan naar een bijeenkomst. Hoe ik ook bleef doorvragen, het bleef allemaal vaag, en op één of andere manier toch érg nieuwsgierig geworden....

 

Ergens midden in het land naar een zaaltje gereden. Op de parkeerplaats alleen maar grote, dure, glimmende auto's. Binnen was de ene helft strak in pak, en liet zien dat men bulkte van het geld, de andere helft keek alles vol verbazing aan.

 

We namen plaats aan een tafeltje, en een kop koffie. Ineens knalde er opzwepende muziek door de speakers a la "Eye of the tiger" . Alle pakken gingen staan, begonnen mee te klappen en te joelen. Automatisch deed de rest en ik dus ook mee. Tenminste, wel het klappen, van het joelen begreep ik niks...

 

Op het podium de "directie" van het bedrijf die een stukje uitleg zou geven. Hoe makkelijk je geld kon verdienen, zou je ook niet graag een mooie auto willen ? En wanneer het écht goed gaat, ga dan die boot kopen !

 

De ene na de andere succesvogel klom op het podium, met wat en hoeveel hij al verdient had, en tussendoor maar klappen, gillen en joelen...

 

Toen een pauze. Degene die je meegenomen had, nam je nu eens rustig onder handen: wat is nu de bedoeling.

Piet geeft 5000 gulden aan de directie om mee te mogen doen. Wanneer hij 2 mensen (Jan en Klaas) vindt, die ook mee gaan doen, krijgt hij hiervoor een beloning van 500 gulden p.p. Hij heeft dan al 1000 piek "terug verdient".

 

Maar dan komt het, wanneer Jan en Klaas ook weer mensen vinden, krijgt hij voor die mensen 250 gulden. Dus weer 1000 !

Wanneer je nu zelf zorgt iedere week 2 mensen weet over te halen om mee te doen, bouw je dus een netwerk op..

 

Na verloop van tijd heb je genoeg mensen "onder" je, zodat je zelf niets meer hoeft te doen, het geld stroomt binnen. Vanaf dan ga jij jouw mensen coachen om nóg meer mensen binnen te halen.

 

Tijdens dit gesprek kwam ook zijn caoch op een gegeven moment er bij zitten, en zitten er dus 2 rijke, gladde jongens tegenover je... Ze bieden je zelfs aan per direct mee naar de bank te gaan, om een PL af te sluiten. En je moet nu beslissen, want als het afgelopen is, mag je nóóit meer mee doen ! Een éénmalige kans ! En zo wordt je omgeluld.

 

Dag later inderdaad een PL afgesloten, geld ingeleverd. 2 dagen later wakker geworden uit d roes, en kon me er niet toe zetten, mensen uit mijn familie en vriendenkring over te halen hier ook in te stappen. Binnen 3 weken kwamen verschillende constructie's negatief in het nieuws, er volgden onderzoeken en alle system klapten in elkaar. Die gladde jongens hebben écht veel geld verdient. De anderen bleven met een leeg gevoel en een schuld van 5000 of meer achter...

 

Je ziet wel aan heel de opbouw,dat men er goed over nagedacht had. De vage uitnodiging, de dure auto's, de mooie pakken, de muziek..... Ik kan achteraf alleen maar blij zijn, dat ik nooit verder ben gegaan, en nog meer mensen in ellende mee gesleurd heb.

 

 

 

Link naar reactie

Even een steen in de vijver dan misschien, of in ieder geval om het kaf van het koren te scheiden:

 

Goéde MLM- of netwerkmarketing kenmerkt zich als volgt:

 

- Het product of de prestatie is kwalitatief gewoon goed (Herbalife, Amway, Vemma, etc...) en vindt dus gretig aftrek in de doelgroepen

- Het aanwezige marketingbudget wordt echter niet (of in ieder geval minder) ingezet bij conventionele media, maar geïnvesteerd in de kracht van de persoonlijke aanbeveling (mond-tot-mond reclame) (tegenwoordig speelt men ook in de conventionele reclamewereld met de 'buzz'techniek wat gewoon een variant hierop is)

- Tegenover die succesvolle aanbeveling (eigen ervaring met het product o.i.d.) staat dan een beloning. Kortom, dan is het niets anders dan wat wij als ondernemers ook doen met netwerken etc... Jezelf of een ander aanbevelen of door iemand aanbevolen worden vanuit eigen ervaring, de meest betrouwbare bron.

 

Slechte MLM-marketing is zo'n beetje alles wat niet aan het bovenstaande voldoet, wazige producten tegen onwaarschijnlijke prijzen en met duistere investeringseisen vooraf.

 

Dus laten we niet generaliseren en alles over één kam scheren, is mijn stelling.

 

 

Succès en groet,

 

Hans

(CREANIZE)

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Klopt Hans, maar StefonO vroeg om een ervaring vanuit de piramide.

 

Maar mijn vader werkt al jaren voor Amway, puur voor een klein zakcentje, en ook niets bijzonders, en mijn echtgenote regelt regelmatig thuisparty's voor Myléne. (ze regelt alleen dat er mensen komen, verder niets.) Dus het verschil is iig bij mij heel duidelijk.

 

Maar je hebt gelijk om het kaf van het koren te scheiden...! ;)

 

Marcel

Link naar reactie

 

...

Dus laten we niet generaliseren en alles over één kam scheren, is mijn stelling.

 

 

 

Mee eens. De keer dat ik meeging naar zo'n meeting kreeg ik zelf de indruk dat ze meer aan de 'goede' kant zaten. Bijvoorbeeld: ze adviseerden ook nadrukkelijk zelf als verkoper de gezondheidsproducten te gebruiken, omdat je alleen obv eigen ervaringen goed anderen kan aanraden dat ook te proberen. Vond ik een heel sterk argument. Ook gaven ze duidelijke info. Ook werd er veel coaching en training aangeboden, en een gepersonaliseerde website die je zelf ook kon aanpassen.

 

Ik kreeg ook wat samples mee om zelf te proberen. Dat werkte wel, maar ik had nog steeds niet de behoefte dit zelf te gaan verkopen. Dat moet ook 'je ding' zijn. Ik wil wel gezond zijn en blijven, maar niet me ontwikkelen tot specialist op gezondheidsproducten.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

Waar zou u een business kunnen vinden die tijd investeert in uw kennis, uw persoonlijke ontwikkeling én aan het opbouwen van een eigen business? Het antwoord is: bij de meeste netwerkmarketingbedrijven.

 

Een goed netwerkmarketing bedrijf heeft:

- Geen salestarget (90% van de mensen is namelijk geen verkoper)

- Bied een product geschikt voor herhalingsaankopen (mensen kopen op eigen intitiatief)

 

Het juiste MLM bedrijf heeft

- innovatieve producten in een bestaande markt

- kapitaal, management en leiderschap

- een support en trainingssysteem(duurt ca 2-6 maanden)

- een deugdelijk compensatieplan

 

Netwerkmarketing: De industrie voor mensen die hun leven willen veranderen.

- Belangrijke persoonlijke vaardigheid is leiderschap

- Het is geen makklijke taak. Vraag uzelf dus af of u in zich heeft wat nodig is.

- Bent u bereid om buiten uw comfortabele zone te treden?

- Bent u bereid om u te laten leiden en bereid te leren om te begeleiden?

- Geef u zelf de tijd. Er is tijd nodig om succesvol te worden. Net zoals het tijd kost om de ladder te beklimmen in een traditioneel bedrijf

- Concentreer u dus niet op product of compensatieplan. Kijk of het opleidingsplan en de coachingskwaliteiten in het bedrijf aanwezig zijn

 

Is netwerkmarketing een pyramidesysteem?

Een netwerkmarketingbusiness is ontworpen om u naar de top te brengen, niet om u onder aan de ladder te laten staan. Een goede netwerkmarketingbusiness wordt geen succes indien het geen mensen naar de top brengt.

Een traditioneel bedrijf heeft meestal maar één persoon aan de top, de rest zit daaronder. Is dit een pyramide?

 

Mijn advies: Zoek het goede netwerkmarketingbedrijf. Een van de goede dingen aan netwerkmarketingbusiness is dat het investeert in u, zelf als u niet direct succesvol bent. Zolang u bereid bent er tijd en energie in te steken, blijven de meeste bedrijven in netwerkmarketing bereid om met u samen te werken aan uw ontwikkeling. U zult echter zelf moeite moeten doen en door zetten maar dat is in iedere business zo.

 

www.christaweber.nl

Link naar reactie

Goéde MLM- of netwerkmarketing kenmerkt zich als volgt:

 

- Het product of de prestatie is kwalitatief gewoon goed (Herbalife, Amway, Vemma, etc...) en vindt dus gretig aftrek in de doelgroepen

 

 

Amway succesvol?

 

Onderzoek van de Companies Investigations Branche in Engeland toonde aan dat slechts tien procent van de deelnemers aan het Amway multilevel-systeem daadwerkelijk iets verdiende aan de opzet. Van de 39.000 Britse deelnemers aan het netwerk verdienden slechts 39 agenten meer dan een modaal inkomen. Dat was voor de Britse staatssecretaris John Hutton aanleiding om Amway voor de rechter te dagen. Die kwam tot de conclusie dat de promotie van multilevel marketing misleidend is.

 

Hoewel MLM door het sektarisch karakter van veel deelnemende bedrijven een zeer slechte reputatie heeft - wat versterkt wordt door een legertje aan zogenaamde coaches die vooral geld verdienen aan het verkopen van motivatiemateriaal (daar komt die spraakwaterval vandaan) - zijn er toch ook gerenommeerde bedrijven die op een 'normale' manier aan MLM doen. Voorbeelden zijn Sara Lee in Zuid-Amerika, Unilever in India en Virgin Vie alsmede The Body Shop in de UK.

 

En uit wikipedia:

 

In a 1979 ruling, the Federal Trade Commission found that Amway does not qualify as a pyramid scheme since Amway compensation system is based on retail sales to consumers, not payments for recruiting.

 

It did, however, order Amway to stop retail price fixing and allocating customers among distributors and prohibited the company from misrepresenting the amount of profit, earnings or sales its distributors are likely to achieve with the business. Amway was ordered to accompany any such statements with the actual averages per distributor, pointing out that more than half of the distributors do not make any money, with the average distributor making less than $100 per month. The order was violated with a 1986 ad campaign, resulting in a $100,000 fine.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Volgens mij bedoeld Hans te zeggen dat Amway en anderen kwalitatief goede producten maken. Ik kan het weten want ik heb er in het verleden een flink aantal op werkzaamheid getest. Het zijn inderdaad goede producten.

 

Er is maar 1 probleem mee. Ze zijn veel te duur. De standaard verklaring is concentratie, ze gaan veel langer mee. Maar een product dat 2 x geconcentreerd (veel meer is technisch vaak niet mogelijk) is maar 8 x zo duur is, blijft 4 x te duur.

 

Zet zo'n product in de winkel en niemand koopt het. Dus je moet het anderen mensen aktief verkopen. Ik zou dat geen mond tot mond reclame willen noemen want die gaat van gebruiker naar niet gebruiker.

Persoonlijke verkoop, ik noem het vaak leurkoop, is erg duur. En de persoonlijke verkoop over meerdere schijven is duur in het kwadraat.

 

MLM heeft wel degelijk een goede tijd gehad en heeft dat nog steeds in landen waar arbeid weinig kost en waar de distributie heel beperkt is. In Nederland is het vrijwel altijd lucratiever om zelf in te kopen bij een groothandel en zelf een marketingcursus en of verkooptraining te volgen. En regelmatig Higherlevel bezoeken natuurlijk. ;D

 

Het beste recept om veel geld te verdienen is dat gene doen waar je goed in bent en dat met een ijver waar niemand aan kan tippen. Als je goed bent in persoonlijke verkoop moet je geen flesje shampoo verkopen maar bijvoorbeeld medicijnen.

 

Link naar reactie
Het beste recept om veel geld te verdienen is dat gene doen waar je goed in bent en dat met een ijver waar niemand aan kan tippen.

 

En daar kan niemand het mee oneens zijn, toch? Reus!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 257 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.