• 0

3 jaar

 

In oktober 2007 ging mijn bedrijf Izecom failliet. We hadden vijf jaar lang net op het randje genoeg omzet gemaakt en genoeg investeringsgeld gekregen - al was dat laatste in totaal niet heel veel. Toen Abn Amro inging op een verzoek van een malafide aandeelhouder om de rekening op zijn naam te zetten, was het binnen zes weken bekeken, bedrijf failliet. Naderhand heeft diezelfde aandeelhouder voor een habbekrats de software van het bedrijf van de curator gekocht.

 

In 2008 was mijn grootste probleem dat ik geen inkomen had, eigenlijk al sinds de zomer van 2007 niet. Dat leidde er toe dat de rechter uitsprak - op de dag van mijn moeders crematie - dat huisbaas Vesteda mij uit mijn huis mocht zetten. Door hemel en aarde te bewegen heb ik uitzetting kunnen voorkomen, op het nippertje: een kwartier voor de deadline kon ik op het postkantoor de huur overmaken. Ondertussen werd het water afgesloten, de kabel, de telefoon, het internet, en op het nippertje niet gas en licht. Nou ben ik niet zo makkelijk voor één gat te vangen, dus met hulp van vrienden en familie en veel overtuigingskracht naar schuldeisers, was ik er aan het eind van het jaar nog. Zelfs een plotselinge ernstige oogaandoening heeft me er niet onder gekregen.

Nu kun je zeggen "was er dan geen wsnp of was er geen uitkering of een bureau schuldhulpverlening?". Nee, dat was er allemaal niet. Alle loketjes waar ik me heb gemeld, bleven gesloten of gingen voor mijn neus dicht. Ik ben - mede hierdoor - mordicus tegen uitkeringen, maar als ik in 2008 een bijstandsuitkering had gehad dan had ik nu geen belastingschuld gehad. Die belastingdeurwaarder van afgelopen vrijdag heb ik dus in zekere zin aan de gemeente Huizen te danken.

 

In 2009 werkte ik drie dagen per week zzp, voor een bescheiden tarief. Probleem in 2009 was dat alle schuldeisers van 2008 inmiddels incassobureaus en deurwaarders hadden ingeschakeld, waardoor de meeste rekeningen tweemaal of zelfs driemaal zo hoog waren geworden. 200 euro KvK werd 630 euro, waarna mijn twaalf jaar oude autootje in beslag werd genomen. Met het geld dat ik verdiende kon ik, met financiele hulp van familie, de meeste incassobureaus betalen, of regelingen treffen. Maar daarvoor moest ik ook het geld van de btw aanspreken dat ik eigenlijk moest afdragen. Maar ja, als de deurwaarder op de stoep staat, je inboedel al in beslag heeft genomen, en nu openbaar gaat verkopen, wat doe je dan? Paradoxaal dat je de ene belastingdeurwaarder dan betaalt, om daardoor de volgende op je dak te krijgen.

 

In 2010 heb ik in loondienst gewerkt, voor gezien de omstandigheden best wel een aardig salaris. Met een hele serie incassobureaus heb ik regelingen, ik betaal al het geld dat ik niet aan huur of vaste lasten betaal, aan die regelingen en aan mijn studerende kinderen, en ik leen bijna iedere maand geld van familie om boodschappen te doen. Je zou denken dat het dan na jaren toch nog de goede kant op zou kunnen gaan.

 

Nu in 2011 heeft Abn Amro een zaak tegen me aangespannen dat ze behalve 30.000 euro (privekrediet dat ik had gebruikt voor de oprichting van Izecom) ook nog 50.000 euro bedrijfskrediet op me gaan verhalen. Gezien wat er in de rechtszaal is gezegd, heb ik weinig hoop op goede afloop. Dat betekent dat Abn Amro loonbeslag gaat leggen. Dan hou ik niet genoeg over voor de huur. Met de uitzettingsuitspraak reeds in hun zak, kan huisbaas Vesteda dan snel tot actie overgaan. Maar mijn inboedel zal dan inmiddels al in beslag zijn genomen door de belastingdeurwaarder, dus die mogen ze niet zomaar op straat zetten.

 

De bottom line is dat ik drie en half jaar ellende achter de rug heb, drie jaar van super stress, tot het punt dat een ambulancebroeder me wilde meenemen wegens een "gevaarlijk hoge bloeddruk". En waar ik nu sta is dat mijn schulden meer geworden zijn in plaats van minder. Ik wordt over twee weken 57. Dan heb ik drie jaar nieuwe ellende, tot ik aow krijg, en nog meer schulden zal hebben dan vandaag. Als ik er tenminste de komende maand heelhuids uit kom, wat nog ernstig staat te bezien. Vandaag heb ik nagedacht over waar ik de energie vandaan zal moeten halen om niet het hoofd in de schoot te leggen, maar te proberen verder te gaan. Ik ben daar nog niet uit. Misschien hoeft dat ook niet, mijn kinderen zijn oud genoeg om voor zichzelf te zorgen, en de wereld draait ook verder zonder mij.

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

"en de wereld draait ook verder zonder mij"

Dit is dus niet zo. Jouw wereld is het belangrijkste stuk van de wereld dat er is. Met of zonder schulden, stress etc is het ontzettend veel waard wat je inbreng is in deze wereld. Voor je kids, je familie je directe omgeving en ook hier. Ik vind je bijdragen altijd zeer de moeite waard dus ga ik ervan uit dat dat voor je directe omgeving ook zo is. En niet te vergeten ook voor jezelf.

Dat stukje wereld dat jou belaagt lijkt sterk, maar je kent toch wel de spreuk : van een kale kip kun je niet plukken.

Datgene wat je wel hebt zit in je en kan niet van je worden afgenomen, en daar draait het in het leven alleen maar om. De rest is zeer vergangkelijk.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Als ik er tenminste de komende maand heelhuids uit kom, wat nog ernstig staat te bezien. Vandaag heb ik nagedacht over waar ik de energie vandaan zal moeten halen om niet het hoofd in de schoot te leggen, maar te proberen verder te gaan. Ik ben daar nog niet uit. Misschien hoeft dat ook niet, mijn kinderen zijn oud genoeg om voor zichzelf te zorgen, en de wereld draait ook verder zonder mij.

 

Het idee er uit te kunnen stappen biedt rust, het is een soort nooduitgang die je als het water je te hoog aan de lippen staat kunt gebruiken om deze wereld vaarwel te zeggen.

En als het water al zo hoog staat dan valt het soms inderdaad niet mee om in je uppie daar nog een weg uit te vinden.

 

Je geeft aan dat je ervaart dat je eigenlijk niet weer waar je de energie vandaan moet halen om de komende maanden door te komen. Als je openstaat voor hulp wil ik je graag helpen om die energie opnieuw te vinden. Niet altijd een even makkelijk proces omdat dit proces nog wel eens confronterend is.

Als je er je erdoorheen weet te slaan staat er aan het eind echter wel een hele nieuwe Christine die de wereld heel anders zal bekijken.

 

 

In ieder geval wens ik je sterkte voor de komende periode.

Hulp nodig? Stuur een pm.

Link naar reactie
  • 1

 

mijn kinderen zijn oud genoeg om voor zichzelf te zorgen, en de wereld draait ook verder zonder mij.

 

Christine,

 

Ik ken je niet persoonlijk, alleen van je bijdragen in dit forum.

Die getuigen van een hoop inzichten, soms vertonen ze ook bitterheid, nu ik dit lees is dat terecht.

 

Of je kinderen oud genoeg zijn om voor zich zelf te zorgen, ze zullen oud genoeg zijn om een brood te kopen, ze zullen oud genoeg zijn om een boterham te verdienen.

 

Maar of ze oud genoeg zijn om alle verdere problemen in hun leven op te lossen zonder dat ze naar hun moeder kunnen gaan om advies te vragen, die vraag kunnen ze alleen zelf beantwoorden.

 

Of ze oud genoeg zijn om een plotseling onbegrijpelijk verlies van hun moeder te kunnen verwerken, die vraag kan niemand beantwoorden.

 

De wereld zal inderdaad verder draaien, de wereld van je kinderen zal nooit meer hetzelfde zijn, nooit nooit nooit meer.

 

Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe, ook al lig je helemaal knock-out en platgevloerd, het leven blijft de moeite waard om overeind te komen.

 

Rick

 

Link naar reactie
  • 1

Dank voor alle reacties. Het voelt goed te weten dat ik niet alleen ben. Ik moet zeggen, het opschrijven hier op het forum gisteren heeft me in zoverre al geholpen dat ik even kon bezinnen, tijd moest nemen om gedachten te ordenen zodat ik het niet chaotisch op zou schrijven, en daardoor kwam ik wat tot rust. Ik heb niet iets geks gedaan.

 

Familie en vrienden zijn gisteren ook in het geweer gekomen, toen ze de hele dag steeds geen gehoor kregen. Ik kan financieel wel wat hulp krijgen, maar waar ik het meeste mee zit is dat ik geen orde kan scheppen in mijn chaos. Vrienden willen wel daarbij helpen, door instanties te bellen en zo - immers, als ik zelf ben dan denken ze al gauw "oh, het zal wel" - maar iemand die daar ervaring mee heeft, kan dat ongetwijfeld beter. Ik heb diverse pm's gekregen, ik zal daar op reageren.

 

Soms zeggen mensen - en de paus zei het vandaag - dat online netwerken ten koste gaan van real life contacten. HL bewijst voor mij dat online netwerken juist heel goed werken. Een paar mensen hadden me telefonisch proberen te bereiken, ik zal hen morgen zeker bellen.

Nogmaals bedankt.

 

Ik had eind vorig jaar al wel aangifte gedaan tegen abn amro en de kvk wegens fraude en wijzigingen op basis van valse documenten. Ik zal met mijn advocaat overleggen - ik heb een heel goede advocaat - of een tegenclaim mogelijk is. Wellicht is dat een goed idee.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Klinkt niet erg gezellig. Heb je nu nog wel een vast inkomen?

 

Als je zo krap bij kas zit (dat je je huis wordt uitgegooid + lenen van familie, maakt dat nog wel een understatement) waarom sponsor je je studerende kinderen? Als student kan je zelfs vrij luxueus leven als je maar durft schulden te maken.

Zelf heb ik ook mijn studie geheel zelf betaald / geleend. Ik neem aan dat je kinderen het ook wel begrijpen dat je niet uit je huis wilt worden gezet.

Link naar reactie
  • 0

Hi Christine

 

Ik vind dit een erg indrukwekkend topic.

Wat een gedoe, en wat een gekloot. Ik heb veel van jouw reacties binnen HL nooit begrepen. De verbittering was vaak te proeven.

Maar nu snap ik ook wel waarom die verbittering en begrijp ik ook dat positieve gedachten dan vaak ver te zoeken zijn. De ellende blijft je achtervolgen en waar geen einde aan lijkt te komen en ik kan me voorstellen dat je dan weinig positiefs te melden hebt.

Maar die laatste zin....daar heb ik moeite mee. Dat klinkt bijna als een opgave.

Ik ken persoonlijk ook heel wat problemen, maar ik weet nu ook dat deze niet in de schaduw mogen staan van die van jou. Maar toch... het hoofd in de schoot werpen?? Opgeven??

No Way! Ik geloof niet in opgeven en dat moet jij ook niet doen!

En ook heb ik uit jouw vingers stimulerende woorden zien komen. Ondernemen! Doorzetten!

Wijs dat nu eens even toe aan jezelf !!

Wat zijn de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Waar zijn nog in/uit gangen waar je iets meer kunt?

Verder sluit ik me aan bij Herman.

 

Laat de moed niet zakken en blijf vechten! .

 

Ronny

 

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Allereerst heel veel sterkte toegewenst.

 

DAn even een brutale vraag, heb je wel eens professionle hulp gezocht? Er lopen hier best wel wat ondernemers rond die graag een actief lid van Higherlevel willen helpen zonder hier meteen een factuur voor te schrijven.

Persoonlijk kan ik heel weinig voor je doen, gezien mijn kennis van dit soort onderwerpen, maar mocht je iets weten. Ik help je graag. Samen kun je een hoop meer voor elkaar krijgen.

Link naar reactie
  • 0

en de wereld draait ook verder zonder mij.

Beste Christine,

Ik ken je niet persoonlijk, maar ben tijdens het lezen van de diverse topics je commentaren veelvuldig tegengekomen,

en je komt niet bepaald op mij over als een opgever...

 

Ik haal weer mijn treinmetafoor uit het stof, omdat deze ook hier van toepassing is.

Je zit nu in een ongezellige donkere, gammele oude trein waarvan het lijkt of deze als eindbestemming de afgrond heeft,

maar op de route liggen nog een aantal stations en op elk station is er als je wilt ook de mogelijkheid om over te stappen!

 

De kunst is voor jou om de tijd naar het eerstvolgende station uit te zitten en dat kun je bereiken door te bedenken dat die andere trein die daar op het perron staat te wachten jou naar een betere bestemming gaat brengen...

 

Bedenk waar je heen wil, maak de keuze om over te stappen en ga er voor! Sterkte! ;)

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Het is allemaal een heel treurig relaas en echt heel vervelend voor je maar wat ik na al die tijd nog steeds niet begrijp is waarom je kennelijk nog steeds geen aangifte gedaan hebt tegen o.a. ABN AMRO vanwege die onterechte overdracht van bankrekeningen enz.

 

Als je zoals jij steld wil vechten is de aanval altijd nog de beste verdededing maar jij lijkt toch steeds maar afwachtend te zijn tot er stappen van de tegenpartij komen.

 

Dit is absoluut niet bedoeld om je af te kraken maar verbaas me hierover nog steeds nadat dit soort zaken op dit forum al vaker ter sprake gekomen zijn.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

 

 

Nu kun je zeggen "was er dan geen wsnp of was er geen uitkering of een bureau schuldhulpverlening?". Nee, dat was er allemaal niet. Alle loketjes waar ik me heb gemeld, bleven gesloten of gingen voor mijn neus dicht.

 

 

 

Zoals je aan de reacties ziet zijn er genoeg mensen die iets voor je willen betekenen. Ook ik eventueel in boven geqoute stukje. Ben erg benieuwd waarom de loketjes gesloten bleven en met mijn hakbijl kunnen we ze vast en zeker wel openen voor je!!

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

de wereld draait ook verder zonder mij.

 

Inderdaad.

 

Maar het is onzin te denken dat je maar twee keuzes hebt: doorploeteren of zelfmoord.

 

Je zult niet de eerste zijn die enkel deze twee keuzes zag en maar voor het laatste koos.

 

Maar er zijn er natuurlijk meer. En als je weet dat je meerdere keuzes hebt, kun je wat rustiger ademhalen.

 

Voor jou de uitdaging om een paar extra keuzes te verzinnen, misschien met wat hulp, welke je hier al aangeboden is. Er is bijvoorbeeld makkelijk genoeg van de bank af te komen.

 

Januari vind ik ook een deprimerende maand ;)

Link naar reactie
  • 0

Wat een treurig verhaal, met een harde schreeuw om hulp als slot.

Ik hoop voor je dat je in je nabije omgeving héél snel de hulp kunt krijgen die je nodig hebt.

En dat je gebruik kunt/wilt maken van de hulp die de lieve mensen hier aan je bieden.

 

Ik vind je hele verhaal erg treurig, diep treurig zelfs. Maar de laatste zin vind ik stuitend....wat moeten de mensen doen die dat lezen? Af gaan zitten wachten of Christine ooit nog een berichtje post, en indien dit niet het geval is zich gaan zitten afvragen of ze zichzelf voor de trein geworpen heeft of anderszins een einde aan haar leven gemaakt heeft?

 

Ik ken je niet, ik heb natuurlijk wel hier en daar reacties van je gelezen, maar daarmee ken ik je niet. Ik hoop vooral dat je ergens, diep in jezelf, de kracht vindt om jezelf omhoog te trekken en verder te gaan. Raap jezelf nog een keer bij elkaar, dat heb je al vaker gedaan, Ga naar de huisarts, een psycholoog, een goede vriend(in) en herhaal je schreeuw daar nog eens...ik hoop dat er iemand is die je hoort en die je de juiste hulp op korte termijn kan bieden....

 

vanaf hier kan ik niet meer voor je doen dan je een hart onder de riem steken en je een hele berg kracht toesturen...hopelijk komt 'ie aan.

 

 

 

www.pulskens.nl overheerlijk vers ambachtelijk Brabants worstenbrood voor ondernemers en particulieren!

Link naar reactie
  • 0

Hoi Christine. Een indrukwekkend verhaal. En daar ik even een gezellige avond heb mogen meemaken, waarbij jij ook gezellig aanwezig was, heb ik er gepaste gevoelens bij. Ik snap dat je dit schrijft en dat je, zonder enige inbreng van jouw kant, geheel in de shit geduwd wordt. Gewetenloze lijkenpikkers pikken kaal, terwijl je je niet eens fatsoenlijk kunt verdedigen. "Oude" rekeningen, die je niet eens zelf hebt veroorzaakt, blijven staan en spoken ook in je toekomstbeeld, waardoor je ook in de toekomst geen perspectief ziet om dit zelf op te lossen. Kun je jezelf niet afsplitsen in jouw situatie? Enerzijds de sores en de ellende waaraan niet te ontkomen valt en anderzijds jezelf. Laat die rommel achter je en ga het alleen nog maar voor jezelf opnemen. Wij kunnen je (jammer genoeg) alleen maar moreel steunen in je sores. Ik zelf krijg de neiging om wat verder te gaan en de "mensen" achter dit drama te gaan portretteren en die k*torganisaties een gezicht te geven op het internet. Foto's maken van degenen die je bestoken en kaal willen plukken. Brieven publiceren en hun organisatie te kijk zetten. Uiteraard wil ik graag even een bakje koffie met je drinken bij jou in de buurt.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Hai Christine. FIJN om van je te horen. Zoals je leest maken we ons toch wel zorgen en willen we graag helpen.

Gelukkig heb je de wilskracht. Dat is belangrijk. V.w.b. de chaos: omdat alles tegelijk op je af komt is dat moeilijk te prioreren. Maar begin inderdaad met je moeilijke fase... De emoties. Praat bijv. met Phoenix. Gelijkgestemden en ervaringsdeskundige op dat vlak. Houd je taai. Go for it girl ! Ja dat klinkt simpel... I know... Maar elke stap is er één in de goede richting.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Hallo Christine,

 

Veel mensen op dit forum leven met je mee en als ze de kans zouden krijgen je graag zouden willen helpen. Je schrijft zelf dat je een poging hebt gedaan om wsnp aan te vragen om zo uit de schulden te komen en dat dit niet gelukt is. Ik vraag me altijd af waarom sommige mensen niet geholpen kunnen worden en meestal is er dan gewoon wat aan de hand. Hun schuld is in verhouding tot hun inkomen niet hoog genoeg, geen afstand willen doen van een auto etc.

Ik surf gelijk even rond en lees: "Vesteda richt zich primair op de hogere huursector". Dit zou een probleem kunnen zijn en je zult dus waarschijnlijk moeten zoeken naar goedkopere woonruimte.

 

Maar je bent nu drie en een half jaar verder en niets opgeschoten. Misschien wordt het tijd om een nieuwe poging te wagen. Bij 65 jaar en een aow-uitkering gaan je schulden en beslagen trouwens niet weg dus zorg dat hier zo snel mogelijk een eind aan komt.

Een hoop info kun je ook lezen op hotforum en wsnp-forum.

 

Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte,

 

John

 

Link naar reactie
  • 0

Erg goed om te lezen dat je alle geboden hulp waardeert en aanneemt, ik denk dat dat heel belangrijk is en hoop dat je er iets aan hebt om er uit te komen. Een paar dingen anders, en de wereld zal er hopelijk heel anders uitzien. Heel veel sterkte toegewenst Christine.

 

En weet dat je erg gewaardeerd wordt hier op het forum, onder vele andere door mij, en dat blijkt maar weer uit de reacties in dit topic.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben ook blij dat je in je laatste bericht weer wat positiever gestemd bent, was gisteren best wel van slag door je woorden op een openbaar forum.

 

Ik zat (en zit) te denken hoe ik je zou kunnen helpen maar de materie waarin jij verzeild bent geraakt heb ik totaal geen kaas van gegeten dus laat ik de hulp met een gerust gevoel liever over aan de specialisten en ervaringsdeskundigen van dit mooie forum.

 

Ik wens je veel sterkte, succes én wijsheid bij je volgende stappen!

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Christine,

 

Goed om te lezen dat je niets geks hebt gedaan! Nog beter om te lezen dat je wat tot rust (en bezinning) bent gekomen en dat je hulp krijgt. Ik hoop dat je een positieve draai te pakken hebt gekregen en dat die onophoudelijk naar boven zal blijven gaan, de ene keer wat langzamer dan de andere misschien. Aarzel vooral niet om de helpende handen vast te grijpen!

 

Geen idee of ik eens wat voor je kan betekenen, maar mocht dat het geval zijn dan hoor ik het graag.

Ik stuur je hierbij nog maar een extra berg positieve energie toe...die kun je voorlopig vast niet genoeg krijgen.

 

Hang in there!

www.pulskens.nl overheerlijk vers ambachtelijk Brabants worstenbrood voor ondernemers en particulieren!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 117 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.